Gyerekágyak lökhárítókkal egy 2 éves gyermek számára tanácsok a választáshoz

A gyermek szobájának 2 éves kortól történő rendezése során számos szabályt be kell tartani, hogy kényelmesen pihenhessen. Először is felszerelnie kell egy alvóhelyet. 

ágy oldalakkal

A baba általános hangulata és közérzete ettől függ.

A kényelmes bútorágyakat 2 éves kortól számos bútorgyárban és magánműhelyekben gyártják. Az egyedi gyártású vagy megvásárolt, speciális lökhárítókkal ellátott, megvásárolható modell megvédi gyermekét a véletlen eleséstől. 

színes ágy oldalakkal

Ez fontos feltétel a csecsemő bútorainak kiválasztásakor.

Oldalsó gyermekágy: előnyök

Az alvóhely biztonsági szempontból történő megszervezéséhez lökhárítók vannak a kiságyakban. A speciális kerítések többféle típusúak:

 • Szilárd;

  oldalsó gyermek ágy

  Teljes hosszúságú gallér.

 • Részleges.

  rózsaszínű gyermek ágy

  Az oldalak fele vagy kétharmada takarja az oldalt.

Választhat beépített kerítéssel vagy kivehető opcióval. Ez utóbbi esetben a gyermekágy speciális rögzítőelemekkel rendelkezik a hátoldal oldalán és a keret alján. Az oldalak hálóból vagy szövött rugalmas anyagból készülnek. 

ágy kivehető oldallal

Könnyű felszerelni alvóhelyet - csak a hálót rögzítse a kampókhoz, és erősen rögzítse.

A beépített lökhárítók ugyanabból az anyagból készülnek, mint a váz. Lehetnek szilárdak vagy fából készült rudakból, deszkákból, gerendákból állhatnak. Gyakran faragják őket. 

puha oldalak az ágyon

Annak érdekében, hogy a gyermek álmában ne sértse meg magát, az ágyakat speciális puha szövetbetétekkel látják el.

A rudak közötti réseknek elég széleseknek kell lenniük, hogy a karok és a lábak szabadon haladhassanak át, a fej azonban nem, különben a gyermek elakadhat. Az oldalnak köszönhetően a matrac, a párna vagy a takaró nem csúszik le az alapról, ha a baba folyamatosan hánykolódik. Oldalra akaszthatja gyermeke kedvenc játékait.

tetőtéri ágy a belső térben

Az oldalsó ágyak előnye a gyermek megbízható védelme az alvás közbeni elgurulás ellen.

Bútorok 2 éves kortól: milyen legyen?

A csecsemő számára rendezett alvóhely garantálja a nyugodt, egészséges pihenést. A bútorokat természetes anyagokból választják. A leginkább környezetbarát a fa. A modern fajták - laminált forgácslap, MDF feldolgozott termékek tömbjei - sikeresen helyettesítik a szilárd vásznat. A fa kiváló minőségű, egyenletes textúrájú és szagtalan. 

ágy fa oldalakkal

Speciális lakkok bevonása megengedett.

Szerkezetileg egy baba ágy jön létre, figyelembe véve a gyermek magasságát, súlyát és egyéb paramétereit. Normál és nem szabványos termékek egyaránt rendelkezésre állnak. A professzionális modellek kategóriákra vannak felosztva. Válasszon többnyire szilárd bevonatot. 

világos baba ágy

Az összecsukható termékek alkatrészei potenciálisan nem biztonságosak - egy gyermek átkarolhatja a karját vagy a lábát a résen, és elakadhat.

Kiságy lehetőség a baba - fiú vagy lány - számára az eredeti modellek közül választható:

 • Ház;
 • Írógép;
 • Repülőgép;
 • Vonat;
 • Hajó;
 • Távolsági busz.
kiságy oldalsó

A világos kiságy, amelynek váza és oldala járművet utánoz, vonzó lesz a fiúk számára. A kocsik és a házak közelebb vannak a lányokhoz.

A babaágynak teljes mértékben meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek. Formái gyakran korszerűsítettek, éles sarkok nélkül. Az alvóhely úgy van felszerelve, hogy a gyermek puhán és kényelmesen pihenjen. 

lécekkel ellátott gyermekágy

A szellőzés érdekében javasoljuk, hogy szilárd fenék helyett lécágyat válasszon.

Számos modell nemcsak matracot, de párnákat, takarót is tartalmaz, méretben és stílusban megfelelő.

ágy oldalakkal

Kényelmes lehetőség fiókokkal, ahol az ágyneműt el lehet távolítani tároláshoz és cseréhez.

A modern szülők nemcsak a klasszikus termékeket választják, hanem a kanapékat, az összecsukható székeket is. A gyermekmodellek részben lökhárítókkal vannak felszerelve. A bútor puha felülete lehetővé teszi a gyermek számára a kényelmes ülést. Ha a gyermek elég jól koordinálja a mozgását, nem viselkedik túl aktívan egy álomban, akkor dönthet a kanapé mellett. 

baba kanapé delfin

Ennek köszönhetően meg lehet hosszabbítani a bútorok élettartamát, figyelembe véve az idősebb kort.

Népszerű márkák és modellek

Lökhárítókkal ellátott ágyakat sok vállalat gyárt. Az olasz márkák megérdemelt népszerűségre tettek szert a tartósság és az eredeti dizájn miatt. A hazai modelleknek is megvannak a maguk fogyasztói, minőségükben nem alacsonyabb rendűek és árban nyernek. A babaágy felszerelhető más bútorokkal kombinálva. A fejhallgatókat külföldi és orosz vállalatok gyártják. 

baba ágy szett

Bútorkészlet megvásárlásával jól megtakaríthatja családi költségvetését.

Az egyedi gyártású babaágy atipikus lehet. Ez a vállalat által javasolt projekttől függ. A magáncégek hajlandóak egyéni kérésekkel dolgozni, ahol az ügyfelek megtervezik, konfigurálják és tartalmukat átgondolják.

gyermek ágy 3 éves kortól

A csecsemő számára kiválasztott kiságy nem lehet túl rövid.

A gyermek egy álomban mozog, neki térre van szüksége. Ezért válasszon szabványos méretű ágyat vagy egy kicsit többet. A felesleges hely akkor sem örvendetes, ha 2-3 év múlva bútorokat cserél. 

ágy lökhárítókkal az óvodában

Számos vállalat kínál átalakító modelleket, amelyek alkalmasak az idősebb gyermekek számára is.

Az ágy kialakításában a legfontosabb az esztétika és az ellátás igénytelensége. A biztonsági problémát a gyártó szintjén oldják meg. Minden eladott modellnek rendelkeznie kell minőségi tanúsítvánnyal. Az ágyat csak megbízható beszállítótól vagy gyártótól rendelje meg - termékbizonyítványt és hosszú garanciát kell megadniuk. A megrendelt bútorok pontos kiszámításához hívjon szakembert. 

ágy védő oldalakkal

A szakosodott cégek maguk nyújtják a szolgáltatást, azt a projekt költségei tartalmazzák, mint például a szállítás és a telepítés.

Gyermekszoba elrendezése: hogyan lehet "beilleszteni" egy kiságyat a belső térbe?

A bútorokat a szoba területe és elrendezése alapján kell megválasztani. Kis helyiségeknél falra szerelhető vagy sarok típusú kiságy alkalmas. A nagyok összecsukható kanapét vagy fotelt tudnak elhelyezni. Jobb felszerelni egy alvóhelyet nem az ablak közelében, hanem egy kicsit távolabb, hogy ne jusson át a nyílásból. 

az ágy mellett

A kiságyat nem ajánlott az ajtóval szemben elhelyezni.

Egy gyermekágyat, amelynek csak az egyik oldalán lökhárítók vannak, hosszú háttal a falhoz helyezzük. Az oldalán elhelyezhet egy éjjeliszekrényt, egy szekrényt, egy gyermek komódot. Túlméretes bútorok - ház formájában, tetővel és oldalsó szekrénnyel - a fal mentén helyezkednek el. A kiságyat úgy kell elhelyezni, hogy az az ablakból megvilágított helyre essen, de ne legyen közvetlen napfényben - a gyermek könnyebben felébred reggel. 

magas ágy oldalakkal

Nappali alvás közben elegendő vastag függönyt húzni, hogy a fény ne legyen túl erős.

A fotel vagy a kanapé hátulja a falhoz ért. A gyermek még nem tudja egyedül elhelyezni az ilyen szerkezetet, az ágynemű eltávolításával kibontva hagyhatja a kanapét. A modell a "járóka" alternatívája lesz, ha a padló hideg a szobában, vagy nincs szőnyeg. 

ágy kanapé delfin

A gyermek ezen a kanapén játszhat anélkül, hogy fennállna a kihűlés valószínűsége.

Ha gyermekágyat vásárol a már elhelyezett bútorok mellett, meg kell vizsgálnia, hogy mennyire illeszkedik a dizájnhoz, a színhez, az anyaghoz. Célszerű megfigyelni az összes elem stílusát. Ha az ágy a szülők szobájában van, akkor jobb, ha olyan előtetővel látja el, amely elzárja a fénytől és a zajtól. Különösen a lányok kedvelik ezeket a modelleket. 

baldachinos kiságy

A baba nyugodtan elalszik és felébred.

Ha lehetséges, fokozatosan képezze gyermekét alvásra az ön gondozása nélkül éjszaka. A pihenés irányítása érdekében vásárolhat egy video babafigyelőt - egy speciális eszközt. Segítségével nyomon követheti a baba helyzetét a hálószobában.

Mekkora legyen a matrac a 2 évesnél fiatalabb gyermekágyak számára?

A hálószobai bútorok matracának megválasztása szintén fontos. A gyermek pihenési foka és a helyes fizikai fejlődés attól függ, hogy a bevonat mennyire puha vagy sűrű. A lécekkel és féllágy matracokkal ellátott gyermekágy jól szellőző és ortopéd hatást kelt. 

babaágy lökhárítókkal és lécekkel

A bevonat megfelelően csillapítja a testet, megadva a szükséges relaxációt az izmoknak és a gerincnek.

Nem ajánlott nagyon kemény ágyneműt vásárolni egy 2 éves gyermek számára - kényelmetlen lesz elaludnia. Válassza ki a matrac töltelékét és felületét természetes "lélegző" anyagokból. A bevonat nedvességtől és szennyeződésektől való védelme érdekében használjon fedelet és vízálló ruhát, amelyet rendszeresen cserélni kell.

klasszikus ágy oldalakkal

A matracot rendszeresen szellőztetni kell, és a meleg évszakban - ha lehetséges, ki kell ütögetni és napsütésnek kell kitenni.

Mosáshoz jobb, ha professzionális felszereléssel ruhaneműnek adják. Ha a kiságynak szilárd feneke van, megvásárolhatja a tépőzáras alátétet annak rögzítéséhez.

deszkákkal ellátott gyermekágyak

A matrac nem ütheti ki az ágy oldalait, ha azok áthaladnak, vagy részleges korlátozásként működnek.

Modellek fiúknak vagy lányoknak

A csecsemő számára kellemesebb, ha olyan környezetben alszik el, amely neki tetszik. Ezért az autó vagy a repülő utánzata a gyermekágy kialakításában az egyik legsikeresebb lehetőség a fiú alvóhelyére. 2 éves korában a gyermeknek már megvannak a maga preferenciái. 

repülőgép ágy

A gyermek hangulatához közeli környezetet teremthet egy új bútormodellel.

Ha a gyermek nincs egyedül a családban, akkor emeletes gyermekágy alkalmas, ahol helyet szerveznek a lenti kisebbiknek, az idősebbiknek pedig fentebb. A kialakítás utánozhatja a ház tetőterét, további létrákkal, szekrényekkel, ablakokkal. A fiúk számára az ágyak élénkebb színekben készülnek, gyakran dinamikus történetekkel. Nem ajánlott éles ("agresszív") körvonalú rajzot választani. 

kreatív ágy fiúknak

A képnek "lágy" mozgást kell szimulálnia.

Lány számára szerezzen kiságyat kisimított sarkokkal, világos színekkel, közel a természeteshez. Javasoljuk egy szép minta vagy dísz jelenlétét. Helyezze vagy akassza fel kedvenc játékait az ágy kerületére, ha van rá hely.

kiságy oldallal lányoknak

Mint minden gyermekbútornak, az ágynak is nemcsak kényelmesnek, hanem kellemesnek is kell lennie a csecsemők számára.

Előző

Következő