DIY fából készült bútorok eredeti fotóötletek

Rusztikus stílusú ágy

Szokatlan fa ágy egy rusztikus hálószobához

Első pillantásra nagyon egyszerű elkészíteni egy bútordarabot. Csak amikor kiderül, hogy ez nem olyan egyszerű. Meg kell találni egy megfelelő anyagú és színű munkaanyagot, helyesen kell feldolgozni, elkészíteni és helyesen összeállítani az összes elemet.

A fa bútorok előnyei

Faház vadászata

Szokatlan belső dekoráció az erdész faházában

A saját kezűleg bútorokat gyűjtve az ember több egyediséget és eredetiséget akar adni otthonának. De vannak más előnyei is.

Vidéki stílusú konyhabútor

Fa bútorok a konyhához, vidéki stílusban

 • Környezetbarát. A faelemek tökéletesen illeszkednek a gyermekszobába vagy hálószobába, minden olyan helyiségbe, ahol az anyagoknak a lehető legbiztonságosabbnak, természetesnek és káros anyagtól mentesebbnek kell lenniük. Csak gyanták és illóolajok lehetnek a tömbben. De inkább pozitívan, mint negatívan hatnak az emberi testre.
 • Stabilitás. Bármely fa bútor legalább 45-50 évet szolgál ki. Ellenáll a mechanikai igénybevételnek.
 • Könnyű javítás. A gyártás összetettsége ellenére a bútorelemek javítása meglehetősen egyszerű, minimális erőfeszítést, szakértelmet és szerszámokat igényel.
 • Ergonomikus.
 • Maximális kényelem. A fából készült bútorok saját kezűleg történő létrehozásakor azonnal figyelembe veheti a jövő tulajdonos testalkatának összes jellemzőjét.
 • "Fantasy repülés". Bármelyik, még a legmerészebb tervezési ötlet is, fából készült háttér mellett remekül fog kinézni. A kézműves befejezés még elegánsabbá teszi a bútorokat.
 • Költség. A tömör fából készült bútorok az ipari termelésben meglehetősen drágák. Ha maga készíti el, akkor az ár jelentősen csökken.
Hintaszék tömör bükkből

Tökéletes dekoráció a belső tér számára - tömör bükkfa karosszék

A bútorelemek összes fenti előnye mellett még egyet meg kell jegyezni - a rendelkezésre állást. Nem kell luxus, designer üzletekben vásárolni őket. Elég, ha tanulmányozza a gyártás alapelveit, és belekezd az üzletbe, saját kezével dolgozva létrehozhat egy teljesen egyedi bútordarabot.

Kerti hinta

Nagy, fából készült kerti hinta saját kezűleg történő ajándékozáshoz

A fő stílusok, amelyek arzenáljában fából készült bútorok találhatók

Bútorok konyhához vagy kávézóhoz

Fa konyhabútor étkező vagy hangulatos kávézó számára

Sok tehetséges tervező tömörfa bútorokkal dolgozik. Tévedés azt gondolni, hogy csak klasszikus stílusban berendezett szobákat tud díszíteni. Vannak olyan irányok, amelyekben sikeresen felszerelheti a fából készült bútorokat:

 • Ország. Megkülönböztető jellemzői a szögletesség, a vonalak érdessége, a mesterséges felületkezelések hiánya. A fa ideális munkaanyag vidéki stílusú bútorokhoz. Ezek lehetnek nyaralók, magánházak, amelyeken belül könnyen megteremtheti a primitívség légkörét.
Világos vidéki nappali

Tágas és világos vidéki stílusú nappali

 • Öko stílus. Ennek a trendnek a tisztelői számára nem a divatirányzatok a fontosak, hanem a természetesség és a természetesség. Közel állnak a vidéki stílushoz, az egyetlen különbség az árnyalatokban rejlik, az első változatban világos és sötét tónusok használhatók, a másodikban a világos, természetes színeket részesítik előnyben. Az ökostílusú szobák nagy mennyiségű modern technológiát igényelnek, míg a fából készült bútorok puhábbá és kifinomultabbá teszik a belső teret.
DIY fából készült asztal

Faragott lábú faasztal az öko stílusú belsőépítészethez

 • Provence. Ez a tendencia jól ismert a női belsőépítészet világában. Megkülönböztető jellemzői: nagyszámú virág, ezüst, aranyos ételek. Ez egy "meleg, barátságos" stílus. Nem akar elhagyni egy ilyen konyhát és nappalit, így egy fonott szék vagy egy fából készült asztal tökéletesen beleillik. De itt a legfontosabb az, hogy ne vigyük túlzásba, a hatalmas elemek túl sok figyelmet vonzanak magukra, és minden más tematikus elemtől elkülönítve fogják érzékelni őket.
Provence stílusú bútorok

Belső tér, romantikus provence-i stílusban, fából készült bútorokkal

Más stílusokban fából készült bútorokat is láthat, de kisebb mennyiségben. Például a minimalizmus és a modernitás terén nagyon fontosak a további fa kiegészítők: lámpák, órák, figurák, vázák.

Fa belsőépítészet

Fa belsőépítészet a minimalizmus stílusában

A fa bútorok készítésének általános alapelvei

Fakonyha

Gyönyörű és funkcionális fából készült konyha

Mielőtt saját kezűleg kezdene dolgozni, ki kell dolgoznia egy projektet, az interneten megtalálhatja a kívánt elem fényképét.

Fa homlokzatok

Kész feldolgozott fa homlokzatok konyhabútorokhoz

A következő szakasz a fa kiválasztása. 100% -ban teszteltnek és kiváló minőségűnek kell lennie. A cikk élettartama ettől függ. Emlékeztetni kell arra, hogy a munkaanyag puhára és keményre van osztva. Minél gyorsabban nő egy fa, annál puhább a fája.

Fa kiválasztása kerti bútorokhoz

DIY kerti bútorok fából

A legértékesebb és legdrágább a tölgy. Nagyra értékelik, hogy képes bármilyen színt sikeresen festeni.

Tölgyfa bútorkészlet

Barkácsbútor készlet étkezőhöz egy házban vagy egy nyári rezidenciában

A mahagóni is értékesnek számít. Előnyei a nagy szilárdság és a nedvességállóság. Ebből a fából nyerik a legfényűzőbb és fényűzőbb fából készült bútorokat.

Mahagóni bútorok

DIY szabadtéri mahagóni bútorok a játszótérhez

A fenyő, a lucfenyő, a cédrus, a juhar, a cseresznye, a dió olcsóbbnak és megfizethetőnek számít a populáció középső rétege számára.

Étkező asztal fából

Szép masszív és tömörfa étkezőasztal

A fa kiválasztása után pajzsokat kell vásárolnia. Jobb, ha monolitikusak.

A munka főbb szakaszai

 • Egy jövőbeli termék rajzának kidolgozása.
Kerti szék rajza

Kidolgozunk egy fából készült kerti szék rajzát egy nyári rezidencia számára

 • Fa előkészítése fűrészelésre, jelölések felvitele rá, fűrészelés.
Felkészülés a vágásra

Jelölés és felkészülés vágásra

 • Furatok fúrása.
Furatok fúrása

A lyukak fúrásának folyamata a bútorok gyártásában saját kezűleg

 • A termék színezése.
Fa termékek festése

A kész fatermék festési folyamata

 • Elemek összeszerelése.
Az étkezőasztal összeállítása

Kézzel készített fabútorok összeszerelése

A munkához szükséges eszköz

 • Csavarhúzó.
 • Lombfűrész.
 • Repülőgép.
 • Bútor tűzőgép.
 • Egy kalapács.
 • Csavarhúzó.
 • Bútor kés.
 • Festék, lakk, ecset.
 • Szükséges szerelvények.
Eszköz a munkához

Eszköz bútorok készítéséhez

A fentieken kívül hardverre, további fogyóeszközökre lesz szüksége. Ha az elöljáró gyakorlott, összetettebb munkaeszközöket is használhat.

A késztermék elkészítése

A bútorok kémiai öregedése

A késztermék feldolgozása a bútorok kémiai öregedésének módszerével

Amikor a bútortermék gyártása és összeszerelése befejeződött, kész megjelenést kell adni neki. Egyszerűen festheti az elemet, dekoratív díszeket alkalmazhat rajta a saját kezével.

Alapvető feldolgozási lehetőségek

 • Színezés.
 • Festmény.
 • Lakkozás.
 • Deresinization.

Kiváló minőségű bútorárnyalat elkészítése azt jelenti, hogy a legtermészetesebb és legszebb árnyékot adja. Nagyon változatosak lehetnek, de elsősorban a természetesség lesz látható.

A bútorelem lakkozása fényes fényt eredményez. Ezenkívül ez a réteg védi, növelve a kopásállóságot.

Bútorlakkozás

Fa befejezése lakkkal a saját kezével

A bútorelemek feldolgozása során a gyanta maradványokat el kell távolítani az összes munkafelületről. Ezt alkohollal, benzinnel, acetonnal végzik.

A fa bútorok saját kezű befejezésének legegyszerűbb és legnépszerűbb módja a szokásos lakkal történő bevonás. Nem igényel magas költségeket és összetett befejező szerszámokat. Kétségtelen előnye a munkaanyag eredeti megjelenésének és textúrájának megőrzése.

Tapasztalt kézművesek javasolják azoknak a fajoknak a lakkozását, amelyek egyedi és gyönyörű mintázatúak a természetből, például a fenyőt.

Ha a fa kemény fajokhoz tartozik, akkor színes festékkel lehet bevonni. Ezzel a módszerrel az olcsó faanyagokat úgy lehet festeni, hogy azok megfeleljenek egy drága fajtának.

Festési módszerek

 • Szilárd.
 • Színezés.
 • A színező elem rétegének felvitele a lakk alá.

Nagyon óvatosan és körültekintően kell alkalmazni a festéket, a munka egyes szakaszait betartva.

 1. Minden szabálytalanság, csomó tisztítása.
 2. Deresinization.
 3. Repedések és forgácsok eltávolítása.
 4. Alapozó.
 5. Színezés.

A festék megszáradása után dekoratív mintát alkalmazhat. Ezt meg lehet tenni kefével, festékszóróval.

A legtöbb esetben több réteg festéknek és lakknak kell lennie. Miután mindegyikük megszárad, meg kell őrölni, ehhez ezt a csiszolópapírt használják.

Különös figyelmet kell fordítani a faragott elemekre, ezeket nehezebb feldolgozni.

A fából készült bútorok "képesek" bármilyen belső térbe illeszkedni, a lényeg az, hogy helyesen csinálják. A fejlett stílusérzékkel és fantáziával rendelkező személyek otthonaikban egy egész kis világot teremthetnek, másoktól eltérően, egyedülállóan, saját légkörükkel és hangulatukkal.

Fa bútorok a konyha-étkező számára

Kiváló lehetőség fa bútorok használatára a konyha-étkező belsejében

Előző

Következő