DIY gyermekágy gyártási előnyei

A szülők elkötelezettek amellett, hogy a legjobbat nyújtsák gyermekeiknek. Az üzletekben és a piacokon az árak folyamatosan emelkednek. Ez vonatkozik minden árura, beleértve a bútorokat is. A felnőttek kénytelenek sokat spórolni. Gyakran egyedül kell megszervezniük a lakhatást. A barkácsoló gyermekágy olcsóbb lesz, mint egy bútorüzletben vásárolni. Hangulatos ágy készítése könnyű a babája számára. Ez pár nap alatt megtörténik. Itt hajlandónak kell lenned dolgozni.

Barkácságy gyermek számára

A gyermekek gyorsan felnőnek, és a bútorok meglehetősen drágák.

Anyagok gyermekbútorokhoz

A saját kezű ágy elkészítéséhez deszkákra és gerendákra van szükség, amelyek rosszul nedvességgel telített fából, például fenyőből vagy tölgyből készülnek. Először két pár láb készül. A fejtámla számára a támaszoknak hosszabbaknak kell lenniük, mivel a hátlap itt magasabb. Erre azért van szükség, hogy magasabbra lehessen emelni a párnát, és például olvasás közben feküdjön le az ágyban. Általában a barkácsoló baba ágy a következő anyagok felhasználásával készül:

 •  rudak;
 •  furnér;
 •  táblák;
 •  PVA ragasztó;
 •  foltok;
 •  lakk.
készítsen magának ágyat egy gyermek fotójához

Egy gyermekben egy gyermek három, legfeljebb négy évig alhat.

A természetes fa nem bocsát ki káros anyagokat, ezért a csecsemőknek nincs allergiás reakciója. Az ilyen bútorok megbízhatóak, tartósak és jól néznek ki. A megfelelően elkészített kiságy a kényelmes alvás kulcsa. Ha a helyiség kicsi, a terméket úgy készítik, hogy nappal járókaként szolgáljon. A méret a matrac hossza és szélessége alapján történik.

ágyat készítsen a gyerekeknek

Az ágynak a lehető legkényelmesebbnek és funkcionálisabbnak kell lennie.

Általában nem saját kezűleg készítik, hanem boltban vásárolják meg. A gyermekmatracokat általában ortopédekkel együttműködve fejlesztik ki. Különös figyelmet fordít a gerinc helyes kialakítására, és figyelembe veszi a gyermek testének igényeit is az egészséges és teljes alváshoz.

baba ágy csináld magad fotó

Valójában egy ágy egy gyermek számára saját kezűleg készül "egyszerre", akkor sikerülni fog.

A 4 évesnél idősebb gyermekek matracot vásárolnak egy rugótömbön, ahol az egyes elemeket fémváz egyesíti. Rajta az alvó gyermek súlya egyenletesen oszlik el a termék teljes területén. Csecsemők számára jobb, ha rugók nélküli matracokat használnak, habszivacsból állnak. A baba hálószobájában célszerű az ágyat az ablaknyílástól távol elhelyezni. Ez garancia lesz arra, hogy a gyereket nem fújja át huzat.

DIY gyermekágy fából

A kiságy saját kezűleg történő elkészítéséhez nincs szükség semmilyen szakmai készségre, és a folyamat legfeljebb 3-4 napot vesz igénybe.

A csillár nem lóghat a gyermek ágya felett. Az izzók gyakran kiégnek. Néha előfordul, hogy ha egy lámpa meghibásodik, az üvege különböző irányokba repül. Egy üvegszilánk könnyen megsebesítheti a gyermeket. Ha egy könyvespolc lóg a csecsemő felett, akkor győződjön meg arról, hogy az elég határozottan van a falhoz szegezve.

Barkácságy

A lényeg az, hogy csak kiváló minőségű anyagokat használjon, és alaposan gondolja át az egész folyamatot az elejétől a végéig.

A faágyak alapvető részletei

Bár a csecsemőknek szánt fa tárgyak drágák, az egyes alkatrészeket elfogadható áron lehet megvásárolni. Célszerű gondosan ledarálni a megvásárolt nyersanyagokat a saját kezével, hogy a gyermek ne sérüljön meg egy kiálló chipen. A termék a következő részekből áll:

 •  keret;
 •  lamellák;
 •  oldalfalak;
 •  hát;
 •  lábak.
kiságyrajz

Ennek eredményeként a gyermek és a baba is boldog lesz.

A keret gyalult és jól csiszolt deszkákból készül. A matracot alulról tartó lécek lécekből állnak. A keretbe kivágott barázdákba illesztik őket, és szellőzőrácsot képeznek a matrac számára. A távolság közöttük körülbelül 5 centiméter. Az oldalak kerítésként szolgálnak, ennek köszönhetően a gyermek nem esik le. A tartó háttámlákat rétegelt lemezek töltik meg.

fiókos gyermekágy

De ha a csecsemő testalkata nagy, akkor az üres paraméterek felfelé változtathatók.

A matrac alátámasztására speciális vájatokat vágnak a keretbe. Asztalos ragasztót alkalmaznak az állvány végeire. A léceket a lyukakba helyezzük. A rögzítés megbízhatóságának növelése érdekében kívülről önmetsző csavarokat csavarnak be. A hátlapok keresztlécekkel összekötött függőleges rudak segítségével készülnek. Ezután rétegelt lemezt vagy farudakat szerelnek fel.

mi magunk készítünk kiságyat a babának

A bútorüzletekben rengetegféle ágymodell található, különböző korosztályoknak.

A hátsó és az elülső oldal csíkokkal van megtöltve, ragasztóval rögzítve. A közeli oldalt egyharmaddal alacsonyabbra teszik, mint a túlsó oldalt. Így kényelmesebb vigyázni a babára. A keresztrudak lyukai PVA ragasztóval vannak feltöltve. Ezután fából készült kerítésrudakat helyeznek oda. Az alkatrészeknek szorosan illeszkedniük kell egymáshoz, minden hátrány nélkül. Négyzet segítségével ellenőrizze, hogy a szögek helyesek-e. Minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Az összeszerelt oldalfalakat sík felületre helyezzük, amíg a ragasztó teljesen megszárad.

Barkács fa kiságy

De a gyermekágy kiválasztásakor az első tényezőnek az anyagnak kell lennie, amelyből a bútordarab készül.

Szükséges eszköz

Ha sok ragasztót öntött a barázdákba, természetesen ezek egy része kijön. Nincs miért aggódni, mert szárított állapotban a ragasztót késsel könnyen levágják. Ezenkívül a fennmaradó paneleket rögzítik, amelyek fejtámlaként és lábtartóként szolgálnak. Süllyesztett csavarokkal vannak oldalra csavarva. Minden csavart teljesen le kell süllyeszteni, hogy ne érezhesse a fejüket. Később ezeket a mélyedéseket gitt borítja és csiszolja. Munka közben a következő eszközt használják:

 •  fűrész fán;
 •  kézi fagyasztó;
 • Sander;
 • sarok;
 • csavarhúzó.
az ágy kizárólag tömör fából készült

Szükség esetén az egész felületen megtisztítjuk a pajzsokat.

Az ágy összeszerelése után díszíteni kell. Ehhez az összekapcsolt részek közötti összes hézagot gitt borítja. Amikor a gitt teljesen megszáradt, finom csiszolópapírral csiszolja a kezelt területeket. Ezután az összeszerelt szerkezetet foltokkal kezeljük. Ez megvédi a fát a nedvesség negatív hatásaitól. A folt megszáradása után egy réteg lakkot viszünk fel. Mivel a bútorokat babáknak szánják, minden impregnálásnak természetesnek kell lennie, mentesnek kell lennie mérgező és agresszív anyagtól.

DIY ágy jellemzői

A legtöbb üzletben értékesített fa bútorok egyetlen hátránya az "égig érő" költség.

Az összeszerelés során a rögzítő csavarokat a lehető legmélyebben be kell csavarni, hogy azok teljesen behúzódjanak. A keletkező mélyedéseket később dugókkal zárják le, vagy gitt borítják. Az összeszerelt szerkezetet speciális sarkokkal kell megerősíteni. Ezután a kész terméket lakkal vagy fa viaszgal vonják be. Ha úgy dönt, hogy kerekeket tesz a kiságyba, ne felejtse el elkészíteni nekik a kapcsokat.

DIY bölcső egy tinédzser számára

Csináld magad gyermekágy legfeljebb 17 ezerbe kerül a szülőknek.

A barkácsoló gyermekbútor előnyei

Ha a baba szobája kicsi, a kiságy fiókokkal is elkészíthető. Kényelmesek játékok, ágyneműk és babaruhák tárolására. Az ilyen funkcionális bútorok helyet takarítanak meg, így nincs szükség a szoba további szekrényekkel vagy komódokkal való rendetlenségére. A kézzel készített babaágy előnyei:

 •  a szoba belsejébe tökéletesen illeszkedő modell megtervezésének képessége;
 •  a termék minőségébe és megbízhatóságába vetett bizalom;
 •  csak az egészségre biztonságos anyagok használatának képessége;
 •  viszonylag alacsony költségek.
babaágy fehér

A kiságy öntervezése és gyártása előnyökkel jár a késztermék bútorüzletben történő megvásárlásához képest

Az összes részlet és munkaeszköz előkészítésekor alaposan meg kell fontolni az ágy elkészítésének folyamatát. Ezt a munkát legjobban az otthonon kívül lehet elvégezni, mivel sok fűrészpor és por lesz. Ha nem lehet kint dolgozni, a szoba bútorait műanyag borítással kell lefedni, és a szőnyeget el kell távolítani a padlóról. Egy kis helyiség számára ágyat készíthet, amelynek alvási helye a második szinten található. Alatta ágy helyett puha szőnyeget fektetnek a földre. Ez a lehetőség akkor lesz kényelmes, ha csak egy gyermeke van.

babaágy lehetőségek

A legjobb megoldás két nagy fiók, így nagy játékokat és ágyneműt tehet bele.

Az első emeleten a gyerek játékokkal fog tölteni időt, a második szinten pedig lépcsőn felmászva lazíthat. A második emeletre mászás folyamata általában nagy öröm a gyermekek számára. Ha a gyermek szeret rajzolni, akkor egy kis asztal és egy szék elhelyezhető a földszinten. Két gyermek számára rendes emeletes ágy készül. Szerkezetileg az ilyen termékeket különböző módon tervezik. Az alsó emelet pontosan a felső szint alatt helyezhető el, vagy merőlegesen helyezhető el.

Gyönyörű az ágy a gyermek számára

A szépség kedvéért az ágy alapozóval és lakkal nyitható.

Néha a lépéseket az alatta lévő dobozok burkolataként is használják. Minden ilyen dobozból fel lehet tenni gyermekjátékokat, ágyneműt, ruhákat. Mielőtt elkezdené emelni az emeletes ágyat, el kell döntenie, hogy hol fog állni. Azt is el kell döntenie, hogy melyik oldalon jobb a lépcsőket felszerelni a második emeletre. Ha a szoba alacsony mennyezettel rendelkezik, a felső szint nem lehet túl magas.

Gyerekágyak a belső térben

Miután eldöntötte az ágy méretét és megjelenését a gyermek számára, átnézte az interneten található népszerű modellek fényképeit és megtalálta a szükséges rajzokat, elkezdheti elkészíteni a csecsemő királyi ágyát

Minél közelebb van a gyermek a mennyezethez, annál fülledtebb levegőt kell lélegeznie. Másrészt tanácsos figyelembe venni, hogy egy felnőttnek nem szabad a fejét a második szintre támasztania, amikor leül a csecsemőhöz. Az első szint magassága összefügg az ágyon ülés kényelmével, valamint azzal a ténnyel, hogy az alábbiakban fiókot készíthet az ágyneműhöz. Ezen információk alapján megállapíthatjuk, hogy az épülő bútoroknak milyen méretekkel kell rendelkezniük. A legnépszerűbb kiságy lehetőségek a következők:

 •  transzformátor;
 •  csúszó;
 •  egy történet;
 •  emeletes;
 •  hintaszék.
DIY babaágy

Annak érdekében, hogy a matrac és a gyermekágy méretei megegyezzenek, jobb, ha először veszünk egy matracot, és csak ezt követően folytatjuk a kiságy rajzait.

Nappal a transzformátort általában hajtogatják, ezzel felszabadítva a helyiséget a helyiségben. Egy ilyen modellhez egy speciális keretet rögzítenek a falhoz, ahol eltávolítják az összehajtott terméket. Annak érdekében, hogy az ágy látható eleje illeszkedjen a szoba általános stílusához, díszíteni kell. A kihúzható ágy két részből áll. Ahogy a gyermek növekszik, meghosszabbítható. Ehhez speciális kerekek találhatók alul. A kétszintű modellt leggyakrabban két gyermek számára készítik.

Egyszerű barkácságy

Szerszámokból szüksége lesz egy fúróra, kirakós játékra és darálóra.

Az ágyrészek gyártásának feltételei

Ha közvetlenül a fűrészüzemtől vásárolt faanyagot, akkor az alkatrészek gyártásának megkezdése előtt a rudakat és deszkákat körülbelül egy hétig kell tartani abban a helyiségben, amelyben a bútorokat készítik. Erre azért van szükség, hogy a szoba páratartalma megegyezzen az anyagok páratartalmával. Ellenkező esetben a jövőben az ágy egyes részei megrepedhetnek vagy meggörbülhetnek. Amikor az anyag megszerzi a kívánt paramétereket, a deszkákat és rudakat le kell kerekíteni és gondosan csiszolni kell.

lehetőség egy fa kiságy

Minden anyag könnyen megvásárolható a boltban.

Az ágy függőleges gerendáinak olyan magasnak kell lenniük, hogy az oldalak és a hátlapok a felső nyugágy fölé épülhessenek. Az alsó szint első éle általában kivehető. A kiságy védelme fontos biztonsági elem. Különös figyelmet kell fordítani a megbízhatóságára. A kerítéslemezeket belülről önmetsző csavarokkal csavarják a tartórudakhoz. A kalapokat teljesen be kell csavarni a fába. A kerítés gyártása során nyílást kell hagynia a lépések számára.

kétszintes kiságy két gyermek számára

Egy kis szoba esetében a második emeletes kiságy hasonló változata tökéletes, de az első nem lesz.

A létra általában szigorúan függőleges vagy ferde. Először két gerendát rögzítenek, amelyek a vezetők szerepét fogják betölteni. Ezután a lépéseket csavarokkal csavarják fel. A felső lépcső és maga a létra hosszú csavarokkal van rögzítve az ágyhoz. A kerítés és a lépcsők felszerelése után rétegelt lemezeket fektetnek le, amelyeken a matracok helyezkednek el. Mivel a termék minden részét csavarokkal és csavarokkal rögzítik, később könnyen szétszerelhető és másik helyre költözhető.

barkácsolás gyermek ágy padlás

Ez a folyamat általában sok örömet okoz a gyerekeknek, és a második emeleten alvás sokkal érdekesebb.

Egy ilyen emeletes ágy nagyon tartós, és megbízhatóan szolgál több mint egy évig. Ha gyönyörűen fested, majd matt nitro lakkal feded le, akkor nem fog ragyogni a napfény, és sokáig megőrzi a rajzok természetességét. Az oldalak belső része puha ruhával vágható le, amely megvédi a babát a huzattól és a zúzódásoktól.

Emeletes ágy

Ha a gyermek iskolába jár, vagy csak sokat szeret rajzolni - az ágy alatti helyet íróasztallal lehet felszerelni.

DIY gyermekágyak lányoknak

Így még egy kis gyermekszobában is több hely lesz játékra és egyéb szórakozásra.

Előző

Következő