Hintaszéket készítünk saját kezűleg gyártási lehetőségekkel, fotó

Az élet és a környező események nagy sebességgel repülnek. Gyakran nincs időnk visszatekinteni, mivel a hét már véget ért, a hétvége elrepült, és itt az ideje, hogy újra kezdjünk futni. Ilyen pillanatokban milyen gyakran álmodunk egy hangulatos helyről, ahol nyugdíjba mehetünk, és az örökkévalóról álmodhatunk? Vagy talán csak aludnia kell, és el kell olvasnia kedvenc könyvét, amelyet meleg takaró borít, miközben úgy érzi, hogy imbolyog, mint a hinta vagy a függőágy?

hintaszék kialakítása

A hintaszék az otthoni belső tér eredeti és gyönyörű része.

Ehhez ideális egy hintaszék. Remek adalék lesz a kertben vagy a ház tornácán, abban sütkérezhet a meleg napsugarakban és hallgathatja a madárdalokat. Ezenkívül a szék tökéletesen illeszkedik a lakás városi belsejébe - munkanapok után pihenhet rajta, és csinálhatja, amit szeret: kötni, olvasni, filmeket nézni.

fa hintaszék

Meglepően kényelmes benne pihenni, könyvet olvasni, vagy édes, addiktív és magába foglaló lustaságnak engedni.

Ha egy gyermek megjelent a házában, bármely anya olyan helyről álmodozik, ahol könnyen ringathatja a babát, és egyedül ellazulhat. Az ilyen hintaszékek az üzletekben nem olcsók, ráadásul nem mindig lehet olyan bútorokat találni, amelyek ideálisan illenek a szoba belsejébe.

baba hintaszék

A hintaszék tökéletes módja a kényelem és a nyugalom légkörének megteremtésére.

Kiváló lehetőség lenne egy ilyen szék elkészítése saját kezűleg. Az előnyök ebben az esetben tagadhatatlanok: kiválaszthatja a megfelelő méretet, kivitelt, anyagot, és nagy büszkeség érzését keltheti, hogy ilyen szépséget saját kezűleg tudott létrehozni.

hintaszék

A házi hintaszék feltétel nélküli plusz az ízlésének való megfelelés.

Ha úgy dönt, hogy saját kezűleg készít egy hintaszéket, akkor először is figyelembe kell vennie a termékek típusait és kialakítását, meg kell ismerkednie a különféle anyagokkal, amelyeknek élvezetes lesz egy ilyen folyamat, mint például a szék gyártása, valamint az ezekkel az anyagokkal való munka sajátosságai.

hintaszék kényelmes

Egy egyszerű fonott hintaszék sok kényelmet ad otthonának.

Hintaszékek fajtái

Vegye figyelembe a termékek fő típusait:

 • Klasszikus rockerek a hétköznapi futókon - összhangban vannak mind a modernista stílusban, mind a klasszikusokban. A gyártástechnológia nem igényel kiterjedt tapasztalatot a bútorgyártásban, de a gyakorlat alapjainak jelen kell lenniük. A csúszók simán, kis sugárral lendülnek, erős lengés esetén fennáll a borulás veszélye.
hintaszék modern

Az ilyen székek alacsony ülőhellyel készülnek a stabilabb helyzet érdekében.

 • Lökhárítókkal rendelkező futók. Ha egy klasszikus széket átlagos (normál) leszállási magassággal kell elkészíteni - ajánlott az íveket lökhárítókkal felszerelni - a futókat úgy tervezték, hogy a végeik ellentétes irányba hajlanak. 
hintaszék a kandalló mellett

Ebben a változatban az ívek megakadályozzák a borulást, de a székről való emelés kényelmetlen és nehéz ezen lökhárítók jelenléte miatt.

 • Elliptikus ívű hintaszékek - a székek garantálják a puha, kíméletes ringatást, de nagy hintázás esetén fennáll a borulás veszélye, emiatt az előző verzióhoz hasonlóan dudor ütközőkkel kell felszerelni őket. A kerti telkekhez az ellipszis típusú, napellenzős változatokat kínálják, amelyek kizárják a billenést.
hintaszék modern

A hintaszék lehet kicsi és szép.

 • Multifunkcionális hintaszékek 3 az 1-ben - leszálláskor úgy néz ki, mint egy szabványos szék az egyenletes ülésre, amikor hátradőlve a futók hintaló üzemmódba kapcsolnak, további hátradőléssel a szék nyugágyakká válik. 
hintaszék 3 az 1-ben

Vizuálisan azonban egy ilyen szék terjedelmesnek tűnik, és az egyik funkcióból a másikba való átmenet kényelmetlen, a test éles rángatózása szükséges.

Figyelembe véve a székek főbb lehetőségeit, a bútorgyártás tapasztalatának hiányában javasoljuk, hogy alaposabban megvizsgálja a klasszikus változatot, a hintaszék elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. 

hintaszék puha

Miután eldöntöttük a modellt, fontos döntést hozni az anyagokról.

Anyagok hintaszékekhez

Számos olyan anyag létezik, amelyekből a szék elkészíthető. Vannak népszerű modellek, amelyeket leggyakrabban a rockerek gyártásához használnak. 

hintaszék kialakítása

Vegye figyelembe az összes lehetséges lehetőséget, és részletezze a legnépszerűbbeket.

 1. A fűzszőlő könnyen előállítható anyag, gyönyörűen mutat a készterméken, fő hátránya a nedvesség intolerancia, azaz. nem ajánlott az utcára telepíteni.
 2. A rattan délkelet-ázsiai őshonos liana, szépségében nem alacsonyabbak a fűzfa anyagainál, de nem is tartósak. A rattan használatakor ragasztót és speciális kötést használnak - nem használhat szegeket, csavarokat.
 3. A kovácsolt fém tartós és tartós anyag, a kovácsolt termékeket különféle fémminták díszítik. A hintaszék kizárólag kültéri változata.
 4. Puha (bőr) részletek - vannak olyan rétegelt lemez hintaszékek, amelyek más anyaggal vannak borítva, például bőrrel - szigorú irodai lehetőségeknek tulajdoníthatók;
hintaszék iroda

Néhány szék könnyen átalakítható.

Tehát a legnépszerűbb anyagok a rattan és a fűz. Próbáljuk megérteni azok tulajdonságait.

A rattan a pálmafélék családjába tartozó liana, amely nedves régióban növekszik, szerkezete porózus és nedvességálló. Rattan nem fél az esőtől, és a belőle készült bútorokat gyakran a kerti telkekre és az udvarokra telepítik. Az ebből az anyagból készült bútorok környezetbarátak, szépek és kényelmesek. A porozitás miatt azonban az anyag gyorsan meghibásodhat, és az ilyen bútorok javítása a termék költségeinek felébe kerül.

rattan szék

Fája nagyon rugalmas és feldolgozható.

A fűz mindannyiunk számára jól ismert fa, a szerkezete homogén, ennek megfelelően egy ilyen anyag kevésbé rugalmas a rattanhoz képest. Nem ajánlott a fűzfa szőlőszékét esőben hagyni, mivel a fa szerkezete megduzzadhat és romolhat. Rattanban a porózus szerkezet nem teszi lehetővé a ragasztón kívüli egyéb használatát, ezért a szempillákat speciális csomókkal kell rögzítenie. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a fűzanyag sokkal olcsóbb lesz, mint a rattan.

fűzfa hintaszék

Fűzfa bútorok készítésekor a kézművesek önmetsző csavarokat és speciális ragasztót használnak.

Most, ismerve a különféle fafajták fő mutatóit, maga döntheti el, melyik anyag áll közelebb hozzád és melyik az Ön számára.

fűzfa fotel

Az anyagok sokfélesége lehetővé teszi nagyszámú kiváló másolat készítését.

Hintaszék készítése saját kezűleg, különösen, ha ez az első ilyen munkája, a legegyszerűbb a rétegelt lemez. Első tapasztalatként javasoljuk a juhar rétegelt lemez használatát, mivel ez egy nagyon kemény anyag, nagy sűrűségű és gyönyörű textúrájú - mintázatú. 

rétegelt lemez karosszék

Ezzel a fajta anyaggal a szék elkészítése nagy örömet okoz.

Vizsgáljuk meg a rétegelt lemez munkájának jellemzőit. A szerkezet szilárdsága érdekében három réteg rétegelt lemezt használnak, és a középső rétegnek kétszer olyan vastagnak kell lennie, mint a szélsőnek, például ha 20 mm teljes vastagságra van szükségünk, akkor 5-10-5 mm-t kell ragasztanunk, speciális vízálló ragasztóval kell ragasztanunk, és kis szegekkel is meg lehet erősíteni. 

rétegelt lemez karosszék

Alkatrészek összekapcsolásakor a ragasztó mellett önmetsző csavarokat is használhat.

A rétegelt lemez szerkezete is lehetővé teszi szokatlan formák megtervezését. Elég felhívni a kívánt munkadarabot, és kirakni egy kirakóval. A rétegelt lemezzel végzett munka során fontos figyelembe venni azt a tényt is, hogy azt legalább kétszer víz-polimer emulzióval és lakkal kell impregnálni. 

rétegelt lemez karosszék

Egy ilyen termék sokkal erősebb és ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben.

Az alábbiakban lépésről lépésre kínálunk megfontolásra útmutatást arról, hogyan lehet saját kezével elkészíteni a hintaszéket. Vegyünk fontolóra 2 lehetőséget a székek számára, mindkettő esetében rétegelt lemezt használunk fő anyagként. A gyártás megkezdése előtt fontos eldönteni a szükséges felszerelést, hogy munkája ne álljon meg a ciklus közepén néhány anyag vagy eszköz hiányában. Szüksége van tehát:

 • Sablonok a keret részeihez;
 • Rétegelt lemezek és rudak;
 • Lombfűrész;
 • Nádszálak;
 • Csiszológép;
 • Csavarok, kis szegek, csavarok;
 • Csiszolópapír;
 • Fúró - oldalsó furatok fúrásához;
 • Víztaszító impregnálások, lakkok.
eszközök

DIY hintaszék eszközök.

Hintaszék gyártási folyamat

A klasszikus stílusú hintaszék ívelt futókkal kiváló lehetőség az első bútorgyártási élményhez. Nádfonott elemeket is használunk, amelyek gyönyörű mintákat és kényelmes illeszkedést eredményeznek.

csináld magad hintaszék

A hintaszék könnyen elkészíthető otthon.

Szükségünk van egy 3 rétegű juhar rétegelt lemezre, amelyre az előre elkészített sablonokat alkalmazzuk, és elkészítjük a termék keretét. A hintaszék rajzát maga is elkészítheti, vagy az interneten kész formai lehetőségeket kereshet. 

részletek

Az összes elemet kirakjuk kirakós játék és daráló segítségével.

Nagyon fontos, hogy az összes faelem felületét gondosan feldolgozzuk, simanak kell lenniük, sorja és érdes területe nélkül, ezért ahhoz, hogy a sablonok a kívánt formát öltsék, csiszolni is kell őket.

alkatrészek összekapcsolása

Csatlakoztatjuk az alkatrészeket csavarokkal.

Ne felejtsük el, hogy székünk támláját és ülését nádminták díszítik, ezért a központi részt üresen hagyjuk. Vagyis csak egy keretet hozunk létre rétegelt lemezből. A kapott keret teljes kerületén 1,5-2 cm távolságra kicsi, azonos lyukakat készítünk egymástól. 

tetem

A jövőben a nádszálakat rögzítjük a lyukakban.

Miután a bázisunk elkészült, náddal kezdünk dolgozni. Fonjuk függőlegesen és vízszintesen az ülés teljes felületét a szövés típusának megfelelően, és erős csomókkal rögzítjük a korábban fúrt lyukakban. 

fonott keret

Hasonló műveleteket hajtunk végre a termék hátoldalán is.

A termék kialakításakor az összes faelemet legalább kétszer védőbevonattal kell kezelni. 

kész szék fotó

Szárítás után dupla lakkréteggel rögzítjük.

Vegyük fontolóra az eredeti rétegelt lemez hintaszék másik egyszerű változatát. A szék két bumeráng alakú oldalfalból és keresztirányú vezetőkből áll, faltól falig, 14 darab mennyiségben. 

hintaszék

A fotel 15 mm rétegelt lemezből készül.

Először a sablon segítségével megrajzoljuk a szék 2 oldalfalát, és egy kirakós fűrésszel gondosan kivágjuk őket a jelölések szerint. Az oldalfal minden szélét csiszolópapírral kell csiszolni. 

rétegelt lemez hintaszék

2 nagy "bumerángot" kellene kapnod.

Ezután ugyanabból a 15 mm vastag rétegelt lemezből 14 téglalap alakú 59 cm hosszú és 6 cm vastag csíkot készítünk. Tartóként kis tömböket is vágunk, ezek hosszának 5 cm-nek kell lennie.  

vázszerelés

A támasztékokat fa ragasztóval ragasztjuk az oldalfalak falára, és a megbízhatóság érdekében mindegyik rudat önmetsző csavarral rögzítjük.

szék szerelvény

Ezekhez a támaszokhoz önmetsző csavarokkal is rögzítjük vezetőinket.

A fenti lépések teljesítése után elkészül a hintaszék váza. A szék oldalait foltokkal kezeljük két rétegben, a második réteget csak az első teljes megszáradása után kezdheti el. 

a szék festése

Ezután az oldalfalak végeit lakkozhatjuk vagy fényes festékkel festhetjük.

kész szék

A székünk készen áll.

Díszíteni kell. Ehhez a kívánt színű puha párnákat vagy egy kis rugalmas matracot veszünk, és rögzítjük a kerethez kötésekkel. A puha tárgyakat megvásárolhatja a boltban, vagy saját maga készítheti el. Ehhez jobb, ha természetes szövetet vesz kárpitként és habgumiként 5 cm vastag. 

hintaszék párnákkal

Kivágjuk a habszivacsból a szükséges méretet és előre varrott burkolatot teszünk rá.

Biztosak vagyunk abban, hogy egy hintaszék saját kezűleg történő elkészítése új magasságok meghódítására készteti Önt, és hasonló vagy más hintaszéket szeretne készíteni saját kezével az összes családtag számára, hogy csendes, hangulatos estéken össze tudjon jönni és beszélgethessen eseményekről és tervekről. a jövőre nézve, lassan ringatózva saját készítésű székeiken.

hintaszék

A hintaszék segít a gyors és teljes kikapcsolódásban.

Az ilyen bútorokat egyedi méretek szerint készítheti el, beleértve a legkisebb családtagok gyermekméreteit is. Az ilyen esti vagy reggeli mozgásbetegség pihentető nyugtató hatást vált ki, amely annyira szükséges egy ember számára a modern világban. Az ilyen székek környezetbarátak, mivel természetes anyagokból készülnek.

hintaszék fából

Gyönyörűek, és képesek lesznek díszíteni a belső teret a lakásban, az erkélyen vagy az udvaron.

A legtöbb rocker nem igényel különösebb gondozást, és könnyen elviseli a hideg hőmérsékletet. Egyes anyagok nem tolerálják az erős nedvességet, ezért az ilyen bútorokat nem lehet télen kívül hagyni.

hintaszék a belső térben

Biztosak vagyunk abban, hogy a hintaszék minden tulajdonosa kedvenc szórakozásának fogja tekinteni.

A hintaszék saját kezűleg történő elkészítése egyáltalán nem nehéz, minimális eszközkészlet és nagy vágy.

Előző

Következő