A belső kanapék a belső színek kiválasztásához

Világos kanapé egy hangulatos szobához

Gyengédség és barátságosság a szoba virágos díszítésében, kényelmes és gyönyörű kárpitozott bútorokkal

A kanapé a szoba egyik fókuszpontja. Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen pihenjen, üljön együtt a barátaival, és kényelmesen töltsön időt TV-nézéssel. Ezért a kiválasztását komolyan kell venni. Fontos tudni, hogyan válasszuk ki a kanapé színét, hogy a modell kényelmes és harmonikusan illeszkedjen a teljes belső térhez. Nagyon sok árnyalat van ebben a kérdésben, figyelembe véve, melyiket választhatja ki az ideális opciónak.

Fehér kanapé a szobában

Fehér kanapé egy öko stílusú szobában

A kanapé színének kiválasztása: alapvető színtervek

Puha gyermek kanapé

Puha kanapé egy hangulatos gyermekszoba számára

Ennek az elemnek a kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a tervezés megbízhatóságára és kényelmére figyeljen, hanem a termék színtartományára is. Számos irányelv vonatkozik a tervezési részletek kombinálására.

 1. Monokróm. A modell kárpitja megegyezik a szoba falainak színével vagy részleteivel. A hangok eltérhetnek, de a szín ugyanaz. Például kék kárpit, a falakat pedig lágy kék díszíti.

  Belsőépítészet egy színben

  Lakberendezés egy színben, de különböző árnyalatokban

 2. Semlegesség. Ha a falak egy színben vannak díszítve, különféle tónusok nélkül, válasszon bútorokat ugyanazon palettán. Előfordulhat némi különbség a hangnemben. A legfontosabb az élénk, fülbemászó színek hiánya.

  Nappali semleges színekkel

  Díszítjük a nappalit semleges színekkel

 3. Bútorok semleges palettával, belső terek változatos tartományban. A kanapé nyugodt árnyalatai segítenek beilleszteni szó szerint bármilyen formatervezésbe. Ha a szobában színes színeket használtak, akkor az ilyen bútorok egyensúlyt adnak az általános megjelenésnek.

  Semleges kanapé színes belső térben

  Semleges kanapé a nappali-stúdió szokatlan színű belső terében

 4. Gazdag kárpit és nyugodt szoba kialakítás. Az opció hasonló az előzőhöz, de a kanapé és a falak fényereje felcserélődik. Válasszon színes, lédús kárpitot, és semleges módon díszítse a falakat. Ez növeli a fényerőt, ajánlott mindent kiegészíteni ugyanazzal a palettával több részlettel.

  Színes kanapé semleges belső térben

  Színes kanapé semleges szobabelsőben, modern stílusban

 5. Kombináció. Egy bizonyos színű kanapé egy másik tartományban berendezett helyiségben kerül elhelyezésre. Megfelelő lehetőség a kísérletezés kedvelőinek és az eredeti belső tér rajongóinak.

  Színes kanapé kerül bevezetésre a belső tér egy másik szín

  Színes, világos kanapé a belső térben, az eredeti szobához különböző színű

Először ki kell választania a kanapé színét

Világos kanapé semleges színű

A semleges színű világos kanapé bármilyen szobai dekorációhoz alkalmas

Ha e bútor árnyékára gondolunk, fontos megértenünk, hogy a kanapé a teljes tervezés szerves részévé válik. Ezért fontos, hogy hatótávolságát kombinálják az általános elképzeléssel. A színkategória több típusra osztható.

 1. A termék azonos színű. Lehet semleges tónusú, például bézs és szürke, valamint világos is.
 2. Mintás a kárpiton.

Az első sokoldalúságának köszönhetően szinte bármilyen belső térbe illeszkedik. Ha a mintás kárpitokat részesíti előnyben, fontos alaposan átgondolni a dekorációt. A választott mintát kombinálni kell a szoba néhány részletével, például függönyökkel, szőnyegekkel.

A fényes elem hatására a semleges belső tér hatékony

Világos kárpitozott bútorok, gyönyörű ismétlődő mintával a semleges belső teret teszik látványossá

A kanapé színét a szoba típusától függően választhatja ki

Semleges kanapé

A semleges kanapé remekül kiegészíti a tengeri szobát

A színpaletta választását az a szoba befolyásolja, ahol mindent el akar helyezni. A szobatípusokat és az ezekre vonatkozó javaslatokat a táblázat tükrözi.

Szoba típus Ajánlások
Hálószoba Ez egy olyan kikapcsolódási hely, ahol erőt és energiát nyerhet. Ezért inkább semleges, nyugodt színeket válasszon. Arra törekszenek, hogy hangulatos és kényelmes légkört teremtsenek a hálószobában, és a kínálatnak kellemesnek kell lennie a szemnek. Ha olyan elemeket tervez telepíteni a kárpitra, amelyeknek mintája van, akkor azok nem különbözhetnek telítettségben és nagy méretben.
Nappali Egy hely, ahol az egész család összegyűlik. A nappaliban rokonokkal töltenek időt, fogadnak vendégeket. Az alkalmazott paletta teljes mértékben tükrözi a hangulatát. Világosabb kárpitszínek használata megengedett. A rajz lehet gazdagabb és több.
Gyermekek Az árnyalatok nagyrészt a gyermekek pszichés állapotában tükröződnek. Ezért a kárpit paletta választását óvatosan kell megközelíteni. Kezdje a gyermek jellemével. A hiperaktívak számára a semleges tónusok alkalmasak nyugtató hatásra. Ha a gyermek félénk, akkor jobb, ha a kifejező rajzokra és a színekre koncentrál.
Konyha A fényerő megteszi. A hangulat javítása és az étvágy növelése érdekében válasszon piros vagy narancssárga kárpitot. Ha gyakran be kell tartania a diétákat, akkor jobb, ha nyugodt színű bútorokat vásárol.
Puha kanapé a konyhában

Piros puha kanapé a konyha étkezőjéhez

A leírt ajánlások segítenek abban, hogy ne hibázzon egy adott szoba palettáján. Végül is mindegyiknek megvan a maga célja, ezért a tervezést, a részleteket ennek figyelembevételével kell kiválasztani.

Szürke kanapé kis mintával

Szürke kanapé, kis mintával, modern nappali-étkező dekorációhoz

A színvilággal kiválaszthatja a kanapé színét

Világos kék kanapé

Világos kék kanapé a relaxációs és olvasószobában, nyugtató világos színekkel díszítve

Különleges színösszeállítások kombinálhatók a szoba többi részével. Ezek alapján kiválaszthatja a megfelelő opciót. A sémákat már korábban említettük, de érdemes ezt a kérdést részletesebben megvizsgálni.

 1. Fekete-fehér séma. Egy szín és különböző variációi alapján. Ha a falak bézs színűek, akkor a bútor világos gesztenye.

  Nappali-étkező pasztell színekkel

  Nappali-étkező pasztell színekben, gyönyörű puha bútorokkal és stílusos dekorációval

 2. Semleges. A legfontosabb elv a kényelmes és nyugodt légkör megteremtése. Minden tárgy és huzat túlnyomórészt ágynemű.

  Szokatlan alakú kárpitozott bútorok

  Szokatlan alakú kárpitozott bútorok egy pasztell színekben kialakított, hangulatos és nyugodt szobához

 3. A világos falakat semleges kanapéval párosítják. A legfontosabb dolog a tapasztalt bútorárnyalatok kiválasztása, amelyeknek köszönhetően a szoba összes elemét és bevonatát ki lehet egyensúlyozni.

  Semleges kanapé színes belső térben

  Semleges szürke kanapé meleg narancssárga szobában

 4. Semleges falak kiegészítve dús kanapéval. Ha a konyha túlnyomórészt nyugodt, és az étkezőre akar összpontosítani, akkor ezen a helyen világos kárpitozású bútorokat helyezzen el. Mindent ki kell egészíteni hasonló színű díszítő elemekkel.

  Piros világos kanapé szürke szobában

  Piros világos kanapé egy szürke-fekete tónusokkal és árnyalatokkal díszített szobában

 5. Kombinált rendszer. A két korábbi lehetőséget ötvözi. Élénk, színes és ellentétes színeket kell választania. A nehézség a megfelelő kombináció kiválasztásában rejlik. Gyakran mindent egyedül próbálnak megtenni, az emberek hibákat követnek el. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a tervezővel, ha ilyen ötletet szeretne megvalósítani.

  Világos sárga kanapé egy kék szobában

  Kontrasztos dekoráció - élénk sárga kanapé egy mélykék szobában

Hogyan válasszuk ki a kanapé színét - egyszerű útmutatás

Modern stílus a szoba belsejében

Nyugtató színű bútorok érdekes díszekkel, modern stílusú tágas szobához

Néhány egyszerű tipp segít véglegesíteni a színvilágot.

 1. Piros. Ez az energia, a fényesség, a jó hangulat megtestesítője. Elősegíti az étvágy növekedését. Sokan visszautasítják, dacos árnyékként érzékelik. Megfelelő kialakítással a szoba fénypontjává válik.

  Piros kanapé, a háttérben a terrakotta fal

  Piros kanapé egy terrakotta falon: monokróm séma

 2. Kék Elég gyakran találhat kárpitot a megadott palettán. Nyugodtan, nyugtatóan hat. Pozitív hatással van a pszichére. Alkalmasabb meleg palettára.

  Kék bútorok kombinált mintával

  Kék bútorok kombinálva sárgával

 3. Barna. Ideálisan kombinálható bézs színekkel. Hangulatos, meleg légkört teremt.

  Barna kanapé és fotel

  Barna kanapé és fotel a hangulatos és nyugodt légkörért

 4. A fekete. Házi használatra nem ajánlott. Egyesek számára rossz hangulatot és szorongást okoz. Ha ilyen kanapét szeretne vásárolni, tegye be egy tágas, jó megvilágítású helyiségbe.

  Fekete sarok kanapé

  Fekete sarokkanapé egy tágas szoba díszítéséhez egy különleges stílusban, egy vidéki ház első emeletén

A bútorok kiválasztásakor fontos, hogy bizonyos ajánlásokra támaszkodjon. Ez segít abban, hogy ne kövessen el hibákat a tervezésben, és ne érje el a szépséget és a harmóniát.

Piros kárpitozott bőr bútorok

Piros puha bőr bútorok egy elegáns nappalihoz

Előző

Következő