Összecsukható széket készítünk rétegelt lemezből, saját kezűleg gyártással, dekorációval

A bútorüzletek a különböző stílusú székek széles választékát kínálják. Lehetőség van ilyen tárgy megrendelésére egy profi mestertől is. A megrendelést a legkisebb követelmények figyelembevételével teljesíti. A gyártás során a mester az ügyfél által kiválasztott anyagokat (alkatrészeket) fogja használni. Az ilyen öröm nem olcsó. Ha a mester szolgáltatásai túl drágák, akkor jobb, ha minimális költséggel maga készít egy kényelmes széket rétegelt lemezből. Az ilyen bútorok a szoba eredeti dekorációjává válnak. Sokkal értékesebb, mint a bolti társaik.

Etetőszék projekt

Lehetőség van ilyen tárgy megrendelésére egy profi mestertől is.

DIY rétegelt lemez szék fotó

A díszítés egy másik érdekes módszer a bútorok díszítésére.

Az önálló munka előnyei

A bútorok saját kezűleg történő készítése izgalmas tevékenység, amelynek számos tagadhatatlan előnye van.

 • Egyedülálló szék kialakításának képessége. Az üzletek korlátozott számú székmodellt kínálnak. Könnyű önállóan létrehozni egy egyedi szerkezetet, amelynek nincsenek analógjai a szomszédaival és szeretteivel.
 • Költségmegtakarítás. A szék rétegelt lemezből történő elkészítéséhez minimális költségek szükségesek. Csak az alapanyagokért kell fizetnie.
 • Felbecsülhetetlen tapasztalatszerzés. A mintás bútorok már régen kimentek a divatból. Az eredeti kivitelű termékeket ma nagyra értékeljük. Nem mindenki tudja egyedül elkészíteni. A székek készítésének jó gyakorlatával könnyű megtanulni egy összetettebb mesterséget.
 • Könnyű munka. Úgy tűnik, hogy a saját készítésű székek valami nehéz, megterhelő dolog. Valójában a munka nem fog néhány órát igénybe venni, és maga a folyamat nem igényel drága eszközöket és anyagokat. A fő szabály az utasítások szigorú betartása. Ez a cikk nagyon egyértelmű tanács. Segítenek abban, hogy gyorsan megbirkózzon a feladattal.
 • Az a képesség, hogy meglepje családját. A kézzel készített székek kiváló alkalmat kínálnak minden alkalomra. Egy ilyen ajándék kétszer olyan kellemes.
DIY rétegelt lemez szék

Az ilyen bútorok a szoba eredeti dekorációjává válnak.

készítsen egy összecsukható széket

Festés után a terméket lakkozják is.

rétegelt lemezből készült szék gyerekeknek

Ideális lesz, ha a szék díszítéséhez a szobában lévő bútorokéval megegyező anyagot használ.

Előkészítő munka: meghatározzuk a szerkezet típusát, méretét

A rétegelt lemezből szándékosan kell székeket készíteni, hogy ne rontsák el az anyagokat. Az első szakasz a felkészülés. Rajta kell döntenie a legfontosabb szempontokról: méret, magasság, a szerkezet típusa.

különféle összecsukható szék

A bútorok saját kezűleg történő készítése izgalmas tevékenység, amelynek számos tagadhatatlan előnye van.

Székrajz

A lakkal borított termék már sokkal vonzóbb lesz.

Először el kell döntenie: miért van szüksége székre? Szükség lehet rá a vidéki garázsban, gyermekszobában. A háztartási igényekhez a szék egyszerű kialakítású lehet. Nappali helyiségeknél jobb az eredeti termékrajzokat választani. A gyermekszék legyen puha, biztonságos, megbízható.

öszehajtható szék

A szék rétegelt lemezből történő elkészítéséhez minimális költségek szükségesek. Csak az alapanyagokért kell fizetnie.

összecsukható szék az ajándékozáshoz

Ma sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a helyiségek belső tereire és annak kitöltésének megjelenésére, mint húsz évvel ezelőtt.

Miután eldöntötte a célt, érdemes stílusirányt választani. A szék stílusát össze kell fonni a szoba stílusával. Ha a szobát klasszikus irányban díszítik, akkor a rétegelt lemez összehajtható székek valóban kecsesek legyenek. Festeni, majd lakkozni kell. A vidéki stílushoz a különleges díszítés nélküli termék alkalmas, a provencei szobához szövetekkel díszített székre van szükség.

rétegelt lemez szék

A fő szabály az utasítások szigorú betartása.

fekete összecsukható szék

Ehhez vágja ki a hab alakú gumit ülés alakjában, húzza meg ruhával, tűzőgéppel rögzítse az ülésen.

Ezután meghatározzuk a gyártás bonyolultságát. Minden a kezdeti képességeitől függ. A kezdők számára jobb, ha csak az egyszerű terveket veszik figyelembe. A rajtuk végzett munka felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerezhet, amelyek a jövőben mindenképpen jól jönnek. Ha van tapasztalata, bátran kísérletezzen összetett formákkal.!

rétegelt lemez összecsukható szék

A kézzel készített székek kiváló alkalmat kínálnak minden alkalomra.

összecsukható rétegelt lemez szék

rendben van, fa tüskékkel nyitva tartott szék.

rétegelt lemez szék

A puha ülés kiemeli a szoba belsejét, kényelmesebbé teszi a szék használatát.

A legfontosabb szempont a termék mérete. Diagramok és rajzok készítése nem a kezdők feladata. A szakértők azt javasolják, hogy a tapasztalattal nem rendelkező emberek használják a szokásos méreteket. A szék magassága mindig beállítható. Az ember magassága és a termék kívánt magassága közötti megfelelést a táblázat mutatja.

Növekedés Szék magassága
130 cm-ig 30 cm
130-145 cm 34 cm
145–165 cm 42 cm
160-175 cm 46 cm
175 cm felett 48 cm
készítsen egy összecsukható széket

A rétegelt lemezből szándékosan kell székeket készíteni, hogy ne rontsák el az anyagokat.

A rétegelt lemezt 5 osztályra osztják

Az ülés kemény lehet, különösen, ha a székre háztartási szükségletekre van szükség.

Anyagokat készítünk

 

A következő anyagok és eszközök segítenek abban, hogy saját széket készítsen:

 • rétegelt lemez (2 cm vastag, méretek - 600x900 mm);
 • habgumi (70 mm vastag);
 • bútorszövet;
 • egy kartonlap (600x900 méretű);
 • ceruza;
 • vonalzó;
 • Sander;
 • építési tűzőgép;
 • PVA ragasztó;
 • elektromos kirakós játék;
 • önmetsző csavarok;
 • vezető bútorok összeszereléséhez;
 • egy kalapács;
 • hüvely csavarjai.
Az összehajtható rétegelt szék elviseli egy felnőtt súlyát

Miután eldöntötte a célt, érdemes stílusirányt választani.

A szék könnyű és könnyen összecsukható

Az összeszerelő állvány nem otthoni eszköz

Néhány hasznos tipp

 

 1. A rétegelt lemez olcsó. Hosszabb ideig tarthat, ha nyírból készül. A nyírfa tartós, könnyen feldolgozható, könnyen tolerálja a festést, a különböző felületeket. Túl vékony rétegelt lemezt nem szabad használni. Ügyeljen arra, hogy betartsa a megadott vastagságot. A vékony lepedő nem fogja elviselni az ember súlyát, eltörik, sőt sérüléshez vezet.
 2. A szerelőfűrész nem háztartási eszköz. Valójában csak olyan személynél lehet megtalálni, aki régóta foglalkozik bútorszerkezetek önálló gyártásával. Ha nincs ilyen eszköz, akkor jobb, ha megvásárolja. Segíteni fog a székszerkezet minél szakszerűbb összeállításában.
 3. A kényelmes ülés kialakításához nem szükséges habszivacsot használni bútorszövettel. Az ülés kemény lehet, különösen, ha a székre háztartási szükségletekre van szükség.
Összecsukható szék fotó

Ha a szobát klasszikus irányban díszítik, akkor a rétegelt lemez összehajtható székek valóban kecsesek legyenek.

Összecsukható bútorok

A rétegelt lemez olcsó. Hosszabb ideig tarthat, ha nyírból készül.

Lépésről lépésre

1. lépés - sablonok létrehozása. Ehhez készítünk kartont, vonalzót, ceruzát. A szék rajzát először kartonra helyezzük, kivágjuk az összes részletet, majd átvisszük magára a rétegelt lemezre.

2. lépés - a részletek kivágása. Ahhoz, hogy egy széket saját kezűleg készítsen, elő kell készítenie az összes alkotórészét. Rétegelt lemezből vághatók elektromos kirakós fűrésszel. A részleteket a jelzett vonalak mentén világosan elvágják.

3. lépés - az alkatrészek csiszolása. A széknek rendesen ki kell jönnie, ezért minden részletet gondosan csiszolni és simítani kell. Ha nem áll rendelkezésre speciális csiszológép, használhat közönséges csiszolópapírt is.

A 4. lépés lyukakat hoz létre a zsanérok számára. A furatok helyét össze kell hangolni a rajzkal. Jobb, ha csuklóként hüvelyes csavarokat használunk. Az ujjak rögzítésének szilárdságának növelése érdekében ragasztóval rögzítse őket a lyukakba.

5. lépés - a csaplyukak kialakítása. Az összecsukható széket fa tüskékkel tartják nyitva. Számukra lyukakat kell készíteni egy Forstner fúróval.

6. lépés - a szerkezet összeállítása. Most a rajz szerint állítjuk össze a széket. Ezután üljön be. Ehhez vágja ki a hab alakú gumit ülés alakjában, húzza meg ruhával, tűzőgéppel rögzítse az ülésen.

Összecsukható szék otthon

Ezután meghatározzuk a gyártás bonyolultságát.

Barkácsból készült összecsukható szék rétegelt lemezből

A szék magassága mindig beállítható.

Rétegelt lemez kerti szék

Ha van tapasztalata, bátran kísérletezzen összetett formákkal.!

Díszítés

Ma sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a helyiségek belső tereire és annak kitöltésének megjelenésére, mint húsz évvel ezelőtt. Ez nem meglepő, mert divatba jöttek az eredeti tervezési megoldások. Egy közönséges rétegelt lemezből készült egyszerű szék biztosan nem a végső álom. Lehet (muszáj!) Javítani egy kis dekorációval.

A szék díszítésére lakkot használhat. A lakkozott termék már sokkal vonzóbb lesz. Ha színt akar adni, akkor jó fa festékre van szüksége. Bármilyen színt választhat: piros, kék, fehér, barna. Jobb a színeket választani a szoba belsejének színvilága alapján. Festés után a terméket lakkozják is.

A díszítés egy másik szórakoztató módszer a bútorok díszítésére. Ehhez vékony ecsetet és különböző színű festékeket kell használnia. Megnézheti a rajzötleteket egy fotón az internetről, vagy maga is előállhat. Jobb vízálló festékeket használni.

A szövet a termék dekorációjává is válhat. A puha ülés kiemeli a szoba belsejét, és kényelmesebbé teszi a szék használatát. Ideális lesz, ha a szék díszítéséhez a szobában lévő bútorokéval megegyező anyagot használ.

Páratlan gyártási folyamat

A kezdők számára jobb, ha csak az egyszerű terveket veszik figyelembe.

Egyszerű és kényelmes szék

A legfontosabb szempont a termék mérete.

Előző

Következő