Hogyan készítsünk kerti bútorokat saját kezűleg az alkotás előnyeiről

Praktikus kerti asztalok és székek vásárolhatók meg vagy készíthetők önállóan. A gazdaságos lehetőség kiválasztása kiváló lehetőség nemcsak a költségek csökkentésére, hanem az eredeti megközelítés alkalmazására is a bútorgyártási folyamatban. Ön maga találja meg az anyagokat, és az ácsmunka és a kapcsolódó munkák korábban megszerzett készségei segítenek a feladattal való gyors és hatékony megbirkózásban.

kerti bútor fából

Az országban általában sok fa rúd marad, jól jöhet egy régi keményítő, vastag rétegelt lemez, pajzs raklap.

A kerti bútorok saját kezűleg történő elkészítése remek szabadidős tevékenység. Ennek eredményeként olcsó és praktikus cikkkészletet kap, amely minden szempontból megfelel Önnek. A kerti bútorok kényelmesek, szépek és ergonomikusak lesznek.

DIY raklap kerti bútor

Praktikus kerti asztal és székek megvásárolhatók, vagy megteheti saját maga.

A barkácsolás előnyei

A saját készítésű bútoroknak tagadhatatlan előnyei vannak. Először is, ez jelentős megtakarítást jelent a családi költségvetésben. Másodszor kiválaszthatja az eredeti tervezési lehetőséget, a saját preferenciáira összpontosítva. Az összes árnyalatot figyelembe véve létrehozhat egy asztalt és székeket, amelyek a legkényelmesebbek, praktikusabbak és tartósabbak.

nagy családi asztal

A kerti bútorok saját kezűleg történő elkészítése remek szabadidős tevékenység.

A saját készítésű kerti bútorok jó segítséget nyújtanak a releváns készségek fejlesztéséhez. Sokkal nagyobb örömet okoz a projekt önálló gondolkodása és megvalósítása, mint a késztermékek vásárlása. Ugyanakkor a bútorok gyártásához hagyományos és szokatlan anyagok egyaránt választhatók. A mester által otthon készített kerti asztal egyedi megjelenésű, minden részletet figyelembe vesz, hogy a nyaralni vágyók a lehető legkényelmesebbek legyenek.

Készíthet mind összecsukható bútorokat, mind helyhez kötött bútorokat, amelyek évszaktól függetlenül kívül maradhatnak. Az első raktárba helyezhető, piknikre szállítható, mivel kompakt, könnyű és könnyen használható.

gyönyörű kerti bútorok saját kezűleg

A kerti bútorok kényelmesek, szépek és ergonomikusak lesznek.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Ha azt tervezi, hogy maga készít egy terméket, akkor eredeti struktúrával és kialakítással állhat elő. A bútorgyártás projektjeinek megválasztása a legjobb, ha több lehetőség közül választhat. Először nézze meg az Internet webhelyeit, talán van egy megfelelő készlet a megvalósításhoz.

Fontos! Ha az anyagokat már kiválasztották, és csak a részletek átgondolása maradt, akkor készítsen rajzot a jövőbeli projektről.

saját kezűleg készítsen kerti bútorokat

A saját készítésű bútoroknak tagadhatatlan előnyei vannak.

A kerti bútoroknak kompaktaknak és masszívaknak kell lenniük, hogy a következő évadig könnyen tárolhatók legyenek, és pihenés alatt ellenálljanak a hőmérsékletváltozásoknak és a páratartalomnak.

Asztal felépítéséhez asztallapra van szükség

A szabadtéri rekreációs helyszínek rendezésében a faelemek a legsikeresebb megoldás.

A tervezési lehetőség még a termék készenléte után is elképzelhető. A lényeg az, hogy az asztal és a székek ugyanabban a stílusban legyenek.

praktikus kerti bútorok

A barkácsbútor kerti bútorok jó segítséget nyújtanak a releváns készségek fejlesztéséhez.

Szükséges anyagok, szerszámok

A legkényelmesebb anyagok saját kerti asztal és székek készítéséhez a fa és a forgácslap. A forgácslap nem lesz túl megbízható, mivel a laminált felület könnyen károsodhat a nedvességtől és a mechanikai igénybevételtől. Néhány alkatrész (például tartóelem) kemény műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülhet. Néhány ember szereti az öntöttvasat. Fával kombinálva remekül mutat - az asztal vagy a pad oldalának támasztékaként.

Tájékoztatásul. A kerti bútorok nem üvegből készülnek (kivéve edzett felület).

Csináld magad kerti bútor kanapé fából készült raklapokból

A bútorok gyártásához hagyományos és szokatlan anyagokat egyaránt választhat.

Jobb, ha az asztalt és a székeket (padokat) fából készítik. Természetes vagy mesterséges rattant is gyakran használnak. Tartós és nyári kényelmet teremt.

Az asztal és a székek tartószerkezetének rudait bizonyos vastagsággal kell megválasztani, figyelembe véve a terhelést és az általános stílust. Ha szék helyett padokat terveznek készíteni, akkor jobb, ha tömegesebbé teszik őket, hogy a termék stabilitása nagyobb legyen.

DIY színű kerti bútor

Az első raktárba helyezhető, piknikre szállítható, mivel kompakt, könnyű és könnyen használható.

A szükséges bútorok összeállításához:

 • fémfűrész;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarok anyákkal;
 • csavarhúzó;
 • Sander.

Utóbbi hiányában csiszolópapírral lehet boldogulni. A szúrófűrész hasznos sarkok és faragott elemek feldolgozásához.

Fából készült bútorok egy nyári rezidenciához

A bútorgyártás projektjeinek megválasztása a legjobb, ha több lehetőség közül választhat.

A fonott bútorok kifinomultsága

Néhány ember hajlamos eltávolodni a szokásos kiviteltől egy országban. Ideális egy olyan lehetőség, mint a fonott kerti bútor. Az asztal és a székek is rattanból készülhetnek. Most olyan mesterséges anyagokat árulnak, amelyek nedvességállóak és nagyon tartósak. Ebből nemcsak asztalt, hanem székeket, sőt kanapét is készíthet.

A kerti bútorok főbb jellemzői és előnyei

Ha az anyagokat már kiválasztották, és csak a részletek átgondolása maradt, akkor készítsen rajzot a jövőbeli projektről.

A rattan gyártási technológia egyszerű. Külön is elvégezhető

alkatrészeket, és teljesen fedje le a felületet egy fonott ruhával. A rattan burkolat alapjául általában egy fa szerkezetet készítenek. A mesterséges rattan szövésének részletes technikája megtalálható az interneten.

barkácsoló raklapasztal

Akkor is előállhat egy tervezési lehetőséggel, ha a termék készen áll.

A fém megbízhatósága a kerti bútorokban

Az országban a pihenőhely rendezéséhez szükséges tárgyakat fém tartószerkezettel lehet felszerelni. A kert számára azonban minden anyagot a változó időjárási viszonyok és hőmérséklet alapján kell kiválasztani. A magas páratartalom mindig korrodálja a fémet, hacsak nem erősített ötvözet vagy speciális bevonatról van szó.

kerti bútor - asztal és padok fotó

A legkényelmesebb anyagok saját asztal és székek készítéséhez a kertben a fa és a forgácslap.

Annak érdekében, hogy a fémből készült kerti bútorok megőrizzék munkaképességüket, szezonon kívül száraz helyiségben tárolhatja, miután nedves felületeket és alkatrészeket ruhával törölgetett. Célszerű egy kis gépolajat csepegtetni a rögzítési pontokra, hogy azok ne rozsdásodjanak el.

Házi kerti bútor

Néhány alkatrész (például tartóelem) kemény műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülhet.

A felesleges dolgok intelligens használata

A vidéki bútorok gyártásának alapjaként használhat egy régi szekrényt, komódot, polcok vagy polcok maradványait, ha azok jó állapotban vannak. Az asztal oldalsó vagy hátsó panelből, egy ajtóból van kialakítva. A kerti bútorok akár régi polipropilén csövekből is készülhetnek, amelyek támasztékként működnek.

készítsen kerti bútorokat fából

A burkolat a bútorgyártásban is fontos szerepet játszik.

Még olyan anyagok is használhatók, amelyek elvesztették funkciójukat, mint hasznos tárgyakat. Például egy levágott vasvizes hordó a kerti asztal "lábává" válik.

DIY kerti bútorok - rajzok, eszközök és ötletek

A kerti bútorok nem üvegből készülnek (kivéve edzett felület).

A dachánál általában sok fatömb van, egy régi keményítő, vastag rétegelt lemez és pajzs raklapok jól jöhetnek. Érdekes design tárgyak gyűjtésére szolgálnak a kert számára.

Egy nagy fadoboz asztalként használható. Miután kivágta az oldalfalakat, kész szerkezetet kap, amelyet ízlés szerint díszít.

Fa bútorok az ország számára

Jobb, ha az asztalt és a székeket (padokat) fából készítik.

A legnépszerűbb trend a fából készült bútorok

A szabadtéri rekreációs terület rendezésében a faanyagok a legsikeresebb megoldás. Kényelmet teremtenek, mert természetes anyagokat használnak. Környezetbarátak és biztonságosak, sokáig szolgálnak, könnyen ápolhatók és másodlagosként elég olcsóak.

Kerti szép bútorok fényképe fából

Az asztal és a székek tartószerkezetének rudait bizonyos vastagsággal kell megválasztani, figyelembe véve a terhelést és az általános stílust.

Az asztal bármelyik változatát előállíthatja fából - téglalap alakú, négyzet alakú, kerek, ovális és akár háromszög alakú is. A nagyobb kényelem érdekében a székek álló helyzetben vagy kihajthatóak, kemény felülettel vagy kárpitozással.

A fából készült, saját készítésű kerti bútor a legjobb kiút, ha nincs más anyag. Ilyen tárgyak elkészítése egyáltalán nem nehéz.

saját maga készítsen kerti bútorokat

Utóbbi hiányában megteheti csiszolópapírral.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

A legegyszerűbb kerti bútor - téglalap alakú asztal és székek - néhány órán belül elkészíthető. A munka megkezdése előtt el kell készítenie a modellek diagramját, részletes méretekkel. Készítse elő az anyagokat:

 • fa rudak;
 • 2-3 fa deszka a munkalaphoz;
 • rövid panelek ülésekhez és széktámlákhoz (ez utóbbiak cserélhetők rúdból készült lapos rudakra).
A helyesen kiválasztott fabútorok szervesen illeszkednek a helyszín kialakításához

Néhány ember hajlamos eltávolodni a szokásos kiviteltől egy országban.

Asztal összeszerelés szakaszai:

 1. Csiszolópapírral vagy csiszolóval ellátott munkalapokhoz szánt homoklemezek.
 2. Csatlakoztassa a lábakat és az asztallapot sarkokkal vagy önmetsző csavarokkal (csavarokkal). Lyukakat készíthet és a tetejét "beragaszthatja", univerzális ragasztóval rögzítőelemként.
 3. Végezze el a végső burkolatot - asztaldíszítést, ha a projekt előírja.
DIY kerti bútor fotó

Még olyan anyagok is használhatók, amelyek elvesztették funkciójukat, mint hasznos tárgyakat.

A székek összeszerelésének szakaszai:

 1. Vágja le a megfelelő méretűre azokat a gerendákat, amelyek támaszként szolgálnak.
 2. Csatlakoztassa a háttámlát a szerkezethez. Két tartó lesz a folytatása (a leghosszabb rudak). Készítse elő a felső sávot és a közbensőt.
 3. Rögzítse az ülést.
 4. Távolítsa el az érdességet és a sorjait a felületekről.

Székek helyett készíthet két padot. Az ülésekhez és támaszokhoz fél vastag deszkákat választanak. Ha lehetséges, használjon öntöttvasat a lábakhoz vagy a háthoz.

Az utolsó szakasz a díszítés

A burkolat a bútorgyártásban is fontos szerepet játszik. Ez lehet egyszerű festés vagy lakkozás átlátszó vagy színezett kompozícióval.

A barnás vagy világító felületű vidéki készletek érdekesnek tűnnek. Az első esetben faégőt vagy forrasztópákát használhat, a másodikban pedig lumineszcens festéket alkalmazhat.

Barkács kerti bútorok piknikhez

A vidéki bútorok készítésének alapjaként használhat egy régi szekrényt, fiókos szekrényt, polcok vagy polcok maradványait, ha azokat jó állapotban tartják fenn.

A kézzel készített kerti bútorok bármilyen stílusban díszíthetők - az "a la Khokhloma" festéstől a kubizmusig. Még az összeszerelés befejezése után is előállhat eredeti dekorral - a kész szerkezet "ösztönzi" a tervezési gondolat további menetét.

Burkolat (dekor) Eszközök
Festék Akril festék + szín
Kép Akril festék + szín
Laminálás Nitrocellulóz, akril, poliuretán lakk

 

Egyszerű barkácsolási pad

Célszerű egy kis gépolajat csepegtetni a rögzítési pontokra, hogy azok ne rozsdásodjanak el.

A kifejezőbb stílus érdekében a fából készült bútorok faraghatók. Ezek a következő elemek lehetnek:

 • határ az asztal kerülete körül;
 • széklábak;
 • háttámlák.

 

Az áttört faragás remekül mutat, különösen, ha a vidéki ház ugyanabban a stílusban készül.

 

készítsen kerti bútorokat

Az országban a pihenőhely rendezéséhez szükséges tárgyakat fém tartószerkezettel lehet felszerelni.

Öntöttvas használata esetén szükséges a szerkezetek festése. A lakkozott fa, a világos árnyalatok és a fekete fém színe kombinációja elegánsnak tűnik.

A kerti bútorokat sokszínű mozaikokkal is díszítheti. Ehhez matt vagy műüveg elemeket ragasztóval rögzítenek a felülethez. Meglehetősen nehéz egy bonyolult díszt vagy rajzot elhelyezni a megfelelő készségek nélkül, de türelemmel és vágyakozással érdekes eredmény elérése érdekében érdemes keményen dolgozni.

Bútor készlet egy bárból

A rattan gyártási technológiája egyszerű.

Előző

Következő