Párnák terhes nőknek, formák, anyagok és töltőanyagok

A nő terhessége fontos, döntő időszak az életében. Ez a 9 hónapos lány különösen igényli a férfiak gondozását. Nemcsak a férjek tudnak segíteni a kismamáknak a szülés előtt. Ez egy speciális ortopéd áruházból vásárolt kismama párnával végezhető el. Az egészséges alvás kiváló gyógymód számos betegségre. Ha az ember elegendő alvást kap, másnap reggel erőteljesnek, energiával telinek érzi magát. A terhes nőknek megfelelő alvásra van szükségük. A test fáradtabbá válik, nehezebb járni, és kényelmetlen az oldalán feküdni. Tanács a férfi felének - ha a felesége 3-4 hónapos terhes, ok arra, hogy gondolkodjon a terhes nők párnájának megvásárlásán.

A terhességi párna hatékonysága

A terhes nők párnájának hatékonyságát a terhes nők és az anyák számos felülvizsgálata megerősíti

A férfiak gyakran azt mondják, hogy egy speciális alvóeszköz vásárlása nem megfelelő luxus, szeszély, amely nélkül könnyen meg lehet csinálni. Belépve egy ortopédiai üzletbe, látva az ilyen termék költségeit, a férfi fele általában nem ért egyet a vásárlással. Itt egy tipp a férfiaknak: három másfél literes palack vizet csatoljon hevederrel a gyomrához, és feküdjön le az oldalára, hogy elaludjon. Amikor körülbelül egy órán át megfordul aludni próbálja megunni ezt a vállalkozást, akkor meg fogja érteni, hogy a terhes nők számára készült párna nem luxus, hanem szükségszerűség.

Az alvásminőség javítása

A várandós nők párnájával nem lehet teljesen megoldani az alvási problémákat, de minőségének javítása teljesen lehetséges

Hogyan segít egy párna egy nőnek?

Az észrevehetően lekerekített has csaknem 10 kilogramm súlyt ad tulajdonosának. Ez befolyásolja az életmódot. A gyaloglás sokkal nehezebbé válik, és a mindennapi háztartási feladatok elvégzése nagy gondot jelent. Úgy tűnik, hogy a testi, pszichológiai túlterheléstől csak az egészséges, egészséges alvás szabadul meg. De az elalvás problémát jelent. Ennek megoldására a nőgyógyászok az ortopédekkel együtt olyan csodálatos eszközzel álltak elő - egy párnát terhes nőknek.

A gyártók a szülési párnák széles választékát kínálják, amelyek formában, anyagban, töltőanyagban, valamint árban és gyártóban különböznek egymástól.

Alvás közben a test általában az oldalán áll. Ez a legkényelmesebb helyzet. Sőt, az orvosok azt javasolják, hogy a nők aludjanak az oldalukon. A baba legjobb vérellátása garantált. Az a tény, hogy amikor az anya a hátán fekszik, a benne lévő gyermek súlyával fontos edényeket szorít. Ez a helyzet befolyásolja a magzat vérellátását, ami hipoxiához, oxigén és tápanyagok elégtelen ellátásához vezet. Jobb, ha egy lány szülés előtt megfeledkezik arról, hogy hasra pihen.

Kényelmes egy ilyen párnán aludni éjszaka.

A párna lehetővé teszi, hogy a terhes nő kényelmesen, ölelkezve, az egész testet támogatva ülhessen

A pihenés egyetlen módja az, hogy alszik az oldalán. A terhes nő alvó párnája segít abban, hogy egy álomban biztosítsa a pocak helyes rögzítését.

Pihenési lehetőségek

Egy terhes nőnek rengeteg lehetősége van a pihenésre egy ilyen párnával.

Alvási kiegészítők fajtái a kismamának

Alakú fajták

Összesen többféle alakú párna létezik: bagel, U, C és I alakú, valamint G-párna

Mint minden terméknél, a terhes nők alvópárnáit is különböző kivitelben árusítják. A következőkben különböznek:

 • méret;
 • forma;
 • a felső anyag típusa;
 • belső töltőanyag;
 • tervezés;
 • színek.

Három fő szempont alapján kell kiválasztani egy terméket a jó alváshoz. Ez az alvó kiegészítő mérete, alakja, belső összetétele. Miután eldöntötte ezeket a kritériumokat, kiválaszthatja szín, szövettípus és tervezés szerint.

Az ortopédiai betétek közötti fő különbség a forma. Különböző termékek alkalmasak a szép nem minden képviselőjére. Azt:

 • U alakú; A hungarocell gömbök nagyok és kicsiek. Az ilyen töltőanyaggal rendelkező párnák követik a test alakját, lehetővé téve a terhes nő számára a legkényelmesebb helyzetet.
 • bécsi kifli;
 • G alakú;
 • C alakú;
 • L alakú;
 • egyenes (I alakú).

Minden típus alkalmas a különböző testfelépítésű nőkre, amelyek tulajdonságai a megfelelő választást ösztönzik.

Ha kétségei vannak a terhes nők párnájának megválasztásával kapcsolatban, forduljon nőgyógyászához. Az orvos megmondja, mire figyeljen vásárláskor.

Fontos. A termék megvásárlása után ki kell próbálni otthon. Ha a vásárlás valamilyen módon nem felel meg Önnek, forduljon szakemberhez, vagy cseréljen termékeket.

A párnának hozzá kell járulnia az alvás kényelmének növeléséhez, a fáradtság enyhítéséhez.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

A párna vásárlásának okai

Miért hasznos a kismama- és ápolópárna

Ahhoz, hogy a kismamák számára megfelelő ágyneműt válasszon, kövesse számos követelményt.

 1. Vizsgálja meg alaposan az egyes elemeket. Az összes varratot megfelelően kell varrni, mielőtt a vitrinre kerül. Ha jelentős hibákat talál - ok arra, hogy gondolkodjon a márka általános minőségén.

  Vásárlás előtt megvizsgáljuk a modelleket

  A terméket alaposan megvizsgálják vásárlás előtt - jobb, ha kiváló minőségű és kényelmes modelleket választanak

 2. Speciális ortopédiai üzletek kötelesek kínálni a termékeik kipróbálását. Szánjon rá időt a vásárlásra. Feküdjön le a kanapén a boltban, ölelje meg a párnát. Forduljon minden helyzetben. Tegye meg a megfelelő következtetéseket, hogy ne kelljen visszaküldenie a terméket. Ha az üzlet nem rendelkezik tesztelési szolgáltatással - ok arra, hogy elgondolkodjon az üzlet tulajdonosának szakszerűségén.

  A termék puha és rugalmas

  A termék puha és rugalmas, egyáltalán nem okoz kellemetlenséget, ha a gyomra alá teszi

 3. Ügyeljen a betét szilárdságára. A nagyon rugalmas termék kényelmetlen lehet (valamint kemény is). Átlagos az, amire szüksége van. Különböző fokozatok vannak a lágyság / keménység mértéke szerint.
 4. Vegye figyelembe az otthoni ágy méretét. Különböző modellek állnak rendelkezésre, különböző méretben. Ha férjével fogsz aludni, bizonyos típusú párnák nem fognak működni. Ha az otthoni ágy lenyűgöző méretű, válasszon nagyobb termékeket.
 5. Hivatkozz az érzéseidre. Néha az emberi bél megmondja, hogy egy termék alkalmas-e neki vagy sem. Ha nem elégedett a színnel, a dizájnnal vagy valami mással - ne rohanjon vásárolni, mert minden nap párnán kell aludnia.
 6. Vásároljon terméket készletgel. Szülés után néhány anya biztonságos alvóhelyként kiegészítőket használ a csecsemő táplálására, játékokra. A különböző töltőanyagok idővel másképp viselkednek. Ha a vásárlást hosszú távú használatra tervezték, akkor jobb, ha nagy összeget költenek, minőségi terméket vásárolnak.
 7. A termék kárpitszövetének természetesnek, kellemes tapintásúnak kell lennie, és nem irritálhatja a bőrt. A drága selyempárnák vásárlása teljesen indokolt. Nyáron, meleg időben a felület hűsítő hatású lesz.

  Párna szövet

  A szövet sima és kellemes tapintású legyen, figyeljen minden apróságra

Szánjon rá időt a pénzügyek elköltésére. Vizsgáljon meg közelebbről több céget, modellt. Hasonlítsa össze a termékeket, válassza ki a legmegfelelőbb, legjobb minőséget. Idővel megköszönöd magadnak az "aprólékos" megközelítést.

Párnaformák a kismamák számára

Különböző formájú kismamákat használnak, hogy minden nő egészséges alvást biztosítson. Az alábbiakban bemutatjuk az összes olyan lehetőséget, amely csak a boltok polcain található.

U alakú

Az egyik legnépszerűbb lehetőség, az U alakú párna has- és háttámogatást nyújt, és egyenletesen osztja el a terhelést a gerincen

Ezt tartják a legkényelmesebbnek. A forma minden ponton alátámasztja a testet. Szimmetria figyelhető meg a gyártás során. Alvás közben tetszés szerint megfordulhat, anélkül, hogy félne a kényelmes állapot elvesztésétől.

Előnyök:

 • a test kényelmes alvása az alvás során;
 • a szimmetrikus forma minden oldalról takarja a testet, alvás közben szükségtelenné teszi a kiegészítő megfordítását;
 • jó háttámla, has;
 • kirakja az intervertebrális lemezeket;
 • egyenletesen osztja el a hátoldalon lévő terhelést;
 • pihenő lábizmok.

De van egy hátránya: a méretek olyanok, hogy kevés hely lesz az ágyon. A szeretettel ölelésben aludni nem fog sikerülni.

U alakú párna használata

Példák az U alakú párna használatára

Három alapvető (standard) méretben kapható:

 • 280 * 35 cm;
 • 340 * 35 cm;
 • 360 * 35cm.

A hossz (első érték) a kihelyezett párnára vonatkozik. Vagyis patkó alakú a fele a méretnek.

Mint látható, az ilyen alvó kiegészítők méretei a kismamák számára olyanok, hogy lehetővé teszik a test elhelyezését a puha részen. A nagy termetű nők nem aggódhatnak: 360 * 35 cm teljesen alkalmas a használatra.

A nők körében a legnépszerűbbek a Le joy, a Body Pillow kiegészítők. A 2018-as statisztikák azt mutatják, hogy ezeknek a vállalatoknak az alvási termékeit gyakrabban vásárolják, mint mások. Az U maxi standart modell népszerű. Átlagos költség: 3000 rubel.

G alakú

G alakú párna

A G alakú párna hasonlít a bagel párnához, de a feje alatt az egyik oldalán van egy tartó

Ez a modell nemrég jelent meg az ortopédiai termékek piacán. Méretében egy ilyen terhes nőknek szánt párna kevés helyet foglal el: 350 * 35 centiméter, az ágy lekerekített alakjának köszönhetően együtt fekszenek.

Előnyök:

 • kényelmes háttámla, lábak, has, fej;
 • kevesebb helyet foglal el, mint az U alakú;
 • pihenhet a férjével egy szabályos méretű ágyon.

Csak egy hátránya van: egy álomban, ha át kell fordulnia a másik oldalon, a terméket meg kell fordítani.

A Dreamcatcher-t érdemes megemlíteni márka ajánlásokként. Különösen népszerűek a Farla Care G 370 * 35 centiméteres modellek. A kismamák egy zsák jelenlétét ünneplik a szállítókészletben. A vállalat felajánlja az ügyfeleknek, hogy önállóan választhassák ki a töltőanyag összetételét, amelyet:

 • habosított polisztirol;
 • szintetikus téliesítő;
 • comfortel;
 • műhattyú (liba) le;
 • holofiber;
 • thinsulate.

A fenti anyagokat a belső töltéshez bármilyen alvó kiegészítőkhöz lehet használni a helyzetben lévő nők számára. Minden a termékek gyártójától függ.

Bécsi kifli

Bagel párna

A bejgli párna kevesebb helyet foglal el, mint egy patkópárna, és a feje, a háta vagy a pocakja alá helyezhető

Nagyon kényelmes forma egy terhes lány alvópárnájához. Nem csak álmos éjszakán, hanem nappal is használható, TV-nézés vagy művészeti könyv olvasása közben.

Előnyök:

 • a bagel alakja minden oldalról támaszt nyújt a test számára;
 • a hasnak megfelelő bevágás kényelmes pihenést biztosít éjszaka;
 • nem foglal sok helyet.

Ennek az alvó kiegészítőnek, mint minden aszimmetrikusnak, a hátránya egy: ha át kell fordulnia a másik oldalon, a párna átfordul a másik oldalon.

Jó lehetőség ilyen alakú alvó kiegészítő vásárlására a Best-mam márka. A modell neve "Bagel". A külső kárpit pamut. A belső bélés kígyóval készült, amely lehetővé teszi, hogy vásárlás előtt kiválassza a töltőanyagot, valamint kicserélje a megsütöttet. A kígyó varratát titokban varrják, így a fém kutya nem okoz kellemetlenséget.

Tartozék költsége: 2000 rubel.

C, I alakú (banán, félhold)

Banana C párna

A banánpárna (bumeráng párna) a C betű alakú, a terhesség utolsó hónapjaiban kényelmes aludni vele - az oldalán

Ez a forma kényelmes pihenést biztosít a terhesség alatt. Különösen kényelmes egy ilyen párnán aludni később, oldalsó helyzetben. Szállítás közben nem sok helyet foglal el.

Előnyök:

 • együtt alhatsz;
 • kényelmes magával vinni egy utazásra;
 • könnyen mozgatható, ha át kell fordulnia.

Hasonló lehetőség az angol I. betű alakú tartozék. Az egyetlen különbség az, hogy nincs hasadék a hasban.

I alakú párna - egy közönséges, körülbelül 230 cm hosszú henger, nem sok helyet foglal el, és jelentősen csökkenti a gerinc terhelését

Ez a kétféle alvó kiegészítő a kismamák számára nagy népszerűségre tett szert tömörségük, a test kényelmes oldalra helyezése miatt. Számos gyártó gyártja termékeit egy speciális nyílással a párnahuzathoz - cipzárakhoz. Ez a megoldás lehetővé teszi a töltőanyag kényelmes cseréjét, vagy egy meglévő sűrűségének (rugalmasságának) csökkentését / növelését.

L alakú párna

L alakú kismama és szoptatós párna a kényelmes alvásért

Töltőanyagok típusai: a legjobb kiválasztása

Párna töltő

A párna tölteléke lehet természetes vagy szintetikus.

Különböző anyagokat használnak a párnák kitöltésére. A gyártó a fő választási kritériumot jelöli:

 • környezetbarát;
 • hipoallergén;
 • rugalmasság;
 • tartósság;
 • minőség;
 • Egészség és biztonság.

A fenti követelményeknek szintetikus töltőanyagok felelnek meg, például:

 • holofiber;

  Holofiber töltőanyag

  A holofiber nem okoz allergiát és jól megőrzi formáját, de fél a nedvesedéstől és nem annyira rugalmas

 • comfortel;

  Filler komer

  A Comforrel a holofiber egyik alfaja, nem spirál, hanem gömb alakú rostok vannak

 • habosított polisztirol;

  A polisztirol habgolyókkal töltött párnák követik a test alakját, lehetővé téve a terhes nő számára a legkényelmesebb helyzetet

 • szintetikus téliesítő;
 • mesterséges bolyhok;

  Töltő szintetikus szösz

  A szintetikus pihe (szintetikus pihe) szinte minden tulajdonságában hasonló a holofiberhez

 • thinsulate.

  A Thinsulate vagy a műhattyú pehely könnyű és súlytalan, a természetes pehely minden előnyével rendelkezik, és nincs allergiás reakció lehetősége

A gyártó elvárja, hogy termékét újszülötteknél használja. Ezért a kiválasztás a biztonság, a hipoallergénség kritériuma alapján történik.

Bambusz szál

Bambuszrost - tökéletes anyának és babának egyaránt

A habosított polisztirol gömbök nyugtató hatásúak, hosszú ideig megőrzik rugalmassági tulajdonságukat, és könnyen cserélhetők.

A holofiber gyorsabban elhagyja rugalmas állapotát, ezért élettartama rövidebb. De ez utóbbi költsége alacsonyabb, mint a polisztirolé.

A Sintepon, a komfortl a holofiber analógjai. A Sintepont a három töltőanyag közül elsőként találták ki. Nincs magas rugalmassági indexe, ezért ritkán használják.

A komer pedig széles körben használatos terhes nők, újszülött gyermekek alvási kiegészítőihez.

A külső kárpit természetes szövetből készült. Azt:

 • pamut;
 • durva kalikó;
 • selyem.

A selyem párnahuzatok drágák, de kellemesek a test számára. Pamut, calico is jók.

Az alvó párnák kiválasztásának fontos pontja a termék színe. A modern pszichológusok jobban figyelnek erre a pontra, mint a párna formájára. Tanulmányozza az egyes árnyalatok hatását az ember pszichés állapotára, az idegrendszerre. Az erősen világos, durva színárnyalatok nem fognak működni. A puha égkék, rózsaszín-narancssárga, őszibarack színek, a kerti fű árnyalatai, az olajbogyó jól alkalmazható helyzetben lévő lányokhoz és egy hálószoba belsejéhez.

Milyen színeket válasszon?

 1. Sárga. A naptól született friss szín. A gamma elősegíti a kreatív gondolkodást, a nyugalmat, a kikapcsolódást. Az orvosok sárga színt adnak a kisgyermekeknek. A szín ösztönzi a kreatív gondolkodást.
 2. Zöld. Megvan a növények életet adó ereje. A föld adományozta, az árnyék megnyugtatja, nyugtatja az idegrendszert, jó formában tartja az idegeket.
 3. Barna. Biztonsági szín. A világos árnyalatok kényelmi állapotot hoznak létre, kommunikálnak. A terhes nők számára jobb, ha nem használnak sötét színeket.
 4. Narancs. Meleg, gazdag árnyék, amely frissességet, energiát és napot ad. Vigye fel a narancsot barack, rózsaszín árnyalatokkal. Világos, sápadt, békés - narancssárga szín világít minden szobát.
 5. Menta. A halvány árnyalat lágy frissességet kölcsönöz a hangulatnak. A telített menta színek energetikai állapotot hoznak, energiát adnak.

A borítók színei d

Különböző formájú párnák huzatainak színei

Fedezze fel a színterápia ősi indiai tudományát. Ismerje meg az egyes árnyalatok emberi testre gyakorolt ​​hatását. Lepje meg a terhes nőt eredeti ajándékkal, csábító háttérrel.

Előző

Következő