Faágyak környezetbarát bútorok a hálószobához

A természetes anyagokból készült eredeti bútorokat tartják a legbiztonságosabbnak az otthon számára. Ráadásul nagyon szervesen illeszkedik a belső térbe, otthonos és meleg légkört teremt, ami nem figyelhető meg, ha polimerekből és más mesterséges alapú termékekből készül.

fa ágy

Az ágy kiválasztása a hálószobához fontos és felelősségteljes folyamat, mert az ágynak nemcsak látványosnak és stílusosnak kell lennie, hanem kényelmesnek is.

Mivel egy személy élete egyharmadát a hálószobában tölti, a rekreációs szoba környezetbarát elrendezéséhez a faágyak a legjobbak. Az ilyen bútorok lehetnek egy kicsit drágábbak, de megfelelő gondozással erősek, tartósak és különösen kényelmesek.

fa ágy

Az ilyen bútorok ideális anyaga a fa, amely környezetbarát és biztonságos az emberek számára.

A faágyak előnyei és hátrányai

A természetes anyagból készült bútoroknak, akárcsak a mesterséges termékeknek, vannak előnyei és hátrányai. A faágy előnyei:

 • Megteremti a kényelmet;
 • Környezetbarát;
 • Elegáns;
 • Sokáig szolgál.
franciaágy fából

Egyre gyakrabban jelennek meg a természetes anyagokból készült bútorok a tervezők belső terében, és a tervezők maguk is mindenben a fa visszatérését szorgalmazzák.

A természetes faágyak hátrányai minimálisak, és csak nem megfelelő használat esetén jelentkeznek. A bútorokat csak akkor befolyásolhatja negatívan a magas nedvességtartalom, ha az ágyak nem nagyon higroszkópos kőzetből készülnek. A fa nem nagyon tolerálja a túlzott száraz levegőt. 

masszív tölgyfa ágy

Ezért a központi fűtőelemektől távol kell elhelyezni.

A faágyakat speciális vegyületekkel kezelik, lakkozják, ami tartósabbá teszi a kereteket.

fából készült franciaágyak

A természetes fából készült ágy biztonságos a test számára. Ne aggódjon, hogy az ismeretlen anyag milyen anyagokat bocsát ki.

A fa szerkezetek különösen stílusosak és gyakran kifinomultak. Ez az anyag könnyen alkalmazható mind kézi, mind ipari feldolgozásra. Megadhatja vonzó alakot, hátlapokat és keretet készíthet szép faragásokkal, dísztárgyakkal, hozzáadhat egy függönyt a göndör állványokon és más elemeket a modell megjelenésének javítása érdekében.

mahagóni ágy

A sötét fából készült ágy szervesen kombinálódik a belső tér világos árnyalataival.

Faágyak típusai

Az alvó bútorok sokfélék. Szerkezetileg a természetes anyagból készült ágyakat a következő típusokra osztják:

 • Egyetlen;

  egyszemélyes ágy

  A hálószoba fából készült ágyai remek esélyt kínálnak arra, hogy ne csak egy kényelmes, hanem egy stílusos ágyat is kapjanak a tökéletes pihenéshez.

 • Másfél;

  másfél ágy

  A helyesen megválasztott alvóhely igazi mesévé varázsolja a hálószobát.

 • Kettős;

  franciaágy

  Ne feltételezze, hogy a faágynak drágának kell lennie.

 • Emeletes;

  emeletes ágy

  A piac mind elit opciókat kínál tömör fából, mind pedig olcsó turisztikai osztályú modelleket a helyi fafajtákból.

 • Visszahúzódó.

  kihúzható ágy

  Kétszemélyes ágy természetes fából, kihúzható fekvővel - praktikus, megbízható, kényelmes.

A bútorok a következő stílusban is elkészíthetők:

 • Klasszikus;

  klasszikus hálószoba

  A klasszikus faágyat a luxus és a gazdagság példájának tekintik.

 • Provence;

  ágy provence

  A provence-i stílusú ágy világos fából, például nyírból vagy kőrisből készül.

 • Modern;

  ágy modern stílusban

  A modern faágy az egyszerűség és a funkcionalitás nagyszerű kombinációja.

 • Keleti.

  ágy keleti stílusú

  A keleti faágy a kiváló aszkézis példája. Az ilyen modellek nagyon alacsonyak, az alacsonyabbak - annál stílusosabbak.

A klasszikus fa ágy sokoldalú és a legtöbb hálószobához illik. Más típusok megfelelő berendezést igényelnek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fafajtákat?

Ágy vásárlásakor figyelni kell az anyag minőségére. A laza, rosszul megmunkált, csúnya textúrájú fa nemcsak kevésbé tartós, hanem tönkreteszi a belső teret is. Még az olcsó modellek is jól elkészíthetők, ezért ne lusta és nézze meg több cég ajánlatát.

tömörfa ágy

A fa bútorok további befejezés nélkül is remekül mutatnak.

A fából készült bútorokat ellenőrizni kell az alkalmazott impregnáló és bevonó vegyületek szilárdsága, felületi felülete és toxicitása szempontjából. Ehhez győződjön meg arról, hogy a termék tanúsított és megfelel az egészségügyi és higiéniai előírásoknak.

fából készült ágy a hálószobában

A faárak a faj keménységi osztályától függenek, a legdrágábbak és a legritkábbak a nagyon kemény fajták, például a gyertyán és a tiszafa, a kutyafa, az akác és a bukszusfa.

Minden faágyat a GOST szerint kell gyártani. Az ilyen bútorok biztonságosak, és a garanciális idő lejárta előtt nem fognak meghibásodni.

modern fa ágy

Keményfa bútorok, például tölgy vagy nyír, bükk vagy dió, valamivel olcsóbbak lesznek.

Mire kell különösen figyelni a választás során? Természetesen a felületek integritásáról és a rögzítők megbízhatóságáról. A szabadidős (fekvő) bútoroknak ellen kell állniuk bizonyos szabványok által jóváhagyott terheléseknek. Súlykorlátozás vonatkozik egy egyszemélyes ágyra, egy kétszemélyes ágyra, illetve egy másikra.

elegáns fa ágy

A fa, még a feldolgozás után is, természetes légkondicionáló berendezés, amely tisztítja és frissíti a beltéri levegőt.

Az emeletes bútorokat általában óvodába vásárolják, ha egynél több gyermek van a családban. Az ilyen ágyakra speciális előírások vonatkoznak, amelyek szigorúbbak, mint a felnőttek számára kialakítottak.

faágyak az óvodában

A puhafa bútorok megtöltik a hálószoba levegőjét a gyanta finom, gyógyító illatával.

A fa bútorok gondozása?

Bármely bútor karbantartást igényel. A természetes anyagok egyrészt érzékenyebbek a külső hatásokra, másrészt előnyösek, ha helyesen használják őket.

dupla fa ágy

Miután megvásárolta a fából készült franciaágyat, azt szeretném, ha hosszú ideig tartana, és kérem, eredeti megjelenésével.

A faágyak "félnek" a felesleges víztől, és nem tolerálják jól a vegyszereket. Ezért a port egy enyhén nedves ruhával le kell törölni mosószerek használata nélkül. Ha a csiszolt felületek piszkosak, használjon speciális termékeket, de ne túl gyakran, különben a bevonat károsodhat.

tömör fenyőágy

Ha forgácsok vagy karcolások jelennek meg a bútorokon, akkor jobb, ha szakemberekhez fordulnak, akik gondosan kijavítják a hibát egy speciális alapozóval és lakkal.

Ne tegye ki a felületet közvetlen napfénynek - ez elhomályosítja a lakk színét, és a bevonat megrepedhet. A faragott mintákat, matricákat a fejtámlán enyhén nedves kefével tisztítják. 

fa ágy tervezés

A fából készült bútorok karbantartását szinte naponta kell elvégezni, mivel a felhalmozódó por elpusztítja az anyagot.

Havonta egyszer házi készítésű kompozíciót használhat csiszolt bútorokhoz: ecet és növényi olaj keveréke. Hígítsa nem túl zsíros állagúra.

hálószoba fából

Tisztítás közben ne használjon túl nedves ruhát, és a csiszolt felületeket általában csak flanelruhával vagy ruhával lehet törölni.

Ha a matrac kivehető, akkor legalább évente kétszer szellőztetni és kiütni kell. A felületet nedves (nem nedves!) Ruhával törölheti ammónia hozzáadásával. Ha lehetséges, tegye ki a matracot a napnak - az ultraibolya fény higiénikusan tisztább és üdébbé teszi az alvóhelyet.

fa ágy tervezés

A tömörfa bútorok évtizedekig örömet szereznek szépségével, melegségével és barátságosságával.

Előző

Következő