Zöld függönyök az óvoda, a nappali, a hálószoba, a konyha belsejében

A zöld függönyök szinte minden belső térbe illeszkednek, sőt elrejtik az elrendezés néhány hibáját. De fontos elérni a harmóniát köztük és más díszítő elemek között, különösen, ha a bútorok vagy a tapéták különböző textil elemeit kombinálják. A természetes tónusok kiválóak a dolgozószobához, a konyhához, a hálószobához és a gyermekszobához.

Merész választás a belső tér számára

A belső zöld függöny merész és nagyon érdekes választás

Zöld függönyök a belső térben

Zöld és fehér függönyök

A zöld szín annyira változatos, hogy könnyen felhasználható mind a gyermekek hálószobájának, mind a nappali, a konyha vagy a dolgozószoba díszítésére.

A fű színe a Feng Shui-ban az energia újjáéledését szimbolizálja, és új kezdeteket ösztönöz. Pozitív hatással van a pszichés állapotra, segít csökkenteni a magas vérnyomást a magas vérnyomásban szenvedőknél, és serkenti az izommunkát is. Ha odafigyel, észreveszi, hogy sok tornaterem zöld színt használ a tervezésüknél.

Fontos!

A füves színű függönyök kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen hangnem érvényesül. Például a sárga kellemesebbé és melegebbé teszi a szobákat, a kék pedig éppen ellenkezőleg, kissé hideg és szigorúvá teszi a szobát.

Meleg és hideg árnyalatok

Meleg és hideg zöld árnyalatok

A tüll helyes megválasztásához fontos megjegyezni, hogy a különböző hangok milyen hatással vannak az általános légkörre:

 • a világoszöld pozitív hangulatot teremt, és emiatt kiváló egy gyermekszobához;
 • a pisztáciafüggöny jó választás a hálószobában, mivel nyugtató hatású;
 • az olajzöld elvonja a figyelmet a város nyüzsgéséről, lehetővé teszi a koncentrálást.
 • a kéknek és a kéknek üdítő hatása van.
 • a smaragd stimulálja, energiahullámot indukál.

Annak ellenére, hogy ugyanazon szín különböző emberekre gyakorolt ​​hatása eltérő lehet, különböző módon befolyásolhatja hangulatukat és pszichéjüket, optimális kombinációk léteznek:

 1. Az olíva és a világossárga kombinációja alkalmas hálószoba vagy nappali függönyére. A gyógynövényes tüll stílusosnak tűnik a homokos falak hátterében, és jó hangulatot nyújt az ébredéskor is.
 2. A szürke és a smaragd kombinációját klasszikusnak tekintik, de ajánlott fényes akcentussal hígítani, különben fennáll annak a veszélye, hogy a függönyöknek a régi.
 3. Az egyszerűség és rövidség kedvelői számára a fű és a türkiz árnyalatainak kombinációja a szürkével kombinálva kiváló megoldás.
 4. Ha vissza akarja állítani a vámpír stílust, akkor az olíva és a fekete kombinációja a legjobb megoldás. A gazdag színű dekorációs elemek segítenek abban, hogy ne vigyék túlzásba a sötétség hatásával.

Fontos!

Az élénk színű torlódás negatív, súlyos hatást gyakorolhat, és torzíthatja a tér érzékelését. Ezért egy ilyen belső térnek tartalmaznia kell könnyű kiegészítőket.

Belsőépítészet zöld, olíva és pisztácia függönyökkel

Annak ellenére, hogy a malachit már nem olyan népszerű a szobák díszítésénél, továbbra is a legjobb választás a dekorációs cikkek számára, és a helyesen megválasztott tüll árnyalat teljesen megváltoztathatja az unalmas belső teret.

Zöld árnyalatok az óvoda számára

Zöld tónusú szoba

A zöld árnyalatokkal díszített helyiségben való hosszú tartózkodás elősegíti az emlékezet és a kitartás fejlődését, enyhíti a stresszt

A növényi háttér természetessége révén hozzájárul a kikapcsolódáshoz és a jóléthez. Pozitív hatással van az idegrendszerre, segít ellazulni és normalizálja az alvást, ami különösen fontos az óvoda függönyének kiválasztásakor.

Zöld szín az óvoda belsejében

A zöld árnyalat élénk rózsaszínű vagy kék elemekkel kombinálva nyári színekkel tölti el a szobát

A Smaragd nemcsak megnyugtatja a babát, hanem segít koncentrálni az oktató játékok és tevékenységek során, valamint házi feladatok elvégzése során.

Merész smaragd kendő

A látványos smaragd anyag lelkesedést és egyediséget kölcsönöz a belső térnek

A fű színének nincs életkor-korlátozása a használatban, ezért ajánlott egy bizonyos stílusú függönyökhöz választani. A szín önmagában semleges, és vizuálisan nem befolyásolja a szoba méretét azzal, hogy kisebbé vagy nagyobbá teszi. Ezért használható más hangokkal kombinálva.

Zöld és más színek kombinációja

A zöld szín harmonikusan ötvöződik a meglévő színek szinte minden változatosságával

Az összes pozitív tulajdonság ellenére a smaragd színű szövetek gondosságot igényelnek a tónus kiválasztásakor.

 • A világos pisztácia erősen kontrasztos lesz a falakkal és a nagy bútorokkal, ha színük eltér. Jobb, ha csak ékezetekkel használja. Például a mészszínű függönyök kiválóan alkalmasak erre.
 • A sötétzöld és a mocsári árnyalatok az óvodát igazi börtönré varázsolhatják, de az ilyen színű rajzokkal ellátott függönyök nem fogják nehezíteni a légkört.
 • A világos olíva és a fehér kombinációja segít a szoba vizuális tágasságában.
Cikk-cakk függöny

Cikk-cakk függönyök egy tizenéves fiú szobájához, olajbogyó és fehér színben

Pisztácia árnyék a nappaliban

Pisztácia függönyök a belső térben

A nappali belső pisztáciafüggönyei életigenlőnek és pozitívnak tűnnek

A természetes szépség és a lágyság a pisztácia egyik pluszja, amely nagyszámú színnel kombinálva a legalkalmasabb a nappaliban, amelyet egy ház vagy lakás egyik legnagyobb szobájának tartanak, de nem mindig világítják meg kellőképpen természetes fénnyel. Ez a hang még a helyiség mesterséges megvilágításával sem veszíti el a fényerőt.

Ha a falakat világos színnel festik, akkor a legjobb megoldás a sötét pisztáciafüggöny, amely egy kis frissességet kölcsönöz a belső térnek.

Az érzelmileg nyugodt pisztácia meglehetősen kiszámítható, ha másokkal kombinálják, és ha ezt a tónust választja, akkor kombinálhatja fehér bútorokkal és sötétebb színű tárgyakkal is, amelyek alkalmasak a belső térre, például rusztikus témára.

Redőnyök és szőnyeg pisztácia színben

Világos akcentusok a skandináv belső térben: redőnyök az ablakokon és egy pisztácia színű szőnyeg

Fontos!

A puha pisztácia jól néz ki monoton kompozícióban, ezért nincs szükség semmilyen kiegészítésre rajzok vagy dísztárgyak formájában. Nem a legjobb megoldás az lenne, ha fekete vagy kék színnel kombinálnánk, ami csak nehézzé és zavarossá teszi. Dísztárgyakban kiegészítésként felhasználhatók.

Olíva színű a hálószobában

Az olajbogyó a rengeteg élet, a gazdagság, a nyugalom és a jövőbe vetett bizalom szimbóluma. Tudat alatt kapcsolatban áll Görögországgal és Olaszország déli partjaival, ezért színe tökéletes egy hálószoba díszítésére. Segítségével csodálatos kombinációkat hozhat létre, amelyek belélegzik a Földközi-tenger melegét.

Világos hálószoba

Nagyon világos hálószoba olajfüggönyökkel, ágytakaróval és egyéb díszítő elemekkel

Az olajbogyót lágy, meleg és nyugtató színként jellemzik, és az ilyen hangnemű függönyök sokféle stílusra alkalmasak: Hi-Tech, eco, klasszikus vagy romantikus - ezek mindegyikében kiváló kiegészítői vagy a belső tér fő elemei.

Romantikus hálószoba zöld függönyökkel

Finom romantikus hálószoba meleg zöld árnyalatú függönyökkel

Az olívaolaj egyik jellemzője sokoldalúsága és egyszerűsége, amely lehetővé teszi különféle kombinációk létrehozását anélkül, hogy túlterhelné vagy elnyomó teret keltene. Gyakran ezt a színt olyan érett emberek választják, akik szeretnének szünetet tartani a modern életritmusban, és szeretnek nyugodtan tölteni az időt, az olívafüggönyök segítségével pedig bármilyen otthon kényelmét fokozhatja.

Hangulatos hálószoba olíva textil

Hangulatos hálószoba világosbarna falakkal és padlóval, gazdag olajfüggönyökkel és ágytakaróval

Árnyalatú zöld a konyhához

A konyhai függönyök kiválasztásakor figyelembe kell venni a méretét, valamint a világítás intenzitását. Kis konyhák esetében a legjobb meleg és világos színeket használni. Nem fogják "megenni" a négyzetmétereket, de segítenek a szoba felfrissítésében, de a választásnál figyelembe kell venni az anyagok textúráját

Zöld és fehér kombinációja

A zöld és a fehér szellős kombinációja a konyha belsejében

A minimalizmus, a Hi-Tech vagy a modern stílusban berendezett konyhák esetében, amelyek egyenes vonalak jelenlétét és a formák tisztaságát jelentik, a kifejező tónusok megfelelőbbek: a világoszöld függönyök, a tengeri hullám vagy a mész árnyékai kiváló megoldás.

Zöld függöny egy fehér konyhában

Fehér konyhában az élénkzöld tárgyak remekül mutatnak, beleértve a függönyt is.

A pasztell függönyök jobban megfelelnek a klasszikus belső térnek, valamint a provence-i vagy a vidéki stílusú konyháknak.

Konyha-étkező vidéki elemekkel

A vidéki elemekkel ellátott konyhát-étkezőt harmonikusan zöld színű függönyök egészítik ki

A fű színe jól illeszkedik a legkülönfélébb árnyalatokhoz, de ne feledkezzünk meg a termikus hovatartozásról sem, különben fennáll a veszélye, hogy eltéved a színpaletta. Ezért ajánlott nyugodt tónusok közül választani: homok, csokoládé, fás és őszibarack. Ha akcentusként használja őket, akkor akár egy tágas szoba esetében is kellemes hangulatot érhet el, ha elnyeli a helyiségbe bejutó fény egy részét.

Olíva színű a konyhában

Csokoládéval, többszínű kerámiával, olíva textíliákkal és bútorokkal kombinálva a belső teret rusztikus motívumok töltik meg

A zöld árnyalatú függönyök előnyei és hátrányai

A nagy terem fényűző díszítése

A nagy fogadóterem fényűző díszítése zöld és fehér színben

Ha a függönyök zöld színét részesítették előnyben, akkor meg kell értened, hogy ennek a választásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A gyógynövényes akcentus előnyei között szerepelnek:

 1. Sokoldalúság - a szín bármilyen színvilággal kombinálható.
 2. Nyugtatóan hat az emberi pszichére, segít ellazulni és kikapcsolódni.
 3. Javítja a hangulatot és jótékony hatással van a teljesítményre.

A zöld árnyalat hátrányai figyelembe vehetők:

 • sajátosság és nyugodtság, amely a zöld tónusú függönyök jó fényelnyelésének köszönhető;
 • összetettség élénk színekkel kombinálva, ennek oka a zöld természetessége és a kiválasztott hőhang fenntartásának szükségessége
Világos nappali zöld

Világos nappali különféle zöld árnyalatokkal a falakhoz, bútorokhoz és függönyökhöz

Tervezési tippek

A függöny hangja és a szoba hangja

A függöny tónusának átfedésben kell lennie, és meg kell egyeznie a szoba fő hátterével.

A nappali hangulatos hangulatának megteremtése érdekében jobb a meleg zöld árnyalatokat használni. Ha színes akcentust hoz létre a belső térben, használhat kontrasztos szöveteket. Például dekoratív párnák használatakor a halványzöld függöny vagy a smaragd függöny kiváló kombináció lesz. De ne kísérletezzen túl sokat az árnyalatok nagyszámú kombinációjával, legalább az egyiket meg kell ismételni, ami a tudatalatti számára az egyensúly és a stabilitás érzetét adja. Ha világos hátteret választ, akkor az ékezeteknek kissé sötétebbeknek kell lenniük, ami nem okoz túltelítettség érzetet, ami kényelmetlenné teszi a nappali légkörét.

Ha a hálószobában malachitot választ, előnyben kell részesíteni csak a meleg színeket. A sötét vagy élénk árnyalatok használata nem teszi lehetővé a teljes kikapcsolódást és a ráhangolódást a pihenésre és az alvásra.

Szokatlan malachit függönyök

Szokatlan malachit függönyök antik hálószobához

Ha a hálószoba ablakai a napos oldalra néznek, akkor biztonságosan választhat olíva, pisztácia, mustár színű függönyöket. Segítenek a helyiség kellemes kialakításában, a fény lágyabbá tételében. Barna vagy bézs falakkal való kombinációjuk, amely szintén természetes jellegű, és összhangban lesz a függönyökkel, optimális lesz.

A hálószobák belső terének kialakításakor többnyire nyugodt hangkombinációkat alkalmaznak, hogy semmi ne zavarja a pihenést és a pihenést

Rendkívüli megoldás lehet a hálószoba különböző zöld árnyalatokkal történő díszítése, amely alkalmas azok számára, akik nagyon szeretik ezt a színt. Fontos, hogy színt válasszon, figyelembe véve a szoba megvilágításának mértékét, hogy ne hozzon létre túl komor légkört, amelyben minimális fény hatol be a helyiségbe.

Bézs színű falak és olajfüggönyök

Bézs színű falak, bútorok és olajfüggönyök - a nappali klasszikus kombinációja

Talán az egyetlen hely, ahol a növényi tónus fő színként működhet, a konyhában található. Az árnyalatok szélesebb választéka lehetséges itt. De ne felejtsük el, hogy a gazdag növényi szín csak növeli az éhségérzetet, ezért azoknak, akik fogynak, és olyanoknak, akik betartják a megfelelő táplálkozást, ajánlott meleg színeket választani.

A fehér konyha gyógynövény színe

Egy egyszerű fehér konyha csodálatosan feleleveníti a gyógynövény színét, ha függönyöket, szalvétákat, díszítő elemeket használ ugyanabban a színvilágban

Az óvodában a smaragdot a legjobban a lágy természetes tónusok kombinálják a sárga, a kék és a narancs természetes tónusaival. A zöld jó alvást nyújt a gyerekeknek, és meleg tónusokkal kombinálva serkenti az agytevékenységet.

Kimenet

Ha meg akarja változtatni a belső teret, energikusabbá teszi, és nincs vágy, idő vagy pénz a szoba kialakításának teljes megváltoztatására, akkor ebben a zöld függönyök segíthetnek, amelyek a klasszikus belső tér eredeti akcentusává válnak, és kiegészítik a szoba modern kialakítását.

Előző

Következő