Hogyan készítsen kagylót a saját kezével, amire szüksége van a munkához

Nem minden ember rendelkezik tágas apartmanokkal, amelyekben nagy ágy, szekrény és egyéb szükséges bútorok találhatók. Gyakran a franciaágy a hálószobában szinte az összes szabad helyet lefoglalja, ezért lehetetlen más bútorokat elhelyezni ott. Természetesen ez a lehetőség senkinek sem fog tetszeni, ezért néhány ember arra törekszik, hogy saját kezűleg készítsen egy ágyat, amely kompakt, kényelmes és egyedi lesz. A kis lakástulajdonosok általában összecsukható ágyakat választanak, amelyeket könnyen össze lehet szerelni és szétszerelni. Kitaláljuk, hogyan készíthet ilyen szerkezetet a saját kezével.

Kagylóágy készítése saját kezűleg

A kis lakástulajdonosok általában összecsukható ágyakat választanak, amelyek könnyen összeszerelhetők és szétszerelhetők.

A házi ágy előnyei

 Mielőtt úgy döntene, hogy önállóan kagylót készít, fontolja meg ennek a kialakításnak az előnyeit és jellemzőit:

 • a bútordarabnak meg lesz a kívánt alakja, méretei, amelyek illeszkednek a szoba méreteihez;
 • önállóan figyelemmel kíséri a felhasznált elemek minőségét, összeszerelését;
 • ez az opció sokkal olcsóbb, mint egy késztermék vásárlása;
 • egy saját készítésű kagyló bárhol elhelyezhető;
 • az építkezéshez nincs szükség olyan dolgokra, amelyeket nehéz megtalálni az értékesítés során.
Összecsukható ágy

Mielőtt úgy döntene, hogy önállóan kagylót készít, meg kell fontolnia egy ilyen tervezés előnyeit és jellemzőit.

Ha bútorokat vásárolunk egy boltban, nehéz megítélnünk, hogy mennyire jó minőségű és megbízható. Emiatt biztonságosabb saját maga megépíteni kiváló minőségű anyagok felhasználásával. csak akkor lehetséges, ha rendelkezik megfelelő ismeretekkel, készségekkel.

Tippek egy összecsukható ágy elkészítéséhez

Ha bútorokat vásárolunk egy boltban, nehéz felmérnünk, hogy mennyire jó minőségű és megbízható.

Kagylófajták

Meg kell jegyezni, hogy a kagyló különböző típusú:

 1. Francia. A szerkezet 3 részből áll, mint egy ortopéd rács. Matracot és habgumit is tartalmaz, amelynek vastagsága 6-10 cm, és nincsenek összecsukható fejtámlák. Ezek a modellek általában acélból készülnek.
Francia kagyló mechanizmus

Meg kell jegyezni, hogy a kagyló különböző típusú.

2. amerikai. Két ráncra visszahúzódik és félbe hajt. Az ilyen kagyló rugós blokkkal és megbízható mechanizmussal van ellátva. A fejtámlák hátulra mennek, amikor az összecsukható ágyat el kell távolítani.

az amerikai kagyló átalakulásának változata

Az ilyen kagyló rugós blokkkal és megbízható mechanizmussal van ellátva.

3. olasz. Két kiegészítésből áll. A matrac szélessége általában 14 és 18 cm között mozog. Ez egy kényelmesebb ágy. A rendszernek ortopédiai grillje, hevederei és fém hálója van.

Olasz kagyló

Az öngyártáshoz a két szakaszból álló lehetőségek megfelelőbbek.

Az öngyártáshoz a két szakaszból álló lehetőségek megfelelőbbek. Elég a matracot külön megvásárolni. Speciális rögzítőelemekkel vagy egyszerű tépőzárral rögzítik. Az utolsó lehetőség kényelmesebb. Ez az ágy legfeljebb 150 kg terhelést képes elviselni.

kagyló opció

Elég a matracot külön megvásárolni.

Hogyan készítsen kagylót a saját kezével: amire szüksége van a munkához?

Összecsukható ágy, szépen, az összes szabály szerint, saját kezűleg, vonzóbbnak tűnik, mint a piaci opció. Ha a szabályok szerint készül, kiváló minőségű elemekkel, akkor egy ilyen ágy tíz évig fog tartani. Ezenkívül egy ilyen bútordarab lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezhessen egy vendéget, aki továbbra is éjszakázni fog.

ortopéd összecsukható ágy bükk lécekkel

A kagyló, amelyet minden szabály szerint saját kezűleg készítenek, vonzóbbnak tűnik, mint a piaci változat.

Szabadidős ágy

A kézzel készített összecsukható ágy sok éven át örömet szerez, ha az összes szabályt és árnyalatot figyelembe vették a létrehozás során.

Ha úgy dönt, hogy egy ilyen alvó szerkezetet saját kezével készít, akkor előzetesen el kell döntenie, hogy milyen anyagokból készíti el. Erre a célra fém, tömör fa vagy MDF lemezek alkalmasak. Azok számára, akik gazdaságos lehetőséget akarnak építeni, az utóbbi lehetőség tökéletes. Olcsóak, de jól mutatják magukat működés közben. Az ilyen anyagokból készült szerkezetek hosszú ideig szolgálnak és vonzónak tűnnek. Átlagos sűrűségűek, ezért egy ágyuk közepes terhelésnek ellenáll. Ilyen alapanyagokkal könnyű dolgozni még egy tapasztalatlan kézműves számára is.

Csináld magad összecsukható ágy

Ezenkívül egy ilyen bútordarab lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezhessen egy vendéget, aki továbbra is éjszakázni fog.

A fából készült, saját készítésű összecsukható ágy sokkal jövedelmezőbb, mint a fém változat, mivel az előbbi környezetbarátabb és jobban megtartja a hőt. Tartózkodjunk az MDF összecsukható ágyon. A további munkához a következő eszközkészletre van szüksége:

 • mérőszalag;
 • körfűrész;
 • ceruza jelöléshez;
 • csiszolási szög;
 • fúrók;
 • csiszolópapír;
 • szemüveg a védelem érdekében.
kézzel készített kagyló

Ha úgy dönt, hogy egy ilyen alvó szerkezetet saját kezével készít, akkor előre el kell döntenie, hogy milyen anyagokat fog használni.

Ha minden összeáll, elkezdhet dolgozni. Mielőtt kagylót készítene magának, előzetesen tanulmányoznia kell az ilyen művek összes jellemzőjét, valamint a sorrendet, hogy a kész termék megfeleljen az elvárásoknak.

összecsukható ágykeret

Erre a célra fém, tömörfa vagy MDF farostlemezek alkalmasak.

Összecsukható ágy egy nyári rezidenciához

Az ilyen termék hálószobához vagy az ország egyik szobájához építhető, egy régi és nem funkcionális kanapét cserélve vele.

További információ a kagyló készítésének technikájáról

Tehát el kell kezdenie a kagyló készítését saját kezűleg rajzokkal. Végül is egy barkácsoló kagyló, amelynek rajzai nem a szabályok szerint vannak elkészítve vagy elkészítve, alkalmatlanok maradéktalan felhasználásra. Először végezze el a számításokat, majd folytassa a szerkezet összeállítását. A műveletek sorrendje itt a következő.

 • Az anyagok közül először két, a matrac hosszának megfelelő teherhordó táblára lesz szükség.
 • Méreteitől függően megfelelő hosszúságú deszkákat kell levágni. Ezek a leendő "táblák". Vegye figyelembe, hogy a keresztléceknek valamivel hosszabbaknak kell lenniük, mint a matrac szélessége. Önmetsző csavarokkal kell őket a tartóihoz csatlakoztatni.
 • Ezután csatlakoztatnia kell a hátsó falat.
 • Ezután polc készül, ahol az alap rögzítve van. A polcot támaszokkal kell rögzíteni a dobozban.
 • Ezt követően egy dobozt kell készítenie a matrac alatt a saját kezével. Ez egy olyan keret lesz, amelynek hozzávetőleges méretei 100x1450x1980 mm. Az alsó rész közepén kell rögzíteni. A gyártáshoz 2 oldal- és 2 véglapra lesz szükség. Előzetesen önmetsző csavarokkal kell hajtogatni. Miután a keret össze van szerelve, és az alját egy rétegelt lemezből szögezik.
Összecsukható ágy 80 x 200

Az ilyen anyagokból készült szerkezetek hosszú ideig szolgálnak és vonzónak tűnnek.

A fenti barkácsolási műveletek elvégzése után elkezdheti a támogatásokat. Az ágy szétválasztásakor 40-100 mm keresztmetszetű rúdból kell támasztékokat elhelyezni. Az előkészített zsanérok segítségével a tartóelemeket az aljára kell rögzíteni. Ezután hagyja, hogy az alkatrészek jól megszáradjanak. Az összecsukási / kibontási mechanizmust az Ön személyes belátása szerint választja meg.

Összecsukható ágy a vendégek számára

Ilyen alapanyagokkal könnyű dolgozni még egy tapasztalatlan kézműves számára is.

Összecsukható ágy kép

Ajánlott dekoratív csavar használatával az állomány legjobb rögzítése zárt állapotban.

Az utolsó szakaszban célszerű díszíteni a terméket, mivel "meztelenül" nem fog olyan vonzónak tűnni, mint szeretnénk. Erre a célra használhatja a roló redőnyeit, amelyek elfedhetik a faanyagokat. Csúsztatható tartókat is készíthet. Ez egy alternatív lehetőség.

Egyszemélyes ágy összecsukható ágy

A fából készült, csináld magad összecsukható ágy sokkal jövedelmezőbb, mint a fém változat, mivel az első környezetbarátabb és jobban megtartja a hőt.

Ajánlott dekoratív csavar használatával az állomány legjobb rögzítése zárt állapotban. Így megvédheti magát az ágy önkényes kibontakozásától, mert egy ilyen ágyon veszélyes, kényelmetlen aludni. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően előre meg kell győződni arról, hogy a hajtogató / kibontó mechanizmus megfelelően működik-e.

összecsukható ágy matraccal

Ha minden összeáll, elkezdheti a munkát.

Gyakran azok, akik maguk építenek ágyat olyan anyagokból, mint az MDF, aggódnak amiatt, hogy az ágynemű kibontott állapotában a matrac lecsúszik. Készletre van szükség mindkét oldalon 30 milliméter szélességű övek rögzítéséhez. Az ágy felemelése előtt tépőzárat kell rögzíteni.

összecsukható ágy előre gyártott

Tehát el kell kezdenie a kagyló készítését saját kezűleg rajzokkal.

összecsukható ágy matrac a hevedereken

Az összecsukási / kibontási mechanizmust az Ön személyes belátása szerint választja meg.

Kívánt esetben a kézzel készített, összecsukható ágyat eredetileg lehet festeni vagy díszítőelemekkel díszíteni. Csak az a fontos, hogy az ágy megfeleljen a belső kialakításnak. Ha a szoba minimalista stílusú, akkor a kagylónak tartalmaznia kell ennek a stílusnak az elemeit.

Összecsukható ágy otthon

Először végezze el a számításokat, majd folytassa a szerkezet összeállítását.

Összecsukható ágyak minden otthonban

Az összes barkácsolási művelet után elkezdheti a támogatásokat.

Mint láthatja, a saját kezével történő alváshoz való ágy felépítése nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. A kézzel készített összecsukható ágy sok éven át örömet szerez, ha az összes szabályt és árnyalatot figyelembe vették a létrehozás során.

Gyerek összecsukható ágy matracokkal a léceken

Méreteitől függően megfelelő hosszúságú deszkákat kell levágni.

Egy ilyen termék építhető hálószobához vagy az ország egyik szobájához, helyettesítve azt egy régi és nem funkcionális kanapéval. A legfontosabb az, hogy felelősségteljesen közelítsünk a munkához, és kövessük a cselekvések sorrendjét. Akkor lehet tartós, tartós terméket készíteni. Ha szeretné, használhatja kész vázlatokat, amelyek szerint sokkal könnyebb és kényelmesebb ágyat építeni. A legfontosabb az, hogy a szerkezet szabadon illeszkedjen a helyiségbe, működőképesnek, reprezentatívnak tűnjön.

Összecsukható ágy polccal

Ezt követően saját kezűleg kell készítenie egy dobozt a matrac alatt.

Előző

Következő