Ikea babaágy kiválasztása 3 éves kortól. Tippek, fotók

Három évesen a gyerekek elég nagyok. Már nem kényelmesek a régi ágyban. Az alap már nem fogadja el a lábakat, kényelmetlen lesz aludni. A 3 évesnél idősebb gyermekek számára a legjobb ajánlat a holland "Ikea" tolóágy.

baba ágy ikea kék

A gyermekbútorok fő eleme a pihenés és a gyógyulás érdekében az ágy.

sundvik ágy a belső térben

Azok számára, akik gyermekágyat keresnek, és az Ikea bútorait nézegetik, készítettünk egy kis áttekintést a népszerű modellekről.

Hálószobabútor "Ikea"

A vállalat különféle csúszóágyas modelleket gyárt a 3-15 éves gyermekek számára. A következő bútorokat széles körben értékesítik Oroszországban:

 • Faágyak kis háttámlával (Leksvik; Sundvik; Trugen);

  sundwick ágy

  Sundvik - szilárd fenyőből készült ágy, foltokkal és átlátszó akrillakkal kezelt.

  gyermek ágy ikea lesquik

  Leksvik - Klasszikus stílusú, teljesen fából készült ágy.

  ágy ikea trugen

  Trugen - kényelmes egyszemélyes ágy fa léc talppal.

 • Fa magas hátlappal (Busunge);

  busunge ágy ikea

  A hossza beállítható, ahogy a gyermek növekszik, és a rácsos tömörfa alja optimális támaszt biztosít.

 • Fém ágyak fém lécekkel (Minnen).

  ágy minnen ikea

  Minnen acél ágy lekerekített élekkel és biztonsági propilén lábakkal.

Leginkább az összes gyermek Ikea termék alacsony. A Leksvik, Sundvik, Trugen csúszóágyak átlagos hossza 137 és 207 cm között van, a talajtól a padlóig terjedő magasság 10 cm; a háttámla magassága - 80 cm, az ágy szélessége - körülbelül 90 cm.

ágy sundvik ikea

A gyermekek számára kialakított szoba belső terének elkészítésekor figyelembe kell venni a gyermek egyéni jellemzőit, preferenciáit, jellegét.

A fémtermékek terjedelmesebbek: hossza - 135 - 206 cm; magasság a talajtól a padlóig - 23 cm; hátsó magasság - 72 - 92 cm; szélesség - 85 cm.

ágy ikea fém

Néhány kiságymodell vasból, fémből készül, tartós és megbízható, környezetbarát epoxigyanta bevonattal.

Az Ikea gyermek tolóágy részletei kemény fából készülnek, néha fenyő helyett. Alapján rácsszerkezet van, amelyet rugalmas fa kerítések alkotnak. A Metal Minnen rácsos alapja fém lécekből is áll.

ágy ikea minnen

Az óvoda belsejét mindig a mobilitás és a funkcionalitás jellemzi. Az IKEA tervezői a gyermekek életkora és fejlettsége alapján készítenek bútorokat.

Minden ágyas sorozat speciális csúszómechanizmussal van felszerelve, amely sokoldalúvá teszi őket, különböző gyermekek életkorának megfelelő. Néhány kivitelben mosó- vagy játékfiók található.

Ikea fiókos ágy

Kényelmes lehetőség az ágyba beépített fülkés fülkék.

3 évesnél idősebb gyermekek számára egyágyas és kétszemélyes ágyak állnak rendelkezésre. A magas hátoldalakon kívül alacsony oldalfalak is lehetnek. A fából készült Ikea gyermekágyak különféle színekre vannak festve. A fehér kompakt modellek különösen népszerűek az utóbbi időben. 

baba ágy ikea fehér

Frissnek és eredetinek tűnnek az óvoda belsejében.

Az Ikea előnyei és hátrányai

Az Ikea toló ágy 3 éves kortól népszerű bútor a gyermekek számára sok orosz között. Számos előnye van, amely vonzza a vásárlókat:

 • Kompakt;
 • Hosszú ideig szolgál;
 • Tartós, ellenáll a jelentős terheléseknek;
 • Gyönyörűen néz ki az óvoda belsejében.
Ikea kihúzható ágy

Fokozott igényt kell támasztani a gyermekágy kiválasztásával szemben, mivel a gyerekek aktívan viselkednek, ugrálnak, játszanak, így tesztelik erejüket.

Az Ikea ágy a sokféle kialakításnak köszönhetően kis gyerekszobákba illik. Ha két gyermek van, akkor egy kétszintes lehetőség megfelelő.

emeletes ágy ikea

A design érdekesebb lesz, ha eredeti színvilágot ad hozzá.

Ha az óvoda mérete lehetővé teszi, akkor 3 éves vagy annál idősebb gyermekek számára széles franciaágyat helyezhet el.

Ikea franciaágy

Készítsen faágyakat nyírból, fenyőből, tölgyből, teakból és más, ökológiailag tiszta régiókban termő fákból.

Egy gyermek számára egy kis szobában helyénvaló egy fém ágy beszerzése. Szélessége valamivel keskenyebb, mint a fából készült hálóbútoroké. A hossz állítható és a kívánt szintre állítható.

baba ágy ikea minnen

Az átalakítási képességek lehetővé teszik a helyiségben lévő tárgyak cseréjét a gyermekkel együtt növekvő igényeknek megfelelően.

Ha a gyermekszoba tágas, és a hossza és a szélessége nem számít, a szülők és a gyermek a magasságnak megfelelően választják meg az ágyat. A csecsemők számára biztonságosabb, ha alacsony ágyon alszanak; idősebb gyermekek számára olyan kialakítás alkalmas, ahol az alaptól a padlószintig terjedő távolság a legnagyobb érték.

Ikea ágy az óvodában

Fontos szempont a mérgező anyagok hiánya a megvásárolt termékben.

Bármely Ikea ágy kihúzható ágy. Úgy tervezték, hogy egy gyermek 3 éves kortól kezdve állandóan rajta aludjon a következő évtizedben. Bár az ágy összetett csúszómechanizmussal rendelkezik, a szerkezet csúsztatásának könnyűségével különböztethető meg. 

baba ágyak ikea

Jelentős terhelések mellett magát a rendszert, az alapot, az egyes alkatrészek nem törnek össze, ellenállnak a teljes élettartamnak.

A képzett cég által készített ágynak nincs hátránya.

Hogyan válasszuk ki az Ikea ágyat

Mivel az Ikea tolóágy népszerűségének csúcsán van, egyre több olyan társaság foglalkozik, amely hamisít. 

baba ágy ikea fotó ötletek

Gyakrabban a gyártók csak látható hasonlóságot hoznak létre az eredetivel, egyáltalán nem törődnek a tervezés funkcionalitásával.

Ezért, amikor az "Ikea" -t választja egy gyermekszobához, figyelmet kell fordítania a következő szempontokra.

 1. Kívánatos rack alapú szerkezetet szerezni. Semmilyen esetben ne vásároljon ilyen bútordarabot, ahol sínek helyett rétegelt lemezt helyeznek el.

  ágy ikea lesquick

  Ez utóbbi esetben a matrac nem lesz megfelelően szellőző.

 2. Ügyeljen a modell karosszériájára, háttámláira és oldalsó sínjeire. A hamisítványokat forgácslapból készítik. Ez a kialakítás törékeny.

  Ikea kihúzható ágy

  Gyorsan szétszóródni kezd, szétesik fokozott mechanikai igénybevétel hatására.

 3. Fontos, hogy a csúszó mechanizmus milyen egyszerűen működik. Az autodidakta cégek gyakran diagramokat készítenek az interneten, szemmel telepítve. Az ágy szét és hátra mozgatása - egy ügyetlen hamisítvány nehéz.

  sundvik ágy ikea

  Rövid idő múlva a csúszó rész elakad, a mechanizmus meghibásodik.

Hogyan válasszuk ki a matracot "Ikea"

Bár az Ikea tolóágyhoz matracot nem biztosítanak, jobb, ha egyet is vesz. A legmegfelelőbb lehetőség ugyanazon cég terméke. Az eladók tudják, hogy milyen méretek szükségesek egy 3 évesnél idősebb gyermek bútorainak egy adott modelljéhez. 

matracok ikea

Minden ágyhoz általában bizonyos paraméterű matracokat biztosítanak.

Ha rendelkezésére áll egy centiméter, könnyen kiválaszthatja a matracot maga. Csak azt szabad szem előtt tartani, hogy az ortopédiai termék hosszának és szélességének 2–3 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint az aljánál. Az Ikea matracok olyan módon készülnek, és olyan anyagokból készülnek, amelyek nem károsak a gyermek testtartására és egészségére. 

Ikea ágy matraccal

Ha az ár túl magasnak tűnik, és döntés születik a termék olcsóbb megvásárlásáról, figyeljen a részletekre.

Amikor matracot vásárol egy kiságyhoz egy óvodában, a következő paraméterek szerint kell választania.

 1. A termék merevsége. 12 éves koráig jobb választani a kemény és félkemény matracokat, mivel mindeddig csak a gerinc formálódik, és rögzítése szükséges.
 2. Belső töltőanyag. Célszerű len, gyapjú, kókuszrostot választani. A vatta gyorsan legördül, és a matrac gumóssá válik; kényelmetlen rajta aludni. A habkitöltés gyorsan megtelik porral. És nem tart sokáig; omladozni és omladozni kezd.
 3. A matrac huzat minősége. Jobb, ha calico vagy vászon termékeket választ. A szintetikus szövetből készült tokok egyáltalán nem illenek.
baba ágy ikea matraccal

A mérethez illeszkedő, kiváló minőségű matrac kényelmes alvást és pihenést biztosít minden életkorú gyermek számára.

Előző

Következő