Kanapé kárpit, melyik szövetet a kárpitozott bútorokhoz jobb választani

anyag a kanapé kárpitozásához

A nappaliban található kanapé kárpitozásának anyagának kiválasztása

A pszichológiájú személy nem veszi észre a körülötte lévő kényelmet. A kényelem iránti természetes vágy arra vezetett, hogy a kellemes érzések mindennapossá váltak, és a kényelmetlenség is feltűnőbbé vált. Ezért válik nagyon fontossá azon anyagok megválasztása, amelyekkel az ember folyamatosan kapcsolatba lép. Sőt, mint például a kanapé kárpitozása az előszobában vagy a nappaliban. A változatosság és a széles választék a piacon lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy az igényeinek megfelelő szövetet válassza. Sőt, bármilyen költségvetésből lehet vásárolni. Csak meg kell értenie az igényeit, és akkor a kanapé a legmegfelelőbb öltözékbe öltözik.

Bútorszövet színe

A bútorszövetek színváltozata

Legjobb nem szőtt kanapé kárpit

A mesterséges eredet alacsony költséget és tartósságot biztosít az anyagoknak. A szintetikus anyagok néhány fontos szempontból gyakran megkerülik a természetes társaikat. A kárpitgyártási technológiák a további impregnálások és a szintetikus szálak miatt egyre korszerűbbek. Évente megjelennek új márkák, saját tulajdonságokkal. Íme néhány a közönséges nem szőtt textíliák közül.

 1. Nyáj
Szövet - nyáj

A legnépszerűbb kopásálló és hipoallergén szövet egy kanapén, különböző színekben és mintákban - nyáj

A kanapé kárpitjának ez az anyaga ragasztott szálakkal ellátott alap. Számos olyan módosítás létezik (például mikroszálas), amelyek további funkciókat adnak hozzá. Az előnyök között szerepel az alacsony költség (de vannak drága márkák is), a szín- és nedvességállóság, a károkkal szembeni ellenálló képesség. A kárpit nem villamosított, és nem vonzza a kis részecskéket. Mindezek az előnyök teszik a nyájat a világ legtöbb kanapéjába. De a szagok felszívódása és a gyors kopás nem teszi lehetővé a kanapé kárpitozását a nappaliban.

Pad és kanapé

Pad és kanapé kék nyájjal kárpitozva

 1. Faux velúr
Suede Suarez

A Suarez velúr semleges, hideg és meleg színekkel rendelkezik a kollekcióban bármilyen belső megoldáshoz

A különféle színek és anyagkonfigurációk lehetővé teszik a kanapé tervezését és "illesztését" bármilyen belsőépítészeti megoldáshoz. Ugyanakkor a mesterséges velúr "melegsége" lehetővé teszi, hogy a nappaliban használja. A polár kárpit szövet gyorsan kopaszodhat. Felhívjuk figyelmét, hogy tisztításhoz nem használhat vegyszereket. Vigyázzon velúrra vásárláskor, mivel a rossz minőségű alap gyors deformációhoz vezet.

Sarok kanapé velúr

Faux velúr sarokkanapé

 1. Szintetikus bőr
Műbőr király

A Leatherette King ellenáll a nedvességnek, a deformációnak és a fakulásnak

A műbőr már határozottan bekerült az emberi élet mindennapjaiba. A költségek jóval alacsonyabbak a természetes bőrhöz képest, ami vonzza a tömeges fogyasztókat. A kopásállóság és a nedvességállóság mutatói magasabbak, mint egy természetes társa. A tisztítás csak a kanapé nedves ruhával vagy szivaccsal történő enyhe törlésére korlátozódik. De az anyag gyúlékony, a testhez is tapad. Nem a legjobb választás a hálószobában, mivel a műbőr kárpitozáson való alvás nem túl kényelmes.

Kombinált műbőr kanapé

Moduláris klasszikus kanapé műbőrből

A legjobb textil kárpit kanapéhoz

A természetesség és a természet közelségének rajongói számára a gyártók sokféle kárpitszövetet kínálnak a kanapékhoz és más típusú kárpitozott bútorokhoz. A magas szintű környezetbarátság egyesíti az alábbiakban felsorolt ​​szöveteket.

 1. Jacquard
Vastag és tartós szövet

Sűrű és tartós szövet, különböző színekben és mintákban a kárpitozáshoz - jacquard

Az anyag csak félig természetes. De ez csak növeli erejét. Az érintés puhasága rugalmasságot biztosít a szövet különböző helyiségekben való elhelyezéséhez, és növeli a használat kényelmét. Olyan, mint a selyem. A kiégés hiánya lehetővé teszi a kanapé nyugodt tisztítását és szárítását sokszor. Kis hátrány - ez a szövet a kanapéhoz csúszik. Vigyázzon, és zárja ki a nedves tisztítást, mert ez tönkreteszi a bútorok kárpitozását.!

Nappali kanapé

Nappali kanapé bútor jacquardból

 1. Zsenilia
Zsenília Dota

Zsenília Dota szép pöttyös textúrával és puha bolyhos felülettel

Cölöp és cérnák a szövés sajátos módján képezik a kanapé kárpitjának alapját. A természetes zsenília ellenáll a fakulásnak. Tehát a kárpitszövet idővel történő deformációja nem szörnyű a zsenília számára. Nem pirul és nem szívja el a szagokat. De a magas ár, a gyakori károk és a nedvességtől való félelem sok vevőt elriaszt.

Kárpitozott kanapé - zsenília

Kanapé puha és praktikus kárpitozással - zsenília

 1. Gobelin
Természetes anyag - kárpit

Természetes anyag, szintetikus szálak hozzáadásával a kárpitozáshoz - kárpit

Az egyik legősibb tervezési anyag, jelentős költségekkel jár. De a kézi vagy gyári munkák képeinek megjelenése a szövőszéken kompenzálja az esetleges pazarlást. Az egyedi megrendelés lehetősége és a kanapé kárpitanyagainak természetessége örömet okoz a legigényesebb vásárlóknak. De a szövetek kopásállósága és fakulása sok kívánnivalót hagy maga után. Különleges gondozást igényel.

Gobelin kanapé

A gobelin kanapé rusztikus, otthoni stílusú szobákhoz alkalmas

 1. Velúr
Velúr szövet

A velúr szövet kellemes selymes textúrával és sokféle árnyalattal rendelkezik

A velúr egy félig természetes szövet egy kanapéhoz. Poliésztert is tartalmaz. A légáteresztő anyag nem nyúlik. A deformáció szintén kizárt. A bársonyos felületű velúr sokak szerint a legkellemesebb érintésre. De a karbantartás legnagyobb problémája a mosás. Csak a legszelídebb rezsim lehetséges. A szövetfoltokat nagyon nehéz eltávolítani. A kőolajtermékeken alapuló kémia nem kombinálható velúrral. A gyorsabb törlés gyakoribb kárpitcserét eredményez.

Velúr bútorok a nappaliban

A velúr bútorok gyönyörű bársonyos fényűek, és nagyon impozánsnak tűnnek a nappaliban

Drága kanapé kárpit

A prémmel vagy természetes bőrrel végzett munka teljes elvégzésének ára gyakran egyezik az anyag költségével. Ennek oka a telepítés összetettsége és az anyagok értéke.

 1. Szőrme
Kárpit - műszőrme

Kárpit - műszőrme a kanapéjához

Nem kell aggódnia a családtagok allergiás reakciója miatt, mivel a műszőrmet gyakran használják természetes pamut hozzáadásával. Az erõsség és nedvességállóság, valamint a különösen reprezentatív megjelenés örömet okoz tulajdonosának. A különféle színek és textúrák lehetővé teszik a kanapén lévő bármely állat szőrének utánzását. De a kárpitozott bútorok anyagát elég gyorsan törölni fogják. Ne tisztítsa vegyszerekkel és magas páratartalommal.

Szőrme kanapé

Skandináv prémium kanapé rendkívüli hangulatért a szobában

 1. Természetes bőr

Klasszikusok a dizájnban. A drága kárpitokat nagyon nehéz elhelyezni a kanapén. Bár meglehetősen tartós, jobb, ha nem használja háziállatokkal ellátott lakásban. Az ellátás abszolút nem nehéz - nedves tisztítás vízzel és ronggyal. De a valódi bőr nem barátságos az alkohollal és a szappannal. Ezekre a célokra speciális vegyszereket kínálnak. Amikor elavult, repedni kezd. A valódi bőr, szemben a műbőrrel, csekély palettával rendelkezik a kanapé díszítéséhez. Luxus, drága kárpitozás a jó állapot és a tekintélyes helyiségek számára - valódi bőr

Luxus drága lehetőség - bőr

Luxus, drága kárpitozás státuszhoz és rangos helyiségekhez - valódi bőr

Szövet minőségi kategóriák

A gyártók a minőség és a sűrűség szerint nyolc kategóriát határoznak meg a kanapék és más kárpitozott bútorok kárpitszöveteihez. Feltétlenül ellenőrizze ezt a pontot az eladóval.

 1. Első második harmadik

Nyáj, zsenília, velúr, kárpit. A kategóriák közötti különbségek - a sűrűség és a kopásállóság szintje. Valamint texturált kivitelben.

 1. Negyedik

Nehéz zsenília, velúr, mintás kárpit.

 1. Ötödik

Természetes szövetek.

 1. Hatodik

Bőrpótlók.

 1. Hetedik

Olcsó bőr, nagy szilárdságú nyáj.

 1. Nyolcadik

Drága valódi bőr.

A kanapé felszerelési helye diktálja az anyagválasztást

 • Gyerekek. Sok háztulajdonos impregnált nyájat és zseníliát használ a gyermekek számára. Ezeknek a szöveteknek a szennyeződésekkel szembeni ellenállása és tartóssága még a legaktívabb gyermekek számára is kényelmes életet biztosít. A könnyedség és az alacsony csereköltségek miatt ezek az anyagok a legjobb választás az óvoda számára.

  Nyáj kárpitozott bútorok

  Nyáj kárpitozott bútorok gyerekszobához

 • Hálószoba. A fő követelmény a szövet puhasága. Velúr, zsenília, jacquard tökéletesen illeszkedik. A második fontos szempont a kopásállóság. A nyáj durvasága miatt nem fog működni.

  Puha összecsukható kanapé

  Puha összecsukható kanapé hálószoba-nappali számára

 • Konyha. Bármilyen nedvességálló anyag tűzálló impregnálással alkalmas a kanapék kárpitozására a konyhában.

  Sarok kanapé műbőrből

  Remek műbőr sarokkanapé konyhához vagy étkezőhöz

 • Nappali és előszoba. Ezek a szobák nagyon jól alkalmazhatók drága anyagokhoz. Különösen természetes bőr. A szőrme is jól fog kinézni.

  Tömör bőr kanapé

  Tömör bőr kanapé egy elegáns nappalihoz

A leghíresebb bevált gyártók

A MICROFIBRES egy amerikai vállalat, amely elsősorban technológiailag fejlett állomány-módosításokat gyárt, nagy kopásállósággal.

A De Poortere belga cég, közel évszázados tapasztalattal. A fő előny az eladott termékek zsugorodása eladás előtt.

A Showtex egy tűzálló szöveteket gyártó német vállalat. Nagyon keresett a kereskedelmi helyiségek bútoraiban. Jó választás konyhai kárpitozáshoz.

A BIBTEX egy szíriai vállalat, a világ egyik legfontosabb zsenília- és jacquard-beszállítója.

A Birtan Tekstil egy török ​​vállalat, amely prémium minőségű költségvetési szövetet gyárt kanapéhoz.

Vásárlói tippek

 • A kárpit cseréje a töltelék cseréjével egyidejűleg. Ez megtakarít a jövőbeni pénz és idő elköltésétől.
 • Ne hanyagolja el a szondákat. Hadd érezhessenek mindenki iránt a házban, és értékeljék a szagot.
 • A vásárlási mennyiség kiszámításakor ne feledkezzen meg a dekoratív párnákról. És vegye el a szövetszállítás 20% -át is.
 • Ha maga húzza a kárpitozott bútorokat, óvatosan távolítsa el a régi szövetet (akár a műbőrt). Ez egy minta sablonjaként szolgál.
 • Minél drágább az anyag a kanapé kárpitozásához, annál nagyobb szükség van arra, hogy szakembereket bízzanak a telepítésre. Megtakarítás a szorosan illeszkedő ártalmas bőr.
Mat - vastag szövet

Mat - sűrű szövet, finom textúrával

Következtetés

Ha különböző szöveteket használ a kanapé kárpitozásához, először nézze meg a funkcionalitást. A kárpitozott bútorok megjelenésének szépsége helytelen használat esetén gyorsan eltűnik. A telepítés bonyolultsága és költsége sokat függ a szövet anyagának megválasztásától is. A hozzáértő és helyes megoldás láthatatlan, de pótolhatatlan kényelmet nyújt otthonának.

Világos kis kanapé

Világos kis kanapé teflonállományból (kurtizán), amely ellenáll a háziállatok karmának

Előző

Következő