Kétszemélyes ágy kiválasztása. Modellek típusai, jellemzői, fotói

Az alvó ágyakat választva a fogyasztók számos követelményt támasztanak velük szemben. Ez a kényelem, az erő, az a képesség, hogy a belső tér harmonikus részévé váljon. A kétszemélyes ágyak mérete eltérő lehet, és több előnyük van, mint hátrányuk.

hálószoba design ágy

A franciaágy kiválasztása nehéz feladat. Fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a lakás kialakításához, és jó tulajdonságokkal rendelkezik.

Három szempont van az ágy méretének meghatározásához:

  • Az átlagos magasságú emberek 1 m 90 cm és 2 m hosszúságot tartalmaznak;
  • 1m 60cm, 1m 80cm és 2m méretben kapható;
  • Magassága többnyire 50-55 cm.
franciaágy a hálószobában

A franciaágy kiválasztása nehéz feladat. Fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a lakás kialakításához, és jó tulajdonságokkal rendelkezik.

A modern hálóágyak mérete és kialakítása nagyon sokféle lehet. A legnépszerűbb a téglalap alakú klasszikus, amelynek méretei 135x191 cm. A hagyományos ágyak mellett a kétszemélyes ágyak kerek, félköríves, ovális alakúak lehetnek, a gyártók pedig méretük szerint változtathatnak.

kerek ágy

Általában a kerek ágyak átmérője 2 méter, és kettősnek számítanak.

kerek ágy a belső térben

Egy kerek ágy nagyon jól áll neked, ha egyedül alszol.

kerek ágy fénykép

Elfogadható lehetőség azok számára is, akik "labdában" szoktak aludni: két ember feküdhet le különböző gyakori ágyakban.

Kétszemélyes ágyak különböző típusú fejtámlákkal kaphatók. Lehet magas, alacsony, áttört vagy lapos, függőlegesen vagy szögben helyezkedik el. A fejtámlát állandóan az ágyhoz, az ágy fölötti falhoz rögzítik - csuklósan vagy különálló talapzatonként rögzítik.

ágy fejlapja

Először is, az ágyak kényelmesek, kényelmesek és kényelmesek legyenek alvás közben.

kopjafa díszítése

Ugyancsak illeszkedniük kell a kialakításhoz, illeszkedniük kell a helyiségbe, és nem szabad elrontaniuk a teret.

Anyagok gyártása

A legdrágább hálóágyak természetes fából készülnek - bükk, éger, nyír, tölgy, fenyő. A termékek szép megjelenésűek, a színek azonban csak a fás árnyalatokra korlátozódnak, és előfordulhat, hogy nem illenek a már kész belső térbe. Gondos gondozást igényelnek, fenntartva a helyiség bizonyos hőmérsékletét és páratartalmát, védve a szélsőséges hőmérsékletektől és a fa kártevőitől. 

fa ágy

A fából készült ágyak erősek, tartósak és egészségesek, ezért nagyon népszerűek.

mahagóni ágy

Egyre gyakrabban jelennek meg a természetes anyagokból készült bútorok a dizájner belső terekben.

A karbantartás során a legmegbízhatóbb és igénytelenebb a fémből készült kétszemélyes ágyak.

fém ágy

A gyönyörű kovácsolt termékek sokféle kivitelűek, így könnyedén kiválaszthatják a lakás belső stílusának megfelelő terméket.

A forgácslap és az MDF a népszerű gyártási anyag. Megfizethetőek, a forgácslap egy kicsit olcsóbb. Faforgácsokból, fűrészporból készülnek, amelyek a megkötő kémiai komponenseknek köszönhetően préseltek és megtartják alakjukat. Az ilyen termékek előnye a hosszú távú működés deformáció és alakvesztés nélkül. 

hálószoba világos színekkel

A szintetikus adalékok megakadályozzák a penészesedést és a hibákat.

franciaágy sötét belső térben

A préselt lemezek kevéssé hajlamosak a mechanikai sérülésekre, hirtelen hőmérséklet-változás esetén gyakorlatilag nem omlanak össze.

Közös ágytervek

A legkedvezőbb keret egy fém lábazat rögzített lamellákkal. Ebben a kialakításban nincsenek oldalfalak, fejtámla és lábtartó, a lábak magassága állítható, ami nagyon kényelmes, ha a padló egyenetlen. A matrac jól szellőzik a lamellák közötti szabad térnek köszönhetően. 

ágykeret lécekkel

Jellemzően a köztük lévő távolság 5,5 cm, ami a legtöbb matrachoz alkalmas.

A 100 kg-nál nagyobb testtömegűek számára megerősített típusú keretek ajánlottak 4, 5 cm és 3,5 cm-es lamellák közötti távolsággal, mivel megakadályozzák a felesleges hajlításokat. Az anatómiai vázágyon kettős számú párosított léc van rögzítve, a középső merevségszabályozóval rendelkezik.

keménység beállítása

A lécekkel vagy lécekkel ellátott ágyak súlya könnyebb.

A kétszemélyes kinyitható kanapék egy teljes hálórészt jelentenek két személy számára. Kihajlik előre, mint egy összecsukható szék. Ez az opció nagyon kényelmes kis helyiségekben.

rekamié

A kinyitható kanapé stílusos és kényelmes megoldás lesz egy kis helyiség számára.

A fehérneműs fülkékkel ellátott hálóágyak különböző konfigurációjúak lehetnek. Van egy nagy vagy több kis dobozuk, amelyek egy vagy több oldalon, az ágy tövében helyezkednek el. A fiókok kihúzásának különféle módjai - görgőkön, görgőkön, teleszkópos vezetőkön.

ágy fiókokkal

Nincs szükség további szekrény megvásárlására, amely plusz helyet foglal el. Az ágy könnyen pótolhatja.

Az emelő ágyak hatalmas ágyneműfülkével rendelkeznek, amelynek mérete megegyezik az ágy méretével. Az emelő mechanizmus lehet rugós vagy gáz lengéscsillapítókon.

franciaágy fiókokkal

A keret fából, az emelőszerkezet pedig fém alapból készül. Ez a kombinációs készítmény hosszú élettartamot biztosít.

Az átalakítható kétszemélyes ágyak nagyon praktikusak, mivel könnyen átalakíthatók kanapévá, szekrénygé vagy asztallá. Ehhez az ágyat speciális vízszintes vagy függőleges emelőszerkezettel és tartókkal látják el.

szekrény ágy transzformátor

Összeszereléskor egy közönséges szekrényről van szó, amelyet a falba építenek vagy annak közelében helyeznek el. És ha szükség van rá, gyorsan szétszerelhető egy teljes franciaággyá.

Hogyan válasszunk egy franciaágyat

A gyártók különböző méretű hálószobákat kínálnak. Ezenkívül egyedi méretek szerint is rendelhet termékeket, ami nagyon kényelmes a magas termetű és nagy testtömegű emberek számára.

hangulatos hálószoba kialakítás

A kopjafa díszítő elemeket tartalmazhat minták, virágok, formák és más gyönyörű elemek formájában.

A termék költsége a gyártás anyagától függ. A költségvetési opciók olyan opciók, amelyek kereteit forgácslapból, MDF-ből készítik. Az elit bútorok kategóriája természetes fából készült termékeket tartalmaz. Népszerűek a fémből készült kétszemélyes ágyak.

franciaágy

A fehér modell tökéletesen illeszkedik a provence-i stílusba.

fából készült franciaágy

A kiváló minőségű gyermek- és felnőtt ágyak nagy szilárdságú kemény fából - tölgy, éger, cseresznye, cseresznye, dió.

fém franciaágy

Minden termék egy példányban készül, amelynek nincsenek analógjai.

A keret különböző anyagai mellett a kárpitozási lehetőségek sem kevésbé változatosak:

  • Szintetikus;
  • Természetes szövetek;
  • Műbőr;
  • Valódi bőr.
franciaágy fehér

Vásárlás előtt meg kell győződnie arról, hogy az elkészítés minősége jó-e, ellenőrizze, hogy ingadozik-e, szilárdan áll-e a felszínen.

ágy klasszikus stílusban

Az eladónak rendelkeznie kell biztonsági tanúsítvánnyal, amelyet igény esetén tanulmányozás céljából átad Önnek.

Vannak más paraméterek is, amelyekre figyelnie kell. A fejtámla megléte vagy hiánya, az ágynemű tárolására szolgáló helyek típusai - fiókok vagy emelőszerkezetű dobozok. 

emelő ágy

Fontos figyelmet fordítani a matracok aljára, színére és kialakítására is.

Előző

Következő