A gyermekágy korlátozásai, amelyeket jobb elkészíteni

Tetőtéri ágy oldalsó panellel

Tetőtéri ágy védő oldallappal

A nyugtalan alvás a kisgyermekekben rejlik, gyakran megfordulnak és ledobják a takarót, és gyakran előfordulnak esések. Ennek elkerülése érdekében lökhárítókat kell felszerelni a gyermekágyakra. De ha az ágyat növekedés céljából vásárolják, akkor annak kialakítása általában megismétli a felnőtteket, és nincsenek ilyen akadályok. A legjobb megoldás egy olyan ideiglenes biztonsági rendszer telepítése, amely lehetővé teszi a gyermek számára az alvás veszélye nélküli alvást, és felnövésekor könnyen eltávolítható.

Üzletben levehető korlát

A boltban levehető korlát korlátozható, könnyen eltávolítható és könnyen tisztítható

A dugókat a bútorüzletekben lehet megvásárolni, sokféle anyaggal és színnel. A testreszabott, kivehető ágyazott szegélyléc a legjobban illeszkedik meglévő bútoraihoz, mind méretben, mind kivitelben - de nem lesz olcsó.

Fa dugó

A fából készült ágyak tökéletesek a babaágyhoz

Ezért a legjobb megoldás az lenne, ha saját kezűleg készítenél egy gyermek leesésgátlóját.

Levehető dugó emelőszerkezettel

Kivehető ütköző a gallér emeléséhez és süllyesztéséhez, ha szükséges

Fő fajták

Helyhez kötött lökhárítók

Az álló lökhárítók-korlátozók göndör kivágásokkal rendelkeznek, amelyeket a csecsemők megállásként használnak, így felnőttek segítsége nélkül felmászhat a kiságyba.

Nagyon kicsi gyermekek számára ajánlott egy akadály, amely teljesen lefedi az ágy oldalát. Ezenkívül elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a gyermek ne tudjon felborulni vagy átmászni rajta. Felnőtt csecsemők számára elég egy kis korlátozó, amelynek célja, hogy megakadályozza az álom véletlenszerű elesését. Az ilyen korlátok általában csak az ágy hosszának egy részét fedik le, gyakran a kényelem kedvéért lefelé.

Kivehető gyermekbiztonsági rendszer

A kivehető gyermekágyat ideális megoldásnak tekintik az alvóhely elrendezésében

Gyakori lehetőség egy eltávolítható gyermekbiztonsági eszköz, amelyet kényelmes leszerelni, ha már nincs rá szükség. Egy ilyen kivehető korlát akkor is pótolhatatlan, ha kisgyerekekkel kell utaznod - könnyen magaddal viheted és felszerelheted bármely gyermek vagy felnőtt ágyára.

Beépített oldalsó korlátozó

A babaágyhoz beépített határhatárolót vásárolnak a többi gyermekbútorral együtt

A gyártás anyagától függően többféle védőoldalt különböztetünk meg.

 1. Puha - a legegyszerűbb konstrukció a habokból vagy a csövekbe hengerelt szintetikus téliesítőből készült akadály lesz. A kapott hengerek egymáshoz vannak rögzítve, megszerezve az oldal szükséges magasságát. A kényelmesebb ápolás és esztétikus megjelenés érdekében az ilyen korlátozóra levehető burkolatok vannak varrva, amelyek moshatók géppel. Az ilyen szerkezeteket általában tépőzárral vagy húrokkal rögzítik az ágy matracához.

  Gyönyörű puha oldala

  Gyönyörű puha oldala a lány ágyának

 2. A háló meglehetősen hatékony módja annak, hogy megvédje babáját az elalvástól. Biztosítani kell, hogy az anyag erős legyen, a gyermek ne tépje vagy nyomja meg a hálót a súlyával. A rögzítéshez fából vagy fém lécekből álló keretet készíthet.

  Védőháló

  Védőrács fémvázon

 3. Műanyag - egy ilyen akadály nemcsak megvásárolható, hanem önállóan is elkészíthető. Ehhez közönséges műanyag csövekre lesz szükség a vízvezetékhez - a sarkok segítségével könnyen vághatók és rögzíthetők. Az eredmény egy könnyen használható és ügyes, kifelé korlátozó eszköz, amely jól illeszkedik minden gyermekszobába. A tervezés előnye a bármikor szétszerelhetőség, valamint a nedves tisztítás jó toleranciája lesz.

  Műanyag gát

  Korlátozó korlát műanyag csövekből készült babaágyhoz

 4. A fa hagyományos lehetőség, a legidőigényesebb, de a legalkalmasabb a klasszikus belső térhez. Egy ilyen akadályt a legnagyobb szilárdság és tartósság is jellemez. Sokféle kivitel lehetséges. A fa dugót általában a bútor színére festik, gyakran dekoratív kiviteli lehetőségeket alkalmaznak.

  Fa oldal

  Fa szegélyléc kisgyermek ágyához

Fém oldal

Fém tetőtéri ágyazat

Bármilyen típusú akadályt könnyen lehet egyedül elkészíteni, nem igényel nagy gazdasági költségeket, és nem kevésbé megbízhatóan szolgál, mint egy megvásárolt.

Szokatlan költségvetési korlát

Szokatlan DIY költségvetési dugó

Fa dugó készítése saját kezűleg

DIY korlátozó

DIY babaágy korlátozó

Még akkor is, ha nincs sok tapasztalata az asztalosmunkában, nem lesz nehéz a legegyszerűbb kivitelű akadályt készíteni. A munka megkezdése előtt ki kell választania a rögzítés típusát - a legegyszerűbb a tartót az ágy oldalához csavarva jelenti. Ez anyagokat és időt takarít meg, de nem tűnik túl esztétikusnak, és az ágy oldala megsérül.

Babaágy korlátozó

A babaágy korlátja könnyen felszerelhető és biztonságosan rögzíthető

A második módszer az, hogy olyan tartókat készítenek, amelyeket az ágy aljára rögzítenek, és felül matracokkal borítanak. Ez a lehetőség kényelmesebb, de megvalósításának lehetősége az ágy kialakításától függ.

A munkához a következő anyagokra és eszközökre lesz szüksége:

 • tartós fa lécek;
 • fűrész-fémfűrész;
 • csavarok vagy csavarok;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag vagy vonalzó;
 • papír és ceruza rajzoláshoz.
Eszközök a munkához

DIY eszközök oldal készítéséhez

Egyszerű U alakú oldal (csavaros) elkészítéséhez meglehetősen rövid lécekre van szükség - az akadály hossza 55 cm. A dugó magassága tetszés szerint készül, egy kivehető modellhez elegendő magasság van 15-30 cm-en belül.

Példa egy rövid sorompóra

Példa egy rövid határoló korlátra

A munka szakaszait meghatározott sorrendben hajtják végre.

 1. A rajz papírra készül, figyelembe véve az összes számítást.

  Fa korlátozó áramkör

  Babaágy korlátozó áramkör

 2. A léceket a rajznak megfelelően fűrészeljük.
 3. A léceket szépen egymáshoz rögzítik, így U alakú szerkezetet kapunk.

  Állványok - oldalfalak összeszerelése

  Állványok szerelése - oldalfalak kijelölt helyekkel az oldalak rögzítéséhez

 4. Csavarlyukakat fúrnak a lécekbe és az ágy oldalába.
 5. Az oldalt az ágyhoz csavarják.

  Rögzítő táblák állványokkal

  A leendő ágy oldalainak rögzítése állványokkal

 6. Munka közben hosszú sín helyett egy adott szélességű deszkát vehet - ezzel elkerülhető a rés kialakulása, ahol a gyermek keze elakadhat.
Korlátozó védelem

Barkácságy korlátozó védelem

Hullámforma korlátozó

Hullámforma rögzítés kiságyhoz

Díszítés

Házi dugó

Házi készítésű rögzítés, kivehető szövetborítással

A fából készült dugó esztétikusan néz ki, elegendő lakkozni vagy festeni lakkkal, hogy ne legyen veszélye a szilánk megszerzésének. Ha rétegelt lemezt vagy forgácslapot használtak, az oldalát díszíteni kell. A legjobb a párnázott köpeny vagy hordtáska. Ha belül szintetikus télivédőt fektetnek, akkor a gyermeket megvédik az álom véletlenszerű ütéseitől.

Szövetdugó

Anyaggal díszített védő gallér az esések ellen

A dugót speciális festékkel lehet bevonni fafelületekre is.

Fa korlát

DIY fa emeletes ágy korlát

Előző

Következő