Választható nyakpárna típusok, formák, töltőanyagok

Van egy nagyon érdekes és praktikus dolog - egy nyakpárna. A távolsági autóval utazók számára ez a termék pótolhatatlan lelet. De nem kell kamionosnak lenned ahhoz, hogy megengedd magadnak egy ilyen vásárlást. Az irodai dolgozók, akiknek napja szűk irodában telik el egy íróasztalnál, egymás után vásárolják meg ezt a terméket. És jó okkal. Végül is a nyakra tervezett párna háromszor csökkentheti a fáradtságot. Ezenkívül vannak olyan speciális orvostechnikai eszközök, amelyeket a kezelőorvos által előírt módon írnak fel. Ha még nem rendelkezik ilyen csodálatos kiegészítővel, akkor azt javasoljuk, hogy olvassa el részletesen ezt a cikket.

Patkópárna

Egy ilyen "patkós" párna szorosan körbefogja a nyakat hátulról és oldalról, természetes helyzetben rögzítve a fejet

Milyen párnák vannak eladó?

A különböző nyakpárnák a különböző igényeket kielégítik. Például egy személynek kényelmes kiegészítőt kell vásárolnia a távolsági utazásokhoz autóval vagy busszal. Másoknak minden bizonnyal biztosítaniuk kell a kényelmes alvást. A harmadik pedig ilyen: az orvos ortopéd párnával írta fel a terápiát. Annak érdekében, hogy mindhárom esetben kielégítsék az igényeket, a termékeket másképp értékesítik.

De milyen kritériumok alapján különböznek a nyaki fejtámlák?.

 1. Bejelentkezés alapján. Ortopéd, túrázó és rendszeres nyakpárnák állnak rendelkezésre.

  Párnák egyeztetés alapján

  Ortopédiai párnák típusai megbeszélés szerint

 2. Forma szerint. A termék célja, valamint felhasználásának jellege határozza meg az alakot.

  Párnák alak szerint

  Az ortopéd párnák típusai alak szerint

 3. A héj anyaga szerint. A termékek szabása természetes szövetekből és szintetikus anyagokból egyaránt elkészíthető. Itt az anyagot a felhasználás célja és jellege is meghatározza.

  Párna naperniki

  A párnapárnák a céltól függően különböző szövetekből készülhetnek

 4. Töltőanyag szerint. Ez a paraméter a legfontosabb, mivel meghatározza a termék konkrét célját.

  Párna töltőanyagok

  Ortopédiai párnák

 5. A külső héj kialakításával. A termék különféle színei és kiegészítő díszei jó összhangban lehetnek az ortopédiai termék magas funkcionalitásával. Ezenkívül a szín illeszthető a lakás belső kialakításához.

  Gyermek ortopéd párnák tervezése

  Világos tengeri ortopéd párnák tengeri stílusban

 6. Forma szerint. A gyermekek számára az ágynemű különböző formái játszanak nagy szerepet. Nyakpárnák stilizált Disney rajzfilmfigurák, különféle állatok.
Állati párna

Az állat képével ellátott párna kellemes lesz a gyermek számára, és jó hangulatot ad

Hogyan bizonyultak a párnás termékek? Több válasz van egyszerre:

 • a használat kényelme;
 • tömörség utazás közben;
 • praktikum;
 • megelőző és gyógyászati ​​tulajdonságok.

Ilyen patkópárnát véve magával egy hosszú útra, boldogan töltheti el az utazás egész idejét: a kellemes nyaralási előkészüléstől a hosszú hazautazásig.

Ortopédiai nyakpárna

Az ilyen párna használatát a modell anatómiai alakjának köszönhetően érik el.

A mentális munkát végző emberek számára, akik egész nap az íróasztalnál töltenek, és este nem haboznak szépirodalmat olvasni otthonos légkörben, a nyak ortopéd patkópárnája az egyetlen üdvösség a nyaki gerinc közelgő osteochondrosisától.

Galléros párna ül

A gallérpárna csak akkor hasznos, ha ülő helyzetben kell aludnia

De milyen termékformákat árulnak a szaküzletekben.

 1. Klasszikus téglalap alakú (négyzet alakú) forma.
 2. Párna vagy csont alakú.
 3. Nyak gallér (fent említett patkó).
 4. Autós biztonsági öv formájában (gyártó: TravelRest).
 5. Az orosz "G" betű alakú (gyártó: "J Pillow").
Anatómiai párnák

Az anatómiai párnák a szokásos téglalap alakúak és különleges ergonómikusak is

Az egyes űrlapokat különböző helyzetekben használják. Az egyes típusok költsége nagyban függ a töltőanyagtól, amelyet a következő szakaszban részletesen tárgyalunk.

Milyen töltőanyagot használnak a párnákhoz?

Nyakpárna kitöltés

Ebben az esetben csak speciális anyagokat szabad használni, amelyek elegendő rugalmassággal és "alakmemória" hatással bírnak - latex, ortopéd hab vagy speciális hűtőgél

A nyakpárnát minden igény kielégítéséhez, valamint az egyes személyek fiziológiájához való alkalmazkodáshoz természetes töltőanyagok és szintetikus anyagok gyártják.

A jól ismert libatoll és toll a modern szintetikus helyettesítők használatának köszönhetően régóta háttérbe szorult. Az összes fő paraméterben az ilyen töltőanyagok sokszor jobbak, mint a szovjet betétek.

A szintetikus töltelékek a következők:

 • comfortel;
 • habosított polisztirol;
 • szintetikus téliesítő;
 • holofiber;
 • gél alap;
 • habosított poliuretán hab.

A Comforel a holofiberhez hasonlóan a kisgyermekek nyaki gerincének megelőzésére szolgál. A töltőanyag hipoallergén jellege és az újszülöttek ellenjavallatainak hiánya miatt ez az ágynemű nagy népszerűségnek örvend.

Komel szintetikus töltőanyag

A Comfortel szintetikus töltőanyag jól mossa, gyorsan szárad, hipoallergén, tartós, antisztatikus

Hasonló jellemzők szerint a szintetikus téli melegítőszert töltőanyagként használják a babapárnákhoz. Nem okoz allergiás reakciókat, és csakúgy, mint a kényelem és a holofiber, tökéletesen tolerálja a mosást.

Rugalmas és szellős sintepon

Az elasztikus és szellős szintetikus téli kisméretű késztermék kis súlyú, és jól visszaadja alakját

A habosított polisztirol rugalmas ortopédiai célokra alkalmas mag. Az eredeti forma magas szintű megőrzése lehetővé tette az emberre gyakorolt ​​terápiás hatás maximalizálását. Stresszoldó párna habosított polisztirolból készül, amelyet kis gömbök töltenek meg, amelyek masszázshatást nyújtanak a nyaknak.

Töltő habosított polisztirol

Habzó polisztirol - univerzális töltőanyag párnákhoz, antistressz játékokhoz, anyasági párnákhoz

A nyaki gerinc ortopédiai kiegészítői között újdonság a héliummal töltött párna. Ez az anyag valamivel sűrűbb, mint a víz, ezért ideális gyógyszerkészítményekhez. További plusz az alacsony hővezető képesség, és ennek eredményeként nyáron hűvösséget kap. De ez a fajta töltőanyag elkerülhetetlenül befolyásolja az árat.

Innovatív anyag Ecogel

Innovatív Ecogel anyag a drága párnák töltetéül

A habosított poliuretán hab puha szerkezetű. Ez befolyásolja a további viselkedést: a termék anatómiai memóriát kap, mivel az eredeti formába való visszatérés alacsony sebességgel történik. A poliuretán hab nem szívja fel a vizet és a szagokat, ezért itt nincs szükség mosásra. Ortopédiai célokra egy ilyen töltőanyag nagyszerű lelet.

Poliuretán hab töltőanyag

A poliuretán hab az ortopéd párnák egyik leggyakrabban használt töltőanyaga

A nyak légpárnáit gyakran találják turisztikai célokra. A tartozék teteje szintetikus anyagokból készül. Belül van egy üreg, amely tele van levegővel. Ez a típus kényelmes repülésekhez, mivel viszonylag rövid ideig tartózkodik a levegőben, és a táskájában nincs annyi extra hely.

Légpárna fejtámla

Légpárna fejtámla járatokhoz

Természetes adalékanyagok

A természetes töltőanyagból készült ortopéd párna sokkal érdekesebb kiegészítő, mint a szintetikus. Ez a következőképpen magyarázható: a természetes, természetes összetevők a maguk módján változatosak:

 • szerkezet;
 • eredet;
 • hatékony és gyógyhatású tulajdonságok.

De milyen töltőanyagot használnak a természetes szálakból készült különböző ortopédiai pasztell kiegészítőkhöz.

 1. Pamut és selyem.
 2. Bambusz nád és moszat.
 3. Lószőr és állati gyapjú (különösen juhok).
 4. Latex alap.
 5. Természetes gyógynövények.

Minden helyőrzőnek megvan a maga egyedi és érdekes tulajdonsága. Ez a lista képes kielégíteni a legtöbb nem szokványos emberi szeszélyt. Például az előre szárított erdei gyógynövények a kibocsátott kivonatoknak köszönhetően kiváló gyógyító hatással bírnak. A hajdina héja pedig kiváló munkát végez masszázsfeladatokkal. Természetesen egy ilyen "gyógyszer" élettartama korlátozott, mert nem lehet lemosni. De a használatból fakadó öröm túlzottan nagy lesz.

Az összes felsorolt ​​töltőanyag közül csak a latex és kisebb mértékben a bambuszrost alkalmas rugalmas ortopéd párnára.

A bambusz ortopéd párnák a gerincet a megfelelő helyzetben támogatják, így azok számára alkalmas, akik az oldalukon alszanak

A latex bázist növényi nedv feldolgozásával nyerik. Ezért ez az alkatrész környezetbarát és biztonságos. Ezenkívül a gyártási folyamat során végzett hőkezelés miatt a konzisztenciát teljesen fertőtlenítik. Az eredmény egy hipoallergén anyag, amely ellenáll a nedvesség külső hatásainak.

Latex párnák

A latex párnák sokféle formában és méretben kaphatók

A latex előnyei a többi természetes adalékanyaghoz képest:

 • könnyű ellátás (mosógépben mosható);
 • rugalmas alap, ideális ortopédiai célokra;
 • anatómiai memória;
 • tartósság.

A többi töltőanyagot (állati szőr, lószőr, hajdina stb.) Bizonyos esetekben felhasználják, amikor ez bizonyos terápiás hatás eléréséhez szükséges.

Hogyan válasszunk egy párnát?

Párna kiválasztása

A párna az ágynemű legfontosabb eleme

Amikor pasztell textilüzletbe érkezik, nem tudja azonnal megvásárolni az első látott modellt. Az ortopédiai kiegészítőkről mindenképpen vegye figyelembe a következő paramétereket:

 • egyéni fiziológiai jellemzők;
 • távolság a vállaktól a fejig;

  A váll szélessége a nyak oldalától a vállízületig az a távolság, amely jelzi az ortopédiai párna magasságát az oldalán történő alváshoz

 • a tartozék célja;
 • becsült felhasználási idő.

A legfontosabb mutató az úti cél. Például a mindennapi alváshoz ideális egy hengerpárna vagy egy szokásos ortopédiai termék. Ez a két típus hozzájárul a jó alváshoz:

 • oldal;
 • vissza;
 • has.
Univerzális párna

Alvópárna az oldalán, a hátán és a gyomrában

De a patkó csak hátul aludni, valamint hosszú utakra alkalmas. Néhány modell egy további zsebbel rendelkezik egy hordozható lejátszó számára. A hevederek jelenléte lehetővé teszi, hogy rögzítse a tartozék méretét minden ember számára.

Utazási párna

Az ilyen párna használatát a modell anatómiai alakjának köszönhetően érik el.

Minden embernek egyedi paraméterei vannak, ezért az egy modell előállított párnáinak vastagsága többféle variációval rendelkezik. A szokásos szám 10 centiméter. Egyedi megrendelés esetén szinte bármilyen méretet választhat.

Csináld magad párna

Ahhoz, hogy saját kezével ortopéd párnát készítsen, szüksége lesz:

 • két darab pamut- vagy gyapjúszövet (vagy szintetikus), 50 * 50 centiméter nagyságú;
 • cérnák, tűk, tűk és gyűszűk;
 • töltőanyag (régi szövetmaradványok, fű, hajdina stb.);
 • olló, karton vagy papír;
 • ceruza.

Karton és ceruza segítségével mintákat (sablont) kell készítenie. Miután a kartonlapra rajzolta a formát, ollóval kivágásokat készítenek. Ezeknek a mintáknak megfelelően a szövetdarabokat egy varrással (ráhagyással) vágják le.

Cipzár mintázat

Téglalap alakú mintát készítünk és cipzárt varrunk

A szövet levágása után a kapott részeket egymásra hajtják és összevarrják. Egyrészt el kell hagynia egy varratlan 5-7 centiméteres élt. Varrás után a héjat elülső oldalra kell fordítani.

Varrunk és töltünk

Varrjuk a munkadarabot a kerületre, fordítsuk ki és töltsük meg töltőanyaggal

Mint sejtette, a fennmaradó varratlan résbe töltőanyag kerül, ami után a terméket teljesen felvarrják.

Készítse el saját baba párnáját gyermekének. Használjon színes szöveteket és cérnákat, valamint dekorációs tárgyakat. Gyermeke elégedett lesz.

Fejtámla párna

Készen áll a saját készítésű utazási fejtámla párnájához

Teremts velünk!

Előző

Következő