Hogyan készítsünk konzolasztalt saját kezűleg

A konzoltábla koncepciója Louis tizennegyedik uralkodása alatt jelent meg. Azokban a távoli időkben ezek a belső tárgyak nagyon népszerűek voltak, korunkban nem kevésbé keresettek. A konzoltáblák változatos kialakításúak, de egy közös vonásuk van: a konzol, ami keskeny. Az ilyen bútorokat nagyon kényelmes használni kis helyiségekben, nem sok helyet foglal el, és nem messze a faltól.

Konzolasztal

Konzol keskeny asztal, egyenes vagy ívelt lábakkal, különböző belső terekhez

Ilyen különböző táblázatok

Dekoratív konzol

Faragásokkal díszített konzol

Nem beszélünk a konzoltábla modelljeinek variációiról, mert számtalan ilyen van. Mondjuk a bútor terjedelméről. A bútorok jól néznek ki a folyosókon és a nappali helyiségekben, alternatívaként szolgálva a tálalóval.

Konzolasztal a folyosón

A folyosón lévő konzolasztal dekoratív és gyakorlati jelentőséggel bír.

A nappali konzolban

A nappaliban a konzolokat kanapékhoz rögzített asztalok váltják fel.

Ezt a bútort egyfajta minibárokká alakíthatja, vagy keretekbe helyezhet rajta egy fényképet. Az eredeti ötlet, hogy konzolasztalt használjon egy budoárban, vagy kozmetikumokat tároljon.

Konzol a hálószobában

Konzol modern asztal a hálószobában

Tárolja kulcsait a folyosón az asztalon, tegyen rá gyertyatartót vagy képet. A hálószoba területén pedig megengedett egy „osztalékos játékos” vagy egy tévé felszerelése a konzolra.

Kovácsoltvas konzolasztal

Kovácsolt konzolasztal figurák számára, modern enteriőrben

Ha saját irodája van, tartson szivarokat vagy csinos figurákat az asztalon. És a gyermekszobában tegyen játékokat erre a bútorra, tegyen filctollakat vagy dobozokat konstruktorokkal.

Fehér konzolasztal

Fehér konzolasztal fiókos különféle apróságokhoz

Gyerekkonzol

Konzol fiókokkal az óvoda számára

Elmondjuk, hogyan hozhat létre saját kezűleg egy konzolasztalt - ez egy egyszerű, izgalmas lecke, és sokat segít megtakarítani. Ehhez meg kell vásárolnia néhány eszközt, és fel kell töltenie a pontosságot és a türelmet.

Hogyan készítsünk csináld magad konzolasztalt egy régi asztalból

Az asztal fűrészelése

Az asztalt hosszában két részre láttuk

Remekművének elkészítéséhez használhatja a szokásos régi asztalt, amely lejárta az idejét.

Régi asztal Fő részlet
Fűrész Fűrészelte a kívánt részt
Csiszolópapír Tisztítsd meg
Festék Festék
Rögzítjük a fém sarkokat

Rögzítjük a fém sarkokat a hátsó oldalon - középen és széleken

Ragasztjuk a szövetet

Ragasztjuk a szövetet az asztallapra, hogy megkapjuk az eredeti konzolt

Megkapjuk az eredeti konzolt

Ragaszkodunk a falhoz, és az eredeti konzolt a folyosón kapjuk

Fűrészelje le a kívánt részt az asztalról és dolgozza fel. A fotó példákat mutat be ilyen alkotásokra. Ha nulláról szeretne remekművet készíteni, olvassa el a lépésről lépésre szóló útmutatót.

Éjjeliszekrény két lábon

A fűrészelt asztal két lábán lévő éjjeliszekrény ugyanúgy készül

Két konzol egy asztaltól

Konzol a hálószoba tévéje alatt és egy éjjeliszekrény a folyosón az egyik asztalról

Lépések egy konzoltábla létrehozása felé

1. lépés: Készítsen vagy vásároljon lábakat. A konzolasztal gyönyörű lábakkal rendelkezik. Biztosan nincs megfelelő gépe az ívelt baluster lábak elforgatásához: ez nem számít. Látogasson el a boltba: különféle asztallábakat talál, és válassza ki a megfelelő részt.

Nagy és masszív lábak

Nagy és masszív fa lábak konzolos géphez

2. lépés. Vágja le a deszkát. Az asztal felső és alsó részének létrehozásához használjon három méteres, tíz centiméter vastag, 20 hüvelyk széles táblát, amelyet fűrésszel vágjon le. Szüksége lesz négy, 150 centiméter hosszú deszkára. Vágja le az alkatrészeket egy fűrésszel.

A tábla levágása

A tábla levágása az asztal felső és alsó részének elkészítéséhez

Négy deszka megy az asztalhoz, vastagsága tíz centiméter, hossza 145. Függőleges helyzetbe hozza őket, rögzítve a korábban vágott táblákhoz. Négy négyzet kerül a szélekre, ezt látni fogja a képen.

4 tábla

4 tábla a konzolasztal felső és alsó részére, 150 cm hosszú

További elemek

További négy 10 cm széles és 145 cm hosszú tábla függőleges telepítéshez és 4 négyzet 10 cm mindkét oldalon

3. lépés: A csatlakoztatás működik. Vegyünk tíz centiméter széles négyzet alakú részeket, a végükre pedig tegyünk száznegyvenöt centiméter hosszú deszkát. Csavarja le a szerkezetet csavarokkal. Ugyanígy, ismételve a tetteit, készítse el az alsó és a felső üres részt a jövő asztalához.

Szögletes elemeket kapcsolunk össze

145 cm hosszúságú négyzet alakú elemeket és deszkákat kötünk össze, az asztal felső és alsó részére két üres részt készítünk

4. lépés. Ne felejtsd el a lábakat. Az előre megvásárolt lábakat vesszük, és százötven centiméter hosszú deszkához csavarjuk. Ezen munkálatok előtt ne felejtse el megfelelően megjelölni azokat a helyeket, ahol a lábak telepítését tervezi. Zárja le a furatokat a dugókkal.

Rögzítjük a lábakat

Rögzítjük a lábakat az elhelyezésük pontjaihoz

5. lépés: Tegye a táblázat tetejét. Lépjen két és fél centiméterre az éltől, és helyezze el a korábban létrehozott üres szerkezetet. Kenje meg mindkét oldalát fa ragasztóval. Tegyen egy lemezt az üresre, így egy téglalap alakú pite látszatát kapja.

Kialakítjuk a felső részt

Üresek segítségével formázzuk a táblázat tetejét

Rögzítjük a deszkákat

Tegye ismét a deszkát a munkadarab tetejére és rögzítse

6. lépés. A táblázat alja. Mivel táblázatunk teteje és alja ugyanaz lesz, meg kell ismételnie az ötödik lépést a jövőbeli táblázat alsó részének elkészítésével kapcsolatban. Az összes munka befejezése után igazi remekművet kap, amelyet csiszolópapírral kell megtisztítani.

Megkapjuk a kész konzolasztalt

Ugyanezt az eljárást megismételjük az alsó részével, és elkészítjük a kész konzolasztalt.

Díszítés

Kész festett oldalsó asztal

Kész festett asztal a nappaliban

Azt tanácsoljuk, hogy egyszerűen festse ki a kapott asztalt. A különféle fa lakkok széles választéka ma már eladó. Például vonja be az asztalt dió bevonattal, és vazelinnel kenje meg a szerkezetet a festék megszáradása után. Vigye fel az utolsó szürke festékréteget (amikor ez a bevonat megszárad, csiszolja a végelemeket). Ennek eredményeként kap egy kopott asztalt, gyönyörű lábakkal. Ez a műalkotás tökéletes bármely nappaliba vagy folyosóra. Mint megértette, a táblázat készítése nagyon egyszerű.

Hosszú konzolasztal

Hosszú konzolasztal díszítő elemekkel a belső térben

Előző

Következő