Hálószoba fehér bútorokkal, hogyan kell választani és milyen stílusban díszíteni

A fehér bútorokat joggal lehet univerzálisnak nevezni. Könnyen kombinálható a hálószoba általános hangvételével, összhangban a dekor elemekkel és kiegészítőkkel, engedelmeskedik minden tervezési ötletnek.

Stílusos fehér hálószoba

Belső tér egy hófehér hálószoba skandináv stílusban

A hófehér árnyalatok sok évszázadon keresztül nem veszítették el jelentőségüket, és klasszikus stílusban és ultramodernek megfelelőek. A hozzáértő tervezéshez meglehetősen fontos maga a termék kialakítása: forma, anyag, szerelvények, homlokzatok stb.

Fehér és szürke hálószoba

Stílusos hálószoba fehér és szürke tónusokban

A fehér bútorokkal berendezett hálószobabelső szinte bármilyen stílusban elkészíthető. A legnépszerűbbek a következő modern lehetőségek:

 • minimalizmus;

  Minimalizmus a hálószobában

  Minimalista fehér hálószoba design

 • csúcstechnológia;

  Ultra modern hálószoba

  Ultramodern hálószoba fehér csúcstechnológiai bútorokkal

 • Skandináv;

  Modern és divatos hálószoba kialakítás

  Modern és trendi skandináv stílusú hálószoba kialakítás - praktikus és praktikus

 • pop art;

  Világos és vidám hálószoba belső

  Világos és vidám pop art hálószoba belső, fehér kerek ággyal

 • ipari;

  Ipari stílus a hálószobában

  Ipari stílus a hálószoba belsejében

 • padlástér.

  Loft Pétervárosi stílusban

  Loft Pétervárosi stílusban - eredeti hálószoba

Luxus klasszikus, empire stílus, provence, kopott sikk, ország ritkábban használják, mert bizonyos stílusú fehér bútorok mellett drága kiegészítőket igényelnek. Ilyen tervezési projektet nehéz megvalósítani egy kis helyiségben, ami a legtöbb esetben jelentős korlátot jelent.

Anyagválasztás

Annak érdekében, hogy ne okozzon csalódást a végeredmény, meg kell vizsgálni az anyagokkal, azok jellemzőivel kapcsolatos információkat, és számos ajánlást is be kell tartani.

 1. Fényes. A fényes homlokzatok elegánsak és kiváló állapotúak. Egy ilyen felület fényt tükröz, és vizuálisan tágasabbá teszi a teret. Ennek az anyagnak jelentős hátránya a szennyeződése. Még egy kis ujjlenyomat is azonnal látható lesz. Jobb, ha előnyben részesítjük azokat a modelleket, amelyek töredékei gyakran nem érintkeznek kézzel, vagy opciókat terjedelmes szerelvényekkel. A világítás elhelyezése fehér hálószobában szintén problematikus. nehéz harmonikus fénypontokat létrehozni egy fényes felületen.

  Fényes hálószoba bútorok

  A hálószoba díszítésére fényes bútorokat használnak, amelyek ragyogásával és gyönyörű megjelenésével vonzzák a figyelmet

 2. Műanyag. A modern anyag tartós és abszolút környezetbarát. A műanyag népszerűségét az egyszerű gondozás, az alacsony költség, a stílus sokoldalúsága és a tartósság miatt érdemelte ki.
  Csúszó szekrény műanyag elemekkel a kis hálószoba belsejében
 3. Faipari. A tömörfa termék lesz a legdrágább, de teljesen praktikus egy kis helyiségben. A vidéki ház klasszikus, fényűző környezetében, egy fehér palota stílusú hálószobában organikusan fog kinézni. Festett farostlemez, forgácslap vagy MDF jobban megfelel egy lakásnak. Azok számára, akik még mindig bizalmatlanok a műanyag modellek gyártói iránt, ez a lehetőség lehet a legjobb megoldás. A fa környezetbarát, hipoallergén és tartós. A fa anyagától függően megtalálja az optimális ár-minőség arányt.

Vásárláskor mindig csak saját preferenciáinak és pénzügyi lehetőségeinek kell vezérelnie. A termék fényes kialakítása nem alkalmas elfoglalt emberek számára, akik nem hajlandók sok időt fordítani a takarításra. A műanyag praktikusabb lesz, különösen, ha állatok élnek a házban. A fából készült modellek nemesen néznek ki, de szeszélyesebbek az ellátásban, mert fél néhány tisztítószertől.

 Kárpitozott bútorok: kiválasztás és gondozás

Fekete-fehér nappali bútorok modern stílusban

Fekete-fehér kontrasztos nappali bútorok modern stílusban

A puha anyaggal vagy bőrrel borított bútorok kellemesebbé és melegebbé teszik a szobát.

Finom fehér hálószoba, puha fejtámlával ellátott ággyal

Finom, világos hálószoba puha fejtámlával ellátott ággyal és vintage elemekkel díszített fehér bútorokkal

A hálószoba belső térének fő dísze egy fehér ágy. A népszerűség csúcsán a puha fejtámlával ellátott modell található. A háttámla lehet textil vagy bőr. Ha a hely engedi, akkor egy kis kanapét is elhelyezhet egy további pihenőhelyként. A fehér ágyas hálószoba kialakítását kis puha padok, ottománok egészítik ki.

A fehér kárpit, legyen az textil vagy bőr, nagyon szeszélyes gondozása. Rögtön láthatók rajta a foltok, amelyeket nem könnyű lemosni. Mosás után is maradhatnak nyomok vagy csíkok. Az egyetlen kiút egy kivehető fénytok megvásárlása. Vásárlásakor tisztáznia kell, hogy lehetséges-e gépi mosás és fehérítés. A világos színű (természetes vagy mesterséges) bőr anyag gyorsabban elveszíti vonzó megjelenését is. Előnyben kell részesíteni a lakkozott vagy anilin opciókat. Rajtuk a szennyeződéseket vízzel megnedvesített szokásos ruhával mossák le. A karcolások speciális ápolószerrel elfedhetők.

Modern stílusú hálószoba

Modern stílusú hálószoba fehér puha ággyal és hatalmas fényes szekrénnyel

Választható szekrénybútor

A választás több tényezőnek köszönhető:

- általános tervezés;

- az anyagok minősége és ára;

- szoba területe.

Gyönyörű és finom hálószoba fehér bútorokkal

Gyönyörű és finom hálószoba fehér és kék árnyalatokban, fehér vintage bútorokkal

Sok gyártó már kész hálószobás készleteket kínál. Általában egy alapkészletből állnak:

- ágy;

- két éjjeliszekrény;

- szekrény;

- fiókos szekrény.

Néhányban fésülködőasztal és pad is található.

Hálószoba fehér

Hálószoba fehér színben, teljes bútorkészlettel: szekrény, ágy, éjjeliszekrények és fésülködő asztal

Egy ilyen javaslat kényelme az, hogy nincs szükség minden belsőépítészeti elem kiválasztására. A szettben minden már ugyanabban a stílusban van díszítve, csak ki kell választania a kiegészítőket, és világos ékezeteket kell elhelyeznie.

Azok számára, akik nem találtak megfelelő fehér fülhallgatót, a következő tippek segítenek a választáshoz:

 1. A klasszikus kialakítású, fából készült fehér ágy a hálószoba belsejében a szoba fő, központi eleme. Minden más témának nem szabad nagy ellentétben állnia vele. Javasoljuk, hogy sima átmeneteket hajtson végre árnyalatokban: a fehértől a krémig, a krémes, a tejszerű, a bézs színig. A kiegészítők szokatlan alakúak lehetnek, mintákkal és rajzokkal.
 2. A modern stílusok fő követelménye a tömörség, az egyszerűség és a funkcionalitás. Minden berendezésnek szigorú formája van. Sok dekoratív részletet el kell kerülni. Üveg, fém elemek várják. Világos és szokatlan módon lehet díszíteni egy vagy két falat.

Fali és padló dekoráció fehér hálószobában

Hálószoba pasztell színekkel

Hálószoba pasztell színekkel, világos elemekkel

Ha a hálószobabelsőt teljesen fehér színnel egészítjük ki, megkockáztatjuk, hogy a szoba olyan legyen, mint egy kórházi osztály. Ha nem rendelkezik professzionális tervező készségekkel, akkor ne próbálja meg megvalósítani ezt a megoldást.

A hálószoba hangulatos belső kialakításához válasszon kontrasztos, világos árnyalatú falakat vagy világos, pasztell színű (de ne fehér) falakat.

A fehér, a szürke és a fekete tökéletes kombinációja

A fehér, a szürke és a fekete tökéletes kombinációja egy elegáns, modern hálószobához

A következők használhatók befejezésként:

-háttérkép, fotótapéta;

-festmény;

- dekoratív vakolat;

- téglafal.

A fehér és a vörös szokatlan és élénk kombinációja

Szokatlan kontrasztos, élénk fehér és vörös kombináció a hálószoba belsejében

A következő színek összhangban vannak a modern bútorok fehér bútoraival: lila, kék, barna, szürke, bézs. Vigyázzon a fekete és a piros színnel. Végül is a hálószobát pihenésre szánják, és a túl kontrasztos, agresszív kombinációk izgalmasan hatnak a pszichére.

A legegyszerűbb padlóburkolat a fa (parketta, laminált), a fát utánzó linóleum. Ezek az anyagok a legsokoldalúbbak.

Klasszikus fehér és barna árnyalatok kombinációja

Klasszikus fehér és barna kombináció a pihentető tartózkodáshoz

Világítás

Fehér és lila hálószoba

További világítás a fehér-lila hálószoba egyes elemeihez

A fehér hálószobát kellően meg kell világítani, hogy ne tűnjön unalmasnak és hidegnek. A fő nehézséget a szerelvények megfelelő telepítése jelenti. Ilyen irányt kell beállítani a fényáramra, amely előnyösen hangsúlyozza a helyzet hófehérjét, harmonikusan hozza létre a tükröződést.

A fénynek nem szabad túl erősnek lennie, mert a fehér tovább fokozza a hatást. A mennyezet közepén található csillár zárt, matt árnyalatokkal a fő világítás. Helyi, éjjeli lámpák, állólámpák, a tükör szélén lévő izzók alkalmasak.

Fényes ékezeteket helyezünk el

Fehér hálószoba vidéki stílusban

Fehér vidéki stílusú hálószoba élénk virágmotívumokkal

A fehér bútorokkal berendezett hálószoba kialakítása világos belső tárgyakkal való hígítást igényel. A következők használhatók fényes akcentusként:

 • nem alapvető berendezés;
 • textil;
 • dekorációs tárgyak, kiegészítők;
 • világítás.

A kontrasztos árnyalatú komód, éjjeliszekrény, dohányzóasztal kiváló dekoratív kiegészítőként szolgálhat a fehér ágyhoz vagy szekrényhez.

Kreatív hálószoba fehér bútorokkal és szokatlan dekorációval

A fehér bútorok és a szokatlan dekoráció kreatív kombinációja átlátszó fényfüggöny és ágytakaró párnákkal egy színvilágban

A textíliák segítségével a legegyszerűbb módszer érdekes kombinációk létrehozására. A tervező munkája fényes párnákat és hengereket, takarót, ágytakarót, takarót, kontrasztos ágyneműt, függönyt és szövet redőnyt tartalmaz.

Tükör- és üvegtárgyak várják a modern belső tereket. Ez lehet egy nagy tükör egy stílusos keretben, üvegpolcok, kristályfigurák és vázák.

Az azonos borítóban lévő könyvek, panelek, családi fotók kompozíciója, moduláris festmények szintén tökéletesen kiegészítik a világos szoba kialakítását.

Szokatlan díszítő elemek a hálószobához

Szokatlan díszítő elemek, amelyek kiegészítik a fehér hálószobát, és stílusossá és organikussá teszik

A díszítőelemek kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a színkombinációra figyeljen, hanem az általános tervezési elképzelés betartására is. Ne ragadjon el a díszítéssel. A fő cél a tágasság és a frissesség érzetének megteremtése, és a rengeteg dekoráció ronthatja az eredeti célt. Az ékezetek hozzáértő elhelyezésével a fehér bútorok nemesen kiemelkednek.

Kis méretű hálószoba fehér színben

A kis méretű hálószoba fehér színű, finom menta színű elemekkel készül, ami otthonossá teszi a légkört

Sokan félnek a világos árnyalatoktól a belső térben az általuk létrehozott sterilitási hatás vagy a karbantartás szempontjából kivitelezhetetlenség miatt. Valójában nem problémásabb üzemeltetni, mint bármely más. A sztereotípiákat elvetve megtestesítheti a legmerészebb tervezési ötletet. A modern stílusban a fehér bútorok frissességet és egyszerűséget adnak, a klasszikus stílusban pedig a kifinomultságot és az eleganciát. A helyesen elhelyezett ékezetek megteremtik a meleg és a kényelem megfelelő légkörét.

Előző

Következő