Do-it-yourself függöny baldachin ötletek a hálószobában

A hálószoba olyan hely, ahol a kényelem, a melegség és a nyugalom uralkodik. Különféle stílusokban díszítheti ezt a meghitt szobát, ízlésének megfelelő belsőépítészetet választva. A textíliák lágyságot, könnyedséget, kényelmet és eleganciát kölcsönöznek a szobának. A szövetek, színek, textúrák különböző kombinációi a falakon, az ablakokon, mivel az ágytakarók varázslatos hellyé teszik a hálószobát.

baldachinos hálószoba

Az ágy fölötti baldachin a romantikát és a kényelmet szimbolizálja, és kellemes biztonságérzetet is nyújt.

A hálószoba eredeti megjelenésének egyik hatékony módja az ágy fölötti baldachin. Az átlátszó szövetből készült könnyű függöny még nagyobb kényelmet és meghittséget teremt.

ejtőernyőkupola

Az ilyen textildíszek elfoglalják a megfelelő helyet a tágas hálószoba belsejében, a legkényesebb álmokat adják neked és lágyítják a bútorok geometriai formáit.

Egy kisgyerek számára pedig az ágy fölötti baldachin nyugalom és biztonság érzetét kelti. A bölcsőből kis ház válik, ahol a baba meleg és barátságos. 

baldachin egy baba ágyon

A gyerekek örömmel elalszanak benne.

Megvásárolhatja a kívánt modellt egy boltban, megrendelheti saját ízlése szerint a műhelyben, vagy saját maga is elkészítheti. Mielőtt elkezdené díszíteni a hálószobát, és kiválasztaná a baldachin szövetét, meg kell tájékozódnia annak előnyeiről és hátrányairól.

lombkorona lila

Fő célja az ágy kiemelése, de nem a befejezés hátralévő részének rovására.

Mi a függöny használata az ágy felett?

 • Nem csak szépek, hanem ésszerű alkalmazás esetén is praktikusak.

  fehér lombkorona

  A lombkorona elrejti az alvó embert a kíváncsi tekintetek elől, a magánélet, a nyugalom, a biztonság és a kényelem légkörét teremti meg.

 • A pszichológusok szerint az ágy fölötti baldachin nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is nyugalmat és védelmet nyújt.

  lombkorona kialakítása

  A sűrű szövetből készült baldachin megvédi a reggeli alvást a napsugárzástól, és elnyomja a szomszédos szobák külső hangos hangjait.

 • A sűrű anyagból készült előtető megakadályozza a túlzott fény és az egyenletes zaj bejutását. Ilyen védelemre néha szükség van egy kis stúdió apartmanban, ahol az egyik szoba különböző felhasználási területeket tartalmaz.

  lombkorona fekete-fehér

  Vastag szövetfüggönyök megoldják a helyiség felosztásának problémáját, és egy külön hálószoba érzetét keltik az ágytakaró alatt.

 • A magas mennyezet negatív hatással van néhány emberre. Érthetetlen riasztó állapot jelenik meg. Az ágy fölötti baldachin csökkenti a helyet.

  lombkorona az ágy fölött

  Ez jótékony hatással lesz a jó alvásra.

 • A szobák közötti ajtó hiányában az ágyfüggöny megőrzi a személy személyes terét. Sűrű szövetből varrva megvédi a huzatot.

  lombkorona egy világos hálószobában

  Ha nincs belső ajtaja, akkor a lombkorona külön kuckót hoz létre.

 • Nyáron azon szépség mellett, amelyet az ágy fölötti függönyök a hálószoba belsejében létrehoznak, védelmet nyújtanak a szúnyogok ellen.

  baldachinos ágy

  A legvékonyabb anyagú lombkorona is képes megvédeni a bosszantó rovarokat.

A fantáziával rendelkező tulajdonosok számára a lombkorona a szoba legváratlanabb helyein is szolgálhat. Most fontolja meg az ágy fölötti baldachin hátrányait.

A textildíszítés hátrányai

Nincs olyan sok hátrány, de mégis ismerni és figyelembe kell venni őket.

 1. A függönyszövetet általában olyan anyagból veszik, amely szereti a port összegyűjteni. Ha tervezel egy baldachint elrendezni a gyermekágy fölé, akkor nagyon gyakran meg kell mosnod.

  lombkorona az óvodában

  A lombkorona a tisztaság harcosa, megszűri az ágyba jutó levegőt és biztosítja az egészséges alvást.

 2. Egy kis szoba belsejében a függönyágy masszívnak tűnik, és a hely még kisebbnek tűnik. Ennek ellenére a tetőteret tágas lakások számára hozták létre. De a baba bölcsője fölött könnyű, kicsi függönyök megfelelőek lehetnek a hálószoba kis méretében.

  baldachinos ágy lányoknak

  A lombkorona a dekoráció gyönyörű elemévé válik, hozzáadva egy csavart hozzá.

Ez talán az összes hátrány. És ha nem akadályozzák meg azokat, akik fel akarják szerelni hangulatos fészküket, akkor továbbra is megértjük a kérdést.

Kialakítások ágyfüggönyökkel

Lehetetlen felsorolni az előtetők változatosságát, de a rögzítési módszereknek megfelelően többféle típus kombinálható.

 1. A kereten lombkorona. Fa- vagy fémoszlopok az ágy oldalain, amelyek megtartják a keretet. A rackek lehetnek faragottak vagy speciális kovácsolással. A szövet ebben az esetben nem lehet túl fényűző. És fordítva - jó lenne az állványokat drága textíliákkal díszíteni.

  lombkorona vintage belső térben

  Ha nem szeretné faragásokkal vagy díszes kovácsoltvas elemekkel díszíteni az ágyat, akkor használjon drága luxusszövetet.

 2. Lombkorona. Kerek vagy négyzet alakú keret, amelyen keresztül a szövet kinyújtva az ágy közepén lévő mennyezetig megy. Ez a stílus alkalmas egy királyi hálószobához.

  lombkorona

  Ez valóban egy királyi döntés, amely semmilyen formában nem fogadja el a rövidséget.

 3.  Függöny előtető. Nagyon népszerű előtetőtípus, nem fogja elrontani a mennyezetet, könnyen eltávolítható, a függönyök mozgathatók és kinyithatók. De nem könnyű ilyen kerettel ellátott ágyat találni. Valószínűleg meg kell rendelnie, vagy magának kell megtennie.

  baldachinos függönyök

  Ezt a típusú lombkoronát vonzónak és funkcionálisnak tekintik, és ami a legfontosabb, költséghatékony, mivel nem igényel komplex támaszt.

 4. Lombkorona markolókkal. Szinte ugyanaz, mint a függöny előtető, csak egy kicsit romantikusabb és egyszerűbb. Az ágy melletti állványok közelében fogókkal rögzíthető.

  baldachin a hálószobában

  Ha az ágy kialakítása hatalmas függőleges állványokat biztosít, akkor eredeti szövetes függönyökkel díszíthetők.

 5. Lombkorona egy horogon. A mennyezethez egy kampó van rögzítve, amelyre kupak formájában varrott baldachin van felakasztva. A szövetet egy nagy gyűrűre helyezzük, amelynek köszönhetően a lombkorona így néz ki.

  lombkorona kupola

  A hatalmas ágyfüggöny-választék között biztosan van minden igénynek megfelelő lehetőség.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő előtetőt

Ha boltban vásárol, figyelnie kell a szerkezet méreteire, a rögzítési módszerekre és a szövet minőségére. Például kalikó, selyem, pamut és minden természetes anyag - jó védelem a nap és a rovarok ellen. 

baldachin a hálószobában fehér

De a szintetika nem hoz semmilyen kényelmet az érzésekben.

Különböző típusú szerkezetek vannak kiválasztva a különböző belső kialakításokhoz, amint azt a táblázat mutatja.

Vágyott belső stílus Modell kiválasztása A stílus főbb jellemzői
Romantikus stílus Puha folyású szövet, rózsaszín, arany, skarlátvörös árnyalatok. Textil színes nyomtatással a nyári hangulathoz. Ezek a színek alkalmasak gyermekszobára is. Könnyedség, a tér légköre, világos színek a tervezésben, virágok, díszvázák, kagylók stb.
barokk Selyem, fátyol stb. Elegáns, luxus, igényesség, arany kivitel, nehéz faragott bútorok drága fából vagy fémből.
Klasszikus stílus Gobelin, jacquard, bársony stb. Formák tökéletes kombinációja, nem kis dekoráció. Takarékosság és nemesség. Drága és gazdag belső tér, de igényesség nélkül.
Keleti stílusú Vékony szövet bőségesen. A függöny hosszát a padlóig és így tovább választják. Sok keleti színű összetett és többrétegű függöny, redő, pelyhesítés, bojt, párna és ágytakaró. Lágy és meghitt stílus, mint a samahán királynő kamarái.
Csúcstechnológia Homok és pasztell színek. A függöny a legvékonyabb, csak a jelenlét enyhe megjelenését kelti. Minimalizmus és formák egyértelműsége. Faragott és áttört díszek hiánya.

A szövet textúráján kívül emlékeztetni kell arra, hogy a lombkorona színvilágát meg kell ismételni és kombinálni kell ágytakaróval, függönyökkel, párnákkal stb. 

az ágyat borító lombkorona

Ha a hálószoba nagy, magas mennyezettel, akkor egy baldachinos kupola jól fog kinézni.

Ha az ágy a szoba közepén van, akkor a baldachin a tartókon, mind a négy oldalon függönyökkel tökéletes. Az ív alakú keret előtető szépen elfér egy kis hálószobában. 

lombkorona félkör alakú

Ez egy nagyon jó költségvetési lehetőség, mivel nem igényel hatalmas és összetett támogatást.

Gyermekszoba előtetők

Általában a lányok kedvelik ezeket a függönyöket. Igazi hercegnőknek érzik magukat. Az ágy fölötti baldachinos lánynak meg kell felelnie a belső stílusának, illeszkednie kell a gyermek ízléséhez. Mégis, ez egy különleges dekorációs típus, nem úgy fog kinézni, ha nem veszi figyelembe a szoba általános kialakítását. 

előtető a gyermekszobában

De ha a gyermek nem szereti a zárt teret, akkor öröm helyett kényelmetlenséget fog tapasztalni.

Az ágy kerületén rögzített előtető csak a "királyi ágyat" biztosítja a leendő hölgy számára. Négy tartó található az ágy és maga a keret sarkában, amelyre a lombkorona teteje van rögzítve. Az ágy tetején elhelyezett előtető alkalmas idősebb gyermekek számára, akiknek már hozzáférniük kell a külvilághoz. 

lombkorona az ágy fölött

Egyrészt véd, másrészt nem zárja el teljesen a kilátást.

Az ágyat teljesen eltakaró függönyöknek van egy speciális, hosszúkás oszlopa, amely megtartja a kötéseket. Ez a lombkorona alkalmas a magánélet szerelmeseinek. A túl hosszú lombkorona nagyon szép, de nem praktikus. A szövet folyamatosan összezavarodik és zavarja, a rövid hosszúságot csak a dekoratív befejezéshez választják. 

klasszikus lombkorona

A matrac középső részéig tartó hosszúság a legjobb megoldás, véd a fénytől, zajtól stb.

Pár tipp a lombkorona felakasztására

Egyszerű és egyszerű módszer lyukat fúrni a falba, beleszúrni egy szöget és felakasztani egy speciális gyűrűt a speciális kötőelemekhez. A felnőtt ágy baldachin tartóját különböző módon szerelik fel.

 1. Csatlakoztasson négy függőleges támaszt a padlóhoz vagy az ágyhoz. Ez a kialakítás alkalmas egy nagy szobához, amelynek közepén egy ágy van.

  baldachin felnőtt ágyhoz

  A szilárd váz jól megtartja a nehéz szöveteket.

 2. Szerelje a vízszintes támaszt rúd formájában a falba. Itt két szövetcsíkot vesznek fel, a rúd hosszának kétszerese. A rudat bevarrják a varrott csíkok találkozásába, az anyagot egy heggyel rögzítik, hogy ne essen.

  lombkorona kék

  Ebben az esetben a függöny anyagának könnyűnek kell lennie.

 3. Csatlakoztasson egy speciális gyűrűt a mennyezethez. Ez a gyűrű az ágy legvégén is elkészíthető. A magasság tetszés szerint kerül kiválasztásra.

  lombkorona karikán

  A mennyezeti kampóra egy szabályos karika van felfüggesztve, és a szövet rá van erősítve.

 4. Négyszög alakú párkány van rögzítve az ágy fölötti mennyezetre. Lehet ív formájában is. Egy ilyen függönyrúd ellenáll a sűrű textíliáknak.

  hosszú lombkorona

  A szövet szélességét saját belátása szerint választják meg.

Ami a gyermekszobát illeti, a legjobb, ha keret nélküli kialakítást választunk. A csecsemők számára az ágy feje fölé tartó van felszerelve. Egy idősebb gyermeknek tetszik, amikor a lombkorona teljesen elrejti az ágyat, ugyanakkor könnyedén kinyithatja és bezárhatja a függönyt.

átlátszó lombkorona

Nyáron a baldachinos függönyök segítenek megvédeni a gyermeket a huzat és a rovarok elől.

Az ágy fölötti lombkorona a középkorban védő funkcióval rendelkezett. Alatta el lehetett rejtőzni a szél és a rovarok, az eső és a huzat elől. Ma belső dekorációként szolgál. Ha van fantáziád és vágyad, a szerkezet saját kezűleg összeállítható. A baldachin nemcsak szép dolog, hanem praktikus is.

Előző

Következő