Matracok ágytípusokhoz, töltőanyagok, minták

Az ember mindig siet, dolgozik, viharos életet él. Az alvás az élet fő alkotóeleme. Hogyan lehet édes és kényelmes az alvás? A válasz rendkívül egyszerű. Nem drága altatókról beszélünk, hanem kényelmes matracokról. A választás sok összetevőtől függ. A hálószoba a ház főszobája. Itt egy ember pihenhet, szünetet tarthat a mindennap ismétlődő mozgalmas ritmusban. A jó hálószobához kényelmes ágyra van szükség, és ami a legfontosabb: kiváló matracra.

Kényelmes és kényelmes tartózkodás

Nappali hangulatunk és egészségi állapotunk attól függ, mennyire jól és minőségileg pihenünk éjszaka.

A jól megválasztott modell a kiváló alvás és az egészség kulcsa. Lehetővé teszi, hogy jól aludjon, kedvező feltételeket teremtsen a gerinc számára.

Hogyan válasszunk matracot egy ágyhoz, milyen töltőanyagot, huzatot? Válasszon ortopéd vagy egyszerű? Milyen típusú matracok vannak? Megpróbálunk válaszolni ezekre a kérdésekre ebben a cikkben.

Szakértői tanácsok a töltőanyagok kiválasztásához

Kényelmes matrac kiválasztása az Ön igényei szerint

Mérések elvégzése

A matrac otthonunk eleme, amely csodálatos pihenést tud nyújtani számunkra, ezért választását teljes felelősséggel kell megközelíteni

Pontos mérések jelentik a sikeres vásárlás első lépését. Hogyan lehet méréseket végezni és minőségi terméket szerezni? Elég betartani néhány szabályt.

Az ágy méretei

A méreteket az ágy jellemzői alapján kell kiválasztani

Számos mérési lehetőség van.

 1. Mérje meg az ágy kerületét. Lehetetlen megmérni egy régi terméket, rosszul kalkulálhat. Évekkel később elveszíti tulajdonságait, elhasználódik, a mérések helytelenek, egy új lóg.

  Belső mérések

  A matrac méretének helyes kiválasztása érdekében elvégezzük az ágy belső méréseit

 2. A második lehetőség, hogy a méretnek 10-15 centiméterrel hosszabbnak kell lennie, mint az alvó magassága. 70-80 centiméter széles, az emberek számát figyelembe véve.

  Kiválasztjuk a matrac hosszát

  A matrac hosszát az alvó ember magasságától függően választjuk meg

Az európai szabványok szerint a standard méret 80-200 centiméter. A magasságot a saját kívánságaik alapján választják meg. A szabvány szerint 5-50 centiméter lehet. A rugótömb magasságától függ. Vannak vékony kivitelek, ezek segítségével lefedik a főt, hogy megkönnyítsék az alvást. Szakértők megállapították, hogy a kényelmes magasság 16-18 centiméter. Megadhatja a magasságot, figyelembe véve az ágy elmélyülését.

Normál méretek

Különböző szabványméretek különböző alkalmakhoz illenek

A szakértők véleménye szerint megfelelő opciót lehet vásárolni rulett használata nélkül. Két megoldás létezik.

 1. Vásároljon matracos ágyat egy gyártótól. Ha az egyidejű vásárlás nem lehetséges, rendeljen az ágy gyártójától. Ez biztosítja, hogy tökéletesen illeszkedjen.
 2. Lehetetlen egyszerre vásárolni, akkor méreteink szerint mérünk, rendelünk. Jobb, ha egy hazai gyár szolgáltatásait veszi igénybe. Először: az árak elfogadhatóak. Másodszor: megfelel a kijelölt követelményeknek, 100% -ban alkalmas lesz. Az európai gyártók is foglalkoznak egyedi gyártással, de ez költséges a költségvetés szempontjából.
Standard matracok

A legtöbb bútor- és matracgyártó szabvány méretű termékeket gyárt

Építési típusok: rugós és rugótalan

Melyik a jobb - tavaszi vagy rugótalan

Nincs sok különbség a rugós és rugótalan matracok között abban a tekintetben, hogy kedvező környezetet biztosítson az alváshoz.

A választás nem olyan egyszerű. Többféle típus létezik, mindegyik a maga módján egyedi. Ahhoz, hogy rátaláljon az egyikre, tanulmányoznia kell mindegyik jellemzőit.

A tavaszi és rugótalan típusok nagyon népszerűek. Alfajokra osztva.

A rugós tömbök közvetlenül felelősek a rugós matrac megfelelő testtartásáért, és a fő terhelés rájuk esik

A rugó kialakítása függő és független.

 1. Egy függő rugótömbbel onnan kapták a nevet, hogy amikor az egyik rugóra nyomást gyakorolunk, mindannyian működni kezdenek. A modell kedvező ára miatt népszerű. De nagy hátránya van - egy bizonyos ideig tartó állandó használat után használhatatlanná válik. A közepe kinyújtva kiderül, hogy az alvó emberek legurulnak. Szakértői vélemény: legjobb rövid távú használatra.

  Függő rugók

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy az összes rugó össze van kötve, a nyomás eloszlik az ágy teljes felületén

 2. A független rugós tömbök remek választás, de az általuk megharapott árért. Minden rugó speciális szövetből készült burkolatban van (spunbond). A függő rugótömbtől eltérően a független nem mozdul el az egyik rugó nyomásától. Sok évig szolgál, nem ereszkedik meg. A magas költségek ellenére a vevő gyakrabban választja. Egy másik nagyon fontos pont - minél több rugó van, annál kényelmesebb aludni. Ez a használat tartósságának kulcsa.

  Matrac független rugókkal

  Egy független rugóval ellátott matracban mindegyik önállóan működik

 3. Rugók nélkül - gazdaságos megoldás azok számára, akik nem rendelkeznek nagy költségvetéssel. A termék eltarthatósága rövid. A rugótlanokat a töltőanyagok különböztetik meg. Ha a tölteléket helyesen választja, a rugótalan sokáig fog tartani. Jobb maradni a természetes töltőanyagoknál. A sűrűség kiválasztásának képessége a fogyasztó teste számára, nem halmozódik fel a por, nem okoz allergiás reakciót, tökéletesen átengedi a levegőt.

  Rugótalan matrac

  A rugók hiánya miatt ezeknek a matracoknak nincs rugós hatása

Természetes vagy mesterséges töltőanyagok - hol maradhat?

A fő különbség a töltőanyagok. Melyik a jobb - a vevő a költségvetésből kiindulva dönti el saját kívánságait. A természetes anyagok különösen népszerűek, használatuk során tartósak, nem allergének, egészségre ártalmatlanok, ideális választás különböző testméretű emberek számára.

Típusú természetes.

 • Coira. A lélegző anyag, a merevség és a rugalmasság a vastagságtól függ. Kókuszrostvastagság: 1 centiméter - közepes merevségű konstrukció, három centiméter - már meglehetősen merev termék. Kiváló választás túlsúlyos emberek számára. Rugós tömbös modellekben használják. A túlsúly miatt nem lesz összenyomva, nyújtva. Sokáig fog tartani.

  Kókusz kókuszrost

  A kókuszdió kókuszrost természetes ellenálló, szívós anyag, jó légáteresztő képességgel

 • A latex a második legnépszerűbb természetes anyag. A latex a felületet puhává, rugalmasabbá és nagyon kényelmessé teszi. A latex töltésű modellek használata azok számára alkalmas, akik hajlamosak puha felületeken feküdni. Alvás közben minden izom és szalag ellazul, nincs feszültség az ízületi részben, a gerinc területén. A puha latex konstrukció alacsony testsúlyú emberek számára ajánlott.

  Latex matracokhoz

  A latex rugalmas és sűrű anyag, amelyet puha és közepesen kemény matracokban használnak

A természetes töltőanyagok mellett mesterségeseket is alkalmaznak. Kiderül, hogy olyan költségvetési lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek megfizethetőek, és nem rosszabb minőségűek.

Mesterséges töltőanyagok típusai

 • A habgumi az egyik legolcsóbb töltőanyag. Vastagságban, sűrűségben, kivitelezésben különbözik. Bizonyos körökben való népszerűsége ellenére a szakértők nem javasolják a használatát. Idővel a szerkezet kezd megereszkedni.

  Habgumi matrachoz

  Habgumi matrachoz - megfizethető, olcsó töltőanyag

 • A mű latex megfizethető anyag. Különbség a természetestől - alacsony költséggel jár. Nagy szilárdsággal rendelkezik, merevséget, rugalmasságot kölcsönöz a szerkezetnek. Árra, minőségre ideális, rugós blokkkal használható. Túlsúlyos emberek számára ajánlott.

  Mesterséges latex matracok

  A szintetikus latex matracok általában kemények

 • Holofiber. Nem alacsonyabb a természeteseknél. Az anyag visszatartja a hőt, átengedi a levegőt, ellenáll a nedvességnek és az idegen szagoknak. Szakértők által tesztelve a holofiber töltőanyaggal ellátott változat sokáig tart, nem deformálódik. Ár és minőség tekintetében kielégíti a vásárlókat. A Holofiber rugós és rugó nélküli töltőanyagokkal egyaránt használható. Alkalmas allergiás emberek számára.

  Holofiber matrac

  A holofiber matrac közepes keménységű, meglehetősen tartós és viszonylag olcsó

A terméknek olyan „arccal” kell rendelkeznie, amely vonzza a fogyasztókat. Beszéljünk a kárpitozásról - hogyan válasszuk ki a megfelelőt, miből induljunk ki?

Esztétikai megjelenés - válasszon kárpitot

Minden szervezet egyedi, és a fő feladat az, hogy az egyéni preferenciák alapján válasszon matracot

Az ágy matracának kiválasztásakor a vevő figyel a megjelenésre. A kárpit fontos szerepet játszik. A vásárlók vonzása érdekében a gyártók különböző színekben öltöztetik a termékeket, kellemes tapintásúak és sok éven át szolgálhatnak. Varráshuzatok nagy szilárdságú szövetekből - pamut, len, polipropilén, poliészter. A matrachuzatokat speciális impregnálással borítják, amely véd az allergiás reakcióktól, a portól.

A kényelmes alvás kulcsa a merevség

Matrac keménységű asztal

A magának megfelelő merevség kiválasztása során figyelembe kell venni az életkor és a súly paramétereit

Ahhoz, hogy az alvás ne váljon kínzattá, ki kell választani a szükséges merevséget. Hogyan kell megtenni, mitől kezdve? Egyszerű, a merevség mutatója az alvó súlyától függ. Súly 55 kilogramm - ajánlott puha felületet választani, az alvás kényelmes lesz. Ha ilyen matracon alszol, reggel nem érzed verésnek. A közepes keménységű termék alkalmas 55-90 kilogrammos súlyra. Végül a 90 kilogrammos emberek választhatják a kemény lehetőséget. Nemcsak feküdni, hanem ülni is kényelmes. Az élek nincsenek behajlítva, a közepe pedig nincs megnyomva.

Helyesen és helytelenül választott matracok

Az optimális megoldás egy közepes keménységű matrac megvásárlása lenne, függetlenül attól, hogy milyen típusú lesz - rugós vagy rugótalan

Miért - kérdezi a vevő - miért kell a saját súlya alapján választania? A testtömeg megoszlása ​​biztosítja az alvás kényelmének fokozott szintjét. A 100 kilogrammos személy reggel kényelmetlenül érzi magát, ha puha felületre fekszik. Az izmok, szalagok, ízületek feszült állapotban maradnak, a nagy súly miatt a terméket folyamatosan átpréselik, megereszkednek. És éppen ellenkezőleg, egy törékeny, 48 kilogrammos lány nem tud aludni kemény felületen. Fokozott terhelés a csigolyákon, ízületeken, csípőn - az egészségügyi problémák eredménye.

Hogyan vásárolhatunk remek franciaágyas matracot

Matraczónák

A matrac eltérően hajlik az ember súlyától és helyzetétől függően

Kell egy modell egy nagy franciaágyhoz? Vannak itt finomságok. Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot egy franciaágyhoz? Az első egy különösen robusztus kialakítás, amely ellenáll a nagy terheléseknek. Hogyan válasszuk ki, ha az emberek különböző súlyúak? A feleség 50, a férj 100 kilogramm. Van kiút. Tapasztalt szakértők meghatározzák a fő kiutat ebből a helyzetből - vásároljon két különbözőt, figyelembe véve az alvás súlykategóriáját.

Előnyök:

 1. Egy férfi és egy nő a felükben alszik, megtartva személyes terüket. Két különböző merevségű modell megvásárlásával. A puha nőnek alkalmas, a nagy férfinak kemény. Mindenki megnövekedett kényelemmel tud aludni. Vékony, rugótalan termékkel szabaduljon meg a két termék közötti hézagtól, helyezze a tetejére, vagy vásároljon egy összekötő fedelet.
 2. A vásárlók nem akarnak különféle matracokon ébredni? Csak meg kell vásárolnia egy olyan modellt, amelynek két különböző oldala van, különböző merevséggel. A kísérlet módszerével határozza meg, hogy melyik oldalon kényelmes aludni mindkét házastárs. Anyagi szempontból elfogadható mód, kiút mindkét házastárs számára.

Ortopéd matrac hosszanti zónával (aszimmetrikus felépítésű matracok) - két különböző szilárdságú matrac egy burkolatban

Az ortopédiai termékek előnyei

Ortopédiai hatás

Az ortopéd hatás csak akkor érhető el, ha olyan matracot használ, amely megegyezik a fizikai adataival

Hogyan válasszuk ki az ortopéd matracot, miért van szükség ilyen kialakításra? Elemi - lehetővé teszi, hogy kényelmesen aludjon, egészségkárosodás nélkül. Annak a ténynek köszönhetően, hogy pontosan követi az emberi test körvonalait. Az ízületek, szalagok ellazultak, a csigolyákra nincs terhelés. A választáshoz ismernie kell a fő feltételt. Minél több rugó van a szerkezetben, annál jobbak az ortopéd tulajdonságok. 500 rugó jelenléte lehetővé teszi, hogy a termék alvás közben kövesse az emberi test körvonalait.

A fő hatás két funkció.

 1. Pontosan egy személy sziluettjének ismétlése.
 2. Gerinc támogatás.

A megfelelő választás után bízik abban, hogy a jövőben nem lesznek olyan gondok, mint a csigolyák elmozdulása, az intervertebrális lemezek. Az alvást összehasonlítják a felhőkön való alvással, az ember teljesen ellazul, a termék követi az emberi test körvonalait és görbéit. Ennek a modellnek egyetlen hátránya van - magas költség, de teljesen megtérül.

Milyen gyakran cserélik az ágy matracát

A matracok tartóssága

Bármely rugós vagy rugótalan matrac tartóssága a gyártó és az abból készült töltőanyag minőségétől függ

A szakemberek véleménye az, hogy az ellátástól, a minőségi mutatóktól függetlenül 7 évente javasolt változtatni. Miért van szükség cserére, ha tökéletes állapotban van? A működés során létrejön a poratkák és baktériumok szaporodási környezete. Megfelelő gondozás mellett is idővel megjelennek a poratkák. Ennek eredményeként fokozott az allergén hatás. Ez krónikus betegséghez vezet. Lehetetlen megbízni a 15-20 év feltételeiben. Bármelyik matracból is készülnek, sok időbe telik. A működés megengedett maximális ideje 7 év, ortopédiai latex esetében 10 év.

A kényelmes alvás kulcsa a jól megválasztott matrac. A fenti pontok alapján reális ideális modellt vásárolni bármely más súlykategóriájú vevő számára. A design kiválasztásakor emlékeznie kell az árnyalatokra. Ellenkező esetben fizetnie kell egy rossz minőségű termékért, és az alvás kínos lesz. A minőségi modell garancia a fogyasztók egészségére a jövőben. Jobb egyszer fizetni és tisztességes lehetőséget kapni, mint minden este szenvedni.

Előző

Következő