Ötletek egy hálószoba világos színű díszítéséhez világos bútorokkal

A ház minden helyiségének saját célja van. A hálószoba elengedhetetlen a pihentető tartózkodáshoz. Ezért itt mindent meg kell tölteni nyugalommal és békével. Tudva, hogy az ember mennyire érzékeny a színekre, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a világos bútorokkal berendezett hálószoba teljes mértékben megfelel a relaxációs helyiségek követelményeinek.

fehér világos hálószoba

A világos bútorokkal berendezett hálószoba elsősorban kis vagy gyengén megvilágított szobák tulajdonosainak alkalmas.

Egy ilyen helyiség hangulatot biztosít az alváshoz, elősegíti a gyors elalvást és a kellemes ébredést reggel. Az elrendezésben a választott árnyalatok is fontosak - mind a falak és ablakok kialakításában, mind a lakberendezésben.

világos hálószoba

A világos színek hangsúlyozzák a megnövekedett tér érzetét.

Világos hálószobabelső: szabályok és törvények

Ha felújítás vagy házmelegítés után frissíteni kívánja a hálószoba belsejét, akkor ezt számos szabály figyelembe vételével tegye meg. Ezek követése elősegíti a szoba kényelmét mindkét házastárs számára. A normális pihenés és hangulat biztosítása érdekében a környezetnek harmonikusnak kell lennie. 

hálószoba egy fiatal pár számára

Anyagok és árnyalatok organikus kombinációját biztosítja a falak, padlók és mennyezetek, valamint a bútorok és dekorációk számára.

A környezet egyik vagy másik elemének megválasztása a helyiség méretétől, a természetes vagy mesterséges megvilágítás mértékétől is függ. A déli helyiségek kisebb áramlási intenzitást igényelnek, itt jobb, ha gyertyatartót vagy állólámpát használnak.

stílusos elemek

A helyesen megválasztott bútorok kellemesen megtöltik a szobát, alkalmassá teszik a pihenésre.

A hálószoba nem feltétlenül az összes tárgy és anyag monokromatikus gyűjteménye. Lehetséges opciók. Tehát, a könnyű bútorok a belső térben előnyösnek tűnnek. 

világos hálószoba design

A bútorok és a falburkolatok különböző színben választhatók, palettájukhoz hasonlóan.

A tér legyen jól megvilágított, ne legyenek torzításai a helytelenül kiválasztott függönyök vagy árnyalatok miatt. Azt is megválasztják, hogy árnyékban közel legyenek a környezethez, vagy "játszanak" ezzel szemben. Ennek azonban harmonikusnak kell lennie. Nem ajánlatos mutatós, természetellenes hangokat választani, mivel ez további stresszt okoz.

fehér kék hálószoba

A könnyű bútoroknak tagadhatatlan előnyei vannak. Képes harmonikusan kombinálni sok árnyalattal.

Nagyon világos helyiségben ne használjon hideg megvilágítást - jobb, ha hagyományos izzólámpákat választ, nem pedig fluoreszkálót. Javasoljuk, hogy egy vagy két alapszínt válasszon a helyiséghez. Ők fogják uralni a teret. 

Skandináv stílusban

Ebben az esetben hangsúlyokkal kell hígítani őket, különben például a fehér feleslegével kórházi sterilitás érzése lesz.

Ötletek egy világos hálószoba belső kialakításához: milyen stílusok megfelelőek?

A lágy színekben kialakított kialakítás szinte bármilyen belső stílusban kényelmes - a klasszikustól a modernig. Sokoldalúságát az észlelés elve szabja meg - a helyiségnek meg kell felelnie a céljának, ezért nyugodt színek uralkodnak. A nagy, világos bútorokkal berendezett hálószobák kis színkontrasztokon keresztül oszthatók be. 

hálószoba design fehér kék

Ez történhet tárgyak elrendezésével, falak díszítésével és mesterséges megvilágítással.

Az alapszíneket azok közül kell kiválasztani, amelyek a legjobban tetszenek. Az újonnan felszerelt helyet ajánlott felmérni a jövőben, figyelembe véve a napi rutint. Az ágynemű kiválasztása szintén a teljes választékon alapszik. 

modern világos hálószoba

A vásárolt puha színű ágytakarók és párnák lehetővé teszik a jobb alvást.

A belső tér stílusának kiválasztása során figyelembe kell venni a szoba paramétereit. A túl világos árnyalatok jelentősen megnövelik a területet. Azok számára, akik nem igényelnek ilyen helyet, javasoljuk, hogy válasszon egy klasszikus stílust, sok dombornyomott elemgel és ékezettel - rokokó vagy olasz. 

hálószoba skandináv stílusban

Kis helyiségekben, ahol vizuálisan bővíteni kell a területet, könnyebb és egyszerűbb stílusokat alkalmaznak - minimalizmus, skandináv stb.

Színes paletta hálószobabelső világos bútorokkal

A friss színek uralta tér javítja a hangulatot. A világos színek palettája nagyon változatos:

 • Gyöngyszürke;
 • Fehér;
 • Bézs;
 • "Sült tej";
 • Aranysárga;
 • Égszínkék.  
gyönyörű hálószoba belső

Ezek és sok más szín ideális a szoba belsejében, ahol pihenhet a mindennapi munkában. Az ilyen tónusú felületeket egészítse ki puha, világos bútorokkal, egybeillesztve.

A színösszeállítás kiválasztásakor a hőmérsékleti rendre is összpontosítania kell. Ha hűvösségre vágyik, és érezni szeretné, hogy a teret levegővel töltse fel, akkor jobb, ha fehér, világoszöld vagy égkék kombinációt használ.

fehér kék hálószoba

Ilyen kapcsolat esetén a könnyedség, a légiség és az űr átláthatóságának érzése állandóvá válik.

És ha meleget szeretne, használjon "melegítő" palettát - világossárga, bézs, rózsaszín, a sült tej árnyalatával kombinálva.

fehér és rózsaszín hálószoba

Azok az emberek, akik belefáradtak a város nyüzsgésébe, a világos bútorokkal berendezett hálószobát részesítik előnyben.

A színek helyes kiválasztása érdekében, figyelembe véve az anyagok textúráját, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a vállalatok katalógusaival. Benne professzionális tervezők javaslatai és az egyedi projektekhez kiválasztott lakberendezési javaslatok láthatók. Esetleg kész megoldásokból értékelhet valamit, vagy kiegészítheti saját fejlesztéseivel.

Milyen anyagokat jobb használni?

 1. Annak érdekében, hogy a tér kényelmes legyen, válasszon természetes anyagokat természetes árnyalatokban. Ne feledje, hogy a színek különböző megvilágítási körülmények között változhatnak. 

  fehér-barna hálószoba

  A választásnak siettetlennek és körültekintőnek kell lennie.

 2. Válasszon selymet, pamutot, bársonyt, organzát természetes szövetekből. Ha világos színű bútorokat vásárol, akkor tömör fából kell készülnie, puha, sűrű anyaggal, bőrrel borítva. Jobb az utóbbi színeit választani annak alapján, hogy hol fog állni.

  hálószoba fehér

  Célszerű, hogy ne tegye közvetlen napfénybe, különben a világos felület megsárgulhat.

 3. Nem ajánlott vasbútorokat vagy túl sok fémdarabot használni a dekorációban.

  high-tech hálószoba

  Kivételt csak a csúcstechnika stílusa lehet.

 4. A lelkipásztori ihletésű hálószobákban gyakran vannak megfelelő anyagok. Szalmából vagy bambuszból készült függönyök színében tökéletesen illenek a rattan bútorokhoz - hintaszékhez és asztalhoz.

  világos hálószoba

  A világos hálószobák díszítéséhez jobb egy domináns színű lágy árnyalatokat használni, amelyeket a tulajdonosok szeretnek.

 5. Ha a szoba a napos oldalon van, akkor vastag szöveteket kell használni az ablakok díszítéséhez. Lehet bársony vagy selyem. A Taffeta is működni fog.

  hálószoba angol stílusban

  Nyáron jobb, ha pamutból, lenből vagy organzából készült függönyökre cseréljük őket.

 6. Az óvoda alvás is, a gyermek sok időt tölt itt. Ezért fel kell szerelni, figyelembe véve a tervezők és a pszichológusok ajánlásait. Idősebb korban fényesebbé és dinamikusabbá teheti a környezetet a fiúk számára - például hozzáadhatja a történet hangsúlyait vagy a geometriai nyomatokat. A lányok számára hasznosabb lesz nyugodt tartományt hagyni, virágmotívumok vagy díszek hozzáadásával.

  világos gyermekszoba

  A világos színek minden 10-12 éves gyermek számára alkalmasak.

Milyen kárpitozott bútorokat kell elhelyezni egy világos hálószobában?

A kanapék ritkán kerülnek hálószobába, hacsak nem összecsukható típusú bútorokról van szó. Általában franciaágyat vagy két egyszemélyes ágyat vásárolnak. A szekrénybútorok közül inkább a szekrénytárolókat és a szekrényeket kedvelik. A tolószekrények, mind szekrények, mind beépítettek, egyre népszerűbbek. Kiválaszthatja a felületüket a katalógusban. 

szekrény a hálószobában

Az egyedi gyártású bútorok pontosan megfelelnek az Ön kívánságainak - akár színben is.

A világos színű szekrénybútorok többszintű modulokkal jól használhatók hálószobákhoz, ha nem túl mélyek. Előnyt élveznek a félig nyitott termékek, ahol plazma TV-modellt, virágokat cserépben és díszítő elemeket helyezhet el. A lágy színű ágyak lehetnek magas hátúak, fűzöttek vagy egyszerűbbek. Az éjjeliszekrények és székek színei az ágyhoz és a szekrényhez igazodnak. 

világos hálószoba egy lány számára

A tükör ugyanabban az árnyalatban készíthető, mint a többi bútor.

A társalgók egyik kedvenc tárgya a török. Könnyű bőrrel borítva nemcsak kényelmesek, hanem praktikusak is. Ideális klasszikus stílusú hálószobákhoz. A székek itt sokkal ritkábban fordulnak elő. Ha olvasási sarok van kiválasztva, adjon hozzá egy dohányzóasztalt és tegyen állólámpát. Az a cég, ahol megrendeli, segít abban, hogy kombinációval válasszon esetmodellt. 

kopott sikkes hálószoba

Népszerű lehetőség az azonos stílusban készült hálószobás fülhallgató megvásárlása.

Ha egy szobát világos bútorokkal lát el, vegye igénybe a tervező szolgáltatásait. Gyorsan kiválasztja a legjobb lehetőséget, amely a ház lakóinak tetszeni fog.

Zónák körülhatárolása egy világos hálószobában

Ahhoz, hogy a hálószobában helyet foglaljon el, gondolkodnia kell a világításról. Homályos gyertyákat helyezhet el az ágy mindkét oldalán, vagy gyönyörű árnyalatú asztali lámpákat használhat. A mólóüveggel ellátott területet szintén ajánlatos lámpákkal kiemelni - a tükör kerületén rögzített pont vagy több falra szerelhető is megfelelő.

világos hálószoba

A világos színű hálószobabútorok jól harmonizálnak a finom textíliákkal. Ez a kombináció egy kis romantikát ad a szobához.

Világos bútorokkal nehéz körülhatárolni a területet, de elrendezheti úgy, hogy a zónákat rendeltetésüknek megfelelően osztják el - alváshoz, öltözködéshez, reggeli vagy esti öltözködéshez. A szín használatával elkülöníthet néhány területet - ezt a megközelítést örömmel fogadják a loft stílusú hálószobák esetében. 

világos hálószobás tetőtér

Ebben az esetben kontrasztos árnyalatokat alkalmazunk. Vagy a bútorok egy részét sötétebb színekben választják ki.

Mit lehet használni fényes akcentusként?

A fénytér diverzifikálása érdekében ajánlatos néhány ékezet hozzáadása. Ezek a kiegészítések a szoba uralkodó színétől függenek. Bármely természetes tónus kombinálható sokoldalú fehérrel. Leginkább az arany, a zöld, a világoszöld, a narancssárga, a sárga, a rózsaszín és a kék árnyalatok a legalkalmasabbak számára. Például a világos zöld színű selyemfüggönyök arany hímzéssel jól mutatnak a hálószobában. A virágmintás átlátszó függönyök ideálisak. A Botifini design stílusosan néz ki.

fehér világos zöld hálószoba

A függöny opciók lehetnek egyszerűek, vagy lambrequinnel, harisnyakötővel vagy más tervezési jellemzőkkel.

A virágos vázák - kert vagy mező - alkalmasak világos dekorációként. A hálószoba területét körülhatároló paneleken virágmotívumok is jelen lehetnek. Ezek az elemek jellemzőek a provanszi stílusra - könnyűek, szellősek, örömteliek és egyben nyugodtak. 

hálószoba provence

A bútorok díszítésében kontrasztos elemek is megtalálhatók - különféle betétek, virágmotívumokkal vagy díszekkel ellátott domborművek.

Sokszínűbbé teheti a szobát a padló és a mennyezet harmonikusan illeszkedő színeinek segítségével. Például a kék tükrös medálpanelek beépített reflektorokkal vizuálisan kibővítik a hálószoba területét. Kontrasztként használjon ágyneműt - a fő választéktól eltérő ágytakarók és párnák egyetlen kompozíciót alkotnak a többi dekorációval. A vászon és a nagyméretű felületek kialakításában virágos és tengeri motívumokat várunk. 

fehér kék hálószoba

A természetes elemek megnyugtatják, frissességgel töltik meg a szobát, segítenek az embernek abban, hogy jó álmokat látjon és elegendő alvást nyújtson.

A könnyű felületű tónusú tárgyak érdekesnek tűnnek. Tehát az asztali lámpa vagy az állólámpa fényes lehet a plafon vagy az árnyékoló színe miatt. A mozaiklemezek vagy a vékony, kecses kereteken festett festmények eredeti díszítőelemek. A hálószoba változatossá válhat a család életéből származó képekkel is, amelyek a falra kerülnek. A helyiségek kialakításakor gyakran tapétákat és kárpitokat láthat. 

falfestmények a hálószobában

A dekorációs cikkekre vonatkozó javaslatok bősége lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbbet egy adott belső tér számára.

A szoba díszítésekor be kell tartania a szabályt: legalább három elemnek hasonló hangnemben kell lennie. Úgy tervezték őket, hogy ne szakítsák meg az alapszínt, hanem csak "hígítsák", így a légkör vidámabbá, vizuálisan frissebbé válik.

világos tapéta a hálószobában

A hálószoba olyan hely, ahol mindegyikünk életünk egyharmadát tölti.

Mindig hatalmunkban áll felszerelni, hogy a többi kényelmes legyen. Próbálja ki, keresse meg saját lehetőségeit a szoba díszítésére és kitöltésére. Jó álmokat és jó alvást kívánunk!

Előző

Következő