Kézzel készített babzsák szék hasznos tippek és ötletek

Puha hangulatos fotelek otthoni használatra

Puha, kényelmes fotelek otthoni kikapcsolódáshoz és kommunikációhoz

Nem lehet megtenni karosszék és kanapé nélkül. Szeretünk pihenni egy mozgalmas nap után, ülni benne egy csésze kávé mellett, vagy nézni kedvenc programunkat, filmet, tévésorozatunkat. A hétköznapi bútorok mellett vannak keret nélküli is. Nem olyan régen jelent meg az értékesítésben, de már elterjedt; az ilyen típusú bútorok különösen népszerűek a gyermekek körében. Ennek az újításnak az ára növelhető.

Keret nélküli babzsák szék

Keret nélküli fényes babzsák szék "Chapito"

Ha örömet akarsz szerezni a gyerekeknek, és ilyesmit adsz nekik, akkor nem kell szaladnod a boltba. Ha tudsz varrni, mutasd meg ügyességedet, fantáziádat, próbáld meg magad is elkészíteni a széket. Az interneten most számos mintát talál, lépésről lépésre leírva.

Babzsák pöttyös

Kézzel készített babzsák szék pöttyös

A barkácsolás előnyei

Barkács nélküli keret nélküli bútorok

Barkács nélküli keret nélküli bútorok

A puha szék elkészítésének számos előnye van.

 1. Ez a dolog könnyű, könnyen mozgatható, teljesen ártalmatlan, mivel olyan gyermekek számára készült, akik nem csak ott ülnek, hanem a játékban is használják.
 2. Elkészítéséhez nincs szükség semmilyen speciális ismeretre, érdemes varrási ismeretekkel rendelkezni. A babzsák szék csak egy szintetikus töltettel - habosított polisztirollal töltött burkolat, így kényelmes ráülni.
 3. Kis időbe telik a szék elkészítése, emellett a gyerekek szívesen segítenek annak elkészítésében.
 4. Kivételes dolgot fog létrehozni, megvalósítva az álmokat és az ötleteket.
 5. Ha saját kezűleg hoz létre széket, jelentősen megtakaríthatja családi költségvetését.
 6. A gyakorlatlan kézimunkások könnyedén megbirkóznak a munkával.
 7. A szükséges anyagok egy része megtalálható otthon, válasszon ízlés szerint egy színvilágot, és döntsön a tervezés mellett.
Fotelágy szokatlan díszítéssel

Szokatlan keret nélküli fotel-ágy

Döntenénk a tervezésről és a kivitelezésről (milyen típusú termékek vannak, mit válasszunk, mi könnyebb és mit nehezebb elkészíteni)

DIY hintaszék

DIY hintaszék puha üléssel és háttámlával

A fotel kényelmes bútor, háttal és kartámaszokkal. De nem minden székben van ilyen; a kárpit lehet bőr és szövet. A hát és a karfa alakja lehet egyenes és lekerekített. Típusukban is különböznek, minden attól függ, mire tervezték a széket, melyik helyiségbe - az óvodába, a nappaliba vagy a hálószobába, az irodába.

Puha szék gyereknek

Saját készítésű puha és bolyhos babaülés

A gyermekek számára tervezett székek választását nagyon körültekintően kell megközelíteni. Fontos, hogy a szerkezet fel van szerelve egy olyan rendszerrel, amely lehetővé teszi a hát és az ülés magasságának megváltoztatását, ami befolyásolja a gyermek testtartását. Ha ezt nem veszik figyelembe, a gyermeknél scoliosis alakulhat ki. A nappali bútorok nemcsak a hálószobában vannak felszerelve, hanem más helyiségekben is. Általában azon pihenünk. Az irodai szék alkalmas a munkára, kényelmes, de nem teszi lehetővé a kikapcsolódást.

Lágy fülbemászó fülbemászó színben

Fülbemászó színekben puha ottománok a modern nappali belsejében

A székek felépítésükben is különböznek egymástól. Egy közönséges fotel háttal és kartámaszokkal, csak ülhet benne, kényelmesen ülhet a tévé előtt, vagy olvashat. Kis helyiségek számára kényelmes a székágyak használata. A kabrió székek népszerűek, nem alakulnak át ágyrá, de a hátat hátradobva teljesen ellazulhat. A gyermekszobákban a babzsákok gyakoribbak. A gyerekek csak imádnak rájuk ülni és játszani velük. Ezt a széket otthon könnyű elkészíteni. A hintaszékek ritkák.

Szokatlan puha átalakító székek

Szokatlan puha átalakító fotelek a szobában vagy az erkélyen történő pihenéshez

Aranyos plüss szék

Aranyos plüss szék az óvoda számára - a kicsi biztosan tetszeni fog neki

Meghatározta és eldöntötte, melyik széket szeretné, fontos figyelembe venni néhány pontot. Kerettel ellátott bútorok készítésénél figyelni kell annak tulajdonságaira - erősnek kell lennie. Megfelelő anyag, mint fém, természetes fa, MDF, forgácslap, használhat bambuszt vagy rattant.

Favázas szék-ágy

Fa keret a fotelágyhoz, tökéletes kis helyiségekhez

A babzsák szék anyagainak - a huzatnak és a töltőanyagnak - tartósnak és természetesnek kell lenniük. Most sok szék van, mielőtt kiválasztaná vagy elkészítené, tudnia kell, hogy melyik modellt szeretné, annak célját, és hogy illeszkedjen a szoba általános belső teréhez.

Bőr babzsák

Bőr babzsák szék a nappaliban a kandalló mellett

Szükséges anyagok

Belül és kívül egy babzsák szék

Belső és külső rész a barkács babzsák szék készítéséhez

A babzsák szék elkészítéséhez anyagokra lesz szükség: körülbelül 3 méter szatén vagy durva kalória a belső borításhoz, 3,5 méter bútorszövet a külső borításhoz, cipzár - egy méter, habosított polisztirol (kb. 300 liter - másfél kilogramm), megerősített szálak, milliméter papír mintákat készíteni.

Polisztirol hab a szék belsejében

Habzó polisztirol - speciális granulátum a szék belső kitöltéséhez

Szükséges eszközök

varrás kiegészítők

Varrás kellékek és szükséges eszközök

A szükséges eszközök közül:

 •    ceruza,
 •    olló,
 •    egy darab kréta,
 •    vonalzó,
 •    csapok,
 •    tűk,
 •    varrógép,
 •    overlock a szegélyezéshez.
Varrógép és overlock asztal

Munkahely a termékek varrásához - varrógép és overlock

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Rajz felnőtt és gyermek babzsákhoz

Rajzok felnőtt és gyermek babzsák gyártásához

Mielőtt saját kezével elkezdené készíteni a puha széket, rajzot kell készítenie, meg kell keresnie egy mintát az interneten, és onnan kell lemásolnia. Válasszon tetszőleges modellt a termékhez, saját belátása szerint - csak egy táskát, körtét, cseppet, négyzetet, álmodozzon és készítsen egy vicces állatot. Most kiválasztjuk a szövetet.

Régi farmerből készült foteltáska

Diy költségvetési szék táska régi farmerből

A belső borításhoz elegendő egy sűrű szövetet választani, hogy az idő után a golyók ne kerüljenek ki onnan - naperniki, szatén vagy durva kalikó ruha. A külső borításhoz válasszon egy szövetet a kárpitozáshoz, a farmer, a műbőr alkalmas, a lényeg az, hogy tetszik és megfeleljen az általános dekorációnak.

Vágja ki a részleteket

Vágja ki a részleteket

Különleges töltőanyagot használnak töltelékként - habosított polisztirol. Rendeljen online, vagy vásároljon olyan boltból, ahol bútorjavító és -restauráló termékeket árulnak. Emlékeztetni kell arra, hogy az anyag terjedelmes és gyakorlatilag súlytalan. Vásárlásakor a csomag méretét kell figyelembe venni, nem pedig a súlyát. A babzsák székhez 250-300 literre van szükség.

Mi az a táskaszék

A táskaszék eltávolítható külső huzatból, tartós belső huzatból és töltelékből áll

Ha nem akar a hungarocellel kavarni, cserélje ki egy mennyezeti cserépre - aprítsa meg és használja töltőanyagként. Használhat növényi összetevőket töltelékként, de jobb, ha félévente cseréli őket, mivel ez nedvességet elnyelő anyag, megjelenhet penész.

Mielőtt puha szövetből készült széket készítenénk, mintákat készítünk, lefektetjük a szövetre, ne feledkezzünk meg a varratmennyiségekről - 2-3 cm, majd krétával kell körbejárni őket. A modell egy fenékből és szirmokból áll. Először elkezdjük varrni a belső burkolatot: az összes éket az aljára varrják, majd az oldalakra varrják. Ne feledkezzen meg a töltőlyukról. Most térjünk át a külső borítóra. Ugyanígy készül, oldalán cipzárt varrunk.

Táska szék minták

Minták a szék táska szövet

Amikor a borítók készen állnak, töltse be a belső táskát.

Figyelem! Ha gyermekekkel foglalkozik, ügyeljen arra, hogy a szemcsék ne kerüljenek a légutakba, mivel illékonyak, könnyen bejuthatnak az orrba és a szájba. A kötet 2/3-át kitöltjük, felvarrjuk a lyukat. Ezután rátesszük a felső fedelet és cipzárral ellátjuk.

Jacquard babzsák

Újság Jacquard babzsák szék

Az utolsó szakasz a díszítés

Hangulatos kötött fotelek

Hangulatos, kézzel kötött karosszék

A kész széket eredeti formájában hagyhatja, vagy díszítéssel a belső tér kivételes elemévé teheti. A kézimunkások számára ez végtelen lehetőség.

Körte szék az óvoda sarkában

Körte szék a sarokban a gyermekszoba egy lány számára

Dekor lehetőség Leírás
Dekoráció Szalaggal vágható, rátétekkel, hímzésekkel, horgolt díszítőelemekkel díszítve.
Kötés A külső burkolat köthető, nem pedig varrható. Varrjon egy kis párnát, hogy illeszkedjen a székhez a nagyobb kényelem érdekében. Ha a második huzat kötött, akkor a párna is megköthető.
Kis szőnyeg vagy ágytakaró (sima, plüss vagy szundikált) Lehúzható egy székre

Általában sok lehetőség van. Összpontosítson az ízre és a fantáziára.

Bolyhos szőrszék

Bolyhos prémes fotel egy hangulatos nappalihoz

Előző

Következő