Fekete bútorok a belső stílusos, elegáns kialakítású megoldásban 75 fotón

A fekete szín meglehetősen sajátos. Egyrészt a leginkább kompatibilis, a hátterével szemben más árnyalatok kontrasztosak. Másrészt a fekete bútorok nem tükrözik a fényt, és képesek a belső teret nehéznek és komornak érezni. Helyes kiválasztás esetén azonban kifinomultságot és tiszteletet tulajdoníthat a légkörnek.

Fekete bútorok a belső térben

A modern tervezési projektekben gyakran találnak fekete (vagy majdnem fekete) bútorokat, és végül is, húsz-harminc évvel ezelőtt sok honfitársunk csak külföldi folyóiratokban látott wenge színű bútorokat.

Fontos részlet - a fekete bútorok jól használhatók a tágas, jól megvilágított szobákhoz, széles ablakokkal, amelyek a világos oldalra néznek, és számos mesterséges megvilágítással rendelkeznek. A kis helyiségeket komor és még szűkebbé teszi. Fontos tiszteletben tartani az arányokat: elegendő távolságnak kell maradnia a berendezés között, különben egy komor, kifejezhetetlen foltra olvad össze. Nagy mennyiségű fekete bútor elfogadható egy magas mennyezetű és jó megvilágítású helyiségben.

Bútor fekete bőr kárpitozással

A fekete bútorok a modellek széles választékában kerülnek bemutatásra az üzletekben, csak a jövőbeni enteriőr képének megteremtése marad - hogyan lehet a sötét bútorokat kombinálni a belső díszítéssel.

Színes megoldások

Klasszikus - fekete bútorok fehér belső térben.

Igaz, ahhoz, hogy a környezet ne legyen unalmas és egyhangú, érdekes formákkal kell rendelkeznie. Nem feltétlenül igényes és elgondolkodtató - lehet minimalista kivitelezés is. De még a lakonikus formáknak is legyen csavarása: érdekes kanyar, az átalakulás lehetősége.

Fekete bútorok és fehér falak

A fekete bőr bútorok fényűzőnek tűnnek, és praktikus megoldás a működés szempontjából puha ülősarok berendezése a nappaliban.

Gyakran fekete bútorokat helyeznek a mintás tapétával díszített falak hátterébe. Ugyanakkor a minta nem mindig fedi le az összes falat, gyakran a mintás tapétákat függőleges vagy vízszintes síkban kombinálják monokromatikus háttérképekkel. A kombinációk nemcsak fehér vagy fekete-fehér tapétákkal, hanem más monokromatikus árnyalatokkal is sikeresek:

 • piros;
 • rózsaszín;
 • halványlila;
 • világoskék;
 • világos szürke.
Belső akcentus fekete bútorokkal

A fekete kárpit használata a fekete bútorok bútorokon keresztül történő integrálásának leggyakoribb lehetősége.

Gyakran a tér hígítását használják többszínű kiegészítőkkel. Világos, világos árnyalatok alkalmasak erre:

 • sárga;
 • türkiz;
 • füves zöld;
 • világos rózsaszín.
Fekete bútorok a hálószoba belsejében

Általános szabály, hogy az ilyen bútorokat egy könnyű kivitelű, leggyakrabban hófehér helyiségben helyezik el.

A bézs árnyalatok és a természetes színek jól kombinálhatók a fekete bútorokkal: okker, bambusz vagy szalma. Érdemes alaposan kísérletezni a tompított árnyalatokkal - a bútorok gyakran nyomasztónak tűnnek a hátterükhöz képest, és maguk az árnyalatok is piszkosak.

Fekete fürdőszoba bútorok

Hogyan lehet integrálni a feketét a fürdőszoba berendezésébe? Természetesen használjon tároló rendszereket.

A meleg árnyalatok közül a korallvörös az optimális. Más "meleg" színek hátterében nyomasztó és túlságosan igényes benyomás jön létre. Ha "meleg" színt választanak a falakhoz, akkor annak a lehető legkönnyebbnek kell lennie, és maga a bútor körvonalai kecsesek és vékonyak.

Fekete bútorok a nappali belsejében

Csak két szín felhasználásával díszíti a szobát, kissé hígítva az üveg és a tükör felületének csillogásával, modernnek, dinamikusnak és eredetinek tűnik.

Fontos a padló színe. A világos árnyalatokat részesítik előnyben. A fehérített tölgy, kőris, világos nyír bevonata jól fog kinézni. A "vöröses" és még inkább sötét vagy fekete padlók fekete bútorokkal nincsenek jól kombinálva. A fekete padló hátterében teljesen eltévedhet.

Stílusos fekete mini fal

Itt remekül mutatnak a fehér falak hátterében, csak felhívják a szemet.

Stílusok, amelyekben a fekete bútorok megfelelőek

A fekete bútorok jól néznek ki a megfelelő stílusú belső terekben:

 • neogótikus;
 • Art Deco;
 • csúcstechnológia;
 • Kínai;
 • modern minimalista.
fekete bútorok alkalmasak minden helyiségbe

A kapott képet biztosan nem nevezzük triviálisnak vagy unalmasnak.

A klasszikus kialakítású tárgyak igényesek és nehézek. A bútorok jól mutatnak mindenféle matricával, résszel, sima ívekkel.

Fekete bútorok és falszínek

Nem minden háztulajdonos dönthet úgy, hogy a nappali összes falát sötét színnel díszíti, és a szoba térének lehetővé kell tennie az ilyen szabadságokat.

A minimalista stílusú belső tereket az ablakok és a falak, a mennyezetek díszítésének hiánya különbözteti meg. A belső tárgyak minimális számát akromatikus felületekkel kombinálják - fehér, hideg világosszürke.

Hálószoba fekete bútorokkal

De a fekete felület hangsúlyos falaként történő használata sokkal könnyebb.

A fekete bútorok gyönyörűen néznek ki a belső térben, szecessziós stílusban. A hullámos és S alakú vonalak, a szokatlan csillárok és az állólámpák szigorú és kifinomult dizájnt hoznak létre. A minták vékony fekete vonalai és a sima formák különösen stílusosan néznek ki a dekoráció hideg világos tónusainak hátterében.

A fekete bútorok nagyon stílusosak

A többi fal fehér díszítésével és a fekete-fehér nyomat támogatásával kombinálva az így kapott kép nagyon harmonikus, kiegyensúlyozott lesz.

A fekete bútorok az empire stílusú belső tereket monumentális és arisztokratikus megjelenéssel díszítik. Az arany és az aranyozás a díszítésben luxust ad a hangulatnak. A smaragdzöld, türkiz vagy bézs tónusú kombináció pedig felfrissíti és kifinomultabbá teszi.

Fekete hálószoba design

A szürke különböző árnyalatai közvetíthetnek fekete és fehér színt a belső térben.

A futurisztikus stílusú belső terek világosak és dinamikusak. A fekete-fehér bútorok vagy néhány fekete-fehér bútor kombinációja a fehér vagy hideg akromatikus árnyalatok hátterében látványosnak tűnik. Fontos elkerülni a fekete szín feleslegét.

fekete bútorok világos díszítéssel

A fekete kárpitozású kárpitozott bútorok kontrasztosak lesznek a nappaliban, fehér és szürke díszítéssel.

A fekete bútorok eredetinek tűnnek a tetőtérben és a vidéki belső terekben. Mindkét esetben természetes árnyalatokkal kombinálják, de a loft stílusát inkább ipari motívumok jellemzik, gyakran graffitivel festett falakkal kombinálva. A kantri zene kevésbé kemény, a természetes anyagok alkalmasabbak rá, rusztikus hangulatot teremtenek.

belső tér fekete bútorokkal és lila falakkal

Eredeti ötlet a nappalihoz - dombornyomott fekete tapéta és velúr kárpitozás az azonos mintájú székekhez.

Anyagok

A belső tér fekete bútorainak kiválasztása a legfontosabb, hogy elkerülje az olcsó anyagokat. Csak a drága anyagokból készült termékek fognak stílusosan és szilárdan kinézni. A fatermékek, a fém kovácsolás gyönyörűnek tűnik. A kanapékhoz és fotelekhez fekete bőr, puha gyapjú vagy jó minőségű gobelin szövet jó. A bársony, a szatén és a selyem arisztokrata eleganciát kölcsönöz a dekorációnak.

A fekete bútorok adnak egy kis merészséget a belső térnek.

Ha furcsa tűnik az ötlet, hogy fekete színű bútorokat helyezzen el egy hasonló színű nappaliban, vessen egy pillantást a következő tervezési tervre.

A fényes felületek fényesebbnek tűnnek, mint a mattak, bár nehezebben karbantarthatók. A matt termékek gyakran kopottnak és nem leírónak tűnnek, ezért a választást különösen körültekintően kell megközelíteni. A természetes anyagok kifinomultabbnak tűnnek, mint a mesterségesek.

A fekete a domináns

Azok számára, akik nem állnak készen a radikális megoldásokra a nappali kialakításában, javasolhatjuk a fekete bútor modulok és a színesebb elemek kombinációjának használatát.

Fekete nappali bútorok

A fekete bútorok kiválóan alkalmasak tágas, világos nappali helyiségekhez. A dekoráció lehet kontrasztos vagy monokróm. A fő feltétel az, hogy minden berendezésnek és dekorációnak összhangban kell lennie egymással.

Fekete nappali bútorok

Még egy bútor együttes keretein belül is két szín harmonikusan kombinálható, főleg, hogy könnyű választani a fekete céget.

A semleges árnyalatok jól alkalmazhatók a nappali díszítésére - ezüst vagy világosszürke a minimalista megoldásokhoz vagy a high-tech stílus, a bézs vagy a fa a modern stílushoz. Skandináv vagy minimalista stílusú nappalihoz fehér vagy fekete-fehér szobadíszítés alkalmas.

Fekete bútorok a ház belsejében

Lakkozó formájú fekete bútorok a vakító fehér falak hátterében.

Stílusos megoldás a világos monokromatikus fal-, padló- és mennyezetdíszítés. A világos sárga, zöldes, kék tónusok friss és kifinomult megjelenést kölcsönöznek a nappalinak. A nappali belső berendezése előnyös, ha nem masszív, hogy elkerülje az összezúzódó benyomást.

lehetőségek fekete bútorok a belső térben

Lehet bútor, dekorációs elem, eredeti világítótest vagy színes textil.

A bőr kárpitozású kárpitozott bútorok tekintélyes, gazdag megjelenést kölcsönöznek a szobának. Ez a legnépszerűbb lehetőség. Az irodai stílus hasonlóságainak elkerülése érdekében a fényes, eredeti faldekorációval és bársonyfüggönyökkel való kombináció jó választás.

Szekrény bútorok fekete színben

A nappali szekrénybútor kiválasztásakor a legfontosabb a fekete túlzott mennyiségének megakadályozása. Asztal, TV polcok, ha a szoba mérete lehetővé teszi, ajánlott nyitott vagy üvegezett ajtókkal választani a könyveket.

Fekete bútorok a belső fotón

Sok háztulajdonos habozik használni a fekete bőr kárpitozott bútorokat, mert az irodai stílushoz társítják, különösen, ha a bútorok acél elemekkel rendelkeznek.

A matt vagy csiszolt fatermékek - tölgy, teak, kőris - gyönyörűek. A moduláris bútorok is keresettek. A befejezés számára kívánatos, és nem igényes, hogy elkerülje a túlzott igényesség benyomását.

Fekete hálószoba belső

De ha az ilyen bútorokat nem sima falú, hanem eredeti mintázatú tarka tapétával díszített helyiségben helyezik el, akkor az irodai dekorációra nem lesz utalás.

Világos akcentusok a belső térben, fekete bútorokkal

Az élénk színek szőnyegek, dekoratív párnák lehetnek a kanapékon és fotelekben, textilek, festmények vagy panelek a falakon. A fő követelmény a kiegészítők gondos kiválasztása, hogy azok "illeszkedjenek" a falak, a padló és a mennyezet választott stílusához és színvilágához.

Fekete bútorok és belső stílus

De a modern tervezési projektek azt mutatják, hogy ez nagyon hatékonyan megvalósítható.

Az absztrakt vagy állati nyomtatású modern festmény jó belső dekoráció lehet. A fekete-fehér fényképek elegánsak. Az élénk színekkel díszített geometrikus mintázatú szőnyegek kiválóan alkalmasak a belső tér hígítására, élettel teli és dinamikusan.

Fekete bútorok az ebédlőben

A kecses formák, a sima vonalak és az eredeti dizájnmegoldások egy kis modernséggel és exkluzivitással gazdagítják az ebédlő képét.

A párnákon található élénk csíkok, a falakon található motívumok vagy a padlón lévő zebra bőrök élénken illeszthetik a designt. Érdekes lehetőség a fekete bútorok kombinációja élénk, gazdag színekkel - rózsaszín, kék, világoszöld. Például egy asztal és egy komód vagy polc kombinálva világos kanapéval és fotelekkel.

A fekete bútorok fényes kivitelűek lehetnek

A kárpitozott bútorok fényesebben (bőr) jobban néznek ki, és az első napoktól származó kárpit vagy velúr kárpit kissé elhasználódottnak tűnik.

Előző

Következő