Kiválasztjuk a belső tér kanapéjának színét, kiválasztjuk a színvilágot

A kanapé a legfontosabb, legkényelmesebb bútor. Pihenhet rajta egy munkanap után, ülhet barátaival, együtt lehet a családdal, lazíthat egy csésze tea vagy kávé mellett, tévézhet. Ennek a bútornak a megválasztását teljes komolysággal kell megközelíteni, mert hangulata attól függ, hogy milyen színvilágú, mennyire lesz kényelmes a szobában. Fontos, hogy a színek összhangban legyenek a falakkal, a szőnyegpadlóval és más bútorokkal. Sokak számára ez nagyon nehéz feladattá válik.

kanapé választása a nappaliba

Fontos, hogy a színek összhangban legyenek a falakkal, a szőnyegpadlóval és más bútorokkal.

A kanapé színének kiválasztása: alapvető színtervek

Úgy döntöttünk, hogy veszünk egy kanapét, majd döntenünk kell a színről. Számos kulcsfontosságú színterv van a kárpitozott bútorok és egyéb belső tárgyak kombinálásához.

  • Monokróm. A kárpitozott bútorok kárpitanyagának színe megegyezik a falakkal vagy elemükkel. Az egyetlen különbség az árnyék. Például a kárpit zöld, a falak pedig világoszöldek stb.
  • Semleges. Ha a falak festésekor egy színt használt, akkor fontos, hogy a bútorok azonos színűek legyenek, csak a falaktól eltérjenek.
  • Semleges bútorok és belső tér, különböző színekben. A semleges színű kárpitozású kanapé minden belső térhez illeszkedik, és segít a színes falak és a kárpitozott bútorok egyensúlyában.
  • Gazdag színű kanapé és nyugodt, semleges belső tér. A színes kanapé segít a teljes dekoráció "hígításában", és ugyanazon színvilág egyedi részleteivel kombinálódik.
  • Kombinált. Amikor az azonos színű kanapét teljesen más színű belső térbe helyezzük. De ez a lehetőség azoknak szól, akik szeretnek kísérletezni.
Csodálatos bútorok a belső térben

A kanapé a legfontosabb, legkényelmesebb bútor.

Támaszkodjon preferenciáira, ami jobban tetszik - nyugodt környezetben vagy pompás, kiemelkedő.

Csíkos kanapé a belső fotón

Ennek a bútornak a megválasztását teljes komolysággal kell megközelíteni, mert a hangulata attól függ, hogy milyen színvilágú, mennyire lesz kényelmes a szobában.

Először ki kell választania egy színtípust

Színválasztáskor ne felejtsen el egy dolgot: színvilága az egész belső tér szerves részét képezi, és összhangban kell lennie a tervezési ötlettel. A színkategória két fő típusra oszlik:

  1. A kanapék azonos színűek. Megkülönböztetni semlegesként - bézs, sötét, fehér, szürke-bézs, szürke, tejes bézs és lédús árnyalatú - lila vagy lila, piros, sárga, narancs, zöld, kék, kék.
  2. Mintás kárpitozott bútorok.
Semleges kanapé

Úgy döntöttünk, hogy veszünk egy kanapét, majd döntenünk kell a színről.

Természetesen könnyebb választani az általános beállításra, az első lehetőségre összpontosítva. Ezek könnyen "elférnek" a helyiségben. A második lehetőség körültekintő megközelítést igényel. Fontos itt, hogy a mintát kombinálják a falakkal, más bútorokkal, függönyökkel, szőnyegekkel és egyéb belső elemekkel. Ne feledje, hogy a kárpit szövet a kanapé megjelenését is befolyásolja.

mű velúr kanapé kárpit

Támaszkodjon preferenciáira, ami jobban tetszik - nyugodt környezetben vagy pompás, kiemelkedő.

A kanapé színét a szoba típusától függően választhatja ki

A bútorok választéka és a színei teljesen összekapcsolódnak azzal a helyiséggel, ahová fogják tenni. A visszafogott tónusok alkalmasak a hálószobára, mert itt ellazul, erősödik egy nehéz nap után. Hangulatosnak, kényelmesnek és a szemnek kellemes színnek kell lennie. Ezért a nyugodt szín a legalkalmasabb a hálószobához. Ha a választás mintás bútorokra esett, akkor a kép nem lehet gazdag és nagy.

A nappali a fő hely a házban. Itt összegyűlünk az egész családdal egy csésze kávéra vagy teára, találkozunk a barátokkal. Ezért a bútorok, a kárpitozott bútorok színe befolyásolja érzésünket, hangulatunkat. Természetesen itt a kanapé színeiben gazdagabb lehet, mint a hálószobában, a rajz pedig fényesebb lehet.

Kiválasztjuk a nappali kanapé és fotelek színét

Fontos, hogy a színek összhangban legyenek a falakkal, a szőnyegpadlóval és más bútorokkal.

Gyerekszoba. Itt nagyon óvatosan kell megközelíteni a kanapé választását, mivel a szín befolyásolja a gyermek mentális állapotát. Például a semleges árnyalatok megnyugtatják a hiperaktív gyermeket, a kifejező színek és a rajzok pedig alkalmasak egy félénk gyermekre.

Gyerek kanapé

A semleges árnyalatok megnyugtatják a hiperaktív gyermeket.

A konyhához nyugodtan használjon élénk színeket. Például a narancs vagy a vörös segíthet az étvágy és az általános hangulat növelésében. A diétázóknak a konyhában nyugtató árnyalatú bútorokkal kell rendelkeznie.

Bőr kanapé a konyha belsejében

Élni, alkotni akarok.

Színválasztással használhatja a színt

Annak érdekében, hogy a kanapé illeszkedjen a lakberendezéshez, a falakhoz, a padlóhoz, az ablakok textíliáihoz, szőnyegpadlót, színvilágot találtak ki, ezek betartásával sikeresen kiválaszthatja a kívánt színvilágot.

Kis nappali kialakítása

Ennek a bútornak a megválasztását teljes komolysággal kell megközelíteni, mert a hangulata attól függ, hogy milyen színvilágú, mennyire lesz kényelmes a szobában.

Monokróm (egyszínű). A falak és a bútorok ugyanabban a tartományban vannak. Az egyetlen különbség árnyékban van. Például egy könnyű gesztenyés kanapé alkalmas bézs falakra.

Színek a belső térben

Itt nincs semmi bonyolult, mint amilyennek tűnhet.

Semleges. Az uralkodó környezet nyugodt és kényelmes. A falak világosak, a kanapé pasztell színekkel van kiválasztva.

Semleges hangok a nappali belsejében

A kárpitozott bútorokat a színvilágból is kiválasztják.

Színes falak + semleges kanapé. A belső tárgyak és a falak kombinálásához tapasztalt színű bútorokat használnak a színes falakhoz. Ez a kombináció egyensúlyba hozza a helyzetet.

semleges kanapé színe

A bútor színének megválasztását gondosan kell megközelíteni, be kell tartani bizonyos követelményeket.

Semleges falak + színes kanapé. Van egy nyugtató színű konyhája, és hangsúlyozni szeretné az étkező területét, majd tegyen egy világos kanapét a szobába. Ennek megfelelő textíliákat vehet fel az ablakokhoz, szalvétákhoz, konyharuhákhoz stb. A képkereteket a kanapéhoz igazíthatja.

A belső térben egyenes piros kanapé, két fotellel

Ezután talál egy kanapét, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és hangulatos légkört teremt a házban.

Kombinált. Opció azoknak, akik szeretik a kifejező dizájnt. Kombinálja a világos falakat egy színes kanapéval. Sőt, a színek teljesen ellentétesek. Általános szabály, hogy a séma ezen változatában nehéz helyesen kiválasztani a színeket. A hibák elkerülése érdekében forduljon szakemberhez.

Kombinált színek

Pihenhet a kanapén egy munkanap után, ülhet a barátaival, együtt lehet a családdal, lazíthat egy csésze tea vagy kávé mellett, tévézhet.

Színválasztás - egyszerű útmutatások

A legtöbb embernek nehéz kiválasztani a kanapé színét. Itt nincs semmi bonyolult, mint amilyennek tűnhet. A kárpitozott bútorokat színvilágából is kiválasztják. Elemezzük a legfontosabb színeket, hogyan befolyásolják a hangulatot.

fehér kanapé nappali

A legtöbb embernek nehéz kiválasztani a kanapé színét.

Piros. Az energia színe segít romantikus hangulatot, kényelmes légkört teremteni. Sokan olyan színnek nevezik, amely forró indulatot, haragot, ellenségeskedést vált ki.

Piros kanapé a belső térben

Annak érdekében, hogy a kanapé illeszkedjen a lakberendezéshez, a falakhoz, a padlóhoz, az ablakok textíliáihoz, szőnyegpadlót, színvilágot találtak ki, amelyek betartásával sikeresen kiválaszthatja a kívánt színvilágot.

Kék. Széles körben használják kárpitozáshoz. Békítést, békét ad, gyógyító hatással van a mentális állapotra. Meleg árnyalatokkal működik a legjobban.

Nagy kék kanapé a világos nappali belsejében

Természetesen a kanapé lehet gazdagabb színű és egy rajz fényesebb.

Barna. Egy ilyen kanapén ülve hangulatos és kényelmes lesz. Ez a szín alkalmas minden bézs tónusra, valamint lila, rózsaszín, zöld, sárga, narancssárgára.

Barna kanapé a nappali belső részén

A nappali a fő hely a házban.

Zöld. Az ilyen bútorok azonnal vonzzák a tekintetet. Rajta ülve aludni lehet. Ha a belső elemek barna, kék, piros, sárga, akkor megengedheti magának a zöld kanapét.

Zöld kanapé a konyhasarokban

A konyhához nyugodtan használjon élénk színeket.

szürke. Tökéletes színek a gyerekek és háziállatok otthona számára. Nyugalmat, tömörséget, tisztaságot ad, melankóliát okozhat. Kombinálódik piros, sárga, lila.

Szürke kanapé a belső térben

A bútorok választéka és a színei teljesen összekapcsolódnak azzal a helyiséggel, ahová fogják tenni.

A fekete. Nem a legalkalmasabb szín az otthonhoz. Szorongást, csüggedést okozhat, a légkör fájdalmasá, komorvá válik. De egy nagy, jól megvilágított szobában egészen praktikusan fog kinézni.

Fekete kanapé

Ne feledje, hogy a kárpit szövet a kanapé megjelenését is befolyásolja.

fehér. A ház légességet, megújulást, pozitivitást, békét érez. De érezheti a belső ürességet, az elhagyás érzését.

Fehér kanapé, mint a nappali bútor

Itt fontos, hogy a mintát kombinálják a falakkal, más bútorokkal, függönyökkel, szőnyegekkel és egyéb belső elemekkel.

narancs. A tevékenység színe, a kommunikáció. Felesleges energiahullám forrása lehet.

narancssárga kanapé fényesen néz ki

Ezek könnyen "elférnek" a helyiségben.

Sárga. Pozitív hangulatot, vidámságot okoz. Élni, alkotni akarok. Különösen alkalmas intelligens emberek számára. A belső tér túlzott mennyiségű sárga izgalomhoz vezethet.

A modern sárga kanapé szokatlan mechanizmusa

Természetesen könnyebb az általános környezetre választani, az első lehetőségre összpontosítva.

A bútor színének megválasztását gondosan kell megközelíteni, be kell tartani bizonyos követelményeket. Ezután talál egy kanapét, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és hangulatos légkört teremt a házban.

sarokkanapé bézs

Színválasztáskor ne felejtsen el egy dolgot: színvilága az egész belső tér szerves része, és összhangban kell lennie a tervezési ötlettel.

Előző

Következő