Hogyan kell megfelelően felakasztani egy szekrényt a gipszkarton falára. Fotó, videó

A gipszkarton általában az építőiparban és a dekorációban használják. Két tömörített papírlapból áll, amelyek közé egy speciális gipszkompozíciót nyomnak. Gyakran a szilárdság növelése érdekében egy tömítőhálót is ragasztanak a papír levelei közé. Megakadályozza az összes anyag szétszóródását a deformáció során. Kiváló falburkoló anyagként. Munkahely-partícióként szolgál, megosztva az irodaterületet.

gipszkarton fal

Különösen széles körben használják a konyha tervezésében.

Ennek az anyagnak számos előnye van - műanyag, sokoldalúan használható, nagyon könnyű és nem igényel hosszas előkészítést a munkára. Sokféleképpen rögzítve. Nagy mennyiségben szállítható, kevés helyet foglal el. 

gipszkarton falak

Az ilyen anyag időről időre gyakorlatilag nem romlik.

A gipszkartonnak van egy hátránya - nagyon törékeny és nem képes ellenállni a komoly mechanikai igénybevételnek. Ennek oka a gipsz természetes törékenysége. Bizonyos típusú konyhabútorok felszereléséhez speciális megközelítésre és az ügy ismeretére van szükség. 

konyhaszekrények gipszkarton falon

Ez a cikk felsorol mindent, ami segít a konyhaszekrények gipszkartonra történő felszerelésében.

A gipszkarton falhoz történő felszereléséhez szükséges anyagok és eszközök.

A legfontosabb az, hogy megbízható tartókat és akasztókat válasszon. Számos olyan gipsz áll rendelkezésre, amelyek gipszkarton alkalmazásokhoz alkalmasak. A különbség abban a fajta bútorban rejlik, amelyet fel fog szerelni. 

a konyhabútor méretei

Pontosan meg kell számítani és meg kell mérni a konyhaszekrények méreteit és súlyát.

Szüksége lesz a következő eszközökre.

 • Horgonycsavarokat.
 • Behúzható tartók.
 • Belső technológiai támaszok.
 • Közbensínek.
 • Felfüggesztett szerkezetek.
 • Fém és szintetikus kötelek.
 • Tipli.
 • Különböző kampók és hurkok.
 • Rulett.
 • Fogók és drótvágók.
 • Kés.
 • Kalapács vagy gumi kalapács.
 • Phillips csavarhúzók különböző méretű.
 • Bit.
 • Keményfém fúrógép (12mm)
 • Fúró.
 • Gitt kés.
 • Szint vagy speciális vízvezeték.
eszközök

Használhat marót és csavarhúzót, de erre nincs szükség.

Ha szeretne és elegendő tapasztalattal rendelkezik, akkor a kötőelemeket nem lehet rosszabbá tenni, de ez sokkal több időt vesz igénybe.

Könnyű tárgyakat rögzítünk a gipszkartonhoz

A polcokat, festményeket, ékszereket és medálórákat könnyű tárgynak tekintik. A gipszkarton puha anyag, ezért önmetsző csavarok alkalmasak rá, amelyek egymástól függetlenül hornyokat készítenek az alacsony keménységű felületeken. Egy szokásos Phillips csavarhúzó alkalmas azok becsavarására.

festés gipszkartonra

Legjobb lenne előre jelezni a felfüggesztett elem rögzítési helyeit.

Ezután csak csavarja be az elemet, vagy akassza fel a kialakított kampóra.

önmetsző csavarok

Gipszkartonhoz foszfátozott önmetsző csavarokat kell használni, nagy, széles menetemelkedéssel.

Magát a tiplit nagyon lassan és lassan be kell csavarni. Nem szabad átszúrnia a falat, és nem kell magának sima barázdát alkotnia, amelyben nem lesz mit megfogni. Pontosan irányítsa erőfeszítéseit, hogy a tipli gyengéden sűrű gipszkartonba süllyedjen, anélkül, hogy áttörné a hátsó falát.

önmetsző csavar becsavarása

Ez nagyon fontos, különösen, ha a fal nem homlokzat, hanem válaszfal.

Az eredmény egy bizonyos átmérőjű műanyag lyuk. Kicsit nagyobb átmérőjű önmetsző csavart csavarnak közvetlenül a furatba. Általában tiplikkel érkeznek. 

festés gipszkartonra

A polimer szerkezete és a sűrű durva menet miatt a terméket sokkal erősebben tartják.

A fali szekrényhez egyértelmű jelölésekre van szüksége. A legjobb, ha vonalzóval és iránytűvel ceruzával rajzolunk. Az esernyő tiplik csúszó lábakkal rendelkeznek, amelyek növelik a rögzítés területét és szilárdságát. Az ilyen módon történő rögzítéshez fúróval kell lyukat fúrni, amelybe a tipli enyhén nyújtva illeszkedik összecsukva. 

kötőelemek a gipszkartonhoz

Ezután be kell csavarni az önmetsző csavart, amíg a támaszok a furat falaihoz nem támaszkodnak.

Győződjön meg arról, hogy a tipli nem csúszik-e be a válaszfal üreges részébe. Öncsavarral közvetlenül behelyezheti a tiplit is.

horgonyok

A fém horgonyok mellett a gipszkartonhoz egy műanyag bővítő rögzítő is tartozik, amely OLA 10/13 jelöléssel rendelkezik, és elbírja a 25 kg-os kihúzási terhelést.

A helyes felépítés kulcsa a pontos jelölés. Ne hagyatkozzon a zsanérok és a szekrények hatalmas méreteire. Jobb, ha mindent megjelöl a falon. Először jelölje meg egy hurok helyét. Ezután fok és mérőszalag segítségével mérjünk egy egyenes fokot, és adjuk egymáshoz a vonalakat. 

fali tartó

Miután elvégezte és megjelölte a pontos rögzítési helyzeteket, elkezdheti a fúrást.

Támogatja a gipszkarton támogatását

A gipszkarton nem elég tartós ahhoz, hogy ellenálljon a nehéz szerkezeteknek. Ezért kezdetben a tervezési szakaszban el kell készíteni a tartó keretet. 

keret szekrények számára

Nagyon gyakran a konyhaszekrényeket ilyen technológiai támaszokra rögzítik.

Tervezze meg, hova akasztják fel a bútorokat, és hogy fog kinézni a konyha teljes belső tere. A jelzálogkölcsönök hosszú ideig vannak telepítve, így hiba esetén nehéz lesz visszaszerelni őket. Jobb, ha egyszerre csinálod.

Kövesse ezt az utasítást, így elkerülheti a problémákat.

 1. Vásároljon fagerendákat, amelyek szélessége megegyezik a gipszkarton és a fal közötti rés szélességével.

  fagerendák

  Készítse elő őket a kezdetektől fogva, mivel ezek a teljes szerkezet támogató elemei.

 2. A következő lépés a szekrények helyének pontos megjelölése. Fontos, hogy a súly egyenletesen oszlik el az összes fa lécen. Határozza meg a rögzítőelem pontos helyét, és kezdje el felszerelni a téglákat a rudakra.

  rúd fektetése

  Ez egy egyszerű folyamat, még az építkezés kezdője is képes kezelni.

 3. Készítsen elő horgonycsavarokat. Egy ilyen csavar tartja a fa deszkákat gipszkartonnal. Ellenőrizze, hogy a csavarok rejtett kupakokkal vannak-e ellátva. Erre azért van szükség, hogy a csavarfej ne süllyedjen az anyagba.

  horgonycsapok

  A horgonycsavar egy menetes alátétbe menetes fémcsavar.

  jelzálogkölcsönök felhasználása

  Ez fémprofilokkal történik.

  Az alátét viszont egy fém üregben helyezkedik el. A csavar becsavarásakor az üreg kitágul, nyomást gyakorolva a gipszkarton lyukának falaira. Ez a rögzítési módszer tökéletes a gipsz számára, mivel összenyomva sűrűsége és keménysége jelentősen megnő. Ezt a hatást monolitizálásnak nevezzük. Ezenkívül a horgonycsavar olyan súrlódást eredményez, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a törést. Ezenkívül rögzítheti a rudak végeit egymáshoz. 

 4. Ha különösen nehéz bútorokat tervez rögzíteni, akkor nem teheti meg a gerendákhoz rögzített fémlemezeket.

  szekrények elrendezése

  Önmetsző csavarokkal vannak rögzítve, és jelentősen megerősítik az általános szerkezetet.

 5. Ha az összes eljárást helyesen és következetesen követte, akkor biztos lehet a szerkezet szilárdságában. Még a legnépesebb konyhaszekrényeket is képes kezelni.

Hogyan telepítsünk nehéz tárgyakat a gipszkarton falaira?

Ha a falat már előtted telepítették, meg kell határozni a szerkezet csapágysínjét. A gipszkarton lap mögött helyezkednek el, így nem láthatja őket szemmel. Használjon szokásos mágnest. 

gipszkarton faliszekrények

Azokon a helyeken, ahol a fal felé tér el, fém lécek vannak.

A következő lépés a telepítési módszer kiválasztása. Ha az eredeti szekrénypántok egymástól nem kompatibilisek a profilokkal, akkor további sínt kell rögzíteni a vázhoz, és a felfüggesztett konyhaszekrényt már fel kell erősíteni a sínre. Az ideális megoldás a rúd kinyújtása a bútor teljes hosszában. Ebben az esetben a súly egyenletesen oszlik el, és csökken a törés valószínűsége. A szekrények felakasztásakor a fém állvány viszi a fő terhelést. 

szekrények a gipszkarton falán

A bár láthatatlan lesz, mivel a szekrények mögött helyezkedik el, és teljesen el vannak rejtve.

Különösen nagy terhelések esetén horgonycsavarokat használnak. Az útválasztó segítségével egy lyukat készítenek a falon, amelyen keresztül egy csavart felcsavarnak és rögzítenek. Közvetlenül a teherhordó falhoz csatlakozik. 

horgonycsavar telepítése

Mindent, amelyet egy vágó vágott, vakolat borítja.

Egy másik érdekes és nem szabványos módszer a szekrények függesztése a mennyezetről speciális kábelek segítségével. Ez az opció akkor optimális, ha képes rögzíteni a kábeleket a teherhordó gerendákhoz. 

faliszekrények

Ez a módszer akkor is alkalmazható, ha a mennyezet betonból készül.

A telepítéshez tegye a következőket.

 1. Fúrjon 8 mm átmérőjű furatokat. G alakú horoggal kell rendelkezniük az égen. Előfeltétel, hogy a horognak szorosan illeszkednie kell a falhoz. Ellenkező esetben az idő múlásával a szerkezet elkezdené megereszkedni bizonyos helyeken, aminek következtében a szerkezet letörik a mennyezetről.
 2. Fordulhat a szakemberekhez. Speciális felszerelés segítségével a falhoz nagyon közel lőik a horgokat.

  kötélhorog

  A kábel másik oldala a konyhaszekrény rögzítési pontjaihoz csatlakozik.

  Ez a kialakítás megbízhatóbb. Nem ingat, szorosan áll, mintha "a vonalon" állna. A kábelek vásárlásakor ügyeljen arra, hogy megfelelően vágja le őket. Mindegyik hosszának 10 cm-rel többnek kell lennie. Ez arra a kanyarra történik, amelyhez a horgot rögzítik.

 3. Különösen nehéz bútorokhoz további csapágyprofilokat használnak. A legjobb, ha téglalap alakú nézeteket használ. Merevségi együtthatójuk a legmagasabb, ezeket a pólusokat a gipszkarton falának teljes magasságában telepítik. A csapágyfödémbe és a padlóba vannak felszerelve. Ezután kerettel és gipszkarton réteggel ellátott léceket erősítenek az oszlopokra. 
konyhaszekrények a falon

Ráadásul azokon a helyeken, ahol a fémprofilok áthaladnak, bútorok vannak rögzítve.

Az egész folyamat otthon megvalósítható független erők által meglehetősen megvalósítható. A cselekvések nem igényelnek különösebb tudást, a lényeg az utasítások szigorú betartása. A gipszkarton minden előnye ellenére az építkezésben, viszonylag új anyag. Tulajdonságait és megbízhatóságát nem vizsgálták kellőképpen, ezért jobb, ha jól konzultálunk az építési szakemberekkel. Segítenek a gipszkarton kiválasztásában és felszerelésében. Ne feledje, hogy ez az anyag fél a nedvességtől. Inkább ne tegye nyílt vízforrás közelébe. Fokozatosan megduzzadhat, lágyabbá és plasztikusabbá válik.

szekrényeket akasztunk gipszkartonra

Reméljük, hogy segítettünk a kérdésben. Sikeres felújítást kívánunk!

Előző

Következő