DIY opciók tükör falra szereléséhez. Fotó, videó

A tükör rejtélyes tárgy. Úgy tűnik, gondolatokat olvas, értékeli a cselekedeteket. Neki misztikus tulajdonságokat tulajdonítanak. Nem ajánlott rosszullétet nézni, betegség alatt.

tükör a ragasztón

A tükör fontos eleme a belső térnek, amely minden otthonban létezik, mind rendeltetésszerűen, mind dekorációként használják.

Sok meggyőződés létezik a tükörben ülő asztrális szellemről, amely pozitív energiát szív ki az emberből. De ebben a cikkben nem a babonákról, hanem a tükör rögzítéséről mesélünk.

tükör a folyosón

Mielőtt tükröt akasztana a falra, alaposan meg kell fontolnia annak helyét, magasságát.

Mi a tükör

A gyártás során üveglapot használnak, amelyet homok, szóda, mészkő és más anyagok keverékéből nyernek. Minimális mennyiségű vas-sót kell tartalmazniuk, amelyek felesleges árnyalatokat adnak az üvegnek.

tükör telepítés

A modern üvegtükör mindenki számára jól ismert, és ez egy csiszolt üveglap, amelynek egyik oldalán egy vékony fémréteget, amalgámot permeteznek rá.

A kezdeti masszát felforralják, kiégetik, lapot alkotnak, csiszolják, gyémánthengerekkel vágják. Vigyen fel egy fémbevonatot, hogy visszaverje a fényt a felületen, védje lakkal.

tükör a falon

Az alumíniumot a költségvetési tükrök gyártásában alkalmazzák, az ezüst pedig drága.

A késztermék kiválasztásánál vegye figyelembe az üveg vastagságát, a hátoldalon lévő bevonat minőségét - egyenletességet, foltok hiányát és egyéb hibákat. A kijelző torzításának mértékét figyelembe vesszük - előfordul, hogy a tükör "kitölt" vagy "karcsú" - ízlésük szerint választanak.

tükrök a falon

A mindennapi életben kielégíti az ember fiziológiai igényét, hogy önmagát lássa, a belső tér olyan eleme, amely lehetővé teszi a tér felfogásának megváltoztatását.

Hegy

Megbízhatónak, a lehető legkevésbé feltűnőnek, egyszerűnek és a fal dekorációját minimálisan zavarónak kell lennie. A tükrök falra történő felszerelése a következő módon történik:

 • Alulról, oldalról támasztott tartóelemek;
 • Felfüggesztés két csavarral, szálak ragasztásával (mint egy panel);
 • Matrica az aljzaton;
 • Ragasztó segítségével folyékony körmök;
 • Csempékkel összeragasztással;
 • Terméknyílásokon keresztül, más eszközökkel.
tükörtartó

A tükrök felszerelésének számos módja van, a tervezés, a termék súlya és a fal típusa alapján kell kiválasztani a legjobbat.

Tégla alapon

Ragasztóval történő felszereléshez elő kell készíteni a felületet - ha szükséges, távolítsa el a tapétát, alaposan alapozza meg alapozóval, majd köszörülje meg. Feltétlenül tisztítsa meg, törölje le alkoholos oldattal.

Az amalgám bevonatú üveghez speciális ragasztót használnak az utasításoknak megfelelően. Nem folyamatos tömbben, hanem párhuzamos csíkokkal, szabályos időközönként, vagy "vastag" cseppekként viszik fel a felületre egy kockás mintában. 

tükör telepítés

Ezután a terméket szorosan megnyomják, körülbelül egy napig tartják, amíg a teljes össze nem áll.

Ha a tükör rögzítésének módjáról dönt, ezt a módszert választja, akkor emlékeznie kell arra, hogy mit kell eltávolítani, vagy meghaladja azt, hogy ez már nem fog működni. Ez az ő "tartózkodásának" utolsó helye - akkor csak törni, eltávolítani lehet.

Vastag kétoldalas szalag használata esetén a felület elő van készítve. Ragassza az üveg hátsó oldalára a kerület mentén és függőleges vagy vízszintes csíkokkal 5-7 cm-es lépéssel. Ezután távolítsa el róla a védőfóliát, nyomja be a helyére. 

tükör a szalagon

Mindez kézzel könnyen elvégezhető.

A folyékony körmök összetétele lehetővé teszi a tükör megbízható felakasztását, miközben nem rontja el a telepítési hely dekoratív felületét. Szilárdságát tekintve ez az építési ragasztó sokkal jobb, mint a PVA ragasztó, és néhány módosítást a tipli jellemzőivel egyenlő.

szalag és ragasztó

Az opció nagyon kényelmes, mivel nincs szükség szerszámokra és rögzítőelemekre, csak megfelelő ragasztóra van szükség.

Fontos! Ragasztószalag segítségével legfeljebb 1 m2 területű terméket telepítenek, egy nagyobb később egyszerűen leeshet.

Fontos! A ragasztók garantált szilárdsága ellenére a munkavégzés során jobb két módszer kombinációját használni.

tükör telepítés

A falnak a tükör alatt felszabadított felületének síknak kell lennie, különben a rögzítés megbízhatatlan lesz.

Hardver segítségével általában készítsen egy tükröt, amelyen kész lyukak vannak. Ehhez mélyedéseket kell fúrni a falba a használt tipli átmérője mentén, amely 5 mm-rel hosszabb, mint a használni kívánt önmetsző csavar hossza. Fúrás után megtisztítják őket a portól, dübeleket helyeznek el, a terméket rögzítik, a csavarokat sorra csavarják. Ügyeljen arra, hogy dekoratív fejekkel takarja le.

a tükör rögzítése a falhoz

Tükör felakasztásakor figyelni kell a belső elem alakjára.

Csempézett padlón

Praktikus megoldás, ha a tükröt ragasztó vagy ragasztó segítségével a csempékre szereli. Szintén szétszerelheti a csempét a termék tervezett elhelyezése területén, és felragaszthatja.

helyezze a tükör alá

Ha a csempe már a falon van, akkor ne próbálja meg ragasztani a tükröt.

fürdőszoba tükör

Nem érdemes attól tartani, hogy a cserép megreped, ha a gyártás során kiváló minőségű anyagot használtak.

Jó lehetőség a tükör felakasztása hardver segítségével, miután néhány lyuk elkészült a partícióban. Ehhez elő kell készíteni egy fúrót, egy csavarhúzót, speciális fúrókat csempékhez, rögzítő konzolokat, műanyag dübeleket csavarokkal.

rögzítések

Lyukakat kell fúrni a csempékbe és az alapba.

Ezután kétféleképpen cselekedhet:

 1. Helyezzen lyukakat a falba és a termékbe, rögzítse csavarokkal, a tiplik, speciális gumitömítések beszerelése után;
 2. Vásároljon, szereljen be eredeti tükörtartókat konzolok formájában, amelyek a falra vannak rögzítve és támogatják a terméket.
függessze fel a fürdőszoba tükörét

A kötőelemek számát az elem mérete és súlya határozza meg. Minél nagyobb a méret, annál több kapcsra van szükség.

Gipszkartonon

A gipszkarton nem a legtartósabb befejező anyag, megreped, összetörik. A tükör falra szerelésének technológiáját annak tömege határozza meg. Ha kevesebb, mint 10 kg - használjon folyékony körmöket vagy kétoldalas szalagot. 

tükör a falon

A telepítés után el kell viselnie a szükséges beállítási időt, néha akár 24 órát is.

A különféle kiegészítők ilyen alapra történő felszereléséhez speciális tipliket használnak - "pillangók", amelyek akár 10 kg-ot is kibírnak. Előre előkészített lyukakba telepítve (a termékben lévő számuknak megfelelően). 

tipli pillangó

A "Butterfly" a gipszkarton lemezhez van rögzítve, biztonságosan tartja az önmetsző csavart.

Olyan termékek esetében, amelyek nem rendelkeznek furatokkal, az üzletek a falra szerelve speciális tartókat kínálnak a tükörhöz, beleértve konzolokat, profilokat, rögzítőelemeket. 

tükör felszerelése fúrás nélkül

A rendszert felfüggesztették a gipszkartonból, a termék be van ágyazva.

Szerelési munkák

A megfelelő felszereléssel igénybe veheti egy műhely szolgáltatásait. Saját gyártáshoz használjon fúrót, gyémántfúrót.

tükörtartó

Tükör felszerelése a falra a fürdőszobában nem túl nehéz.

a tükör rögzítése a fürdőszobában

Csak a műveletek bizonyos algoritmusának betartása a fontos.

Először zsírtalanítsa a felületet alkohollal. A lyuk a szélétől legalább 30 mm távolságra készül. Az eszköz merőleges a síkra. A fúrást alacsony, majd közepes sebességgel kezdjük. 

falfúrás

Nagy szerszámfordulat, nyomás, hűtés nélküli munka nem megengedett!

Célszerű egy gyurma peremet elrendezni a fúrási terület körül és felönteni vízzel.A kész lyukakat csiszolópapírral megtisztítják. 

hogyan függesszünk fel tükröt

A tükör rögzítése a falon teljesen megoldható feladat, a rögzítésnek számos módja van.

Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, a választás az alábbiak figyelembevételével történik:

 • Helyiségek (fürdőszoba, nappali, előszoba - különböznek a páratartalom és a levegő sebessége szempontjából);
 • Szerkezetek (keret, aljzat, polcok, akasztók);
 • Méretek és súlyok;
 • Lyukak jelenléte;
 • Szoba falának anyaga;
 • A fúrás megengedhetősége a simítás megsértésével;
 • A hibák eltávolításának nehézségei a termék eltávolítása után.
kád tükrökkel

A lapos falon található fénytükör folyékony körmökkel ragasztható az ízületek tömítőanyaggal történő kezelésével.

A tükör felakasztása a falra, és annak törése nem a fürdőszoba számára a legfontosabb kérdés, ahol minden lyuk elronthat egy drága felületet, de jelentéktelen egy beton, tégla vagy gipszkarton válaszfal esetében, amelyen a fúrási nyomok könnyen, észrevétlenül eltávolíthatók.

fotótükör tartó

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a ragasztó nagyon gyorsan megkeményedik, ezért a tükröt a lehető leggyorsabban ki kell szintezni.

Ha vannak lyukak a termékben, akkor pillangó típusú eszközzel rögzítik a gipszkartonhoz, téglafalra akasztáskor szokásos csapot használnak. Fúrás hiányában ragasztó vagy szalag illesztés és megbízható speciális rögzítők, például kapcsok egyaránt alkalmazhatók.

tükör

Számos telepítési feltétel és telepítési módszer létezik - minden helyzethez van lehetőség.

Előző

Következő