A matracok rugótömbjei, különbségek, tippek a választáshoz

A jó alvás az egészség és a jó hangulat kulcsa. Ehhez fontos az alvóhely helyes megszervezése. A gerinc egészsége és a testhelyzet kényelme közvetlenül függ a választott matractól. Ezért meg kell érteni a termék kiválasztásának árnyalatait, és meg kell értenünk, mi az a rugós blokk.

Dobozrugós matracok

A legtöbb modern matrac rugós blokkra épül

Matrac független rugótömbbel

Matracok önálló rugótömbbel

A független rugós matracok a négyzetméterre eső rugók számától függően változnak

A független rugótömbökkel ellátott matrac olyan kialakítású, hogy a rugók nincsenek kölcsönhatásban egymással. Mindegyikük különleges esetben van. Ez lehetővé teszi, hogy olyan ortopéd hatást hozzon létre, amely a test minden részét magában hordozza a szükséges mértékben.

Anatómiai hatásszintek

Az anatómiai hatás szintje a rugótömbök példájával

Független rugós blokk - mi ez, és hogyan kell választani?

Független tavaszi blokk

Független rugótömb - a matrac rugói külön takarókba vannak helyezve, és önállóan működnek

Megfelelő választáshoz meg kell találnia, miből áll a szerkezet. A független rugótömb egy alap, amelyen számos rugó önállóan működik. A termék felülete szilárd és rugalmas lesz, ami miatt alvás közben a test helyzete helyes lesz. Független rugótömbbel a matrac teljesen megismétli a fekvő ember görbéit. Meg kell jegyezni ennek a kialakításnak a fő előnyeit.

 1. Anatómia. A matrac teljes mértékben igazodik a test kontúrjához. A termék kényelmét növeli több rugó használata.

  A rugós matracok jobban alkalmazkodnak az alvási helyzethez, ha a rugótömb négyzetméterenként legalább 500 rugót tartalmaz

 2. Biztonság és hosszú élettartam. Nem történik fogazás. A felületi szilárdság nagy, ami elkerüli a szövetek szúrását egy törött rugó esetén. Ez segít megelőzni a sérüléseket.
  Matracápolás

  Fontos, hogy a matracot negyedévente egyszer megfordítsa, így növelve annak élettartamát.

  A rugó nem lesz képes átszúrni a matracot

  Mivel minden rugót külön fedélbe helyeznek, meghibásodás esetén nem lesz képes átszúrni a matracot és megsebesíteni az alvó személyt

 3. Ellenáll a nagy terheléseknek. A független rugótömb nagy súly esetén nem deformálódik.

  A matracok kellő terhelést viselnek el deformáció nélkül

  A független rugótömbök könnyedén megbirkóznak az ember 100 kg-nál nagyobb súlyával, ugyanakkor nem ereszkednek meg és nem deformálódnak

 4. A mozgások minimális átvitele. Ha az egyik ember dobál és megfordul egy álomban, a másik alvó ember nem érzi. A hatás a rugók munkájának köszönhető, függetlenül, külön-külön.

  A lengés hatása minimális

  Ezeknek a matracoknak minimális vagy egyáltalán nincs rezgési hatása.

 5. Nem nyikorog. Minden rugó a saját szövetgubójában található. Ezért a termék használatakor nincs kellemetlen zaj.

  Nincs súrlódás

  A rugók elszigeteltek egymástól, így nincs súrlódás vagy nyikorgás

Ahhoz, hogy a tervezés kiváló minőségű legyen, tudnia kell, hogy mit kell figyelembe venni a független rugótömb kiválasztásakor.

A matrac két keménységi zónája

A házastársak súlyának különböző különbségeivel két merevségi zónával választhat

A fő kritériumokat a táblázat tükrözi.

Specifikációk Leírás
Fém minőség A rugóknak rugalmas nyomást kell biztosítaniuk, és azonnal reagálniuk kell a változásokra és a terhelésekre. Különböző testnyomást gyakorolnak az ágy minden szakaszára. Sok rugótömböt edzett acélból készítenek, magas szén- vagy mangántartalommal. A rugókat a legnagyobb felelősséggel speciális huzalból készítik. A gyártás után a terméket tesztelik. Fontos figyelni arra az anyagra, amely a blokk alapja.
Sűrűség és elhelyezkedés A termék átmérőjének csökkentése lehetővé teszi számukra, hogy szorosabban illeszkedjenek a szerkezetbe. Akkor a támogatás megbízhatóbb lesz, és az ortopéd hatás jobb. Ez a paraméter különösen nagy emberek esetében releváns.

Bonnel rugótömb - mi ez?

Függő rugótömb

A függő rugótömbökben az összes rugó bicon alakú és folyamatos szövéssel van összekötve

A klasszikus Bonnel rugótömb megerősített változata, amelyben az egész matrac nagy sűrűségű poliuretán habtömbökkel van megerősítve

Ez a tavaszi blokk keresett. "Függő" faj. Mivel a szerkezet belső elemei összekapcsolódnak. Ennek eredményeként minden tavasz függ a többitől. Különleges módszert alkalmaznak ezek összetartására.

Rugós tömbhenger

A motorháztető rugótömbje 5 tekercses rugókból áll, acélhuzalból

A sugár folyamatosan csökken és növekszik. A termék közepe felé a rugótömb és annak részei keskenyednek, és szélükön tágulni kezdenek. Ennek a rendszernek köszönhetően a terhelés egyenletesen oszlik el és fenntartja az optimális testhelyzetet.

A Bonnell rugós matracok hosszú élettartammal rendelkeznek, jól szellőznek és nedves állapotban gyorsan száradnak

A rugók kiváló minőségű acélból készülnek. Csatlakozásukhoz speciális kereteket vagy csomós huzalt használnak. A kicsavarás lehetővé teszi, hogy elkerülje a szerkezet speciális zárjait. A szövés öt vagy négy fordulattal történhet. Az első esetben a matrac magasabb és drágább.

Minden rugó össze van kötve

A matrac tetején és alján található összes rugót acél spirál köti össze és fém keret korlátozza

Rugós matractömbök: típusok

Rugós matracok

Különböző típusú ortopéd rugós matracok

A rugótömbök összenyomva vagy feszítve működhetnek. Az első típust gyakran használják a szokásos matracok gyártásához. A blokkok típusai közül a legfontosabbak kiemelkednek:

 1. függő;
 2. önállóan vagy függetlenül jár el.

Már megjegyeztük, hogy az első esetben minden egyes belső rész a többitől függ és hozzájuk kapcsolódik. Különböző formában mindegyik elem önállóan működik, és nem lép kölcsönhatásba a többivel.

Rugós matracok használata

Különbség a független és függő rugókkal ellátott rugótömb használatában

A szakértők ezt a lehetőséget alkalmasabbnak tartják az egészséges alváshoz, de drágább. A függő rugótömbbel ellátott matrac olcsóbb. Kiválaszthat egy minőségi opciót a jó nyaraláshoz.

Különbség a független és a függő rugótömb között. Amit túlfizetünk?

A rugós blokk lehet független és függő rendszerrel. Érdemes megérteni a fajok közötti fő különbségeket. Ez lehetővé teszi a megfelelő választást matrac vásárlásakor. A különbségek megismeréséhez tisztázni kell a főbb jellemzőket:

 1. Blokk függő rugókkal. Összefonódnak, egyetlen mechanizmust alkotnak. A matrac alkatrészei acélhuzal részek. A modelleket a rugók sűrűsége és átmérője szerint osztályozzák. Minél alacsonyabb az utolsó szám, és annál nagyobb a sűrűség, annál jobban alátámasztja a testet alvás közben. A rendszer előnye az alacsony költség miatt elérhetőség és a nehéz terhelések ellenállása. Idővel a rugótömb deformációja léphet fel, a termék megereszkedni kezd. A közelben egy alvó ember érzi a másodperc minden mozgását alvás közben.
 2. Független blokk. A rugók egymástól függetlenül, egymástól függetlenül működnek. A rugók jellemzői közvetlenül befolyásolják a termék merevségét és sűrűségét. Ez lehetővé teszi számára, hogy ortopéd legyen. A függetlenségnek köszönhetően minden tavasz összenyomódik, anélkül, hogy a többieket befolyásolná. A terhelés egyenletesen oszlik el, a matrac követi a test körvonalait. Ha az egyik rugó meghibásodik, ez nem érinti a teljes terméket. A független típusú rugótömb egyik legfontosabb hátránya a magas költség.
Klasszikus rugótömb

"TFK" (TFK) - egy klasszikus rugótömb, amelynek rugói száma körülbelül 250 db / m2

"Multipacket" (Multipocket) - kb. 500 db / négyzetméter, a fordulatok számával általában 8-10, rugómagassággal kb. 13-14 cm, anatómikusabb a "TFK" -hoz képest

"Micropacket" (Micropocket) - körülbelül 1000 db / négyzetméter, a fordulatok számával általában 12-14, rugómagassággal kb. 13-14 cm, sokkal drágább, mint az előző 2

A független rendszer nem segít gyógyítani a fájó hátat. De kiváló profilaxis lesz az egészség megőrzésére. Ha a matracot pihenőhelyre vásárolják, és nem alvásra, akkor nem szabad túlfizetni, és csak egy függő rendszert kell választania. Más esetekben jobb választani egy blokkot független rugókkal.

Független rugók csomagolása, az anyag típusa és a rögzítés módja

A termék legkiszolgáltatottabb része az anyag felső héja. Rendszeresen van kitéve rugóknak. Ezért a gyenge szövet könnyen károsodhat. Különös figyelmet fordítson az anyagra. A matrac élettartama ettől függ. Fontos a rugótömb független rendszerrel való csomagolása is. Spunbondot és Fibertecet használnak. Ez utóbbi tartósabb.

Tartós felső héj

A független rugótömb tartós felső szövetburkolata jelentősen megnöveli a blokk élettartamát

A termék gyártása során a nem szövött részt ultrahang segítségével hegesztik. A ragasztási pontok szoros elhelyezkedése a zseb közepén lehetővé teszi a rugók függetlenebb működését, fokozva az ortopéd tulajdonságokat. A csatlakozáshoz speciális ragasztót is használnak, ami egy adott szag megjelenéséhez vezet. Idővel elhalványul.

Tippek a matrac kiválasztásához

A matrac nem lehet túl puha vagy túl kemény

A matracnak nem lehet sem túl puha, sem túl kemény, de pontosan az ügyfél súlya, méretei és személyes preferenciái által megkövetelteknek kell lennie

Kompetens választáshoz a következő tulajdonságokra kell támaszkodnia.

 1. A méret. Ha már van ágya, akkor mérje meg, és válassza ki a megfelelő matrac lehetőséget. Más esetekben először meg kell találnia az ágy méreteit.

  Az ágy méretei matrac vásárlásához

  Matrac vásárlása előtt meg kell végeznie az ágy alapméréseit.

 2. Súly. Helyesen kell korrelálni a modell merevségével és az alvó súlyosságával. Minél nagyobb az alvó súlya, annál nehezebb a matrac megvásárlása.

  A matrac keménységének kiválasztása

  A matrac szilárdságának megválasztásakor figyelembe kell venni az egyedi tulajdonságokat

 3. Blokk típusa. A függő és független rendszer fő jellemzőit már megjegyeztük.
 4. Gyártó. Csak olyan megbízható vállalatokkal szabad kapcsolatba lépnie, amelyek pozitívan bizonyultak.

Az alvás kényelme a matrac és annak alkotórészeinek megválasztásától függ. Ezért komolyan kell vennie a választását. Ez megőrzi a hátad egészségét és az alvás hangját.

Előző

Következő