A kartonbútorok legjobb fotói lépésről lépésre

Karton asztal

Eredeti asztal faragott karton lábakkal

Egészen a közelmúltig a kartonbútorok ugyanolyan újdonságok voltak, mint az ingyenes Mars-járatok vagy az autók repítése. Ha az autók még nem repülnek, akkor a karton bútorok saját kezűleg történő létrehozása lendületet vesz külföldön, és ez a tendencia mára eljutott a FÁK-országokba. Próbáljuk meg kitalálni, hogy ez fantázia vagy valóság.

Költségvetés karton bútorok

Csináld magad költségvetési bútorokkal a nappaliba, szokatlan formában, szokatlan anyagokból

lehetséges?

Dobozokból készült hordozható asztal

Hordozható összecsukható asztal kartondobozokból

Tegyük fel a kezdésnek egy teljesen természetes kérdést, lehetséges-e saját kezűleg dobozokból bútorokat készíteni. Tud. Bármi megengedett, amelyet az Orosz Föderáció alkotmánya és más jogi aktusai, a társadalomban elfogadott erkölcsi normák nem tiltanak. Helyesebb lenne megkérdezni, hogy megéri-e. Ezt kell kitalálnunk.

Kényelmes karton székek gyerekeknek és felnőtteknek

Kényelmes karton fotelek gyerekeknek és felnőtteknek

Először határozzuk meg a célt. Miért szeretne kartonbútorokat készíteni. Általában mind gyermekjátékhoz, mind mindennapi használatra használható. Minden attól függ, hogy hogyan áll hozzá az ügyhöz, mennyire erős az alap, hogyan kell rögzíteni az alkatrészeket, milyen támaszt fog készíteni, hogyan lehet megerősíteni stb.

Fotel karton háromszögekből

Költségvetésű erkélyes szék karton háromszögekből

Először meg kell határoznia a feltalált dolog funkcionális célját. De egy dolog világos: használhat ilyen alkotásokat. Érdemes megfontolni a karton alternatív anyagként történő használatát a fejhallgató frissítésénél egy lakásban.

Hullámos kanapé

Hullámkarton kanapé puha, kivehető ülésekkel és párnákkal

Bizonyos bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy ez a fajta termék meglehetősen alkalmas felhasználásra, és létjogosultsága van. Természetesen jobban megfelel azoknak, akik az eredeti lakóteret és az innovációt részesítik előnyben. Mindazonáltal alkalmas.

Eredeti bútor transzformátor

Eredeti transzformátor bútorok karton dobozokból

Attól tart, hogy egy ilyen lehetőség megbízhatatlannak, törékenynek és gyorsan használhatatlanná válik? Próbáljon meg egyfajta bútort készíteni, és ellenőrizze saját tapasztalatait, hogy lehetséges-e használni. Mit lehet létrehozni a rendelkezésre álló alapanyagokból?

Bútor hulladék anyagokból

Bútor törmelékanyagokból a költségvetési belsőépítészethez

Mit fogunk csinálni?

Hullámos asztal székletekkel

Eredeti készlet egy konyhához vagy egy nyári rezidenciához - asztal hullámkarton székletekkel

Nézz körül, figyelj a környező tárgyakra. Mit látsz? Asztal, székek, könyvespolcok, szekrények, éjjeliszekrények. Miből készültek? Forgácslemez, MDF, forgácslap, természetes fa? Bármilyen furcsán is hangzik, ezek a dolgok kartonból készülhetnek. Igen, egészen valóságos. Minőségét és szilárdságát tekintve a kapott termék nem lesz rosszabb a tartós forgácslapoknál, miközben ennek az opciónak számos előnye van.

Kézzel készített karton bútorok

Kézműves bútorok extravagáns belső térhez

Vegyünk egy másik lehetőséget. Ezekből az alapanyagokból egész kastélyt készíthet egy gyermek számára, űrhajót és autót építhet. Ez a termék szokatlan megjelenés kialakítására alkalmas. Jól alkalmazza a feldolgozást, így az eredeti formák és díszes minták kivágása nem nehéz. A gyermek szobájában található szokásos polcok állatokká alakíthatók, festhetők és ezáltal tematikus hangulatúak. Bármilyen rajzfilmfigurát újrateremthet, a gyereket egy igazi mesébe költheti. Egyszerű karton segít ebben. A kérdés a képzeletedtől és a képességeidtől függ.

Barkács játékok a gyereknek

Barkács játékok kisgyermekek számára, ötletes szülőktől

Ház játékhoz hulladék anyagokból

Gyerekház játékokhoz hulladék anyagokból

Hátrányok és előnyök

Kávézóasztal

Szokatlan alakú karton dohányzóasztal

Mint minden bútornak, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Ezeknek a finomságoknak fogunk szentelni. Mit várhat el a kartonból és milyen előnyökkel jár. Sokkal több pozitív szempont van az ilyen típusú fülhallgató használatában. Kezdjük velük.

 1. A stílusos kialakítás képessége. Te magad csinálod, így valóra válthatod a legszokatlanabb álmokat. Az anyag kiválóan alkalmas dekoratív feldolgozásra, fantáziálásra és alkotásra.
 2. Gazdaságos lehetőség. Ha a lehető legkisebb költséggel szeretné felújítani a berendezési tárgyakat, használjon régi dobozokat vagy felesleges gyártókartont. Olcsóbb lesz sűrített anyagot rendelni alapon, mint új faanyagot vásárolni.
 3. Könnyű szállítás. Az ilyen termékek gyakran összecsukhatóak vagy egyszerűen könnyűek, ezért mozgás közben nem lesz nehéz. Legyen óvatos, mivel a gyártás anyaga a törékeny kategóriába tartozik.
 4. Erő. Furcsa, de ez a minőség a kartonból készült bútorokra vonatkozik. Helyes számításokkal, a jó rögzítőelemek kiválasztásával, a kiváló minőségű összeszereléssel ezek a termékek sokáig fognak élni, még állandó használat mellett is.
 5. Környezetbarát alapanyagok. A karton környezetbarát anyag. Ártalmatlanítás után feldolgozható és másodlagos nyersanyagként felhasználható. A karton bomlási ideje sokkal rövidebb, mert természetes, környezetbarát alapból készül.

És most a hátrányokról. Az egyetlen hátrány, hogy az ilyen bútorok nem bírják a nedvességet. Különös gondot igényel, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a felszínre. Helytelenül összeszerelve gyorsan elszakadhat és sérüléshez vezethet. Ha egy szakember rátalál az üzletre, akkor nem lesznek nehézségek. És alább fogjuk érinteni a távozás témáját, és látni fogja, hogy ez nem nehéz.

Saját kezűleg alkotunk

Karton termékek

Karton termékek - a legjobb ötletek a belső térben

Mint már említettük, maga is létrehozhat ilyen beállítást, vagy megrendelheti a gyártótól.

Megjegyzés: Ez az újrahasznosítási mozgalom népszerű. És még híres tervezők is készítenek karton bútorokat.

A leggazdaságosabb megoldás az lenne, ha új környezetet teremtene saját kezével. Ebben az esetben nem fog tévedni a stílussal, nem kell elmagyaráznia a tervezőnek, hogy milyen ötletet kíván megvalósítani és hogyan lehet elérni az eredményt. A rendelkezésre álló eszközök, sőt a régi karton használata miatt olcsóbb lesz.

Először egy külön szobára van szükséged. Ez lehet otthoni dolgozószoba vagy konyha. A legfontosabb dolog az alacsony páratartalom a környezetben, és ügyeljen arra, hogy ne okozzon kellemetlenséget a ház többi lakójának, mert ez az eljárás zajos. Kezdjük?

Karton állvány

Rack kartonból, kész és szétszerelt

Szükséges anyagok

Üres kartondobozok

Üres kartondobozok a jövőbeni termék üres oldalakhoz

A folyamat megkezdéséhez elő kell készítenie mindent, amire szüksége van. Az anyagokkal kezdjük. Az alap megválasztása fontos része, ettől függ, hogy a dolog erős és tartós lesz-e, és meddig fog működni.

A kartonnak tartósnak kell lennie, jobb, ha préselt típust választ. Gyakorlati termék esetén a régi dobozok nem fognak működni. Figyeljen a rétegek számára a lapban, minél több van, annál erősebb az alap.

Háromrétegű hullámkarton

Háromrétegű hullámkarton

Fontos! A fehér karton szilárdsága alacsonyabb, mint a barna.

Nátronpapírra lesz szükségünk az asztal vagy szék felületének varrásához vagy bevonásához (ha szükséges). A díszítéshez színes ragasztópapírt, szövetet, festékeket (gouache, ólomüveg, olaj stb.) Használhat. Vagy hagyja eredeti állapotában, amelynek saját íze lesz.

Kraft papírlapok

Nátronpapírlapok varratok feldolgozásához

Szükséges eszközök

Szükséges eszközök

A bútorok készítéséhez szükséges eszközök

Annak érdekében, hogy semmi ne vonja el a figyelmünket a folyamat során, összegyűjtjük a szükséges eszközöket. Szükségünk van:

 • ragasztó (PVA, tapétához, szilikon);
 • írószer kés (vékony kartonhoz) és építő kés (vastagabbhoz);
 • építési tűzőgép;
 • skót szalag (lehetőleg átlátszó vagy barna);
 • olló;
 • mérőszalag vagy centiméter, megengedett vonalzó használata;
 • ceruza vagy zsírkréta;
 • csiszolópapír (szakaszok feldolgozásához).

Talán ennyi. Mint láthatja, nincs szüksége sok építőanyagra, mint például a fatermékek tervezéséhez. Inkább úgy néz ki, mint egy készlet a gyermekek kreativitására. De igazi remekművet fogunk készíteni. Térjünk a tárgyra.

Előkészítő munka

Van még egy utolsó lökés, mielőtt saját kezűleg készítene kartonbútorokat. Összegyűjtöttük a szükséges anyagokat és eszközöket, az előkészítő munka elkészítése még hátra van.

Fotel papírból és kartonból

Papírból és kartonból készült fotel elemrajz szerint és összeszerelt elrendezéssel

Ami a keresést illeti, még mindig meg kell találnunk a kartonbútorok készítésének sémáit. Attól függően, hogy mit szeretne készíteni, kész rajzokat találhat, vagy maga is előállíthatja őket. Ezután meg kell mérnie azt a teret, ahol az alkotás található, és a kapott eredményeknek megfelelően rajzot kell készítenie (vagy módosítania kell a meglévőt).

Az ábrák és rajzok elkészítése után (megfelelő mérésekkel) folytatjuk az alapanyagok feldolgozását. Kiváló minőségű kartont választottunk. Feldolgozásra szorul. Nem moshatja. Ha szállítás közben beszennyeződik, törölje le nedves ruhával.

Különböző vastagságú hullámlemez

Különböző vastagságú hullámlemez különböző termékekhez

Légy óvatos! A kartonlapon lévő hajlításokat és ráncokat otthon nem lehet rögzíteni. A kiválasztott anyagot gondosan szállítsa.

Kész. Munkába állhat.

Térjünk a tárgyra

A kartonbútorok elkészítésének konkrét példáját nem vesszük figyelembe. De megadunk egy általános tervezési alapelvet, részletes utasításokkal.

 1. Kivágás a meglévő séma szerint az alkatrész méréseivel. Papírból készíthet mintákat, rögzítheti őket az alapra, nyomon követheti ceruzával, és közvetlenül az alapra vághatja vagy rajzolhatja.
 2. Szükséges a beérkezett alkatrészek feldolgozása. Ehhez dörzsölje a részeket csiszolópapírral. Ha kívánja, ragaszthatja ragasztóval vagy papírral a vágási pontokat (ahol a szerkezet látható).
 3. Végezze el a rögzítéshez szükséges manipulációkat. A csatlakozás típusától függően meg kell tennie a megfelelő vágásokat (ha a rögzítés ragasztó nélküli), vagy meg kell jelölnie a ragasztó vagy a ragasztószalag helyét.
 4. Marad az alkatrészek rögzítése a vázolt vonalak mentén, és készen áll a karton bútoraink.
A termékek két változata egy rendszerből

Éjjeliszekrény ajtókkal és nyitott polccal, egy ábrával

Megvizsgáltuk az általános gyártási rendszert. Mint látható, ez nem nehéz. A munka a választott sémától és az alkotni kívánt terméktől függ. Ha ágy készítését tervezi, akkor egy kicsit több munka lesz, mert egy ilyen séma több részletet tartalmaz. További megerősítést is igényel. A gyártási folyamat azonban a fenti séma szerint zajlik. Az alkotás készen áll, folytassuk a tervezést.

Építési folyamat

Egy karton asztalt saját kezűleg állítunk össze

Díszítés

A legérdekesebb rész. Itt teljes mértékben megmutathatja fantáziáját. Amellett, hogy divatos formájú kartonból készíthet bútorokat, rengeteg díszítési lehetőség áll előtted. Univerzális alapot használunk, ragasztóval vagy szalaggal jól tapad más anyagokhoz. A tervezéshez használhat papírt, szövetet, festékeket, dekoratív, természetes dekorációkat, ceruzákat - mindent, ami kéznél van.

Gyermekbútorokhoz hipoallergén festék alkalmas. Válasszon élénk színeket, kombinálja őket, létrehozva egy mesét a babának. A festés befejezése után a dolgot úgy kell lakkozni, hogy a festék jobban tartsa, és általában erőt ad az alkotásnak. Ez a lehetőség a legalkalmasabb, mivel a játszó gyerekek letéphetik a díszdíszeket, vagy tönkretehetik a kárpitot. Ez a dekor világos, biztonságos és könnyen tisztítható.

A mindennapi használatra készült kartonból készült bútorok (szekrények, székek, polc cipőkhöz, könyvekhez, asztalokhoz stb.) Bonyolultabban díszíthetők. Miután elkészítette a székeket a nappaliba, kárpitozza meg bársonnyal vagy más anyaggal. Vagy készítsen szatén vagy selyem papucsokat. Ez a kialakítás fényűzően fest, környezetbarát karton bútorokat díszít. Csak nyissa ki a polcot a lakkal ellátott könyvek számára, és zárja le a részeket papírral nyomtatott "fa" -val.

Egy másik lehetőség az eredeti állapotban hagyás. A vágások csiszolása után, hogy sima és biztonságos legyen, egyszerűen tegye az edényeket a helyiségbe (vagy kívülre). Ez a megjelenés hangsúlyozni fogja a dolog eredetiségét, anélkül, hogy hozzáigazítaná a megszokott fa készlethez.

Ötleteket kínáltunk az eredeti stílus kedvelőinek és a klasszikusok ismerőinek egyaránt. A választás a tiéd. De annak ellenére, hogy kinézte a bútorokat, különös gondot igényel.

Gyönyörű karton asztal

Gyönyörű virágos asztal kartonból

Gondozási szabályok

Ha egyszeri dolgot csinál, akkor nincs szükség különösebb gondosságra. Használat után csak dobja el. A kartonbútorok azonban sokáig eltarthatnak. Ehhez tartsa be az ellátás szabályait.

Termék:

 1. nem szabad nedves helyiségbe vagy esőbe helyezni;
 2. nem kívánatos egy éjszakán át kint hagyni (éjszaka hőmérséklet csökken, és a levegő páratartalma nő);
 3. a jobb megőrzés érdekében lakk;
 4. rendszeresen törölje száraz vagy enyhén nedves ruhával;
 5. nem fog ellenállni a nagy terhelésnek, ezért magyarázza el a gyerekeknek, hogy rájuk ugrani nem érdemes.

Ezen egyszerű irányelvek betartásával hosszú időre meghosszabbíthatja kartonbútorának élettartamát.

Reméljük, hogy sikerült megismertetnünk az olvasót az újrahasznosítási mozgalommal. A nyersanyagok újrahasznosítása nagyszerű kilátás a bolygónk tisztán és élénken tartására. Most hasznos és praktikus dolgokat készítünk kartonból. Talán a jövőben ez a faj lesz a legszélesebb körben elterjedt. És a modern világban az eredetiség és a szokatlan stílus különbözteti meg.

Szék karton orsókból

Eredeti szék kész karton orsókból

Előző

Következő