Diószínű bútorok a hálószoba, a konyha és a nappali dekorációjában

Gyönyörű hálószoba dió színű

Gyönyörű és hangulatos hálószoba dió színű bútorokkal

Az informatika és az aktív környezeti szennyezés korában sokan megpróbálnak életük során maximálisan környezetbarát alapanyagokat használni, az ételtől a háztartási eszközökig. Ezért a természetes fa népszerűségre tett szert a modern világban. Úgy tűnik, egy fa, színével minden világos. Ebben a tekintetben azonban különféle színválaszték is létezik. Vegye figyelembe a diószínű bútorokat és annak lehetőségeit a lakások belső díszítésében.

Diófa bútorok

A diófa bútorok melegséget és barátságosságot teremtenek a belső térben

Színező jellemzők

Dió konyha a belső térben

Stílusos és funkcionális sötét diós konyha

A dióbútoroknak saját színjellemzőik vannak pszichológiai és tervezési szinten.

Ez a szín pozitívan befolyásolja az ember mentális állapotát. A barna maga a meleg színekre utal a színvilágban, ezért ennek megfelelő hatása van a pszicho-érzelmi állapotra. A lakás belsejében történő használata a háziasság, melegség, biztonság és kényelem érzetét kelti.

Spanyol diófal

Spanyol diófal étcsokoládéban, világos színű csíkokkal

A pszichológusok azt tanácsolják, hogy hálószobák, konyhák, nappalik és étkezők díszítésére használják. Ezekben a helyiségekben lesz a legerősebb hatás. Meleg hangulatként jótékonyan hat az emésztésre, és hangulatos légkört teremt a baráti összejövetelek számára a konyhában.

Belső szoba dió bútorokkal

A dióbútorokkal berendezett belső tér elegánsnak és nemesnek tűnik

A barna meleg tónusú, azonban a diónak különböző árnyalatai vannak, és hideg jegyeket képes befogadni. Ezért lehetősége van bármilyen megfelelő légkör megteremtésére. Ha hideg színű tanulmányt szeretne készíteni, a dióbútorok is alkalmasak erre az alkalomra, és olyan légkört teremtenek, amely elősegíti az agy újjáélesztését.

Texas folyosó olasz dió homlokzatokkal

A legelterjedtebb homlokzati színű előcsarnok - olasz dió

Amint láthatja, ez a szín egyedülálló, és segít megtestesíteni az ötleteket. Vizsgáljuk meg részletesebben annak fajtáit és felhasználási lehetőségeit.

Dióasztal

Elegáns dió tükörasztal

Fajták

Diófa

A diófa gyönyörű természetes mintával és esztétikus megjelenéssel rendelkezik

A dióbútorok fajtáiról szólva az elkülönítés két fő kritériumát lehet megkülönböztetni: a gyártáshoz szükséges alapanyagokat és az árnyékot. Ez a két tényező összefügg egymással, így a bútorok típusa legfeljebb az alapként használt fa típusától függ.

A leggyakoribb színválaszték a következők:

 • olasz dió;

  Eredeti, kézzel készített asztal

  Eredeti, kézzel készített asztal olasz dióból

 • Milánói;

  Fa konyha

  Konyha csodálatos árnyalatú fából - milánói dió

 • Brazil;

  Konyhai szett - szantálfa és brazil dió

  Finom panelek geometriai klasszikus mintákkal moduláris konyhában szantálfa és brazil dió színben

 • Amerikai;

  Amerikai dió dizájner bútorok

  Eredeti dizájner bútorok amerikai dióból

 • erdő;

  Számítógép asztal mogyoró

  Funkcionális számítógép asztal laminált forgácslapból, mogyoró színű

 • dombornyomott;

  Hálószoba Venus Lux

  Hálószoba Venera Lux klasszikus színekben - klasszikus dió és dombornyomott dió

 • diógyökér.

  Exkluzív olasz bútorkészlet

  Exkluzív olasz bútorkészlet - tükrös szekrény és éjjeliszekrények értékes diógyökérből

A bútor színének megválasztásakor a katalógusban láthatja ugyanazon dió különböző színű elnevezéseit. Feltétlenül hasonlítsa össze őket az eredetivel vagy más katalógusokkal, mivel a különféle monitorok vagy magazinoldalak színvisszaadása eltérhet, és a végén azt kapja, hogy "nem azt, amit szeretett volna".

Ezek a diófajták árnyalatokban különböznek egymástól - a világosabbtól a legsötétebbig hidegig. Különböznek a fa felületének mintázatában is. Az olasz dió a legnemesebbnek tűnik. Elég népszerű, és nemcsak bútorok, hanem ajtók gyártásához is használják. A milánói dió puha. Világos színe és szinte láthatatlan erei vannak. Ha markáns mintát szeretne a felületre, válassza a dombornyomott vagy arany színt. A diógyökér színének megvan a maga egyedi mintázata és meglehetősen sötét színű.

Tehát ennek a színnek sok változata van, mindenképpen figyeljen erre, amikor megvásárolja a bútorkatalógust.

Kombináció más színekkel

Mivel a fő színnek sokféle árnyalata van, találjuk ki, hogyan lehet ezeket más hangokkal kombinálni.

A diófajták nagy választéka lehetőséget ad arra, hogy szinte minden színnel kombináljuk. Minden attól függ, hogy milyen hatást szeretne elérni, és mi az alapja.

A világos árnyalatok, például a milánói vagy az arany kombinálható fehér, bézs, kék és más finom tónusokkal. Ez szelíd és könnyű képet hoz létre a helyiségből. Jól illenek a lila, rózsaszín, zöld színhez. Általában a világos, vidám és gyengéd világos színek alkalmasak rájuk.

Milánói kombinálva fehér

A fehér és a milánói dió kombinációja a konyha belsejében

Használjon amerikai, mogyorós vagy gyökér alapot a hűvösebb megjelenéshez. Harmóniában lesznek mind a sötét, mind a világos kiegészítőkkel. Attól függ, milyen hatást ér el.

Az olasz dió univerzális. Jól párosul más meleg színekkel, és kellemes légkört teremt. Segít a hideg jegyek hangsúlyozásában is, csodálatos háttérként.

Milyen alkatrészek alkalmasak

Eredeti ház fából készült bútorokkal

A ház nagyon szokatlan szervezete, a padlótól és a falaktól származó fa melegsége könnyű és alkalmi dekorációval rendelkezik

Szinte bármilyen bútor lehet fából. És természetesen a dió színe tökéletes minden részletre.

Az irodai munkaasztal az első, ami eszembe jut. Természetesen jobb, ha fából készül. Ez segít megteremteni a megfelelő légkört a munkához. Ami a színt illeti, jobb választani mogyorót, amerikai, dombornyomott. Az ilyen árnyalatok durvábbak, hideg áramlási jegyekkel rendelkeznek, és jótékony hatással vannak a koncentráció folyamatára és a hatékonyság fenntartására.

Jobb, ha a hálószobához egy ágyat is természetes fából választanak. Ez az anyag köztudottan olyan anyagokat szabadít fel, amelyek hozzájárulnak a jó alváshoz, az idegrendszer megnyugtatásához és a kényelmes pihenéshez. A meleg barna befejezi az üzletet, jótékony hatással van az érzelmi szférára.

Ügyeljen erre a színre, amikor kiválasztja a konyhai szettet, kiegészítse ugyanolyan árnyalatú, természetes fából készült székekkel és asztallal. Hozzájárul a kényelmes környezethez, és jól kombinálható a különböző hangokkal.

A nappaliba a dióbútor tökéletes. Ha meleg sárga-narancssárga kandalló jegyzeteket ad a képhez, akkor egy barátságos és családi összejövetelekhez hangulatos és kényelmes légkört biztosít. Kanapé, polcok és szekrény - mindez tökéletesen felveszi ezt a színt.

Elemezzük az elméletet a gyakorlatban.

Az otthoni térben használjuk

Mint azt már felfedeztük, a felajánlott bútorok minősége lehetővé teszi bármely helyiségben történő felhasználást, és az alap árnyalata kombinálható a kívánt színekkel. Nézzünk konkrét példákat. Talán ötleteink megjelennek az Ön belső terében, vagy inspirálják Önt saját készítéséhez.

Színtípus Szoba kiegészítők Hatás
Mogyoró Munkaterület, konyha Asztal, konyhai szett Hanghoz vezet
olasz Nappali Kanapé, könyvespolcok Meleg légkör
milánói Hálószoba Ágy, szekrény Enyhíti a stresszt
Amerikai Nappali Padlóburkolat, ajtók Szigorú hideg stílus
Diógyökér Konyha, dolgozószoba Asztal, könyvespolcok és konyhaszekrények Kifinomult szigorú stílus

Itt vannak a leggyakoribb lehetőségek. Általában kombinálhatja és megváltoztathatja ezeket a színeket az Ön kívánságainak megfelelően.

Konyha

Gyönyörű és hangulatos dió konyha

Szép és hangulatos dió konyha kellemes hangulat megteremtése érdekében

Olyan hely, ahol furcsa módon a családtagok idejének nagy részét töltik. Ezért a környezetnek elő kell segítenie az őszinte beszélgetést, a kedves hangulatot és a stresszoldást. A dióbútorok segítenek ilyen légkör kialakításában.

Ezt a színt használhatja konyhai szett, asztal, székek választásában. A világos és a sötét tónus egyaránt alkalmas a konyhára.

A sötét világos headset és a bézs vagy tejszerű textíliák kombinációja a tágasság érzetét kelti és vidám jegyzeteket ad.

Válasszon kétszínű készletet: sötét dió zöld színnel, vidám, mégis meleg "diós konyhához". Használjon itt lágy, világos színeket.

Világoszöld és barna a konyha belsejében

A kombináció világosbarna a konyha belsejében zöld

Hálószoba

Hálószoba

Hálószoba kialakítása bútorkészlet "Pamela" dió színben

Mindenki személyes tere. Ennek a helynek meg kell nyugodnia, pozitív érzelmeket kell kiváltania, rá kell hangolódnia a gyógyulásra. Erre egy közepesen könnyű dió, például milánói illik. Pasztell színekkel harmonizálva újjáteremti a gyengédség, a szabadság és az öröm érzését.

Mérsékelten sötét fajok (olasz, erdő) hangoztatják a hálószoba lakóit, hideg jegyekkel. Hígítsa puha, világos árnyalatokkal az igazi relaxációs komplexum érdekében.

A hálószoba kialakítását tejszerű, bézs vagy világos rózsaszín függönyökkel, finom textíliákkal kell hígítani.

Luxus hálószoba

Luxus hálószoba "Eliza" egy világosbarna színekkel díszített szobában

Nappali

Milánói dió a nappaliban

Világos milánói dió a nappaliban

A sötét dióba keretezett bőr kanapé nemesnek tűnik, és kiválóan alkalmas a nappali kialakításához. Egy szoba, ahol a barátok összegyűlnek, hogy „felmelegedjenek” a kandalló mellett, és megosszák a legbelsőjüket. Lágy, de ugyanakkor földi légkörnek kell lennie. Létrehozásához válasszon sötét padlót és masszív bútorokat. Ezeknek a részeknek sötét dió színűeknek kell lenniük.

Töltse ki a megjelenést polcokkal, könnyű kiegészítőkkel, gyöngyházfüggönyökkel. Ha rajongsz a hideg északi áramlatokért, ez a lehetőség az ízlésednek is megfelel. Ebben az esetben további részletként kék függönyöket, azonos sorozatú párnákat, fa vagy kő figurákat válasszon. Festse a falakat kékre, világoskékre, fehérre vagy szürkére.

Hangulatos nappali dió bútorokkal

Hangulatos nappali élénk dekorációval és dió bútorokkal

Szekrény

Központ

Loft stílusú ügyvezető iroda sötét dió bútorokkal

A vidámság és az aktivitás légkörének kell uralkodnia az irodában. A tervezés minden részletének ösztönöznie kell az embert a produktivitásra.

A kék elősegíti a koncentrációt. A piros pozitív hatással van a teljesítményre. A zöld segít gyorsan ráhangolódni a munkára és egyúttal enyhíti a stresszt. Mindezek a színkomponensek sötét dióbútorral kombinálva ideálisak a kényelmes irodai környezethez.

Reméljük, ötleteink arra késztették Önt, hogy érdekes és egyedi ötletekkel álljon elő. A dió színű bútorok pedig mindenképpen segítenek elkészítésükben.

Irodai bútor

Elegáns bútorkészlet dió színű tanulmányhoz

Előző

Következő