Hogyan készítsünk asztalt egy varrógéphez saját kezűleg

Manapság a varrás nemcsak a ruhák, lakberendezési tárgyak és kiegészítők készítésének művészetének tekinthető, hanem a hobbi üzleti projektvé alakításának módjaként is. Az egyedi gyártású cikkeket jobban értékelik, mint a gyárilag bélyegzett elemeket. Természetesen minden iparosnő egy ideálisan szervezett munkahelyről álmodik, amely leegyszerűsíti a kreatív folyamatot és kiküszöböli a felesleges kellemetlenségeket. A varróasztal szükséges attribútum a ruhák varrásához, de érdemes-e pénzt költeni egy kész szekrény megvásárlására, amikor asztalt készíthet saját kezűleg?

Varrógép asztal

Minden iparosnő tökéletesen szervezett munkahelyről álmodik, amely leegyszerűsíti a kreatív folyamatot és megszabadul a felesleges kellemetlenségektől.

Diy varrógép és overlock asztal

Kezdje el összeszerelni a szekrény testét: önmetsző csavarokkal csatlakoztassa az asztallapot, az oldalfalakat és a tartócsíkokat.

Számos lehetőség kínálkozik a kifejezetten szabók számára tervezett munkaasztalok számára a piacon, de az új bútorok beszerzésének költségei nem mindig igazolják annak költségeit. És ha az új ruhák varrása magas szintű készségeket és gyakorlati tapasztalatokat igényel, akkor a varrógép asztalának elkészítéséhez nem kell különösebb tehetség. Ha tudja, hogyan kell kezelni a mérőszalagot, a csavarhúzót és a kirakót, ez egy alkalom arra, hogy elgondolkodjon és elkészítsen egy asztalt a varráshoz saját kezével.

varróasztal

A varróasztal a ruhák varrásához szükséges tulajdonság.

Miért jövedelmezőbb saját maga elkészíteni a bútorokat?

Sokaknak felmerülhet a kérdés: miért pazarolja az időt a saját kezével varróasztal készítésével, amikor csak készen vásárolhat? Ha egyszerű számítást végez, kiderül, hogy a termék költségeinek nagy része egy idegen munkájának költsége és egy üzlethelyiség bérleti díja. Ez a fő előnyhöz vezet - a családi költségvetés megtakarításához. A költségeket csak anyagokra és kiegészítőkre fogják költeni, ami 3-4-szer olcsóbb, mint egy kész asztal vásárlása. A megtakarított pénzt kreatív képzésekre lehet felhasználni, ami jövedelmező befektetés lesz.

kényelmes varróasztal

A piacon számos lehetőség van, amelyet kifejezetten szabóknak terveztek.

maga készítsen asztalt egy varrónőnek

Az asztallap felszerelésekor ügyeljen arra, hogy a rögzítés pontosan a rajznak megfelelő jelölések szerint történjen.

A kézzel készített varróasztal nemcsak egyedi dologgá válik, hanem megbízható asszisztenssé is válik a kreatív folyamatban. Mennyinek kell elférnie ebben a kis éjjeliszekrényben: varrási kiegészítők, különböző színű és vastagságú szálak készletei az egyes szövettípusokhoz, vágószerszámok, szalagok, applikációk és egyéb kiegészítők. Ebben az esetben az asztallap és a test méretét, színét, anyagát, felépítését a tulajdonos kérésére újjáépítik. Függetlenül attól, hogy az asztal szigorú munkahely vagy igazi művészeti tárgy lesz-e - rajtad múlik.

Varrógép rekesz

Ha tudja, hogyan kell kezelni a mérőszalagot, a csavarhúzót és a kirakót, ez egy alkalom arra, hogy elgondolkodjon és készítsen egy asztalt a varráshoz saját kezével.

A modern piacot túlcsordítják a forgácslapos bútorok, de nem mindenki vágyik fűrészporból készült bútorok használatára. Ha saját kezűleg készít bútorokat, akkor környezetbarát anyagokat választhat. A kibocsátás ára szintén kétségtelen: a fenyőből készült bútorlap ára nem haladja meg az összecsukható asztallapú kész asztal költségét. A lakkozott fabútorok nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, és a tűlevelű erdő finom aromájával töltik meg a szobát. Ezenkívül a természetes anyagokat megkülönböztetik tartósságuk, a kötőelemek szilárdsága és a helyreállítás lehetősége.

Összecsukható asztal varrógéphez

A fő előny következik - a családi költségvetés megtakarítása.

Varróvilág

A késztermék és az alkatrészek lakkozása.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

A helyiség méretétől, a varróberendezés méreteitől és a további varróeszközök elérhetőségétől függően a következő varróasztal-modelleket különböztetjük meg:

Szekrény tároló részekkel. A modell könnyen gyártható, de kis asztallappal rendelkezik. Alkalmas hobbistáknak.

fehér asztal varrógép

A kiadásokat csak anyagokra és szerelvényekre fordítják, ami 3-4-szer olcsóbb, mint egy kész asztal vásárlása.

Könyvasztal asztal rekesszel a varrógép számára és a kiegészítők tárolása. Tágasságában és sokoldalúságában különbözik. Kis helyiségekhez alkalmas.

varrógép és overlock asztal

A fiókok lehetővé teszik értékes ládák és kiegészítők tárolását, és kompakt állapotban az asztal nem foglal sok helyet.

Barkácsasztal varrógéphez

Szerelje össze a fiókokat.

Fiókos asztal és összecsukható asztallap. Nagyszerű lehetőség professzionális használatra. A fiókok lehetővé teszik értékes dobozok és kiegészítők tárolását, és kompakt állapotban az asztal nem sok helyet foglal el. A varrógép mellett egyszerre overlock is elhelyezhető az asztalon, a kényelem elvesztése nélkül.

Varróasztal

A barkácsoló varróasztal nemcsak egyedi dologgá válik, hanem megbízható asszisztenssé is válik a kreatív folyamatban.

Saroktranszformáló asztal. Egy ilyen modell otthoni elkészítése sok időt és szakmai tapasztalatot igényel, ezért nem mindenki képes megbirkózni ezzel a feladattal. Kihajtva az átalakító asztal sok helyet foglal el, és kis lakásokban kényelmetlen.

Varróasztal egy tűnőnek

Kihajtva az átalakító asztal sok helyet foglal el, és kis lakásokban kényelmetlen.

DIY varrógép asztal fotó

Végül csatlakoztassa az ajtókat és a fogantyúkat, helyezze be az összeszerelt fiókokat.

Amikor az anyag számít

Az anyagválasztást különös gonddal kell kezelni: a késztermék gyakorlati és esztétikai tulajdonságai ettől függenek. Az összehasonlító táblázat bemutatja a különféle anyagok főbb jellemzőit.

Név Környezeti tulajdonságok Nedvességállóság Tartósság
Forgácslap Formaldehidet szabadít fel, mivel finomított kőolajtermékeket tartalmaz alacsony Ilyen anyagokban a csavarok és a szögek meglazulnak, a kötőelemek fokozatosan elveszítik erejüket
Laminált forgácslap A bevonat miatt nem bocsát ki káros anyagokat
MDF Környezetbarát megnövekedett
Furnér Teljesen természetes anyag Poliuretán lakkal bevonva magas Tartsa meg a kötőelemek szilárdságát, ne rothadjon el, ha védőanyagokkal van bevonva, hosszú élettartama van
Tömör fa
készítsen varrógép asztalt

Függetlenül attól, hogy az asztal szigorú munkahely vagy igazi művészeti tárgy lesz-e - rajtad múlik.

Így a természetes fából és rétegelt lemezből készült bútorokba történő pénzügyi befektetések alkalmasak a bútorok biztonságára, környezetbarátságára és tartósságára összpontosító személyek számára. A természetes anyagba történő befektetések mindig indokoltak: egy ilyen varróasztal örömet szerez a tulajdonosának a természetes textúra és szag szépségével, a tartóssággal, és több mint egy generációig kitart. Ha a költségtétel nem tartalmaz magas költségeket, akkor a költségvetési lehetőségek közül választhat laminált forgácslapot vagy MDF-et, ezek fejlettebb és biztonságosabb anyagok.

DIY varrógép asztal

A modern piacot túlcsordítják a forgácslapos bútorok, de nem mindenki vágyik fűrészporból készült bútorok használatára.

A bútorok összeszerelésének megbízhatóságát a kiváló minőségű szerelvények határozzák meg. Egy egyszerű, fiókos összecsukható asztalhoz, egy varrógép polcához és további rekeszekhez szüksége lesz: pillangó zsanérokra, önmetsző csavarokra, golyós vezetőkre, az aljzatra szerelhető tartókra, állítható magasságú lábakra, fogantyúkra, ha vannak ajtók, vagy az asztallap összehajtásának kényelmére. Ez utóbbi elkészíthető egy bizonyos stílusban, és dekoratív funkciót tölthet be.

Shema asztal varrógéphez méretekkel

Ezenkívül a természetes anyagokat megkülönböztetik tartósságuk, a kötőelemek szilárdsága és a helyreállítás lehetősége.

Varróasztal tervezés

Utasításokkal, eszközökkel és jó hangulattal felfegyverkezve önállóan összeállíthat egy asztalt, amely megfelel a varrómester minden követelményének.

Lépésről lépésre

A munka megkezdése előtt meg kell győződnie a következő eszközökről:

 • csavarhúzó;
 • egy kalapács;
 • fogó;
 • Lombfűrész;
 • csavarhúzó készlet;
 • csiszolópapír;
 • poliuretán lakk fához;
 • ecset vagy henger;
 • élszalag (forgácslaphoz, MDF);
 • épületszint;
 • építési ceruza.
A szegélykő varrása

A természetes anyagokba történő befektetés mindig megéri.

1. lépés. Az első szakaszban ki kell választania egy varrógép szegélykövének rajzát, és kivágni az összes alkatrészt papíron, megjelölve a méreteket. A kész rajzzal el kell mennie az építőanyag-boltba. A fiókos összecsukható asztal gyártásához elegendő lesz egy lap forgácslap, MDF vagy rétegelt lemez.

Varrógép szekrény

A bútorok megbízhatóságát a kiváló minőségű szerelvények határozzák meg.

2. lépés. Ezután építési ceruzával kell megjelölnie az alkatrészeket a táblán, figyelembe véve a szélét, és kirakni egy kirakóval; jelölje meg és készítsen lyukakat a rögzítők számára. Természetes fa használata esetén az alkatrészek felületét csiszolni kell. Fedje le a forgácslapot és az MDF-et szegélyszalaggal. Annak érdekében, hogy ne vágja ki maga az alkatrészeket, megrendelheti a rajz szerinti fűrészelést és szegélyezést, és azonnal folytathatja az összeszerelés szakaszát.

szervezze meg munkahelyét a lehető legkényelmesebb módon

Ez utóbbi elkészíthető egy bizonyos stílusban, és dekoratív funkciót tölthet be.

3. lépés: Kezdje el összeállítani a szekrénytestet: önmetsző csavarokkal csatlakoztassa az asztallapot, az oldalakat és a tartócsíkokat. Rögzítse a hátsó falat kalapáccsal és szegekkel, ügyelve arra, hogy a fal szélei ne nyúljanak ki az oldalukból. Önmetsző csavarokkal rögzítse a lábakat a szekrényhez, ellenőrizze az eredményt egy épület szintjével. Ha vannak eltérések a láthatártól, javítsa ki. Az asztallap felszerelésekor ügyeljen arra, hogy a rögzítés pontosan a rajznak megfelelő jelölések szerint történjen.

Varrógép asztal (gépek)

Az első szakaszban ki kell választani egy szegélykő rajzát egy varrógép számára, és kivágni az összes alkatrészt a papíron a méretek megjelölésével.

4. lépés. A kész terméket és az alkatrészeket lakkozják. A munkalap tisztítását különös gonddal kell elvégezni, mivel ez lesz a fő munkafelület. Ha a lakkozást több rétegben végzik, akkor ellen kell állni az alkalmazások közötti időt. A lakk 36 óra múlva teljesen megszárad.

Varróasztal tárolásra és felhasználásra

A fiókos összecsukható asztal gyártásához elegendő lesz egy lap forgácslap, MDF vagy rétegelt lemez.

5. lépés. Szerelje össze a fiókokat. Lakkozás után rögzítse a gömbvezetőket. Ellenőrizze, hogy a dobozok egyenletesen illeszkednek-e a kötőelemekbe, ha egy épületszintet tesz a doboz aljára.

Varrógép asztal gyártmány

Természetes fa használata esetén az alkatrészek felületét csiszolni kell. Fedje le a forgácslapot és az MDF-et szegélyszalaggal.

6. lépés: Végül csatlakoztassa az ajtókat és a fogantyúkat, helyezze be az összeszerelt fiókokat.

A varrógép-asztal nélkülözhetetlen asszisztens a kreatív ötletek megtestesítésében, de a bútorüzletekben nem mindig lehet megtalálni az Önnek megfelelő lehetőséget. Utasításokkal, eszközökkel és jó hangulattal felfegyverkezve önállóan összeállíthat egy asztalt, amely megfelel a varrómester minden követelményének.

Saját varróasztalt készítünk

Szekrény tároló részekkel.

Előző

Következő