Fából készült fotóból, videóból saját kezűleg készítünk gyermekágyat

Az első napoktól fogva a legjobbat, a legbiztonságosabbat, a legmegbízhatóbbat és a legfontosabbat szeretném körbevenni a gyermekkel, amely hűségesen szolgál sok évig, amíg a baba fel nem nő. Ehhez általában olyan természetes anyagokat választanak, amelyek nem képesek "aknát" rakni a jövőbeli onkológiai betegségekre, ezáltal megvédve a gyermeket az első napoktól.

fa ágy

A szülők mindig azt akarják, hogy gyermekeik egészséges környezetben nőjenek fel.

Miért jobb magad csinálni?

A kiságy a baba első erődje. Ott alszik, élvezi az életet, elkezd tanulni a világról, tanulmányoz mindent, ami körülveszi. De hogyan lehet biztos abban, hogy a babaágy huzata és anyagai biztonságosak? Csak úgy, hogy magad készíted.

fából készült gyermek ágy

Nagyon fontos megvédeni az éretlen organizmust a külső környezet káros hatásaitól.

Az okos apukák, akiknek a kezük a helyén van, tökéletesen tudják, hogy valamiben csak akkor lehetsz biztos, ha egyedül kipróbálták. Ez a termék fő előnye. Miért van az, hogy? Tegyünk egy kis összehasonlítást.

Gyár Házi
Előnyök hátrányai Előnyök hátrányai
Ne pazarolja az idejét - menjen, vásároljon vagy rendeljen Nem mindig minőségi anyag Tudod, miből készül A gyártás munkaigényes, időigényes
Nincs garancia a szerkezeti megbízhatóságra Megbízható konstrukció - magam ellenőriztem
Lefedettség, nem mindig, kiváló minőségű Kiváló minőségű bevonat - magam választottam ki
Gyakran a termék felülete nincs kész A felületet alaposan megtisztítják - végül is a gyermek "mászik" rajta
gyermek egyszemélyes ágy

Ha rendelkezik bizonyos képességekkel, akkor saját kezűleg készíthet ágyat.

Kiságy tervezése és kivitelezése

A szoba kényelme a gyermek ágy megjelenésétől, a gyermek tetszésétől, annak kényelmétől és a lakótér ésszerű elosztásától függ. 

gyermek ágy fából

Így a tervezés és a kivitelezés összekapcsolódik.

Mindannyian szeretnénk valami eredeti és szokatlan, szokatlan a mindennapi életben. De legyünk reálisak. Miért nehéz megnehezíteni az életet egy gyerekágy fantáziadús kialakításával autó, repülőgép, elefánt vagy gőzös formájában, ha ezeket nehéz elkészíteni? Ráadásul, ha nincs speciális eszköze, például vastagságmérő, CNC router, szalagfűrész és még sok más? Ennek a kialakításnak a kiválasztásával elronthatja az összes fát a kívánt elérése nélkül.

gyermek fa ágy

Várjunk egy klasszikus kiságyon, sallang és trükk nélkül, amelyet bár nehéz, de teljesen reális elkészíteni tömör fából, saját kezűleg.

A babaágy legjobb anyaga a tömör fa

A fa a legelőnyösebb anyag, nincs ellenjavallata, abszolút inert. Míg a forgácslap, a farostlemez, az OSB, az MDF és a rétegelt lemez olyan töltőanyagokat tartalmaz, amelyek káros hatással vannak a testre, valamint rosszul tolerálják a mechanikai igénybevételt.

fa bútorokhoz

A fából készült bútorok mindig nemes, természetes és hangulatos akcentust jelentenek a belső térben.

 • Forgácslap (forgácslap) - faforgács és kötőanyag - formaldehid préselésével készült forgácslap.

  forgácslap

  Rosszul tolerálja a nedvességet, gőzt bocsát ki, gyorsan lebomlik.

 • Rétegelt lemez - vékony réteg furnér, szerves gyantákkal összeragasztva. Delaminálódik idővel, különösen nedvesség hatásának kitéve.

  furnér

  Elősegíti a gyanta átvitelét az ágyneműbe.

 • Az OSB-orientált forgácslap különböző méretű forgácsokból, forgácsokból, fahulladékokból áll, összeragasztva és összenyomva.

  himlő

  Összekötő anyagként műgyantákat használok viasz és bór hozzáadásával.

 • Farostlemez - farostlemez. Faszálakból készült, kémiai adalékanyagok hozzáadásával, amelyek erősebbé, nedvességállóbbá, ellenállóvá válnak a gombákkal szemben.

  mdf

  Ezek közé tartozik: farostlemez, MDF, farostlemez.

Az összes felsorolt, a felhasználást negatívan befolyásoló anyag fő jellemzője a formaldehid, az orvostudományban fertőtlenítésre használt kémiai vegyület jelenléte. Mint láthatja, nem hiába javasoljuk a tömör fa választását. Az előfeltétel jól szárított. Ne használjon nyers táblákat, körülnéznek, nincs idejük: a szerkezet szétesik, az anyag megreped és megcsavarodik. Optimális, ha a fa három-négy évig száradt a polcokon, árnyékos, nedvességtől védett helyen. 

fa bútorokhoz

De ha nincs, akkor egy szárítógép is megteszi.

A táblák mellett szükséged lesz:

 • Önmetsző csavarok, csavarok (alkatrészek rögzítéséhez);
 • Fém sarkok (további merevséget adnak a sarokcsuklóknak);
 • Gerenda, lécek (matracállványhoz);
 • Lamellák - hajlékony deszkák, 15-20 mm vastag, kemény fából (tölgy, akác).
alkatrészek ágyhoz

Mielőtt elkezdené a kiságy készítésének projektjét, anyagokat kell vásárolnia.

Az eszközök megbízható asszisztensek a mester számára

A munka bonyolultsága nemcsak a termék és az anyagok tervezésétől, hanem az eszközök rendelkezésre állásától is függ. Miután egy igazi asztalos műhely található az arzenáljában, könnyen elkészíthet bármilyen terméket. De mi van, ha nincs más, csak egy garázs és egy munkaasztal? Munkába állhatok?

Nincs mit! Bármely embernek megvan minden, ami szükséges. És szükségünk lesz:

 • Fúró, fafúrókészlettel;
 • Sík fa nyersanyagok leválasztására;
 • Fűrész vágáshoz;
 • Groove Need File Set.
munkaeszközök

Szükséges eszközkészlet, amely nélkül a teljes munka nem lesz lehetséges.

A kézi marógép jelenléte nagyban megkönnyíti a gyermekágy összeállításának munkáját, de ha nincs, akkor a felsoroltakkal.

kézi fagyasztó

A kézi útválasztó használata megkönnyíti a munkát.

Az asztalosmunka néhány jellemzője

Annak érdekében, hogy a bútor megbízható legyen, gyártásához speciális asztalos csatlakozásokat használnak. A szokásos köröm- vagy önmetsző kötőelemektől eltérően az ilyen rögzítők jobban ellenállnak a lazításnak, nem "esnek szét", jól ellenállnak a mechanikai sérüléseknek.

asztalos kapcsolatok

A kapcsolási módszer kiválasztásának fő feladata a dekorativitás, annak a vágya, hogy széppé, láthatatlanná tegye.

Az ilyen csatlakozás vak vagy átmenő horonyból és szárból áll, amely szabadon illeszkedik a horonyba. Rögzítse őket fa ragasztóval. Az egyes hornyok és szárak méretét egyedileg kell megválasztani, a fa blank vastagsága alapján (lécek, gerendák, deszkák).

asztalos kapcsolatok fotó

Ha egy ilyen kapcsolatot a faszálak helyének és textúrájának figyelembevételével hoznak létre, úgy tűnik, hogy a termék egyetlen fadarabból készül.

Először jelölje meg ceruzával a horony vagy a szár határait. Ezután fémfűrésszel a szárhoz szükséges mélységű bemetszést végeznek, a hornyot fúróval fúrják. A felesleges fát egy véső segítségével távolítják el. A termék élei igazodnak a fájlfájlokhoz. Ha van útválasztó, állítsa be a vágás mélységét és marja meg a szükséges alkatrészeket. Ezenkívül a géphez mellékelt másológyűrű segítségével könnyedén elkészítheti a kívánt méretű barázdákat.

Gyerekágy készítése saját kezűleg

 1. Meghatározzuk a termék méretét. Ki kell indulni a matrac méreteiből, amelyen a gyermek aludni fog. Szabványos méretet veszünk - 1200x600 mm.

  baba ágykeret

  A kiságy váza a hátlapokból és magából az alapból áll, amelyre a jövőben a matrac kerül.

 2. A kiságy alja úgy van meghatározva, hogy ne akadályozza a gyermek ágyra mászását. 4-6 éves gyermekek számára - ez 35 cm.

  lábtámasz

  Ágy lábtábla diagram.

 3. Felületkezelés. Szükséges a termék részleteinek elkészítése, azonos méretre hozva őket. A tartóváz rúdként szolgál, 6 azonos nyersdarabra vágva, csatolt 25 mm-es hornyokkal rögzítve a lamellákat.

  ágyléc

  Az ágy alapja 4 db 35 mm vastag és 7 mm széles tábla lesz.

 4. Kiszámoljuk a hát számítását. Ehhez adja hozzá a tábla vastagságát az ágy szélességéhez. Ha van korlát, akkor a térfogatukra tekintettel 25 mm tűrést alkalmazunk.

  ágy fejlapja

  Babaágy fejtámlája.

 5. A hátsó rudak 20x20 mm-es sínből készülnek. A végeken történő rögzítéshez csapos csatlakozást kötünk.

  dekoratív fejtámla

  Dekoratív fejtámla lábakkal egy babaágyhoz.

 6. Összeszedjük a keretet. A deszkákat, ágyalapokat szárak és hornyok segítségével kötik össze egymással. A megbízhatóság érdekében megerősítjük a sarkokat fém sarkokkal, csavarokkal vagy önmetsző csavarokkal rögzítve őket.

  lyukak a tiplikhez

  A lyukaknak ugyanolyan mélységűeknek kell lenniük, ami a fadarab fele.

 7. A matrac alapja szegecsekkel van rögzítve az ágykerethez.

  ágyszerelés

  Az ágy összeszerelése előtt ellenőriznie kell az alkatrészek forgácsát és különféle hibáit.

 8. Helyezzük a lamellákat a matrac alján lévő előkészített hornyokba.

  lécek

  Nem érdemes spórolni, ha kevesen vannak, a jövőben gyorsan lebomlanak.

 9. Az oldalakat és a hátat a kerethez rögzítjük.

  kész ágy

  Összeszerelés után legalább háromszor megtisztítjuk a felületet és a lakkot.

Jegyzet! Minden szegecses csatlakozást fa ragasztóval rögzítenek. Hatása alatt a fát nemcsak összetartják, hanem meg is duzzad, megbízhatóan rögzítve magát a barázdában.

Kiságy ház - hangulatos mese

Mindannyian emlékszünk az ágytakarókból készült kunyhók egyedi érzésére és rejtélyére. Akkor miért nem kényeztetheti a babáját és javíthatja a kiságyat úgy, hogy "felépíti" neki a saját házát, amelyben olyan kényelmes aludni?

ágyas ház

Ehhez a kiságy hátsó részének gyártása során néhány beállítást elvégezünk.

Mégpedig - a korlát korlátozásával kissé nagyobbra, először egy fémfűrésszel vagy egy keresztmetszetű fűrésszel, a tetejüket 75 0 szögben levágva. Rájuk rögzítjük a házunk "tetőjének" alapját. Jobb, ha tüskékkel rögzítjük a kapcsolatot, de tekintettel egy ilyen termék összetettségére, önmetsző csavarok is alkalmasak, a lényeg az, hogy ne felejtsük el ragasztani. 

ágyas ház

Az utolsó lépés a gerincgerenda rögzítése lesz, amely összeköti a "házunk" vázának alapját.

Így a baba személyes "mesét" kap, amelyet az apa gondoskodó keze készített, és az anya által dobott takaró megbízható tetőként szolgál.

baba ágy ház

Tedd maximális erőfeszítésedet, gondosságodat és szeretetedet a termékedbe, és egy ilyen ágy jó álmokat ad gyermekednek, te pedig - örömet és elégedettséget az elvégzett munkával.

Természetesen az általunk leírtak nem tükrözik a babaágy saját kezű készítésének folyamatának minden finomságát. Munkája során sok akadályba ütközik, többször is át kell majd gondolnia az árnyalatokat. Reméljük azonban, hogy az egyszerű bútorok készítésének utasításai, amelyek új szintre emelhetik az apa tekintélyét, hasznosak lesznek mind a fiatal apa, mind a sokgyermekes családfő számára.

Előző

Következő