Etetési párnák típusai, jellemzői, felhasználása

Egy új családtag születése különféle hasznos kiegészítők, dolgok és kellékek megvásárlásával jár. Nagyban megkönnyítik a baba gondozásának folyamatát. Egy ilyen hasznos vásárlás lehet párna a csecsemő táplálásához. Meg fogja enyhíteni a fiatal anyát a kellemetlenségektől, segít kialakítani a gyermek etetésének folyamatát, és minden feltételt megad a szülés utáni gyors gyógyuláshoz. Ez nem csak egy szép dolog, hanem minden anyának kötelező.

Kényelmes szoptatás

Különleges párnát kell vásárolni, hogy a szoptatás a lehető legkényelmesebb legyen anya és baba számára

További információ a párna hasznos funkcióiról, típusairól, választási jellemzőiről ebben a kiadványban található.

Miért hasznos ez a párna?

Szoptatós párna használata

Az ápolópárna egyszerű eszköz, amely sokkal könnyebbé teszi a várandós és szoptató anyák életét

A szoptatási folyamat magában foglalja a baba állandó jelenlétét az anya karjában. Ez nagyon fárasztó az első hónapokban. Nagymamáink és anyáink úgy oldották meg ezt a problémát, hogy feltekerték a pelenkákat és a takarókat. Most nem kell ezt tennie. A modern baba etető párnákat szinte minden babaáruházban forgalmazzák. Mi az ilyen eszköz használata? Számos hasznos funkciót lát el:

 1. Hatékonyan enyhíti az ápoló anya karjainak, hátának, nyakának izmait. Ez különösen fontos a szülés utáni első hónapokban, amikor a női test még mindig legyengült. Egy nőnek szüksége van egy kis időre, hogy helyrehozza erejét.

  Szoptatós párna szürke

  Az ápolópárna segít enyhíteni a hát alsó részét, a karokat és a vállakat a csecsemő tartásakor

 2. Biztonságosan rögzíti a babát kényelmes helyzetben. A baba biztonsága és kényelme mindenekelőtt. Puha, meleg felületen a lehető legkényelmesebb lesz neki enni.

  Speciális párna

  Egy speciális párna megkönnyíti a csecsemő táplálkozását, és megakadályozza, hogy véletlenül leessen

 3. Fenntartja a nő gerincének egészségét. A gyermekek különböző súlyúak, testalkatúak lehetnek. Nem minden anya tarthat naponta erős férfit a karjában. Az ilyen terhelések gerincgörbületet okozhatnak.

  A párnát speciálisan a szakértők tervezték a testtartás feszültségének csökkentésére és az izomfeszültség enyhítésére

 4. Minden feltételt biztosít a baba mellhez való megfelelő rögzítéséhez. A gyermek hosszú, teljes értékű szoptatásának kulcsa a helyes kötődés. Ezt nem mindig lehet súlyosan megtenni. Különösen kényelmetlen egy fiatal, tapasztalatlan anya számára.

  Speciális párna használatával

  Egy speciális párna használata lehetővé teszi a csecsemő különböző szögekben történő rögzítését a mellen

 5. Segít jól érezni magad utazás közben. A párnák különböző formában és méretben kaphatók. Vannak kifejezetten utazáshoz tervezett modellek. Ez a kiegészítő nélkülözhetetlenné válik autóban, vonaton, buszon. Segítségével a babát bármilyen körülmények között táplálják.

  Kar párna

  Párna ápoláshoz és mozgásbetegség a karpárnán terhes és szoptatós lágy, rugalmas, könnyű, könnyen visszanyeri alakját, nem susog.

 6. Kiszabadítja a kezét, amikor eteti a babát. Miután kényelmesen megtelepedett, anyu nemcsak etetheti a babát, hanem más hasznos dolgokat is megtehet: teát iszik, könyvet, újságot olvashat. A szülés utáni első napokban egy ilyen lehetőség lehetővé teszi, hogy a nő hamarabb felépüljön.

  A csecsemő biztonságos táplálása

  A párna biztosítja a baba biztonságát akkor is, ha az anya elalszik az etetés során

Célja

Az ápolópárna fő célja a legkényelmesebb körülmények biztosítása a szoptató csecsemők számára. Ez a tartozék azonban felhasználható más célokra is. Tehát a terhesség alatt pótolhatatlan asszisztens lesz.

Párna terhes

Egy ilyen párna segít a terhes nőnek abban, hogy kényelmesen aludjon és pihenjen, támogatva a hátát.

Ilyen időszakban minden nő teste hatalmas stresszt tapasztal. Különösen az alvás minősége, a pihenés, az alsó hát és a gerinc egészsége érintett. A terhes nők számára rendkívül kényelmetlen egy szokásos matracon aludni. További takarókkal, ágytakarókkal kell enyhítenünk a helyzeten. Mindez azonban gyűrődni kezd, kényelmetlenséget okoz. Az ideális megoldás egy speciális henger előzetes megvásárlása lenne. Nagyméretű, hajlított újszülött párna elősegíti az alvás minőségének és kényelmének javítását.

Párna etetéshez

Csecsemőtápláló készülék párna alkalmazása

A kiegészítő célja a csecsemő korai fejlődése a szoptatás befejezése után. Ez segít a csecsemőnek megtanulni megfordulni, ülni, feküdni a hasán. Ugyanakkor a szülők nyugodtak lesznek a biztonsággal kapcsolatban. A puha felület megvédi a gyermeket az esetleges sérüléstől, ütközéstől, leeséstől. Néhány anya görgőt használ a csecsemő gondozása során. Rajta a baba jól érzi magát, kevésbé szeszélyes. Emiatt a szülők könnyebben elvégzik a szükséges higiéniai eljárásokat.

Szükség esetén az etetőpárna az étkezési folyamaton kívül is használható - ez mintha egy bölcsőt hozna létre a csecsemő számára, ami korlátozni fogja a mozgását

A párna főbb jellemzői

A csecsemő etetésére szolgáló puha hengereket a következő jellemzők jellemzik.

 • Multifunkcionalitás. A hasznos funkciókat, célokat a fentiek tárgyalják részletesebben;

  A csecsemő táplálásához használt párna kiválasztásakor próbálja ki magának, figyeljen a sűrű és rugalmas, csúszásmentes felületű termékekre

 • Környezetbarát. Egy ilyen dolog gyártása során csak biztonságos szöveteket, a legjobb minőségű töltőanyagokat használnak. Mielőtt belépne az üzletbe, a terméket komoly ellenőrzéseknek vetik alá;

  Természetes pamut anyag, nagyon kényelmes

  Az anyagnak környezetbarátnak és biztonságosnak kell lennie, nem túl élénk színű

Jegyzet! Minden babaterméknek tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Csak így lehet biztos a biztonságukban. Vásárláskor a szülők kötelesek igazolásokat követelni az eladótól. Ha nincsenek raktáron, akkor a termék hamis. Ebben az esetben meg kell tagadnia a vásárlást, méghozzá nagyon vonzó áron. A rossz minőségű termék jelentős kárt okozhat a baba éretlen testében.

 • Könnyű. A termék tömege minimális. Ez lehetővé teszi, hogy autóval könnyen szállíthassa, egyik kezével szobáról szobára vigye át.

  Könnyű kismama párna

  A terhes nők és az ápoló párna puha, rugalmas, könnyű, könnyen helyreállítja az alakját

 • Kényelmes anatómiai alakja van. Hála neki, anyának, a baba mindig jól fogja érezni magát etetés közben.

  Iker etetőpárna

  Iker ápolópárna további hátsó párnával - nélkülözhetetlen segítő ikeranyák számára

 • Viszonylag olcsó. Az etetési kiegészítő különböző jövedelemszintű emberek számára áll rendelkezésre. Az ár elsősorban a henger méretétől, a töltőanyag, a borítás minőségétől függ. Ha akarja, maga is varrhatja a hengeret. Ehhez megfelelő szövetet, töltőanyagot kell vásárolnia. Számos hasznos javaslat, utasítás, tipp található ebben a témában az interneten.

  Ápolási párna huzattal

  Az ápolópárnának levehető huzattal kell rendelkeznie, mivel a huzatot könnyebb mosni, mint az egész párnát

Fajták

Párna opciók

Számos lehetőség van a párnák etetésére

Osztályozási attribútum Fajták rövid leírása
A nyomtatvány félhold Klasszikus forma. Leggyakrabban a terhesség szakaszában vásárolt. Segít megszervezni a kényelmes tartózkodást.
C betű Kényelmes forma morzsa etetésére az első hat hónapban. Ezenkívül hasznos kiegészítőként használják a játékok, a tanulás során.
patkó Ez a forma népszerű az ikrek, ikrek szülei között. Két kis ember könnyen elfér egy ilyen terméken.
Funkcionalitás klasszikus modell Nem tartalmaz további kiegészítőket, rekeszeket. Viszonylag olcsó.
hevederekkel A hevederes modellt a legpraktikusabbnak és legbiztonságosabbnak tartják. Mozgásszabadságot biztosít az ápoló számára. A hevederek a hát mögött vannak rögzítve, szabadítsd meg a kezed, lehetővé tedd, hogy ne pazarold az időt, és egyszerre több dolgot hajts végre.
zsebekkel Ez a csecsemőtáplálási kiegészítő nélkülözhetetlen lesz az úton. Több rekesze van, egy zseb a baba kiegészítők elhelyezéséhez. Általában pelenkákat, krémeket és más ápolószereket tesznek. Ez elősegíti, hogy utazás közben sokkal könnyebben gondozza a babáját.
Filler habszivacs Ez a legolcsóbb töltőanyag. Költségvetési modellek előállításánál használják. A habgumi biztonságos a gyermek egészségére. Ez azonban nem garantálja a maximális kikapcsolódást. A habgumi kissé ruganyos, terhelés alatt összenyomódik.
holofiber A Holofiber-t megfizethető ár jellemzi. A töltőanyag környezetbarát, praktikus. De van egy jelentős hátránya - a törékenység. Az anyag gyorsan elveszíti tulajdonságait és alakját. Nagyon rövid ideig képes szolgálni.
polisztirol golyók A golyókat tartják a legoptimálisabb töltőanyag-lehetőségnek. Könnyűek, ellenállóak. A gömbökkel ellátott termék könnyen alkalmazkodik a test íveihez. Kiváló ortopédiai tulajdonságokkal rendelkezik. Az idő múlásával a golyók elkezdik felkelteni a csecsemő érdeklődését. Rajta átjutva finom motorikus képességeit fejleszti. Ez a töltőanyag határozott plusz. Csak egy mínusz van - a szülőknek folyamatosan figyelniük kell a fedél állapotát. Ha vannak lyukak, a baba képes lesz megszerezni a golyókat, lenyelni őket. Biztonsági okokból a terméknek egyszerre több fedéllel kell rendelkeznie.
pihe, gyapjú A természetes töltőanyagoknak számos előnye van. Nem szabad azonban csecsemőknek használni. Csecsemőknél a gyapjú és a pihe súlyos allergiás reakciókat okozhat. Vannak azonban még mindig fontos hátrányai - a mosás tilalma. Egy kisgyerek gyakran foltozza meg a hengeret. Nem mindenkinek van lehetősége minden alkalommal elvinni a takarót a vegytisztítóhoz.

Gyors alkalmazási útmutató

Az anyákat aggasztó fő kérdés az, hogy hogyan kell helyesen használni az ápolópárnát? A működés módja a kitűzött céltól függ. A terhes nő hátának enyhítésére a terméket egy kanapén (széken) kell elhelyezni, mindkét végén felül. Középen hátat hajolhat. Ezután tekerje a tippeket a derék köré. Ez a helyzet enyhíti a terhelést, ellazítja a gerincet.

Ápolási párnák használata

Többfunkciós etetőpárnák

Az egészséges alváshoz hosszú kiegészítőt kell vásárolnia. A görgőt térddel kell rögzíteni, gyomor, fej alá kell helyezni. Így a párna az egész testet körbefedi, maximális kényelmet biztosítva. Hatása észrevehető lesz az éjszakai alkalmazás utáni első napon. A henger nem csak terhes nőknek ajánlott. Hasznos minden gerincbetegségben, alvászavarban szenvedő ember számára.

Helyes párna helyzet

Helyezze a párnát az igényeinek megfelelő helyzetbe

Hogyan kell használni az ápoló párnát? A kiegészítő közvetlenül felhasználható a baba etetésére, többféle módon.

Az első ül, amikor a baba az anyával néz szembe. A görgőt a derék körül viselik. A gyermek a széles részen helyezkedik el. Etetéskor kissé a hátánál kell tartani.

A második út a hóna alól van. Ebben az esetben a póz meg fog felelni a természetesnek. Az anya keze helyett a babát a henger széles részére helyezzük. Kívánt esetben a henger hevederekkel, kapcsolókkal rögzíthető.

A harmadik út a fekvés. Ez ideális késő esti harapnivalókhoz. A párnát a nővér elé helyezzük. Széles részén morzsát helyeznek el. Ugyanakkor az anya keze szabadon marad.

Baba etetés

A csecsemő különböző helyzetben történő táplálása párnával és anélkül

Ez csak egy kis része annak, ahogyan egy fiatal anya meg tudja etetni a babáját. A gyakorlatban minden ember önállóan határozza meg a számára legkényelmesebb helyzetet.

Javaslatok a legjobb párna kiválasztásához

Kényelmes ortopéd párna

Kényelmes ortopéd párna rögzítéssel a baba etetéséhez

Az élet első hónapjai legyenek a legboldogabbak, legkényelmesebbek a csecsemőnek, az édesanyjának. Emiatt gondosan meg kell választania a baba kiegészítőket. Az alábbi irányelvek segítenek a párna kiválasztásában.

 1. Sok szülő szerint a legkényelmesebb forma a C betű alakja. Ő az, aki a leguniverzálisabb, a szoptatás befejezése után is használatos.

  Kényelmes C alakú párna

  Ennek a párnának az alakja lehetővé teszi, hogy a csecsemőt különböző szögekkel rögzítse az egyes mellekhez

 2. Az optimális termékhossz 170 centiméter. Használható terhesség alatt, szülés után. A rövid modellek csak ideiglenes lehetőségként használhatók.

  Ha a párna formáját helytelenül választják meg, akkor az anyuka pihentetés helyett fájdalmat szenved a háton, a karokban, az etetési folyamat megterhelő lesz

 3. Miután 140 centiméter hosszúságú párnát kapott ajándékba, ne háborodjon fel. Sikeresen használható utazás közben, magával viheti a klinikára.
 4. Egy dolog költsége nem lehet kritikusan alacsony. A túl alacsony ár jelezheti a termék rossz minőségét. Nem érdemes spórolni a baba egészségén.
 5. A töltőanyagnak praktikusnak, rugalmasnak, ortopédikusnak és környezetbarátnak kell lennie. Szükség van a legmagasabb követelmények előterjesztésére. A mikrogranulák (golyók) ideális töltőanyagok. Idővel nem ráncosodnak, egyenletesen oszlanak el a fedél belsejében.

  Párna töltőanyagok

  Párna töltőanyagok az anyaság és az ápolás számára

 6. A hengerfedélnek levehetőnek kell lennie. A kivehető fedél nagyban megkönnyíti a tartozék tisztításának folyamatát. A burkolat mindig tisztán tartható és gépben mosható. Ha nincs kivehető borító, akkor saját maga varrhatja meg. Varrásra csak természetes, hipoallergén szövetek alkalmasak.

  Kivehető párnahuzat

  A modell kiválasztásakor ügyelnie kell a párna szövetének és a kivehető huzat sima, de nem csúszós felületére.

 7. Ha a görgőt utazáshoz választják, akkor figyelnie kell a hevederekkel, zsebekkel, tágas rekeszekkel ellátott modellekre. Ebben az esetben a szülőknek lehetőségük lesz gyermek kiegészítőket elhelyezni bennük.
 8. A választás során figyelembe kell venni a nő egyéni paramétereit. A miniatűr hölgyek számára kényelmesebb lesz megbirkózni a rövid görgős modellekkel. A kicsi mellű nőknek ügyelniük kell a kanyargós, magas támaszokra.

Előző

Következő