Szék-ágy ortopéd matrac univerzális bútorokkal

Sokoldalú bútor - revitalizáló hatású fotel-ágy - kényelmes felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az előnyei az ergonómiával együtt meglehetősen nagyok lehetnek, különösen, ha a gerincvel kapcsolatos problémák merülnek fel és nehéz elaludni.

modern fotelágy

Az átalakítható bútorok egyik népszerű típusa egy ortopéd matracos szék-ágy.

Az alvóhely megszervezésére tervezett modelleket általában kis helyiségekbe vásárolják meg, ahol nehéz átfogóbb bútorokat elrendezni. Az ortopédiai székeknek-ágyaknak köszönhetően nemcsak a scoliosis és az osteochondrosis megelőzését végzik el, hanem a helyiség felszabadul is.

modern stílusú

A kialakítás egy tágas fotel, amelyet szükség esetén könnyen átalakíthatunk egy ortopéd matraccal ellátott, teljes értékű alvóhellyé.

Ortopéd matracos szék-ágy: mi ez és hogyan működik?

Az ilyen különféle modellek szükségszerűen ortopéd matracokkal vannak felszerelve, ami megelőző intézkedéssé teszi őket a gerinc alvás közbeni helyes helyzetéhez.

fotelágy piros

Az ortopédiai széket leggyakrabban olyan gyermekszobákban használják, ahol egy felnőtt alhat, valamint "vendég" ágy opciójaként.

Ez a termék egy összecsukható vagy kihúzható típus, amely nem különbözik a hagyományos fotelágyaktól, kivéve az ágy kárpitjának betakarását és kitöltését. Kicsi helyiségekben található alvóhely felszerelésére szolgál, például gyermekek számára. Helytakarékos a hálószobákban. 

fotelágy ikea

A felnőtteknek nem ajánlott minden nap ilyen székeket használni.

A székmodellek olyan átalakítási mechanizmussal rendelkeznek, amely a bútorok összecsukására és kihúzására jellemző. Annak érdekében, hogy egy ilyen termék hosszabb ideig megőrizze gyógyító tulajdonságait, olyan speciális anyagokat és töltőanyagokat használnak, amelyek nem veszítenek bizonyos mértékű rugalmasságot a teljes élettartam alatt.

fotelágy a belső térben

Gyakran a széket egyszobás apartmanokban és stúdió apartmanokban élők használják.

Ortopéd matracos székágyak

A piacon lévő összes modell 4 típusra osztható. Azt:

  • Eurobook;
  • Click-clack;
  • Harmonika;
  • Kihúzás;
  • Gyermekágy;
  • Delfin.
fotelágy huzatban

Mindegyik terméket a saját típusú transzformációs mechanizmus jellemzi.

A leggyakoribb fajta a "harmonika". Ez a legegyszerűbben működtethető modell. A kihúzható ágynak számos lehetősége van, könnyű mechanizmussal és közepesen összetett rendszerrel. Az "Eurobook" egy nagyon kompakt minta egy székről, miközben meglehetősen szélesre bővíthető (az adott kialakítástól függően).

fotelágy fehér

A kabrió kialakítása lehetővé teszi, hogy a nappali pihenés kényelmes székét hangulatos ágygá alakítsa.

A click-clack modellnél a részvény kis erőfeszítéssel azonnal eredeti helyzetébe kerül. Az összecsukható szék elég könnyen kinyitható, de a lengő támaszok miatt instabil lehet, és mindennapi használat során gyorsan lebomlik. A delfin összeszerelve kompakt, de sok helyet igényel az ágy számára. Ugyanakkor a megnövekedett alkatrészszám miatt repedések miatt nem túl kényelmes.

a fotelágy kibontakozott

A matrac ortopédiai tulajdonságainak köszönhetően az alvás minősége nem rosszabb, mint a klasszikus álló ágyakon pihenésé.

Vannak más típusú székek is, amelyek egyre népszerűbbek. Az olyan mintákban, mint a "smiley" matracok, gyakran túl vékonyak, ezért nem mindig alkalmasak gyermekek vagy felnőttek számára. Ezenkívül ezekben a modellekben általában nincs kartámasz.

karosszék ágy nyomtatással

A székágyak modern modelljei bármilyen ház belső terét díszíthetik és változatosabbá tehetik.

Az alvóhely növelése érdekében más modellekben előfordulhat, hogy karfákat nem biztosítanak. Ez egyrészt növeli az alvás terét, másrészt leeshet az ágyról. Ennek vagy annak a terméknek van egy alapja kárpitozással, amelyben a gyártó elér egy bizonyos fokú rugalmasságot. 

fotelágy kék

Ortopéd matraccal felszerelve a szék ágy jó megelőző szer a gerincoszlop különböző rendellenességeihez.

Az ortopéd bútorokat a szoba területe, a személy paraméterei (súly, magasság), valamint életkora alapján választják ki.

Az ortopéd matracos székágy előnyei és hátrányai

A kényelmes ortopéd matracú, kihajtható vagy kihúzható termék minden otthon jól jön. Ma a lakosság 2/3-nak van hátproblémája, ezért sokak számára fontos egy speciális hálóhely-takarás.

fotelágy bézs

Székágy vásárlásakor ne feledje, hogy kibontva elég sok helyet foglal el, ezért előre el kell gondolkodnia az elrendezésen.

Az ortopédiai modell előnyei:

  • Kényelem alvás közben;
  • A gerincoszlop és a nyak helyes helyzetének elősegítése.
fotelágy baba

Felnőttek és gyermekek egyaránt kaphatók, méretükben és magasságukban különböznek egymástól.

A szakértők javasolják, hogy az ilyen bútorokat gyermekeknek legkorábban 10-12 éves korukban vásárolják meg. Ezt diktálja az a tény, hogy egy bizonyos életkorig az izom-csontrendszer még nem nagyon alakult ki, és az első években a lágyabb alapot kell előnyben részesíteni.

fotelágy baba

Ezenkívül a termék tömörsége miatt kevés helyet foglal el a helyiségben.

A székek hátránya többek között az, hogy pihenés közben nem tudnak mozogni a leesés veszélye nélkül. Ezért jobb, ha a gyerekek olyan kartámaszokkal vásárolnak termékeket, amelyek korlátozásként szolgálnak alvás közben.

lila fotelágy

Nem szabad összecsukható ágyat vásárolnia egy komplex átalakító mechanizmusú gyermek számára - lehet, hogy nincs elég ereje ahhoz, hogy a kívánt helyzetbe fordítsa vagy visszagurítsa.

A felnőtt opció lehet az alábbiak bármelyike.

Alkalmas-e a szék ágy napi használatra?

Néha azok, akik széki ágyat szeretnének vásárolni, nem biztosak abban, hogy az ortopéd matraccal felszerelt modellek alkalmasak-e állandó használatra. Figyelembe véve, hogy az alvóhely nem mindig elegendő a szabad testhelyzethez, akkor beszélhetünk a szabálytalan pihenésről egy ilyen ágyon, még a jó háttámogatást is figyelembe véve.

fotelágyak a belső térben

Egy ilyen termék nem alkalmas nagy testalkatú emberek számára - nem tudnak megfordulni, mivel a standard modellek csak 60 cm szélesek. Ha ortopéd párnákat is kínálnak a bútorokhoz, akkor ez ideális megoldás a megelőző ágyhoz.

fotelágy bézs

A gerinc rendellenességei lehetnek specifikusak, ebben az esetben ortopédiai szék-ágyat csak orvosával való konzultációt követően szabad kiválasztani.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő széket?

Ha speciális összecsukható vagy összecsukható termék vásárlását tervezi, javasoljuk, hogy előzetesen forduljon szakemberhez. Meg fogja mondani, hogy mely modellek alkalmasabbak a gerinc bizonyos rendellenességeire. 

fotelágy szürke

Ha ez enyhe görbület, vagy csak passzív profilaxist szeretne végezni, akkor válasszon egy standard ortopéd matracos széket.

A gyermek számára alkalmas egy speciálisan alacsony támasztékú, kiváló minőségű, biztonságos anyagokból készült, mindig oldalsó rögzítéssel és könnyen használható átalakító rendszerrel ellátott modell. Jó, ha van egy szakasz vászonnak az ilyen bútorokban - ez a felesleges bútorokkal is megoldja a problémát. A gyermekülések kisebbek és saját szabványokkal rendelkeznek az ortopédiai lefedettség tekintetében. 

fotelágy gyerekeknek

Itt gyakran nem rugót, hanem poliuretán vagy hab alapot talál az ágyhoz.

A felnőtt mintákat az alapján választják ki, hogy milyen kompaktak, robusztusak és megfelelnek az egyedi termékek specifikációinak. A terméknek tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. 

barackágyas fotel

A hozzá tartozó dokumentumokon fel kell tüntetni az anyagok nevét és a gondozásuk módját.

Nem ajánlott olyan széket választani, amelynek szélessége kisebb, mint a szokásos - az ortopédiai burkolat minden kényelmét az ágy keskenysége el fogja vetni. Az ilyen típusú matracok szokásos anyaga a poliuretán vagy rugók (a szabvány szerint), valamint a kókuszdió kókuszrost, ritkábban - sűrű habgumi és más lágyabb alapok (nem felelnek meg a szabványoknak). Ha további légkeringésre van szüksége, akkor jobb, ha lécekkel ellátott széket választ.

összecsukható szék ágy fotó

Maga a szék kialakításának stabilnak és tartósnak kell lennie, mivel minden torzulás befolyásolja a matrac helyzetét, és így a gerincet is.

Az ortopéd matrac kiválasztásának sajátosságai

Így fordul elő, hogy maga a kialakítás tökéletes, és a matrac nem illik a hátbetegségek egyedi jellemzői miatt. Ezért ebben az esetben egyszerűen szükséges az orvos ajánlása. Az összecsukható terméknek közepesen puhának kell lennie. A boltban ellenőriznie kell a bevonat minőségét, kicsit feküdjön rajta, időről időre megfordulva. Jó kiegészítő lenne egy speciális hengerpárna a nyak területéhez. 

fotelágy párnákkal

De jobb, ha nem állandóan használja, csak akkor, ha kellemetlen érzés merül fel a kemény munka miatt, például a számítógépnél.

Az ortopéd matracú székeknek tökéletesen illeszkedniük kell az ízületekhez, hogy ne legyenek olyan kényelmetlen dudorok, amelyek zavarják az alvást. A sima fedés, a mérsékelt puhaság hozzájárul a hát jó pihenéséhez, és nem teszi lehetővé a gerinc helytelen hajlítását. A matrac kiválasztásakor fókuszáljon annak poliuretán vagy latex aljára, a burkolat tartós varrásával. 

fotelágy ortopéd matracsal

A tavaszi komplexum elég szilárdvá teszi azt is, hogy az éjszakai pihenés alatt támogassa a hátát.

A matracnak magasnak kell lennie - legalább 8 cm, különben orvosi tulajdonságai nem lesznek eléggé hasznosak. A kiválasztott széknek hosszú távú garanciával kell rendelkeznie. Ebben az időszakban a matrac nem veszíti el működési tulajdonságait, mivel az anyagot a GOST-nak megfelelően tesztelik, és megfelel az összes követelménynek.

fotelágy szürke

Az ilyen alapú matrac kiváló támasztó tulajdonságokat és megfizethető költségeket ötvöz.

Az ortopéd matracokkal ellátott székek drágábbak, mint a szokásosak, ezért a vásárláshoz több forrást kell elkülöníteni. Költségvetés-megtakarítási lehetőség az, hogy megvásárol egy egyedi alapot a hagyományos széktől külön. Vásárlás előtt ellenőrizze a varratokat és azok elkészülését.

fotelágy sárga

A matrac kiválasztásakor előnyben kell részesítenie a kivehető szerkezetet annak tisztítása érdekében.

Ortopéd matracápolás

A speciális, állandó vagy eltávolítható bevonatokat folyamatosan tisztítani kell. Gondozásuk időszakos tisztításból áll, kissé nedves ruhával. Javasoljuk, hogy a kivehető tárgyakat félévente üsse ki és szellőztesse ki, állítsa ki a napon, hogy az ultraibolya fény természetes módon fertőtlenítse a felületet. A rugós matracokat nem ajánlott különféle agresszív vegyületekkel tisztítani - ez fémkorróziót okozhat.

fotelágy az ikea-ból

A poliuretán és latex matracok ellenállóbbak a mosószerekkel szemben, de nem ragadják el őket. Elég a por.

Előző

Következő