Hogyan készítsünk falat saját kezűleg anyagokkal és eszközökkel

Az utóbbi időben a szekrénybútorok a lakberendezés népszerű típusává váltak. Ennek oka a tervezés sokoldalúsága. Nem kell további bútoralkatrészeket keresni szekrények, talapzatok és fiókos szekrények formájában, mert minden már egy egységben van. Nem kell napokig vásárolni, és stílusban és méretben egymáshoz illő bútorkészleteket keresni. A harmonikus kialakítás és a kiváló funkcionalitás kombinálásának legjobb módja a lakóterében.

Csináld magad rekesz falát

Nem kell további bútorelemeket keresni szekrények, talapzatok és fiókos szekrények formájában, mert minden már egy egységben van.

Ennek a bútornak az előnyei nem érnek véget. Kombinálhatja a szolgálati tálalót és a bárot, a könyvespolcot, a TV-szekrényt, a tükör fésülködőasztalt és még sok mást. Az ilyen bútorok egyes lehetőségei szabadon kombinálhatók egymással. Hasonlítanak egy tervezőre, mert a szerelvényeket tetszés szerint rendezheti el. Vannak olyan monoblokk típusok is, amelyek szigorú és konzervatív hozzájárulást nyújtanak a szoba belsejéhez.

DIY fal

A harmonikus kialakítás és a kiváló funkcionalitás kombinálásának legjobb módja a lakóterében.

Varázsa pedig az, hogy a látszólagos terjedelmességtől függetlenül könnyedségével kiegészítheti a helyiséget, vagy fordítva, esetlen súlyossággal landolja a belső teret. Minden a bútortermék tulajdonosának szeszélyétől függ.

Csináld magad nappali falát

Vannak olyan monoblokk típusok is, amelyek szigorú és konzervatív hozzájárulást nyújtanak a szoba belsejéhez.

A fő kompozíciós feladat az, hogy a szoba belsejét egy szemantikai képpé egyesítse, hogy a háztartási eszközök különböző tárolóit hozzák össze. A helyiség kiválasztásában és kialakításában a legfontosabb a harmonikus kialakítás és a szoba méretének megfelelő méretek.

Házi titkok - barkácsolás a házban

Minden a bútortermék tulajdonosának szeszélyétől függ.

Különböző faltípusok

A nappali fali egység az egyes alkatrészek számtalan változatából állhat. De alapvetően mindig egy szerkezete van.

gipszkarton fal

A saját kezű csúszda elkészítése nem jelent problémát, mert kompakt és harmonikus elemek kombinációja.

Az alsó talp leggyakrabban talapzatokból áll. Tartós és ellenálló anyagokból készülnek, mivel támogatják az egész szerkezet súlyát. Állványként szolgálnak a tévék, dekóderek, zenei központok, virágdíszek és más dekorációs tárgyak számára. A talapzaton lévő fiókokat leggyakrabban összecsukható vagy csúszó változatban készítik. Tökéletesek ágyneműkhöz és fehérneműkhöz. Fontos megérteni, hogy az alsó szint hozzáférhető hely a gyermekek és háziállatok számára. Ne helyezzen alkoholos italokat, elsősegély-készleteket, gyúlékony anyagokat és egyéb veszélyes tárgyakat a szekrénybe.

mini TV-fal

Az ilyen bútorok egyes lehetőségei szabadon kombinálhatók egymással.

A középső részen általában polcok, vitrinek, szekrények, edények polcai, könyvek és ékszerek találhatók. Ez a szint a legjobb hely az alkoholos italok elhelyezésére. Egyes tervek előírják a mini hűtőszekrény jelenlétét, stilizált szokásos szekrényként, standard anyagból. Általában a falak sok érdekes és változatos mechanizmust rejthetnek el egy egyszerű eszköz mögött, amely egyszerűsíti az életet és a dolgok tárolását.

gyönyörű csúszda a nappalihoz

Cserélje ki az összes régi vezetéket, és gondosan szigeteljen le mindent.

A felső területet általában mezzanines és párkányok foglalják el, amelyek a világítás vezetékeiként szolgálnak. Világító lámpák és diódacsíkok vannak ott felfüggesztve. Gyakran többszínű szalagokat használnak, amelyek új külsőt kölcsönöznek a falnak, de ez a színű megvalósítás nem illik a klasszikus és antik mintákhoz. A felső szintre néha hangszórókat vagy felső videokészülékeket építenek.

Fali szekrény rajza

A fő kompozíciós feladat az, hogy a szoba belsejét egy szemantikai képpé egyesítse, hogy különböző tartályokat hozzon össze a háztartási eszközök számára.

A nappali és az előszoba a lakás központi helye, és a legjobb hely a bútorfal felszerelésére. A modern anyagok lehetővé teszik a tervezők fantáziáinak kijátszását. A legújabb technológiák és anyagok kombinációjával egyre szeszélyesebb és letisztultabb terveket készítenek. De ez a lehetőség nem mindenkinek való. Mi van, ha a helyiség, ahová a terméket telepíteni kívánja, nem szabványos méretekkel rendelkezik? Vagy a piac egyik lehetősége sem megfelelő az Ön számára? Ilyen helyzetben önállóan kell cselekednie és egyénileg kell megterveznie a szerkezetet. A sokféle modell gyakran sok kérdést vet fel a telepítéssel kapcsolatban. Nem mindig világos, hogyan kell elkészíteni és telepíteni a terméket, és milyen sorrendben kell végrehajtani a műveleteket? De az ilyen kiegészítők telepítése egyszerű dolog.

Fal a nappaliban csináld magad fotó

A helyiség kiválasztásában és kialakításában a legfontosabb a harmonikus kialakítás és a szoba méretének megfelelő méretek.

Nem kell túlfizetni és szakembert hívni. Meg kell értenie, hogy a formák és tervek rengetegsége mögött ugyanaz az építkezés és a telepítés elve rejlik. Bárki, aki a legkisebb mértékben megérti az asztalosmunkát, képes lesz ilyen típusú bútorok készítésére, bármilyen helyiséghez igazítva. Nincs szükség különleges ritka és drága eszközökre. Minden hardver- és hardverboltban megvásárolható, amire szüksége van. Csak szigorúan be kell tartani a telepítési utasításokat, és az önálló munka eredménye nem lesz megkülönböztetve a szakmai végrehajtástól.

DIY fali anyagok

Gyönyörű design bútorok a nappaliban

A nappali bútorfala az egyes alkatrészek számtalan változatából állhat.

Faipari

A történelem során a gyártás legnépszerűbb anyaga a fa és társai voltak, különböző vastagságú farostlemez, forgácslap és rétegelt lemez formájában. Ez egy nagyon sokoldalú módszer, amely bármilyen összetettségű csúszófal készítését teszi lehetővé. A fa csodálatosan ötvöződik más anyagokkal, például fényes és matt üveggel, krómozott felületekkel, fémes, aranyozott és ezüstözött karókkal. Ez az anyag remekül mutat a modern formatervezésben, valamint a klasszikus és vintage stílusban. A fa és farostlemez szinte bármilyen textúrát és színt kaphat. Ezt professzionális gépek nélkül is megteheti - saját kezűleg. Ezenkívül a fa jól néz ki, ha gipszkarton betétekkel van bevonva. Ebben a kiviteli alakban a hátsó panelek nincsenek felszerelve, vagy dekoratív elemként vannak rögzítve. Fali csúszdát is készíthet saját kezével szokatlan stílusban. Harmonikusan kezelheti a szekrénypolcok rengetegségét, ha teljes útvesztőt épít. A kialakítás nagyon hangulatos. A fa a leghajlékonyabb lehetőség falak saját kezű készítéséhez.

falicsúszda

Az alsó talp leggyakrabban talapzatokból áll.

Gipszkarton

Alkalmas elülső kilátásokhoz. A leggazdaságosabb és képlékeny anyag. A gipszkarton csúszdák nem tűnnek ki a fal általános elrendezéséből, annak folytatásaként. Minimalista mintákhoz alkalmas. Nagy üvegfelületekkel kombinálható. A fal szinte bármilyen kialakítást képes elfogadni, így különböző méretű elektronikus eszközök építhetők bele. Az ilyen típusú konstrukciókban a legfontosabb a váz helyes kialakítása. Tartja a teljes tömböt, ezért a keretnek erősnek és megbízhatónak kell lennie. Pontos rajzokat kell készíteni a sínek és a keretprofilok helyéről. Ennek a lehetőségnek a hátrányai az anyag törékenysége. A telepítést nagyon óvatosan kell megközelíteni.

Gipszkarton szerkezetek

Fontos megérteni, hogy az alsó szint hozzáférhető hely a gyermekek és háziállatok számára.

"Kőművesség"

A legdrágább, de tartósabb módszer. Ezeket a lehetőségeket otthonokban használják. Homokkő és gránit egyaránt használatos. Leggyakrabban vázalapot alkotnak, majd megújítják a gipszkarton tömböt.

nappali bútorok

Az anyag felhasználható mind saját termelésünkben, mind megvásárolható.

A csúszda falát a saját kezével a legjobban fából lehet kihozni. Ennek az anyagnak a sokfélesége lehetővé teszi, hogy fantáziája valóban kibontakozzon, és az anyag sokféle feldolgozási módja gyors és jó minőségű eredményt garantál.

Folyosó

A középső részen általában polcok, vitrinek, szekrények, edények polcai, könyvek, ékszerek találhatók.

A fal gyártási folyamata a következőket tartalmazza:

  1. Rajzolás.
  2. Anyagok és alkatrészek kiszámítása és beszerzése.
  3. Elektromos vezetékek előkészítése a leendő fal homlokzata mögött.
  4. Az egész szerkezet összeállítása.
fehér fekete üveggel

Kívánunk eredményesen dolgozni!

A lista lépésről lépésre történő követésével bármilyen stílusú terméket életre kelthet, reprodukálva az összes elképzelt részletet.

fehér fal a könyvek számára

Általánosságban elmondható, hogy a falak sok érdekes és változatos mechanizmust rejthetnek egy egyszerű eszköz mögött, amely egyszerűsíti az életet és a dolgok tárolását.

Vázlat tervezése a semmiből

Ugyanaz a jelentése, mint egy épület rajzának az építészetben. A szerkezet pontos méreteinek kiszámítása és elrendezése befolyásolja a megvásárolt fa lapok mennyiségét, a fal különböző részeinek kompatibilitását, tartósságát és mechanikai deformációval szembeni ellenállását. A rajzot az anyag maximális felhasználása figyelembevételével kell elkészíteni, mert a fel nem használt fa minden centimétere pénzt pazarol. Ezenkívül egy előzetesen helyesen elkészített rajz, amely figyelembe veszi az összes apróságot és árnyalatot, megment benneteket attól, hogy már a telepítés során át kell dolgozni vagy befejezni kell. Nagy pontossággal meg kell mérni a méreteket, kiszámítani a szükséges anyag területét. Ha kételkedik a papírtervezési képességeiben, jobb, ha ezt az üzletet hozzáértő emberekre bízza, mert a rajz az egész termék alapja.

sarokfal a nappalihoz

A felső területet általában mezzanines és párkányok foglalják el, amelyek világítási vezetőként szolgálnak.

Fontos! A mérésnél nemcsak a hosszúságot, a szélességet és a magasságot kell figyelembe venni. Nagyon fontos paraméter a vastagság. Ha megfeledkezik róla, sok problémát fog kapni a rajzok "következetlenségével".

Kényelem és minőség

A felső szintre néha hangszórókat vagy felső videokészülékeket építenek.

DIY fal - milyen anyagok és eszközök lesznek hasznosak az Ön számára?

A fő szerszámkészlet így néz ki.

  • Mérőeszközök - vonalzók, mérőszalagok, mérőszalagok, szintek, négyzetek és egyebek.
  • Telepítési eszközök - fúrók és fúrók hozzá, csavarhúzó, elektromos kirakós fűrész, kalapácsfúró, poliuretán hab.
  • Tisztításhoz - darálók, smirgli, simító, alapozó, epoxi ragasztó.
  • Mindenféle és méretű csavar, csavar, anya, tömítés.
Fal a nappaliban csináld magad rajz

A nappali és az előszoba a lakás központi helye, és a legjobb hely a bútorfal felszerelésére.

Az anyag felhasználható mind saját gyártású, mind megvásárolható. Az első nehezebb - meg kell értenie a fafajok típusait és azok feldolgozásának módszereit. Ha szilárd bútorok készítését tervezi, akkor a legjobb keményfát használni. Ezek vörösfenyő, nyír, bükk, tölgy, juhar, szil és sok más. Az ilyen fajták drágák, de megfelelő kezeléssel évszázadokig ideálisak. A tölgyből és a vörösfenyőből szilárd darab készíthető klasszikus vagy vidéki stílusban. A drága fajták jótékony hatással vannak az emberi egészségre, így ha érdekli a barkácsoló gyermekfal, akkor ez a legjobb megoldás. A gyermekcsúszda elrendezésekor nem ajánlott nagy mennyiségű természetellenes eredetű festéket és lakkot használni - gyermekének később mérgező füstöket kell lélegeznie.

DIY falfotó

A sokféle modell gyakran sok kérdést vet fel a telepítéssel kapcsolatban.

A második lehetőség az, hogy a szükséges méreteket és formákat előre megrendeli a kézműves műhelyektől, majd csak telepíti őket. Ez a lehetőség nem olyan fárasztó az Ön részéről. Végül azonban nem biztos, hogy azt kapja, amire számított. Hiszen a jó ácsokat egyrészt meg lehet számolni. Ezért vegye fel a kapcsolatot a már elismert bútorműhelyekkel. Ez az opció különféle falelemek megrendelését biztosítja. Ezek lehetnek farostlemezek vagy természetes tömörfa gerendák. Használhat közönséges fagerendákat, vagy speciális fémprofilokkal helyettesítheti őket. Szalagokra, zsanérokra és ajtócsukókra is szükség van (opcionális).

ideális fali lehetőség

Csak szigorúan be kell tartani a telepítési utasításokat, és az önálló munka eredménye nem lesz megkülönböztetve a szakmai végrehajtástól.

Elektromos vezetékekkel oldjuk meg a kérdést

Térképezze fel a csatlakozóaljzatok helyét a jövőben telepítendő elektronika szerint. Cserélje ki az összes régi vezetéket, és gondosan szigeteljen le mindent.

szerelje össze a falat

A történelem során a gyártás legnépszerűbb anyaga a fa és annak analógjai voltak, különböző vastagságú farostlemez, forgácslap és rétegelt lemez formájában.

Telepítés

Az első lépés a keret beszerelése a termék rajzainak megfelelően. Ő a fal fő tartó- és tartószerkezete. A falakhoz fából készült vezetők vannak rögzítve, amelyekhez a polcok kapcsolódnak. Ezután az egész falat dekoratív panelek borítják. Bármilyen anyagból válogathatnak. Az emelvényeket legjobban ragasztott széles táblákból lehet elkészíteni. Ha farostlemezt használnak, akkor jobb részleteket és elemeket kirakni egy kirakóval.

Ezután elkezdik finomhangolni a terméket. Gondosan csiszolt, elsimítja az összes szabálytalanságot, és az átmeneteket sima és nem szakaszos. Opcionálisan dekoratív módon vághatja a mintákat a fára. Ez a lehetőség kiválóan alkalmas klasszikus vagy etnikai stílusra. A klasszikusok számára a visszafogott, szigorú színek felelnek meg szigorú színben. Provence-stílusú enteriőr esetén a legjobb, ha hófehérig világos színeket használnak. A fa festéke és lakkja fontos szerepet játszik, ezért a sisak felhelyezése előtt a bútorokat kiváló minőségű csiszolni és alapozni kell. Kiváló faragott ajtók készíthetők a talapzaton, elrejtve a szerkezet ízületeit és varrásait. Minden díszítőelemet legjobban epoxi ragasztóval lehet ragasztani. Nemes dekorációhoz jobb vörös vagy fekete fát használni - a lehetséges árcédulától függően.

Készítsen modern falakat a hallban maga

Harmonikusan kezelheti a szekrénypolcok rengetegségét, ha teljes útvesztőt épít

A folyosó falának elsősorban tágasnak kell lennie. Minden elemnek ellen kell állnia a ruhák - kabátok, bundák és kabátok, valamint cipők - súlyának. Leggyakrabban az ilyen bútorokat a folyosón hosszúkás hosszúságúvá teszik, az egyik fallal párhuzamosan. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy minél több dolgot helyezzen el. A folyosó falának és a nappaliban és a folyosón található analóg közötti fő különbség az első nagyszerű praktikussága. Minden elemet egyértelműen hibakeresni kell, és nem szabad sok helyet elfoglalni. A szekrényajtók kialakítását és mechanizmusát úgy kell kiszámítani, hogy ne zavarjanak és ne akadályozzák az átjárót. Az ajtók a speciális görgős vezetők mentén mozognak a legjobban. Gyakran széles tükröt helyeznek el az ilyen ajtók teljes vásznán. Ez jelentősen növeli a folyosó használhatóságát. A legjobb, ha a bútorokat a mennyezet teljes magasságába telepíti, mert sok felesleges dolog elhelyezhető a felső polcokon. Egy ilyen termék egyfajta raktár szerepét tölti be a lakásban.

Falak a hallban a lakásban

Az előzetesen helyesen elkészített rajz, amely figyelembe veszi az összes apróságot és árnyalatot, megkíméli Önt attól, hogy már a telepítés során át kell dolgoznia vagy befejeznie kell.

Viszont a dia megkülönböztethető a gyártás egyszerűségével, funkcionalitásával és az ebbe illeszkedő lehetséges hangerővel. A saját kezű csúszda elkészítése nem jelent problémát, mert kompakt és harmonikus elemek kombinációja. Ideális kis lakásokhoz, amikor a szabad hely minden centimétere számít.

alap a falhoz

A mérésnél nemcsak a hosszúságot, a szélességet és a magasságot kell figyelembe venni.

Itt vannak az alapvető szabályok és tippek a fal otthoni beépítéséhez. Kívánunk eredményesen dolgozni!

Előző

Következő