Barkács dekoratív párnák belső dekorációhoz

Régóta bebizonyosodott, hogy a belső tér frissítéséhez nem szükséges a bútorok globális átrendezése vagy hosszú távú javítás elvégzése. Elég csak cserélni a bosszantó textil dekorációt.

Párnák a belső térben

A belső párnák nemcsak átalakíthatják a lakást, hanem hangulatosabbá és kényelmesebbé is tehetik

A legegyszerűbb módja annak, hogy új hangulatot adjon szobájához, dekoratív párnák hozzáadása. Ennek az opciónak számos előnye van a többi belső felújítási eszközzel szemben.

Dekoratív párnákkal olyasmit hozhat létre, mint egy színes folt, amely azonnal felkelti a figyelmét a nappaliba lépve.

Közülük a legfontosabb.

 • Olcsó anyagok.
 • Könnyen varrható.
 • A szövetek és technikák lehetővé teszik a különféle dekorációk létrehozását.

Vásárolhat kész terméket, de érdekesebb lesz dekoratív párnákat készíteni a saját kezével. Ehhez olyan kézzel készített technikák alkalmasak, mint a kötés és horgolás, a patchwork patchwork technika, a makramé szövés, a hímzés, a bélyegzés és a szövetre festés.

Kötött betétek

A kötött párnák mindig szépek és elegánsak

A kézzel varrott modellek különleges hangulatot teremtenek a házban, és kiváló kiegészítői lesznek számos belső stílusnak - skandináv, provence, klasszikus, romantikus.

Dekoratív párna patchwork

Csináld magad dekoratív párna, patchwork technikával varrva

A dekoratív párnák használata?

Bármely helyiségben belső dekorációként használhat puha textíliákat. A függönyök, köpenyek és egyéb textíliákhoz illő apró darabok tökéletesen illeszkednek a nappali vagy a hálószoba belsejébe. A konyhasarokhoz tartós és könnyen ápolható anyagból készült vászontermékek alkalmasak. Az óvodában puha próbabábuk lehetnek betűk, számok, állatfigurák vagy rongybabák formájában.

Baba párna

A baba elefánttal ellátott baba párna biztosan örömet szerez a gyereknek, és fényes dekorációvá válik szobájában

A barkács textilek nemcsak a szobák belső kialakítását tökéletesen kiegészítik. Használható a kerti bútorok kényelmének fokozására, vagy teraszos kanapékhoz és padokhoz, kerti függőágyakhoz és hintákhoz. Nagyon sok lehetőség van a dekoratív párnák használatára. Az egyetlen feltétel az, hogy mindannyian harmonikusan illeszkedjenek a szoba általános stílusához.

Pihenőhelyi párnák

A dekoratív párnák fő feladata a kényelem biztosítása a rekreációs területen

Hogyan varrni egy párnát a saját kezével?

Dekoratív párnát nagyon könnyű magad varrni. Ez nem igényel különösebb ismereteket a varrási készségek terén. Elég, ha egy varrógépen egyenes vonalakat tudunk készíteni. De számos árnyalat létezik, amelyek nélkül nem fog szép párnákat saját kezűleg létrehozni.

 1. Szövetek

A kanapé dekorációjának bármely modellje két szövetréteget tartalmaz. Az első belső, tartós vászonból készült. A második külső, a párnahuzat külső részének díszítésére szolgál. Alapvető anyagigények:

 • Könnyű tisztítás vagy mosás.
 • Kopásállóság.
 • Nem túl durva textúra.

Ami a dizájnt illeti, meg kell egyeznie a szoba színvilágával és stílusával.

 1. Minta

Először is jobb, ha a klasszikus téglalap alakú alakot vesszük. Miután gyakorolt ​​rajta, fejlesztheti készségeit, és összetettebb konfigurációjú termékeket készíthet. A minta Whatman papíron készíthető. Ehhez rajzoljon egy 50 x 50 cm-es téglalapot, majd tegyen a téglalap mindkét oldalára 2 cm-es varrási tételt, és vágja ki a papírból az üres részt. Ezt követően a minta átkerül a szövetre. 4 darab van kivágva: 2 pamutból a belső borításhoz és 2 szövetből kívül.

 1. Varrás

Könnyű varrni egy téglalapot: három egyenes vonalat kell készíteni a varrott rész oldalán, majd ki kell fordítani. Hagyja a negyedik oldalt varrás nélkül, hogy behelyezhesse a töltőanyagot. A termék varrása után kifordítva. A belső részt töltőanyag tölti ki, és felmerül a kérdés: hogyan kell lezárni a fennmaradó varratot? A problémának számos megoldása van:

 • Cipzár zárása. Varrott a párnázás előtt. Lehetővé teszi a fedél mosáshoz való könnyed kioldását, de pihenés közben kényelmetlenséget okozhat a fém elemek miatt.
 • Textil szegély, csipke vagy inlay. A "maszkoló" szalagot az összes varrat fölé varrják, az utolsót is beleértve.
 • Befejezetlen él. A legsokoldalúbb lehetőség. Egyszerűen történik: amikor az összes varrat készen áll, az utóbbit is varrják, de nem érik el a 2-3 cm végét. A tölteléket a kapott résen keresztül töltik meg. Ezután a rést láthatatlan varrattal zárják le, és díszítő elemekkel, például pomponnal maszkolják.
 1. Párnázás

A legjobb töltőanyagot holofibernek és szintetikus bolyhnak tekintik. Mindkettő a legfinomabb poliészter szálakból készül. De a holofiberet lapok formájában állítják elő, és ott használják, ahol szokatlan alakot kell létrehozni: felhőt, állatfigurát, ábécét. A szintetikus bolyh puha szintetikus granulátum. Mindkét anyag fő előnye, hogy az atkák és más mikroorganizmusok nem indulnak ki bennük, a töltelék könnyen tisztítható, könnyen mosható gépben.

Van még egy nagyszerű tömőanyag a gyermekmodellekhez - szilikon granulátum. Könnyen kitöltik a termék belsejét, ugyanolyan könnyen kiömlik, ha meg kell mosni a fedelet.

A külső tervezés különféle kézműves technikákkal történik, amelyeket úgy választanak meg, hogy megfeleljenek a helyiségnek.

Lépésről lépésre mester osztály

Cipzáras párna mintázat

Négyzet alakú párna mintázat cipzárral

A varráshoz ilyen anyagokra és eszközökre lesz szükség.

 • Varrógép.
 • Minta.
 • Olló.
 • Fonalak, tűk, csapok.
 • Cipzár bezárása.
 • Vastag anyag az alsó tokhoz - pamut vagy vászon.
 • Felső borító szövet.
 • Díszítő elemek: gombok, rátétek filcből, csipke, szalagok.
Ruha és párna cipzár

Különféle szövetek és hozzá illő cipzár használható a kanapépárnához

Működési eljárás.

 1. Varrjuk a belső burkolat két részét, az elülső oldallal egymáshoz rögzítve az alkatrészeket. Három varratot készítünk, a negyediket nem varrjuk fel, így 2-4 cm-t hagyunk. Kifordítjuk, betömjük a belsejét, láthatatlan varrással zárjuk a rést.
  Varrás részletek

  Varrjuk a párnahuzatunk külön részeit

  A varratok vasalása

  Ügyeljen arra, hogy minden varratot gőzvasalóval vasaljon ki

 2. Varrjon két darabot a külső párnahuzatból. A varrás mintája megegyezik a belső burkolatéval, csak a negyedik varrás marad teljesen nyitva. Kígyót varrnak bele.

  Varrás befejezése

  A befejező varrást úgy végezzük, hogy a varrások erősebbek legyenek, és a termék jobban nézzen ki

 3. A külső részét az arc díszítő elemekkel díszíti.

  Varrni egy cipzárt

  Egy speciális láb segítségével cipzárt varrunk a párnahuzatunkba

 4. Párnázott belső huzat illeszkedik a külső párnahuzatba.

  Oldalvarratok varrása

  Varrni a párnahuzat oldalvarrásait 1,5 - 2 cm engedéllyel

 5. A cipzár rögzítve van, a kézműves készen áll.
  Ügy kész

  Párnahuzatunk készen áll

  Kész párna

  Kifordítjuk, párnára tesszük, és a párnát pihenő helyre tesszük

Hímzés dekoráció

Keresztszemes hímzés

Kézzel készített díszpárna, kereszttel hímezve

A hímzéssel díszített kialakítás kifinomult és elegáns. Ehhez a lehetőséghez különféle hímzési technikákat alkalmaznak.

 • Sima.
 • Kereszt.
 • Gyöngysor.
 • Térfogati hímzés szalaggal vagy batikolással.

A volumetrikusan hímzett kép nagyon hatásosnak tűnik. De a domború elemek miatt nem túl kényelmes rajta pihenni. És a tervezésbe fektetett fizikai munka nem érdemel egyszerű háztartási kezelést. Jobb otthagyni a hímzett "3D-végzeteket" az otthon légkörének díszítésére és újjáélesztésére.

Szalagokkal hímzett párna

Eredeti, kézzel készített párna, szalagokkal hímezve, nagyon természetesnek és terjedelmesnek tűnik

Dekoratív párnák a kanapén festéssel

Az otthoni légkör felfrissítésének legegyszerűbb és legérdekesebb módja az anyag kifestése és a lakástextilek csodálatos remekeinek varrása. A textíliákhoz használt speciális akrilfestékekkel saját vásznakat hozhat létre mintával, és vonzhatja a gyerekeket a varázslatos cselekvésre. Ez a művészetterápia mindenképpen vonzó lesz számukra.

A festéshez a legegyszerűbb eszközökre van szükség.

 • Ceruza.
 • Fehér vászon vagy pamut.
 • Kefe.
 • Akril festékek szövethez (nem batikoláshoz!).
 • Akril körvonal.

Működési eljárás.

 1. A ceruzarajz átvitele a szövetre.
 2. A rajz színezése akrilfestékkel.
 3. Amikor a festék megszárad, rajzoljon akril körvonalat a vonalak - ezüst, arany, fekete vagy bármely más szín - határára.
 4. Továbbá a színes anyagot varrásra használják.

Szőrme

Szőrme párna

Barkács belső szőr párna

A szőrme a divat és a design első számú textúrájává vált. Telefonos tokokon, noteszgépeken, szandálokon és még világos blúzokon is megjelent. A divatirányzat nem múlt el a stílusos textileknél sem. A bolyhos prémes párnahuzatok most divatosak. Ugyanakkor egyáltalán nem szükséges saját magának varrni a terméket. Elég, ha veszel egy prémes tokot a dummid méretének megfelelően, és rögtönzött "bundát" veszel fel rajtuk. Ha saját tervet szeretne létrehozni, akkor használhatja a fent leírt varrás mesterkurzust. Csak a felső párnahuzat varrására kell szednie egy darab szőrt.

Filc

A modern textíliákban keresett egy másik anyag. Puha textúrája, rugalmassága és színváltozatai lehetővé teszik a leghihetetlenebb konfigurációk gondolatainak varrását. Az applikációs elemek nemezből készülnek, és díszítik a vásznat, vagy anyagot használnak a párnahuzatok varrására.

Úgy érezte, pillangó párna

Gyönyörű párna színes filc pillangókkal

Párnajátékok gyerekeknek

A gyerekeknek játékgondolatokat lehet ajánlani betűk, számok, rejtvények, mindenféle állat formájában. Az ilyen modell szórakoztatóbb, mint egy teljes párna. Göndör ottománokon nem ajánlott aludni. Gyermekeknél a csontváz éppen formálódik, ezért a pihenéshez szokásos ágyneműre van szükségük. De játékhoz és tanuláshoz a következő lehetőségek eléggé alkalmasak.

 • Doom-játék "Bagoly", amelyet szokásos mintázat szerint "bölcs madár" alakban varrnak. Töltött polisztirol granulátumokkal, hogy segítse a gyermeket a kéz mozgásának és tapintási érzéseinek fejlesztésében.

  Vicces és fényes bagoly

  A vicces és fényes bagoly mind a felnőtt, mind a gyermek számára előnyös

 • Dumka kutya formájában. Készíthet hosszú tacskót, hajtogatott Shar Pei-t vagy kerek mopszot. A választás a gyermek személyes preferenciájától függ.

  Tacskó párna

  Egy vicces tacskópárna örömmel elfoglalja a helyét a kanapén, és nem okoz gondot

 • Ábécés betűk és számok. Varrják őket saját projektjük szerint, vagy kész mintával az internetről. Jobb, ha töltőanyagként veszi a holofiberet, miután korábban kivágta a szükséges betűket a lapokból. Egy ilyen készlet érdekes módon megtanítja a gyermeket számolni és olvasni.

  Párna betűkkel

  Párna betűkkel egy óvoda vagy egy felnőtt szoba számára

 • Rejtvények. Varrva az ismerős kirakós játék formájában. A textil rejtvényeknek nincs gyakorlati értéke, de tökéletesek a gyermek fejlődéséhez, és az óvoda belsejét is díszítik.

Hogyan díszítsük a párnákat?

Sokféle módon lehet szép befejezni. Szinte minden rendelkezésre álló eszköz alkalmas erre.

 • Gombok.

  Párna gombokkal

  Eredeti párna gombokkal díszítve

 • Csipke.

  Párna csipkével

  Hófehér párna finom csipkével díszít minden hálószobát

 • Pom poms.
 • Íjak.

  Párna íjakkal

  Dekoratív párna csokornyakkendővel

 • Fonat.
 • Szalagok.

  Párna szalagokkal

  Házi készítésű párna szalagokkal díszítve

 • Flitterek.
 • Gyöngyök és gyöngyök.

Ezenkívül különféle varrási technikákkal díszítheti a vásznat: applikáció, redők, hímzések, puffok, fodrok, patchwork foltok. A felesleges pulóverekből, ingekből, farmerekből és egyéb ruhákból készült modellek érdekesnek tűnnek.

Ápolási tippek

Mivel a tasak két részből áll: egy belső töltőanyagból és egy külső burkolatból, a mosást két szakaszban hajtják végre.

 1. Mossa meg a belső teret töltőanyaggal

Jobb, ha több próbabábut tölt be a gépbe, mindegyiket egy speciális hálóba csomagolva. Ez egyenletesen tölti be a dobot és javítja a mosási teljesítményt. A víz hőmérséklete nem haladja meg az 50⁰С értéket, a mosáshoz gélt használnak. Az öblítés kettős. A foltok eltávolításához folteltávolítót kell használni, nem fehérítőt. A szárításnak napsütésben vagy jó légkeringésű helyen kell történnie. Szárítsa meg a terméket vízszintes helyzetben, időről időre megfordítva és a tölteléket ostorozva.

 1. A külső burkolat lemosása

A párnahuzatot meleg vízben és puha porban áztatják. Ezután gépben finom módban mossuk és szárítjuk. Ha díszítő elemek vannak a felületen, akkor célszerű a gépi mosást kézzel kicserélni, vagy a terméket vegytisztításra vinni.

Előző

Következő