Ortopéd párnák, hogyan válasszuk ki a megfelelő lehetőséget

A nyaki gerinc betegségei sok kellemetlen érzést, gondot okoznak ebben a tekintetben. A fejfájás, a mozgások merevsége, az általános rossz egészségi állapot arra kényszeríti a szegény társakat, hogy orvosi segítséget kérjenek. Az orvosi gyakorlat ebben a kérdésben kategorikus: minden probléma az ágyadból származik, és alvási kiegészítőiből. A helyzet korrekciója pedig az alvás speciális tulajdonságának megszerzése.

Megfelelő alvás

A megfelelő alvás nagyon fontos a nyaki osteochondrosisban szenvedő gerinc számára

A nyak osteochondrosisának ortopédiai alvópárnái biztosítják a fej helyes éjszakai helyzetét, amely mély terápiás hatással van a test általános állapotára.

Ortopéd párnaformák

Különböző alakú ortopéd párnák alkalmasak különböző alkalmakra

Alvópárna: mire való?

Az ortopéd párna kinevezésének kérdésének megértéséhez be kell mélyednie az alvás statikájába. Hogyan viselkedik az emberi test, a nyaki régiója, a fej alvás közben vízszintes helyzetben.

Az ágyon fekve az illető nyugodt. Minden izma nyugodt, beleértve a nyak izmait is. De a nyaki-feji régió összes szalagjának helyes ellazulásának biztosítása érdekében helyesen kell kiválasztani a fej alatti támaszt. Ahogy el lehet képzelni, ez egy közönséges párna. Az alvás során:

 • helyes fejhelyzet;
 • a nyaki izmok ellazulása;
 • az egész test kényelmes elhelyezése, kényelmes pihenés éjszaka.
Fejhelyzet a párnán

A fej helyes és helytelen helyzete a párnán

Az orvosok gyakorlata ebben a kérdésben az ellenkezőjét bizonyítja: hazánk legátlagosabb polgára még a banális tanácsokat is figyelmen kívül hagyja az éjszakai kiegészítők kiválasztásakor, a legfontosabb paraméterekről nem is beszélve. És a kényelmetlen ágyon töltött hosszú alvás méhnyak osteochondrosisához vezet. Ez a betegség sok kellemetlenséget okoz, egyidejű problémákat okoz a test fokozott túlterhelése miatt.

A párna fő paraméterei

Az emberi test reggeli állapota, egész napos energiája a méretek megválasztásától függ.

Ezek a paraméterek fontosak.

 1. A vállnyúlvány mennyisége a fejhez viszonyítva. Ezen mutató alapján meghatározzák a párna vastagságát, amely minden ember számára más és más.

  Párna magassága

  A párna magasságának meg kell egyeznie a váll szélességével

 2. A termék vastagsága és hossza. Itt elsősorban a kényelemre helyezik a hangsúlyt, nem pedig az egyéni teljesítményre.
 3. Kedvenc alvási helyzet. Mindenki egy olyan helyzetben nyugszik, amely számára kényelmes. Az ágynemű-kiegészítők kiválasztásakor ez döntő érték.
 4. Kényelmes alvó matrac. Alvás közben az agy kikapcsolja a test összes izmát, ellazítva őket. Sőt, az emberi test minden fontos részét csak egy matrac támasztja alá. Ezért a lágyság helyett az egészségre való tekintettel kell választani.

Ezek a jellemzők mind a leggyakoribb alvó fejtartásra, mind a profilaktikus ortopédokra igazak. Ez utóbbihoz többek között hozzáadják a kritériumokat:

 • méretek;
 • rugalmasság;
 • és formák.

Az orvosi kiegészítők méretei az alakjától függenek. De a formát a kezelőorvos kinevezése, az emberi test kedvenc testtartása álmában határozza meg. Természetesen helytelen összehasonlítani a teljesen más párnákat. Ezért a cikk külön szakaszát emeljük ki az ortopédiai termékek részletesebb tanulmányozásához.

Optimális párnaméretek

Az optimális párna méretei megfelelnek az emberi test paramétereinek, különben kellemetlenségek merülnek fel

Ortopéd párnák: típusai és rendeltetése

A különbség a párnák között

A párnák alakja, magassága, merevsége és a töltőanyag típusa különbözik egymástól

Mint fent említettük, számos paraméter befolyásolja az ortopédiai betét teljesítményét. Az ortopéd áruk boltjába történő elemzéskor elemeznie kell, rögzítenie kell:

 • milyen helyzetben alszol;
 • mennyit alszol;
 • a test melyik területén érez kellemetlenséget.
Kiválasztási lehetőségek

Ortopédiai párnaválasztó asztal a fő paraméterektől függően

A legjobb dolog, ha nem öndiagnosztizál, csak forduljon hozzá illetékes orvoshoz. Szakember ír egy receptet, amely szerint könnyedén megvásárolhatja a kívánt terméket.

Párnák formái és típusai

Különböző párnaformák, amelyek a nyaki osteochondrosis kezelésére alkalmazhatók

De milyen formák a fő alvási tulajdonságok.

 1. Téglalap vagy négyzet alakú. Alkalmas a legtöbb helyzetre. Kényelmes megkönnyebbüléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a nyaki gerinc támogatását a test bármely helyzetében alvás közben.

  Ortopédiai párna

  Az ortopéd párna a szokásos párnával ellentétben a nyaki csigolyákat a gerincvel összhangban helyezi el

 2. Henger vagy csont. Céljuk szerint ez a két típus gyakorlatilag nem különbözik egymástól. A csont alakja emellett lehetővé teszi, hogy pihentetés közben tartsa a fejét. Mindkét lehetőség alkalmas a hátsó pihenésre. Ebben az esetben a henger a nyak alá kerül, a fej pedig a matracon van.

  Párnahenger

  Az ortopéd párna görgő formájában alkalmas azok számára, akik szeretnek a hátukon aludni, és nem szeretik a nagy párnákat

 3. Patkó (fánk). Ülés közbeni alvásra használják. Pótolhatatlan asszisztens a távolsági közúti utazáshoz.

  Félhold párna

  A félhold alakú párnák körbefogják a nyaki régiót, és puha támaszt nyújtanak a fejnek a megfelelő helyzetben

E három fő típus mellett még több fajta létezik. Kibővített bagel opciók extra álltámasszal, vagy standard fejtámla kényelmes karfával, ha az oldalán fekszik.

Párna formák

Az ortopéd párnák leggyakoribb formái

Akcióban vannak bármilyen, a legszokatlanabb alakú termékek is. A modern áruk gyártói az egyedi jellemzők szerint készíthetnek párnát. Ezzel a megközelítéssel bármilyen stílusú terméket kap.

Az ágynemű kiválasztásakor egy másik fontos kritérium a gyártás anyaga. Olyan betegség esetén, mint a nyaki gerinc osteochondrosis, a termékeket a következőkből használják:

 • poliuretán hab;
 • poliészter;
 • latex;
 • gél;
 • polisztirol granulátum;
 • viszkoelasztikus hab;
 • hajdina héja.

Ezen töltőanyagok mellett még sokféle változat létezik. Például a gyógynövényes gyógynövények, a bambusz, a pamut vagy a lószőr bizonyos terápiás előnyökkel járnak az emberek számára. De az osteochondrosis kezelésében ezek a töltőanyagok hatástalanok.

A nyaki gerinc betegségeinek rendkívül hatékony kezelésére a poliuretán hab, latex, rugalmas hab a legalkalmasabb.

Poliuretán hab

A poliuretán hab megkülönböztető jegye a lágysága. Ez az anyag képes teljesen megismételni az összes testhajlatot a felülettel való érintkezés pontjain. Ennek az ortopéd párnának memória hatása van, ami kényelmes tartózkodást jelent rajta éjszaka.

Ortopédiai párna memória

A memóriatöltővel ellátott ortopéd párna igazodik a test alakjához, miközben csökkenti a fájdalmat a stresszen

Latex

A latex természetes összetevő. Nagy rugalmassága kiválóan alkalmazható az ortopédiai termékekben. Kényelmes karbantartás, üzemeltetés, a latex 10 évig fog tartani. Az anyag mosható automata mosógépben.

Latex párna

A latex töltetű párnák nyújtják a legjobb támaszt, ellenállnak a gyűrődésnek és megtartják alakjukat

Hab

A viskoelasztikus habpárnák modern megoldást jelentenek a szakemberek számára. Ezt a csodálatos töltőanyagot a tudósok kifejezetten a terapeuták megrendelésére fejlesztették ki, a kezelés, a mozgásszervi betegségek megelőzésének eszközeként. Tartósság - 10 év szolgálati idő.

Viskoelasztikus habpárna

Ergonomikus viszkoelasztikus habpárna

A töltőanyagok többi részét, a hajdina héját, a poliészter gömböket leszámítva, szintén használják a nyaki osteochondrosis kezelésére. Az alacsony ár nyer. De az élettartam itt nem nagy. Legfeljebb 5 éves működésre számíthat.

Hajdina héja

A hajdina héjtermékeket olyan személyek használják, akiknek nyakmasszázsra van szükségük. Ennek a töltőanyagnak nagy a részecskesűrűsége és jelentős a tömege. Amikor egy személy fejével érintkezik, a szemek gyűrődnek és testrészeket alkotnak. A töltőanyag élettartama nem hosszú: két év után a héj szagokkal telítődik. Ágyatkák is megjelenhetnek. Az ilyen termék nem mosható.

Hajdina héj párnák

A hajdina héjával ellátott párnák enyhítik a fájdalmas érzéseket a nyaki osteochondrosisban

Bambusz

Egyes szakértők bambusz alap használatával javasolják az ortopéd készülék feltöltését. Az anyag nagyon rugalmas, hipoallergén, környezetbarát.

A bambusz előnyei:

 • mosható;
 • nincs nagyon összezavarodva;
 • sokáig fenntartja a rugalmasságot.

A bambusz töltőanyagok átlagos élettartama 2 év. Ezt követően az erősen tömörített rostok elveszítik rugalmasságukat, és nélkülük nincs értelme a nyaki gerinc ortopédiájának.

Bambusz párnák

A bambuszrostos párna alkalmas a nyaki betegségek megelőzésére

Ortopédiai nyakpárna méretek

Az ortopédiai eszköz fő paraméterei:

 • hossz;
 • szélesség;
 • vastagság (vagy magasság).

Orvosi (ortopédiai) célú standard téglalap alakú és négyzet alakú termékekről szólva a leggyakoribb méretek a következők:

 • 30 * 50 cm;

  Párna mérete 30 * 50

  Ortopéd párna mélyedéssel a váll alatt Memory Foam vállméret 30 * 50

 • 33 * 50 cm;
 • 37 * 56 cm;
 • 38 * 56cm.

A fentiek a szélesség és a hossz méretei. A kezelõpárnák vastagsága 7 és 15 centiméter között változik.

Ortopédiai párna magasság

Az ortopéd párna magassága méretétől függően

Az orvosi és ortopédiai gyakorlatban a szabványos méreteket elfogadják, amelyeket latin ábécé jelöl. Tehát a boltba látogatva megtalálhatja: S, M, M +, L, XL.

méret táblázat

Ortopédiai párna méret táblázat

Az M + méret abban különbözik az M-től, hogy a termék vastagsága első esetben 1 cm-rel nagyobb két jelentős helyen. Szélesség, hosszúság ugyanaz: 33 * 50 cm. Más méretek megfelelnek a fenti W * D lista mutatóinak.

A betét méretének meghatározásához meg kell mérnie a váll szélességét a nyakától. A kapott érték a párna vastagsága lesz.

Párna méretek

Az ortopéd párna méretét egyedileg választják meg

Hátsó párna

Ha inkább a hátán alszik, akkor hátulról mérje meg a nyak ívét, hogy a henger kitöltse ezt a helyet.

Hogyan lehet tudni, hogy a párna megfelelő-e az Ön számára? Orvos tanácsai

A következő cikk felsorolja az orvosok tanácsát. Ismerteti a méhnyak osteochondrosisához szükséges orvosi párna használatának szabályait, az attribútum hatékonyságának ellenőrzésére szolgáló módszereket, valamint a termék tisztításába is. A szokásos téglalap alakú betétet vesszük figyelembe.

 1. Vásárláskor figyeljen a termék alakjára. Jelenleg háromféle változat létezik: téglalap alakú, a váll mélyedésével, anatómiai hullámmal. Az első és a második típust hátul, ill. A harmadik - mindkét szélén a különböző vastagság miatt lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben pihenjen.
 2. De mindenekelőtt a vásárlás előtt vegye figyelembe orvosának vallomását. Ha az orvos csak a hátán vagy az oldalán pihenést írt elő, vegye ezt figyelembe, vásároljon Önnek megfelelő terméket.
 3. Ügyeljen a csomagoláson feltüntetett paraméterekre. A vastagságnak meg kell felelnie az Ön specifikációinak. A legjobb, ha új beszerzés után otthon tesztelik a párnát, majd levonják a következtetéseket. Ha a fájdalom továbbra is fennáll, merevség vagy új tünetek jelentkeznek, akkor vissza kell vinnie a vásárlást a boltba, és vegye fel a kapcsolatot orvosával.
 4. A mosási szabályokat általában a csomagoláson feltüntetik. Ügyeljen ezekre az adatokra. Ez megmenti a párnáját és hosszú ideig használja.
 5. Előnyben részesítse a latexet, habot, poliuretánt. Ezek az anyagok beváltak ortopédiai gyógyászati ​​célokra.

Most számos ortopéd párna gyártója van. A legnépszerűbbek megismeréséhez az alábbiakban felsoroljuk a cégeket, a modelleket az előnyök és hátrányok felsorolásával.

 1. Tempur Milenium közeg. A cég legújabb fejlesztése. A modell ideális átlagos testalkatú emberek számára. Az orvosok táptalajt írnak fel a nyaki gerinc betegségei, valamint a megelőzés érdekében. A szettet kiváló minőségű borítóval szállítják antibakteriális impregnálással. Jelentős hátrányt jelentenek a speciális gondozási körülmények. A termék ára 10 ezer rubel körül ingadozik.

  Párna Millennium Tempur Millennium Tempur

  A Millennium Tempur szokatlan formája segíti a fej megfelelő anatómiai helyzetben tartását

 2. Fény Ormatekből. A töltőanyag természetes anyagból készül. Az alacsony ár (1,5 tr.) Az attribútumot a lakosság minden szegmense számára elérhetővé teszi. Jelentős hátrány a rövid élettartam (legfeljebb 1 év).

  Ortopéd párna Ormatek

  Ortopéd párna Ormatek Light környezetbarát orto-hab anyagból

 3. Bioaloe a Vefer-től. Portálunk verziója szerint ideális lehetőség az ár / minőségi jellemzők tekintetében. Az attribútumot 3,5 ezer rubelért vásárolhatja meg. A garantált élettartam 10 év. Hypoallergenitás 100%. A vállalat nagy formátumú padokat gyárt, 60 * 43 méretűek. Az egyetlen negatívum, hogy idővel megváltoztatja a színét (oxidáció).

  Párna Vefer Bio Aloe

  Vefer Bio Aloe párna klasszikus forma memóriával

Ahogy egy közismert mondás mondja: az egészséget nem lehet pénzért megvenni. Ez igaz. De a test egészségének és jólétének megőrzése érdekében soha nem szabad pénzt spórolni. Ha van lehetőség drágább, jó minőségű tárgy megvásárlására, legyen az ágynemű, matrac vagy más orvosi cikk, mindenképpen vásárolja meg. Ne hevüljön olcsó társain. Ahogy egy másik, ugyanolyan jól ismert mondásban mondják: a fösvény kétszer fizet.

Előző

Következő