Folyosó tükrökkel eredeti tervezési és dekorációs ötletek

A folyosó tér a ház "névjegykártyája". Ezért harmonikusnak és tágasnak kell lennie. Vizuálisan tegye nagyobbra a szobát, a folyosó belsejében található tükrök segítenek megtölteni a fénnyel. Az ilyen termékek megválasztása számos készséggel jár - a modell minőségének felmérésétől kezdve az otthoni belső tér helyének és stílusának helyes figyelembe vételéig.

tükör a falon

Még a legkisebb folyosón is van tükör helye.

Tükör használata a folyosón a tervezéshez

Még egy kis termék is képes a térzónázás egy elemének bevezetésére a reflexió sajátosságai miatt. A többi bútor elrendezése attól függ, hogy ez a bútor melyik részen van. 

tükör a folyosón

Egy nagy tükör, amely majdnem az egész falat beborítja, nagyban megnöveli a teret, így szellős.

A modell folyosóra helyezésének gyakorlati oldala, hogy a háztartás bármely tagja, elhagyva a házat vagy visszatérve, gyorsan fel tudja mérni megjelenését. A szoba stílusa a termék alakjától függ. Retro mintákat gyakran használnak. 

tükör a folyosón

A klasszikus keretek meglepően nemesítik a teret, kifinomultá és szilárdvá teszik.

Folyosó belsőépítészeti ötletek tükrökkel

A folyosón elhelyezett tükrök népszerű formái:

 • Négyszögletes;
 • Ovális;
 • Kerek.
tükrök a folyosó belsejében

Néhány házban eredeti - moduláris - termékek láthatók. Alkalmasak modern lakásokhoz, eklektikus stílusban, tetőtérben vagy csúcstechnikával.

Faragott keretet rendelhet a bagett műhelyben. Az öntés vagy a kézzel készített kovácsolás szintén kereslet. A masszív, de elegáns kivitelű nagy tükör különösen stílusosan néz ki. Általában jobb, ha a keretben lévő terméket előnyben részesítik - fa, fém áttört vagy öntött. 

keretes tükör

Érdekesebbnek és teljesebbnek tűnik, és nem kell tartani attól, hogy idővel a gondatlan kezelés miatt chipek jelennek meg.

Ha ezt a bútordarabot egy high-tech helyiségben tervezi elrendezni, akkor szigorú szögletes formák alkalmasak. 

tükör a folyosón high-tech

A kerület tetején vagy környékén található mini lámpák kiegészítésként szolgálhatnak a termékhez.

A teljes falú fényvisszaverő felület remekül mutat kis négyzetes vagy keskeny folyosókon. Néha az öltözők szokásos ajtajai helyett hasonló bevonattal ellátott ajtókat készítenek. A modell kialakítása kiegészíthető rajzokkal, nyomtatással vagy applikációkkal.

tükör a folyosón a szekrényen

A hatalmas faltól falig tartó tükrök és beépített, tükrös ajtókkal ellátott szekrények használata hatékony megoldás, amely vizuálisan bővíti a teret.

A teret tükrök sora növeli, amelyek olyan sorrendben vannak elrendezve, hogy megjelenik a légkört ismételten tükröző folyosó illúziója. A folyosót nem ajánlott tükörrel teljesen díszíteni. Ehhez az optimálisan megengedett terület a tér fele, bármelyik variációval díszítve.

Hogyan válasszunk tükröt a folyosóra?

A termék alakjának megválasztása a bejárati helyiség méretétől és a bútorok stílusától függ. Beépített szekrények esetében az ideális lenne az egyszerű téglalap alakú tükrök szomszédsága, a fal magasságának 2/3-a vagy ¾-e. 

tükör a folyosó szekrényében

Kombinálhatja bútorokkal, vagy tükörpanellel rendelhet dizájnt.

Az ovális modellek jól mutatnak a klasszikus belső terekben. Nagy tükör elhelyezésekor ügyelnie kell a tartók megbízhatóságára. Mivel a folyosók többsége kicsi, könnyen hozzá lehet érni egy rosszul rögzített termékhez és megtörni. Sok apartmanban még van fésülködő asztal.

fésülködő asztal a folyosón

Finomítani lehet a szegélykő cseréjével vagy érdekes lámpákkal történő kiegészítéssel.

Fali modelleknél jó csatlakozó alapra van szükség. A legjobb, ha a tükörpanelt egy speciális ragasztóra "helyezzük", majd speciális rögzítőelemekkel megerősítjük. Ez egy ajánlás a keret nélküli modellek elhelyezésére. A tükrök, amelyek kialakításának hatalmas kiegészítései vannak, megerősített kampókra vannak felszerelve. Előfordul, hogy a modelleket külön állítják be, kissé megdöntve és nem rögzítve. 

tükör a falhoz

Súlyuk miatt stabilak.

A választás során a termék minőségére kell összpontosítania. A tükrön nem lehet forgács. Egy szabálytalansággal rendelkező felület a gyártás hibáját jelzi. Ellenőrizze a visszaverődést - természetesnek kell lennie, nem torzíthatja az arc és a test arányait, nem változtatja meg a valódi színeket. 

hosszú tükör a folyosón

Az egyértelműség is jelentős - felhős foltok, zárványok elfogadhatatlanok.

Fontos felmérni nemcsak a modell elülső, hanem hátuljának állapotát is, mivel az azonnal láthatatlan hibák a tükör rövid élettartamát eredményezhetik. A lila amalgám a modell rossz minőségét jelzi. Válasszon zöld vagy világoszöld hátú, teljesen sima tükröket.

tükör a bejárati ajtó előtt

Az áruháznak tanúsítvánnyal kell rendelkeznie a termékről. Ne lusta kérni az eladót.

Hogyan válasszunk helyet a tükör felszereléséhez?

 1. A szoba mérete meghatározza a tükrök felszerelésének lehetőségeit. 

  teljes falú tükör

  Tehát egy keskeny folyosó kibővíthető az egyik fal fényvisszaverő panelekkel történő díszítésével.

 2. A klasszikus stílusban berendezett folyosókon egy nagy tükör mellett további.

  klasszikus előszoba stílus

  Dekoratívak és harmonizálják a teret.

 3. Ha a mennyezet alacsony, akkor tükrös csempékkel díszítheti - a szoba azonnal magasabbnak tűnik. Az egy darabból álló panel beépített lámpákkal szintén érdekes lesz.

  tükrök a mennyezeten a folyosón

  A mennyezeti lapok legjobb formái négyzetesek és téglalap alakúak.

 4. Néhány háztulajdonos szereti a köztes tükörpaneleket.

  több tükör a folyosón

  Úgy tűnik, hogy a falat függőlegesen határolják.

 5. Nagy előszobákban felszerelt szekrénnyel a szoba bejárati ajtajai fényvisszaverő felületként szolgálnak. Díszíthetők mintával, matt vagy vízhatlan betétekkel rendelkezhetnek.

  öltöző a folyosón

  Az ilyen panelek nagyon érdekesnek tűnnek, és gyakorlati szerepüket is betöltik.

 6. Az egyes tükrök általában a bejárattól jobbra vagy balra helyezkednek el. Ez a kényelem érdekében történik.

  tükör a folyosó ajtajától jobbra

  Amikor belép vagy elhagyja a lakást, gyorsan meg kell néznie a megjelenését.

 7. Nem szabad nagy tükröket elhelyezni, valamint az öltözőasztalt az ajtóval szemben.

  tükör az ajtóval szemben

  Erre azért van szükség, hogy a házba belépéskor ne legyen illúzió kívülálló jelenlétről.

 8. Egy közepes méretű terméket úgy kell elhelyezni, hogy az arc teljesen látható legyen + 10-20 cm felülről. Az alacsony fésülködőasztalt a legjobban a hálószobában lehet elhelyezni.

  tükör a folyosón a falon

  A folyosón jobb, ha olyan tükröt vásárol, amelyet a kívánt szinten fel lehet függeszteni.

Milyen kárpitozott bútorokat kell elhelyezni a folyosón tükrökkel?

A folyosót a szoba paraméterei alapján kell berendezni. Ha nagy, akkor itt teljesen el lehet rendezni egy puha, keskeny kanapét vagy fotelt. Jobb őket a telefonállvány mellé tenni. Megfelelőek a kárpitozott ülésekkel ellátott székek vagy négyszögletes oszmánok. Ha a tükör ovális vagy kerek, akkor fontos, hogy ne engedjen túl sok áramvonalas szerkezetet a beállításban.

tükör a folyosón a keretben

A klasszikus enteriőrökhöz gyönyörű faragott keretekből álló tükrök alkalmasak.

A belső terek modern stílusúak, szigorú bútorokkal. Ebben az esetben megteheti székekkel (háttámla nélkül). Egy kis pad kényelmes lesz táska, esernyő vagy dokumentumok elhelyezéséhez, mielőtt elhagyná a házat. 

tükör és pad a folyosón

A kárpitozott bútorok nem rontják el a falat, ha érintkezésbe kerülnek vele, ezért praktikusabb.

Mit válasszon a szekrény bútorai közül?

Óriási a sokféle előszoba szekrénybútor, amellyel tükröket lehetne kombinálni. A teljes falú fényvisszaverő panel remekül mutat szekrényeknél. Lehetnek modulokkal vagy anélkül. A modell egyszerű formái harmonikusan néznek ki az egy- vagy többszintű struktúrák hátterében. A tükör beépíthető vagy szekrénnyel és a mennyezetig tartó keskeny oldalsó szekrényekkel együtt kapható. 

szekrény bútorok a folyosón

Opciók egy darabból álló panellel és fényvisszaverő betétekkel.

A bronz és aranyozott keretes tükrök organikusan néznek ki, retro stílusú bútorokkal (komód, faragott polcok). A kis folyosókat legjobban egyedi bútorokkal lehet felszerelni. Így elkerülheti a tárgyak méretei és a szoba területe közötti eltérést. 

retro folyosók

A fényvisszaverő modelleket könnyebben össze lehet hangolni az egyedi gyártású szekrénnyel és szekrénnyel.

Mit lehet használni fényes akcentusként?

A tükrökkel ellátott folyosó kialakítása ékezetekkel egészíthető ki színes betétek formájában. A szoba dekorációját előre meg kell gondolni. Fontos, hogy két vagy három vezető árnyalatra összpontosítson, és ne engedje, hogy bármelyik érvényesüljön. Mivel a hely általában nem túl nagy, jobb megtagadni a túl élénk színeket - például a pirosat. Ez annak köszönhető, hogy a tükör megduplázza a "mutatós foltot". 

tükör a folyosón

Előnyben részesítse a nyugodt hangokat a választott stílusban.

A betétek mellett a fal elhatárolható a megfelelő tapétával vagy bevonattal, míg a visszaverődés hozzájárul a tér még nagyobb kiterjesztéséhez. A színes megoldások mellett világos ékezeteket is használhat. A lámpák iránya, szimmetrikus vagy aszimmetrikus elrendezése, különféle típusai szintén hozzájárulnak a meglévő felületek "visszaverődésének játékához".

folyosó kialakítása

A hosszirányú két részre osztás vizuálisan megnöveli a szobát.

A visszaverődés tisztább és részletesebb lesz, ha kis lámpákat helyez a kerület köré. A tükrös mennyezet növeli a terület hangerejét, ha több reflektorfényt készít rá. Függesztőkészülékek, falikarok és állólámpa használhatók (ha a hely engedi). A díszítéshez használja a kéznél lévő szerszámokat. 

előszoba dekoráció

A tükrök érdekesnek tűnnek fényképekkel vagy festményekkel körülvéve, ahol a fényvisszaverő felület van a közepén.

Ha a terméket keret nélkül vásárolták, akkor maga készíthet fényes éleket. Ehhez használjon festéket (arany, ezüst, bronz, réz), ruhát, fóliát vagy más puha anyagot, amely a tükör keretezéséhez használható. Rendelésre eredeti keretet is készíthet. Maga a tükör akcentus, mivel számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megváltoztatják a teret. 

tükör nagy keretben

Ezért helyesen kell elhelyeznie, és csak ezután válassza ki a többi bútor helyét.

Előző

Következő