Hogyan készítsünk egy babzsák széket a saját kezével eredeti ötletek, fotók

Az ismerős bútorok nem mindig kényelmesek, ha nagyobb kényelemre és barátságosságra vágynak. A hagyományos berendezés alternatívája a babzsák (vagy babzsák). Puha szövet és szabadon folyó töltőanyag különbözteti meg. A babzsák széknek nincs váza, mint más otthoni bútoroknak. 

foteltáskák

Ez egy átalakítható terhelés alatt lévő cikk, amely számos modern otthonban megtalálható.

Miért jó a tervezés?

A keret nélküli fotelek, mint új trend, nemrég beléptek a mindennapjainkba, és azonnal elnyerték az egyik első helyet a legkényelmesebb bútorok között. Merev vezető támaszok és hátlap hiánya miatt a táska könnyen felveszi a test alakját. A gerinc ülve gyakorlatilag nincs stressz alatt. Az ilyen fotelben való pihenés jó egy mozgalmas nap után, kényelmesen ülve egy könyv vagy tabletta mellett. 

széktáska fotó

Az ilyen székben való pihenés alatt a hátizmok jól ellazulnak.

A háztartási esztétika szempontjából a babzsákos szék alakja miatt csökkenti a merev lineáris szerkezetek számát az otthoni belső térben - a szoba légköre lágyabbá és harmonikusabbá válik.

fekete-fehér foteltáskák

A szabadon folyó párnázás lehetővé teszi, hogy a szék megfeleljen a test alakjának, bármilyen helyzetben is legyen.

A harmadik pont a modellek ergonómiája és könnyű súlya. Bármikor áthelyezhetők bármelyik sarokba, vagy elvihetők egy másik szobába, vagy akár teljesen eltávolíthatók (fontos a padlómosásnál).

széktáska az óvodában

A szék hőszigetelést biztosít, melegen tartja a testet, ami ugyanolyan fontos a hátproblémák esetén is.

Különböző anyagokat használhat a modell dekorációjában, különösen akkor, ha maga varrja a táskát. További plusz egy babzsák szék - viszonylag alacsony áron.

piros foteltáskák

A hagyományos bútorokhoz képest ezek a modellek sokkal olcsóbbak.

A táska könnyen tisztítható vagy teljesen lemosható, a tartalmát frissre cserélheti vagy egyszerűen szellőztetheti. A keret nélküli minták nagyon szeretik a gyerekeket.

foteltáskák kövek formájában

Biztonsági szempontból ez a legalkalmasabb bútorlehetőség a gyermek rövid pihenésére.

A barkácsolási modellek készítésének előnyei

A megvásárolt termékek néha túl drágák, és gyártása meglehetősen egyszerű. Ezért valaki ötleteket keres arra vonatkozóan, hogyan varrja maga a szék táskáját. 

foteltáskák

A munka anyaga mindig megtalálható otthon, vagy elfogadható áron vásárolható meg, túlfizetés nélkül.

Bármely könnyen megmunkálható szövet alkalmas táska varrására. A belső borításhoz nagyobb sűrűségű anyagra van szükség, amely nem engedi, hogy a töltőanyag apró részecskéi átjutjanak a szövésen. 

szék táska a nappaliban

A külső burkolathoz lágyabb textúra, beleértve egy kis szunditást is, alkalmas.

A „csináld magad” táska szék eredetiebbé és erősebbé tehető, mint a boltban megrendelt. Bármelyik alakot választják, ami nekik tetszik.

futurisztikus táska szék

A szoba takarítása nem nehéz, mert a szék könnyű súlya még egy gyermek számára is lehetővé teszi a mozgatását.

A táska varrása elég egyszerű, és ez is előnye annak, ha saját kezűleg készítünk termékeket. Csak vegye fel az alapot, csatlakoztassa az alkatrészeket, dolgozza fel a varratokat. Minden háziasszony, aki rendelkezik a varrógép kezelésével, képes ezt kezelni.

fényes széktáska

A megfelelő borítószín és anyagtípus kiválasztásával bármely belső tér kialakítását támogathatja.

Szükséges anyagok és eszközök

Ahhoz, hogy saját kezűleg varrhasson otthoni babzsák széket, olcsó nyersdarabokra és eszközökre lesz szüksége.

Szükséges anyagok:

  • Sűrű szövet - "esőkabát szövet", szatén, poliészter stb.
  • Laza töltőanyag (előnyösen habosított polisztirol, körülbelül másfél kilogramm);
  • Erős szálak;
  • Papír minták készítéséhez (grafikonpapír vagy whatman-papír);
  • Rövid cipzár.
anyagok

Anyagok széktáska készítéséhez.

A külső borításhoz lágyabb szövetet (nyáj, velúr stb.) Választanak, bár egyesek egy praktikusabb anyagot részesítenek előnyben, például a kárpitot. A keret nélküli szék szövetét otthoni kellékekből lehet megvásárolni vagy felhasználni. 

töltőanyag

Vásárolja meg a töltőanyagot a bútorok vagy építőipari kiskereskedelmi láncok szakosodott részlegein.

Az egyenletes varratok elkészítéséhez szabógépre van szükség - kézzel vagy lábbal. A minta megrajzolásához, rögzítéséhez és levágásához zsírkrétára, csapokra és ollóra lesz szükség.

Tervezés és kivitelezés: melyiket válassza?

A modellek sokféle formában készülhetnek. A legnépszerűbbek a gömb, a "csepp" és a "körte". Egy másik lehetőség a téglalap alakú. Ez "összhangban van" a hagyományos vázszék alakjával. Az egyetlen hátránya, hogy amikor rajta ül, egy ilyen szerkezet nem tűnik túl szimmetrikusnak és szépnek. 

foteltáskák

Ahhoz, hogy saját kezűleg varrjon széktáskát, nézze meg a speciális webhelyeken található publikációk mintáit.

Emlékeztetni kell arra, hogy a szövet terhelés alatt megereszkedik és ráncosodik, ezért válasszon áramvonalasabb formát - így a redők kevésbé észrevehetők. A modell varrásához bármilyen színű szövetet használhat, amely tetszik és alkalmas a belső térre. A belső burkolat méreteit attól függően számoljuk ki, hogy a szék mely korosztálynak szól. 

szék táska design

A külső burkolat paraméterei valamivel nagyobbak lesznek.

Válassza ki az építéshez szükséges anyagokat a tervezett forma alapján, hogy a táska kibontva szép legyen. Gondoljon előre minden dekoráció részletre.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Gyorsan varrhat egy gyönyörű széktáskát. Ha már kiválasztotta az anyagokat és elkészítette az eszközöket, akkor folytathatja közvetlenül ötlete megvalósítását.

A következő lehetőség egy zsák alakjára vonatkozik, mint például a "körte".

minta

Minta.

Először mintát kell készítenie.

  1. Készítse elő azokat a sablonokat, amelyekkel meg fogja mérni a szükséges alkatrészeket, figyelembe véve a varratok átfedéseit. Az alkatrészeket általában arányban készítik: 6 (ékek): 2 (alsó): 1 (felső).
  2. Fogja meg a belső burkolat szövetét, és igazítsa ki. Jobb, ha ezt a padlón végezzük, mivel a mennyiség nagy.
  3. Csatolja a sablonokat, és rögzítse szabó csapokkal.
  4. Óvatosan vágja le a szövetet a megjelölt vonalak mentén.
a ruha

Használat előtt ajánlatos eltávolítani a felesleges szálakat a pamutszövet vágásairól.

Söpörje össze a részleteket és varrja egyesével. Ezt óvatosan és lassan kell megtenni.

részletek

Az összes alkatrész varrásához használja a varrógép közepes varrási módját.

Túl nagy "lyukakat" ad, amelyeken keresztül a töltőanyag felébred. A varratokat meg kell duplázni, hogy a szerkezet erősebb legyen. Hagyjon egy nyitott részt az alján - töltse ki a töltőanyagot ezen a "nyakon". Ezután óvatosan varrja be a cipzárt.

hogyan lehet töltőanyagot adni

A töltelék öntésének megkönnyítése érdekében használhatja a képen látható módszert.

Ügyeljen arra, hogy söpörje be a belső varratokat, hogy a szövet ne kopjon és ne törjön szét. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket a külső burkolat vágásához és varrásához. Helyezzen bele egy kis cipzárt. Erre azért van szükség, hogy eltávolítsa a mosáshoz.

külső borító

Csatlakoztasson egy cipzárt a vásznak aljára csapokkal, és varrjon rá egy írógépre.

kész szék

Igazítsa a fedelet teljesen a táska alakjához, és zárja le a cipzárt.

Ha egy "csepp" széket akar varrni, akkor kevesebb alkatrészre van szükség. Ez 2 oldal, 1 alsó és 1 felső. A "gömb" vagy a "gömb" formához 12 ötszögletű és 20 hatszögletű darabra van szükség. Mint látható, a "csepp" kevésbé munkaigényes típusú babzsák, és a legkényelmesebb varrni. Mindazonáltal minden forma megköveteli a minták kiszámításának képességét, valamint az ízületek varrásának és feldolgozásának képességét.

kitöltő fotó

És ami a legfontosabb, tartsa távol a háziállatokat az alomtól. Ellenkező esetben nagyon nehéz lesz megtisztítani őket a habgolyóktól.

Az utolsó szakasz a díszítés

A belső burkolat befejezése nem szükséges - ez az alap. A külső pedig díszítő elemekkel díszíthető. Szerepét csak egy mintázatú szövet töltheti be - ugyanaz a kárpit.

foteltáskák fotóötletek

Sok pénz megtakarításával és hasznos készségek megszerzésével kényelmes és stílusos belső elemet kap otthonába.

Ha a szövet monokromatikus, akkor applikációt készíthet aszimmetrikusan elhelyezkedő geometriai alakzatok vagy képek formájában. Az ilyen kiegészítések elég érdekesnek és szokatlannak tűnnek. Ehhez vegyen egy kiváló színű anyagot, és készítsen mintákat a kivágott minták szerint.

foteltáskák a nappaliban

A modern belső terekben általában keret nélküli székeket használnak, amelyek megfelelnek a szoba fő színvilágának.

Ha nem szeretné, hogy a varratok láthatók legyenek, elrejtheti őket egy speciális köpennyel. Lehet, hogy nem fedi le teljesen a széket. Ehhez bármilyen halmozott puha anyag alkalmas, még hosszú is, például egy vadállat bőre, műsztrakán műszőrme és egyéb lehetőségek. Még kényelmesebbé teszik az ülést, és hangulatos és informális hangulatot kölcsönöznek a belső térnek. Csak a köpeny szélét kell feldolgozni, mielőtt a szerkezetet lefednék.

prémes szék táska

Ez a dekoráció alkalmas a hálószobához, az óvodához és a nappalihoz.

Ha több keret nélküli szék van, akkor ugyanabban a stílusban vagy másként is díszíthetők. A nappaliban helyezze őket a megfelelő területekre - a dohányzóasztal, kanapé mellé, a TV elé.

foteltáskák

Javítás után csak rendeljen vagy varrjon egy új huzatot, és a szék nem fogja megzavarni a szoba tervezési harmóniáját.

Következő