Tükör a fürdőszobában. Eredeti tervezési lehetőségek

A fürdőszoba tükör nélkülözhetetlen mindennapi kiegészítő. Ez az attribútum tele van az üzletekben. Bármilyen pénztárcához, ízléshez, stílushoz megfelelő terméket találhat, és élvezheti az "új dolgot". Úgy tűnik, válasszon tetszőleges tükröt, vegye meg és akassza fel a fürdőszoba szabad helyére. De ez nem olyan egyszerű, kedves barátok!

fürdőszoba tükör

A tükör minden fürdőszoba elengedhetetlen eleme.

Az ilyen tulajdonságok megválasztását felelősen, komolyan, felkészüléssel kell megközelíteni. Helyesen ki kell mutatnia egy személy hibáit, mielőtt bárki észrevenné őket, kombinálva kell lennie a fürdőszoba belsejével, kényelmesnek és szépnek kell lennie. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a megfelelőt, saját maga telepíteni, díszíteni a tükör felületét.

fürdőszoba tükör

A fali fülkében elhelyezett tükör nagyon hatékony megoldás.

Fényem, tükör, mondd meg...

A legkellemetlenebb fürdőszoba sem nélkülözheti mind a kis, mind a nagy tükröt, életmentőnek is nevezhető.

fürdőszoba tükör kialakítása

Egy nagy téglalap alakú tükör ideális, különösen a nők számára.

A legfontosabb háztartási attribútum funkcionalitásának nincs korlátja, íme néhány.

 1. A legfontosabb az ember életében a higiéniai eljárások. Miután kiugrott az ágyból, az emberek már egy lábbal a fürdőszobában vannak, fogat mosnak, borotválkoznak, mosakodnak, sokáig a tükörbe néznek.
 2. Ha van kivezetés mellette, akkor azonnal száríthatja a haját hajszárítóval, csavarhatja hajsütővel.
 3. A nők bármilyen szabadidőben festenek, fésülködnek, értékelik megjelenésüket.
 4. A tükrök vizuálisan kibővítik és átalakítják a szoba kis terét.
 5. Háttérvilágítású termék megvásárlásával szórakozással töltheti fel fürdőszobáját, és adhat fényt.
 6. A tükör sokkal kényelmesebb. Ez nemcsak a legjobb segítő, hanem a fürdőszoba dísze is.
fürdőszoba tükör kialakítása

A tükrök képesek vizuálisan kibővíteni a teret, ami nagyon fontos a hétköznapi városi lakások legtöbb fürdőszobája számára.

Helyes tükör elhelyezés

A tükör felületének kiváló minőségűnek kell lennie, vonzónak és kényelmesnek kell lennie mindennapi használatra gyermekek és felnőttek számára. És harmonikusan és stílusosan nézzen ki a fürdőszoba általános kialakításában is. Ezért a tartozék elhelyezése előtt emlékeznie kell néhány hasznos tippre.

fürdőszoba tükör

Ha a tükre meg van világítva, akkor mellette nemcsak fogat moshat, hanem sminkelhet, hajformázhat és más eljárásokat is elvégezhet.

 1. Szinte minden otthonban vannak olyan gyerekek, akik szeretnék kipróbálni az üveg szilárdságát. Ezért vigyázzon egészségükre és kényelmükre.

  fürdőszoba tükör magassága

  Helyezzen tükröket a padlótól 1-2 méterre.

 2. Ha túlnyomórészt nem szabványos mosogatója van, 0,7 magasságban van felszerelve, akkor 20-40 cm távolságot kell tartania közte és a vászon között.

  fürdőszoba tükör távolsága

  Ekkor a vízcseppek nem esnek a termék felületére.

 3. A beépített tükör felső részének meg kell felelnie egy személy magasságának, több centiméteres margóval, de semmiképpen sem lehet magasabb az ajtókeretnél.

  fürdőszoba tükör mérete

  Ha figyelmen kívül hagyja ezt a tanácsot, akkor a fürdőszoba kényelmetlen és kényelmetlen lesz.

 4. Tükör vásárlásakor fordítson különös figyelmet annak paramétereire. Megfelelőnek kell lenniük ahhoz a falhoz, amelyre a vászon van felszerelve.

  kerek fürdőszoba tükör

  Figyelembe veszik a meglévő belső tárgyak közötti távolságokat is.

 5. A tükör szélességének meg kell egyeznie a mosogató méretével, vagy valamivel kisebbnek kell lennie.

  fürdőszoba tükör szélessége

  Tehát a belső tárgyak harmonikusak és vonzóak lesznek.

 6. Jobb, ha vastagabb kereteket választ a termékhez.

  tükör a fürdőszobában a keretben

  Így a csempékből való visszaverődéssel járó kellemetlenség, a fény nem zavarja Önt az eljárások idején.

A világítás mint a tükör fő kiegészítője

A tükör felületén működő elektromos világításnak világosnak, kényelmesnek kell lennie, de nem vakító. A felfelé kinyújtott téglalap alakú fürdőszobai tükör tökéletesen megvilágítja az egyenletes, árnyékmentes fényt, ha szimmetrikusan szórt fényű lámpákat telepít a tartozék oldalaira.

megvilágított fürdőszoba tükör

Az ilyen modellek különösen előnyösnek látszanak a sötét vagy a fényes, színes kivitelben.

Használjon halogén izzókat, süllyesztett süllyesztett lámpákat, rögzítő ragasztóval rögzítve a tükör felületéhez. Széles nagy tükör esetén használhatja a fent és alatt található megvilágítást.

megvilágított fürdőszoba tükör

Amikor a háttérvilágítás a tükör síkja mögött helyezkedik el, úgy érzi, mintha a levegőben lebegne.

Kényelmes módszer a fényforrás beépítése a tükörbe, de szigorúan a kerület mentén vagy a szélek mentén a felső fény az arc minden hiányosságát megmutatja, még azokat is, amelyek valóban nem léteznek. A felső világítás a mély árnyékok barátja.

fürdőszoba tükör

Egy ilyen egyszerű technológiai megoldás diverzifikálja a fürdőszoba belsejét és korszerűbbé teszi.

Nagy tükör esetén a pontvilágítás releváns. Kényelmes, szórt fényt biztosít. Soha ne világítson meg csak egy háztartási cikk egyik oldalát. Ne feledje, hogy nem csak élénk színű világítást kell használnia. Eltorzítja a képet a tükörben, ami megijedhet alvás után. 

tükör a fürdőszoba belsejében

A fürdőszobához próbáljon meg olyan fényforrást választani, amely hasonló a természetes fényhez. Lágynak és távollétűnek kell lennie.

A tükör a modern stílus része

A tükör háztartási cikk és számos tervezési ötlet forrása. Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen tükrös kiegészítők lesznek a legjobb lehetőségek a fürdőszoba díszítésére a különböző tervezési irányokban.

 1. Minimalizmus.

Könnyedség, légiesség, egyszerűség jellemzi. A tükrök itt megfelelőek, nagy szabad helyet hoznak létre. Négyzet alakú, téglalap alakú attribútumok, sőt csepp, csillag, szív formájában is alkalmasak erre a stílusra, míg a többi belső elemet minimalista stílusban tervezik.

fürdőszoba tükör minimalizmus

Ezek nagy méretű vásznak lehetnek teljes hosszúságban, amelyek a falhoz helyezkednek el, hogy derékszöget hozzanak létre egymás között.

 1. Empire stílus.

Ehhez a stílushoz kerek, ovális tükrökre van szükség. Legyen kicsi, de luxus faragott keretbe helyezve, a stukkó formázást utánozva. Megteremti a "birodalmi" korszak légkörét. 

fürdőszoba tükörbirodalom

A kávé színű keretek tökéletesen kiegészítik ezt a csodálatos stílust.

 1. Klasszikus.

Nem veszíti el jelentőségét, és hibátlanul kiegészíti normál méretű, szokásos méretű tükrökkel. De ha belefáradt az egyszerűségbe, hozzáadhat egy csavart egy klasszikus fürdőszobához. Éljen meg több tükrös polccal, és csodálkozni fog az átalakuláson.

klasszikus fürdőszoba tükör

Ezeket a tükröket hihetetlenül könnyű a belső térrel kombinálni.

 1. Vidéki stílusban.

Számos díszítőelem jelenléte jellemzi, amelyek otthonos és melegséggel töltik meg a fürdőszobát. Ez a stílus a kicsi, lekerekített formájú tükröket részesíti előnyben, éles sarkok nélkül. 

fürdőszoba tükör ország

Ez a stílus üdvözli az eredeti tükörkereteket.

Milyen anyagból válasszon tükröt

Fürdőszoba díszítésekor ne felejtsük el, hogy itt a páratartalom, mondjuk, elmegy a léptékről. Tisztításkor mindenféle tisztítószert használnak, ezért a tükrök és a keretek gyártásához szükséges anyagokat nedvességgel kell bevonni. 

tükör márvány fürdőszobában

Védi a terméket a korróziótól, meghosszabbítja a működést.

A fürdőszoba tükörfelületének hátoldalán műgyantával kezelt alumínium porlasztás található. Megakadályozzák a romboló cselekedeteket, nem félnek a szélsőséges hőmérsékletektől, a víztől. 

fürdőszoba tükör

Vásárolhat egy ezüst bevonatú fürdőszobai tükröt, amelyre speciális festék van felhordva, hogy megvédje a terméket a nedvesség rossz hatásaitól. Tartósak, de drágábbak.

 • A fényvisszaverő elem felülete. Vásárlás előtt ne felejtse el tükörből nézni a környéket. A tükör sarkai nem torzíthatók. Ügyeljen a keretekre, megbízhatóan "tartaniuk" kell a tükröt. Ne vegyen vásznat karcolásokkal, hibákkal.

  tükör zöld fürdőszobában

  Az arcvonásoknak, a reflexióban lévő tárgyak geometriai alakjainak világosaknak és az árnyalatoknak helyesnek kell lenniük.

 • Üvegvastagság. A bajok elkerülése érdekében a 4 mm-nél kisebb vastagságú fürdőszobai tükröket figyelmen kívül kell hagyni.

  fürdőszoba tükör vastagsága

  Ügyeljen arra, hogy edzett üveget válasszon, amely hosszú évek óta szolgál.

 • Tükörtartó. A kis tükör tapadókoronggal van a falhoz rögzítve. Nem károsítják a fal felső rétegét, és maga a rögzítés is pillanatok alatt megtörténik. A nagy tükör felszereléséhez csavarokat használnak.

  Fürdőszobai tükrök

  A kötőelemeknek meg kell egyezniük a termék méreteivel.

Nem úgy, mint mindenki más...

Sokan szeretjük a fürdőszobánknak eredetiséget és különbséget adni, ezért nemcsak fali, hanem padló- és mennyezeti tükröket is használnak.

tükrös fürdőszoba mennyezete

Segítségükkel hatékonyan átalakíthat egy kis szobát, és minden oldalról láthatja a tükörképét.

Díszített mintákkal, eredeti világítással, egyedi feliratokkal ellátott vagy ellenállhatatlan keretekbe öltözött tükrök verhetetlen élményt nyújtanak a helyiségnek.

tükör rajz és világítás

Ez a tükör kivételesen modern és divatos fürdőszobai kiegészítő.

A falban lévő tükör hihetetlenül gyönyörűnek tűnik, amelynek szegélye fényűző keretből készül. 

fürdőszoba tükör

Egy nagy helyiségben téglalap alakú tükröt vehet fel, nagy mintával vagy kerettel.

A fürdőszobában lévő személy magánélete gyakran megtörténik. Kényelmesen, biztonságérzettel kell benne lenni. Ezért maradjon hű az ízléséhez, válasszon minőségi bútorokat és hallgasson bölcs tanácsokat! A tiszta tükrök pedig egész nap felvidítanak.

Előző

Következő