Gyerek matracok töltőanyagok, felületek, keménység és vastagság

A gyermek óvodájának berendezése során a gondozó szülők nagy figyelmet fordítanak az ágy és a matrac kiválasztására. A gyermek matraca a gyermek egészségének legfontosabb vásárlása. De a választás során sok kérdés merül fel. És nagyon szeretnék megnézni egy ilyen matrac modellt, hogy a szeretett hercegnő és a borsó vagy a herceg jól érezzék magukat, és ugyanakkor megőrizzék az egészséget.

Baba matrac

A csecsemő matracának kiváló minőségűnek, kényelmesnek és korának megfelelőnek kell lennie

Milyen matracot válasszon egy 0-17 éves gyermek számára?

A gyártók különféle típusú matracokat kínálnak, de a gyermeki termékek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a műszaki jellemzőket, az anyagot, az egyszerű karbantartást

A gyermekeknek szánt matrac a fő alkotóelem, amelyen a jó alvás függ, és az alvás szent. A gyermekorvosok következtetése szerint egy újszülött gyermek zavartalanul alszik naponta legalább tizenhat órát. 3-5 évig az alvás 11-13 óráig tart. 7-17 éves korban az alvás időtartama 8-13 óra. Ezért a lényeg az, hogy érzelmi vásárlás előtt megvizsgáljuk a matrac minőségét. Nem a kinézetet kell néznie, hanem azt, hogy mi van benne. Ráadásul az élet első éveiben a gerincoszlop kialakulása a gyermekeknél fordul elő, ezért annyira tanácsos az újszülött gyermek számára kifogástalan matracot választani a gyártók meglehetősen nagy kínálata között, és amint felnő a jövőben. Értékes tudni, hogy Oroszországban még nem hozták létre a gyermekek matracainak tanúsítását. Ezért a termék vásárlásakor tanácsos figyelembe venni a szülők kiválasztási kritériumait.

Matrac kiválasztási kritériumok

Paraméterek és vastagság

Az ágy méretéhez és életkorához igazodik. Az újszülött gyermek matracának vastagsága 7 - 12 cm, nem több.

Újszülött matrac

Az újszülöttek és a 3 év alatti gyermekek matracai közepes keménységűek, leggyakrabban kókuszrostból

Ezt figyelembe veszik a baba nagyobb védelme érdekében. A felnövekedés során három éves kortól a vastagság 20 cm-re növekszik, a matrac és az ágy arányosságának elve is megmarad. A gyermekek és serdülők matracai szabványos paraméterekkel rendelkeznek:

1) 120 * 60 cm - 0-1 éves korig

2) 140 * 70 cm - 1-5 éves korig

3) 160 * 80 cm - 5-11 éves korig

4) 190-200 cm H, 80-130 cm NY - tizenévesek számára

Merevség

Baba matrac

A gyermek matracát helyesen kell megválasztani - nem lehet túl puha vagy túl kemény

Mivel a gyerekek nem formázott egyenes vonalúak, a gerincoszlop S-alakú görbülete nélkül születnek, és csak hároméves korukra fejlődik ki, ezért fontos megtalálni a szükséges merevségű matracot. Az orvosok természetesen megtiltják az egy év alatti gyermekeknek, hogy puha ágyon aludjanak a csigolyák görbületének megakadályozása érdekében. Jobb, ha egy kemény vagy közepesen kemény matracot választ a gyermek számára erre az életre. Kétoldalas matracok vannak, amelyeknek az oldala különböző típusú. Egyéves koráig a baba biztonságosan szimatol a kemény részen, és a puccs lejárta után másfél évvel a lágyabb oldalon alszik. A merevség és a mérsékelt merevség hét évesnél fiatalabb és idősebb gyermekek számára mutatkozik meg, egy ilyen matrac nem árt, de segít a gyönyörű testtartás és az erős csontok kialakításában. Hét éves kortól már nagyszerű az ortopéd matrac.

Négy éves kortól, amikor a gyermekek intenzíven fejlesztik a csontokat, a nyugalmi felület merevségének szilárdnak kell maradnia, de választhat rugós matracot

Segédanyagok

Választható rugó vagy töltő matrac

A rugóval vagy töltővel ellátott matrac kiválasztása a gyermek életkorától és egészségi mutatóitól függ

A töltőanyagok merevséget, környezetbarátságot, alvási kényelmet és matrac elégedettséget biztosítanak. A hagyományos bölcsességgel ellentétben a töltőanyag teljesen természetes összetételére nincs szükség. Az allergiát természetes összetevők provokálják. A legjobb variáció a kombinált matractípus. Például kókuszrost latex vagy hab. Olyan, amely képes lélegezni, és nem járul hozzá az allergiához. Szükséges, hogy a töltőanyag ne váltson ki káros gőzöket. Ebben a szegmensben töltőanyagok ismertek: pamut, latex, holofiber, len, gyapjú, hab, kókuszrost. De köztük vannak a nagyon természetes, allergén összetevők. Például a gyapjú. Egy ilyen terv anyagai, mint a filc, a faforgács, a szalma, több szivárgás után ellenállhatnak és roncsolódhatnak. A kókuszrost idővel gördül, rögös felületet képezve, vagy ha nem megfelelően tárolják, rothadhat és felszabadíthatja a gyantát. Mindezt figyelembe kell venni a választás során.

Impregnálások

Matrac huzat impregnálással

Közepes szilárdságú ortopéd rugótalan matrac antibakteriális impregnálással

A gyermek hihetetlenül kedvező és szabvány szerint is szükséges lesz, ha a burkolatot és a tölteléket speciális impregnálásokkal kezelik, például antimikrobiális, gombaellenes, atkaellenes, porálló, tűzálló. Ez az információ a gyermek matracjának csomagolásán és címkéjén szerepel.

Felület

Jacquard-ügy

Ortopéd matrac jacquard huzattal

Ha ésszerűen kell választania egy matracot egy gyermek számára, alaposabban meg kell vizsgálnia annak felületét. Olcsó modelleknél a borítót egyszerű és gyenge szövetekből varrják, amelyek egy pillanat alatt elszakadnak. Például chintzből. A legjobb matrachuzat a jacquard, amely pamut és szintetikus anyagok keveréke. Egy ilyen borító sokkal tovább fog tartani.

Tipp: Vegyen még egy matracot és egy vízálló pelenkát. Ezek a termékek további védelmet nyújtanak a por és a szivárgás ellen. Légáteresztő membránból készült matrac, amikor a gyermeket leírják, a folyadék nem szivárog, de a levegő átjut a légzőmembránon. Mossa a matrac termékeket hetente egyszer. A matracot rendszeresen porszívózzák.

Sűrű vízálló matrac huzat

Vastag vízálló matrachuzat a baba matrac védelme érdekében

Újrafelhasználható vízálló pelenka

Újrafelhasználható vízálló újszülött pelenka nyuszikkal

"Tél-nyár" forgatható matracok, előnyeik

Ortopéd rugótlan matrac, amelynek kivehetetlen huzata az egyik oldalon természetes gyapjúból, a másik oldalon természetes pamutból van varrva.

Pragmatikus döntés a kétoldalas matrac kiválasztásakor. Ennek egyik oldala szigetelt anyagból készül, a másik hűvösebb, de jó légáteresztő képességgel rendelkezik. A téli rész gyapjúból készül. Kiválóan taszítja a váladékot, és a szigetelő alkatrészek kiváló hőmegtartást biztosítanak. Jacquard a legjobb a nyári oldalra. Légáteresztő, csúszásmentes felülete és nedvességálló. A két töltőanyag általában a kombinált téli-nyári matracokat alkotja. Téli oldalon latex. Nyáron kókuszdiót használnak. Ezeknek a matracoknak a sokoldalúság a fő előnye. Ilyen modellekben az oldalak a felület merevségének mértékében különböznek. Amikor a baba felnő, és kényelmetlen neki a kókusz keménységén aludni, a matrac rugalmas latex felületre fordítható.

Matrac független rugótömbbel

Matrac különálló rugótömbbel, további rétegekkel hőszálból, gyapjú steppeléssel és jacquard huzattal

Rugós és rugótalan matracok

Rugós matracok gyerekeknek

A rugós matracokat, különösen a Bonnel-blokkkal ellátott matracokat, nem ajánlott aludni a gyermekek számára.

A gyerekek rugós felületen történő alvása nem a legjobb megoldás. Ennek oka a rugók rezgése, amely negatívan befolyásolja a gyermek testét. A test növekedésének legfeljebb huszonöt évig a legjobb rugós matracon aludni. Ezután felvehet egy rugós, ortopéd matracot, mivel a csontrendszer kialakult, és a rugók semmilyen rezgésének nincs hatása. A test növekedése során a feszes és merev felület lesz a megfelelő választás. Alkalmas a fejlődő csontvázra és megelőzi a mozgásszervi megbetegedéseket. A rugótalan gyermekmatrac további pluszja a kitartó állóképesség lesz, ilyen gyermeki tevékenység, mint a kiságyra ugrás.

Matrac modell rugóval vagy anélkül

Válasszon matracot rugóval vagy anélkül, a gyermek korától és a gerincbetegségek jelenlététől függően

De a rugós modellek között érdemes megkülönböztetni a függő rugós és független rugós gyerek matracokat. A különbség közöttük abban áll, hogy a rugók tömb formában kapcsolódnak egymáshoz. A matracok klasszikus rugói nem nyújtanak ortopédiai hatékonyságot, és lehetőleg nem kiságyakban használják őket. A matracok független rugótömbje ortopédiává teszi őket, de fiatalon nem ajánlott rajtuk aludni. Serdülők számára egy független rugós egységgel ellátott matrac alátámasztja a gerincet, egyenletesen osztja el a terhelést és csodálatos ortopéd hatást kölcsönöz, de mindig a mérsékelt szilárdságra helyezve a hangsúlyt. Orvosi okokból a rugótalan modelleket gerincoszlop, izom-csontrendszeri és keringési rendellenességekben szenvedő serdülőknek szánják.

Kombinált gyermek matrac

Rugótalan kombinált gyermek matrac, különböző töltelékkel

Pamut és hab matracok

Olcsó baba matracok

Az olcsó gyermekmatracokat kétféle töltőanyaggal gyártják: vatta és habgumi

Néhány szó alvó gyermekek matracos vattamodelljeiről. Ezek a matracok meglehetősen rossz minőségűek, és nem a legjobb elavult megoldás. Nem csak egy gyermek, hanem egy felnőtt egészségét is alááshatják, még rövid használat esetén is. Ez a matrac gyorsan felszívja a vizet, a kellemetlen szagokat, hosszú ideig szárad, elveszíti alakját, csomókat képez benne. Vannak hab matrac modellek is. Gyermekek számára sem ajánlott ilyen termékeken aludni - puhaságuk miatt nem szabják meg az alvási felület merevségével szemben támasztott követelményeket. Nem nyújtják a szükséges támaszt a gerinchez és a kényelmes alvási körülményekhez, jobb, ha megtagadják az ilyen matracokat. Ennek eredményeként gerinc görbület és idegesség jelentkezik.

Innovatív, hipoallergén gyermekmatracok

Újszülött matrac

Az újszülött matraca speciális termék, amely felelős a gyermekek nyugodt alvásáért

A haladó gyártók már kínálnak hasonló matracok modelljeit. Ezek a gyermekmatracok egyedi szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek tudományosan bizonyított akadályt jelentenek az atkák, baktériumok, por, penész és más allergének ellen. A borító puha, tapinthatóan kellemes, foltálló textíliákból készül, amelyek megbízhatóan védik a belsejét a nedvességtől és az esetleges eltömődéstől. A hővarratok teljesen kizárják annak lehetőségét, hogy az összekötő elemek révén az allergének és kórokozók bekerüljenek. És egy ilyen gyermekmatrac egyedi szűrőknek köszönhetően lélegzik. A szűrők pórusai annyira aprók, hogy a baktériumoknak és még a vírusoknak sem semmi esélyük bejutni. De ez lehetővé teszi a tiszta levegő kiváló keringését. Ezenkívül annak a ténynek köszönhetően, hogy a fedél és a szűrő nem engedi a folyadékot bent, az ágynemű nem igényel különösebb gondozást. Ez egyszerű, és abból áll, hogy egyszerűen törölje le a felületet tiszta ruhával és meleg szappanos vízzel. Néhány percbe telik, amíg a felület megszárad. A termék habja a legjobb minőségű. Ezeket a modelleket is általában kétirányú merevséggel tervezik. Az ilyen matracmodellek kiváló védelmet nyújtanak a porallergiás, bronchiális asztmában szenvedő gyermekek számára, valamint mindenki számára, aki törődik a megfelelő alváshigiéniával és gyermekének egészségével.

Hipoallergén ortopéd matrac

Hipoallergén ortopéd matrac gyerekeknek Len-holofiber-kókuszdió

Kókusz matracok gyerekeknek

A tökéletes matrac egy újszülött számára

Az újszülött számára ideális matrac a kókuszrét matrac

A Prolatexed kókusz kókuszrostot az úgynevezett kókusz matracokban használják. Az ilyen típusú matracmodifikációkat megnövelt merevség jellemzi, amelyet minden életkorú gyermek számára terveztek. A kókusz kókuszrost (kókuszdió) szerves anyag. A kókuszrostot a kókuszfából nyerik a szálak elválasztásával. Háromszáz napos vízben való áztatás, majd alapos szárítás után a szálakat megtapasztják, latexzel telítik, hogy rugalmasságot nyújtsanak. A kijáratnál olyan termékeket kapnak, amelyeket aztán matracok gyártásához használnak fel. A 3 évesnél idősebb gyermekek matracaiban a kókuszt általában kombinált formában használják latexszel együtt. Az újszülött matracok megfelelő töltőanyagának is tekintik. A kókusz kókuszrost természetes, hipoallergén, lélegző alkotóeleme a gyermek matracait szívóssá, szilárdvá és tartóssá teszi.

A gyermek matraca, amelyben a kókuszrost a természetes latex rétegei között helyezkedik el, tökéletes a gyermek fejlődő gerincéhez

Gyerek matracgyártók

A legjobb matrac kiválasztásakor és vásárlásakor ügyeljen a gyártók feltétel nélküli hírnevére, amelyet az évek során bizonyítottak és pozitív vásárlói vélemények támasztanak alá.

 1. Askona (Oroszország-Svédország) ortopéd matracok gyerekeknek.

  Gyerek matracok Ascona

  Az Ascona gyermekmatracokat a Bonnel rugótömb vagy monolit tömbök alapján tervezték

 2. BabySleep (Oroszország-Olaszország) matracok és párnák gyerekeknek
 3. Ormatek (Oroszország) gyermek ortopéd matracok.

  Ormatek társaság

  Az Ormatek cég jó hírnévnek örvend a gyermek- és felnőttmatracok tulajdonosai körében

 4. DreamLine (Oroszország) kétoldalas matracok, nem szabványos modellek gyártása.
 5. Plitex (Oroszország) matracok újszülöttek számára

  Belorusz Plitex vállalat

  A belorusz Plitex vállalat az egyik vezető gyermekmatrac és ágynemű gyártója a FÁK-ban

 6. Lineaflex (Oroszország-Olaszország) ortopéd matracok gyerekeknek

  A LineaflexL olasz vállalat

  A LineaflexL egy olasz vállalat, amely anatómiai matracok gyártására specializálódott

 7. MaterLux (Olaszország) matracok, alvó kiegészítők gyerekeknek

  MaterLux termékek

  Az összes MaterLux termék nagyon jó minőségű

Előző

Következő