Türkiz függöny példák és fotók a nappali, a hálószoba, a konyha belsejében

Kiváló minőségű tervezői felújítás nem lehetséges anélkül, hogy a lakás ablakait függönyökkel befejeznék. Ablak textilek adnak teljes képet a házak szobáiról. Mindenki látott filmeket a régi birtokokról. Emlékezzen a drága olasz függönyök által létrehozott fenséges megjelenésre. Hosszú függönyök, amelyek kecsesen masszív redőkben lógnak, íves kampókkal övezve, teljes képet adnak a titokzatos kastélynak.

Egyenes türkiz függöny a nappali ablakán

A türkiz függönyök szokatlanul stílusosak és szokatlanok

A városi lakás kialakításához fontos az ablakszövetek megfelelő árnyalatának kiválasztása. A türkiz függönyök sokoldalú megoldást jelentenek mind a barátságos folyosón, mind a tágas hálószobában. A mai cikk segít megérteni a türkiz szín összes árnyalatát.

A türkiz hatása az emberekre

A türkiz természetes, természetes árnyék, amelyet a Föld bolygó óceánjainak mélysége hoz létre. A fiatalság, a frissesség - zöld szín keveréke és az égszínkék árnyalat tisztasága. Ez a természetes keverék számos hatással van az emberi testre:

 1. Nyugodt légkört teremt. A tenger árnyékában lévő szobában az ember lazítást érez.
 2. Elősegíti az elvesztett erő helyreállítását a nap folyamán.
 3. Töltsön pozitív energiával, elősegítve a nagyszerű eredményeket.
 4. A türkiz bizalmat kelt a nagy közönség előtt fellépő emberekben. A belsőépítészetben ezt fel lehet használni a fontos munkahelyi találkozók előtt.

Nézze meg a türkiz függönyöket a fotón látható belső térben. A design megfelelő megválasztásával és akvaszínnel kiegészítve a szoba hangulatos légkört teremt. Szünetet tartva a napi nyüzsgéstől, itt van egy feltöltő erő, távolítsa el a gondokat, teljes kikapcsolódást kapjon.

A nappali ablakainak díszítése türkiz függönyökkel

A türkiz sok emberben asszociációkat okoz a tenger, az ég, a nyár, valami levegős és könnyű dologhoz

A színterápiát népszerűsítő indiai mozgalom a türkizt a frissesség, a magabiztosság, a fiatalság, az erő színének jellemzi. Ennek az árnyéknak a tulajdonosa úgy él, ahogy akarja. A vele járó nyugalom minden kérdésben garantált számára.

Hintaszék türkiz kárpitozással

A türkiz szín jó hangulatot kölcsönöz és ellazul

Minden szobához a tengeri szellő színe megadja a maga egyedi hangulatát. A folyosón ez a tartomány meghívja a vendégeket. A türkiz tüllbe akasztott konyha lehetővé teszi, hogy kulináris eredményeket érjen el, és az óceánfüggönyökkel díszített hálószoba kialakítása lehetőséget nyújt a teljes kikapcsolódásra egy nehéz nap után.

Függönyfajták

A függönyöket egy magánház vagy lakás bármely helyiségének ablakterének díszítésére tervezték. A piacon található anyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy minden esetre a megfelelő lehetőséget válassza.

Gyermek hálószoba türkiz függönyökkel

A könnyű, áttetsző függönyök egyformán jól mutatnak mind a modern, mind a klasszikus belső térben

Milyen szövetből varrják a függönyöket?

 • Pamut.
 • Atlasz.
 • Vászon.
 • Organza.
 • Selyem.
 • Gyapjú.
 • Mat.
 • Jacquard.
 • Kaftán.
Fehér bútorok a nappaliban türkiz függönyökkel

A sűrű anyagból készült klasszikus egyenes függönyök előtérbe vagy hálószobába alkalmasak

Rövid függönyök türkiz árnyalatban a gyerekszoba ablakán

A rövid függönyök mindig alkalmasak a konyhába vagy a gyermekszobába, ahol ez a lehetőség kényelmes és biztonságos lesz.

Minden függönytípus meghatározott anyagból készül. A megértés érdekében érdemes megjegyezni a meglévő ablakszövet-típusokat. Tegyünk azonnal egy fenntartást arról, hogy minden faj az emberi élet fejlődésének eredményeként jelent meg a bolygó különböző országaiban. Innen jöttek a következő nevek:

 1. angol.
 2. osztrák.
 3. római.
 4. Tekercs.
 5. olasz.
 6. japán.
 7. Kötél.
 8. Henger.

A türkiz függönyök a felsorolt ​​stílusok bármelyikéhez illeszthetők. Ez a szín egyformán alkalmas a lakás minden szobájához.

Bárpult a konyhában türkiz függönyökkel

A római árnyalatok praktikusak, ideálisak kis helyiségekhez

Türkiz redőny a hálószoba ablakain

Sűrű, átlátszatlan szövetből készült sötétítő redőnyök megfelelőek lesznek a hálószobában

A számunkra ismerős otthoni függönyöknek van még egy jellemzőjük. Ez egy rögzítési módszer. A párkányra történő rögzítés módjának megfelelően kiválasztott termékek garantálják a működés tartósságát, valamint a helyiség dekoráció stílusának való megfelelést.

Íme a függönyök számára feltalált kötőelemek:

 • Lyukak a szövetben, fémgyűrű betéttel - fűzőlyukak.
 • Felfüggesztés a közönséges horgokon, míg a függönyön ragasztószalag található.
 • Húrok.
 • Íjak.
 • Ruhacsipeszek.
 • Színfalak mögötti.
 • Bilincsek.
 • Zsanérok.
Konyha-étkező belső türkiz függönyökkel az új év előtt

A szövetbe varrott gyűrűknek köszönhetően a fűzőlyukak függönyei könnyedén siklik a párkányon

Vannak olyan függönytípusok, amelyeknek saját típusú rögzítésük van. Például a tekercses termékeket a mennyezetről közvetlenül konzolokra akasztják. És az emelt mechanizmus itt visszatérő rugóval van felszerelve. A japán ablak textilek merev szerkezettel vannak ellátva, amely a terméknek téglalap alakú. Ez a típusú függöny speciális profilvezetők közé van rögzítve, amelyek mentén mozog. A vezetőknek vannak rései, amelyekbe a mozgatható részeket behelyezik.

Hogyan díszítsünk egy lakást türkiz függönyökkel?

A tengeri hullám színei tökéletesen díszítik majd az otthont. Nem számít, milyen stílust választanak a lakásban. Az árnyalatok hatalmas változata hozzájárul az ablaktér harmonikus díszítéséhez. A türkiz hatásának teljes feltárása érdekében a tapasztalt tervezők a következőket javasolják:

 • függönyök;
 • függöny;
 • drapéria.

A jólétben élő család gazdag díszítését az ablakok türkiz színű díszítése teszi lehetővé.

Ablakdíszítés türkiz függönyökkel lambrequinnel

A lambrequin türkiz függönyök elegánsan néznek ki, és gyakran használják a klasszikus belső terekben

A türkiz tüll exkluzív bútor. Tejes türkiz árnyalat, amely hallgatólagosan az óceán partjára utal, gördülő puha hullámok borítják, különleges varázst kelt a csendes hálószobában. Egy ilyen szoba lehetővé teszi, hogy teljesen ellazuljon a nehéz munkanapoktól, lélegzetet vegyen az életet adó levegőből.

Nagy hálószoba belső türkiz függönyökkel

Könnyű tüll függönyök a hálószoba panorámás ablakán

Függöny nappali

A nappali egy tárgyalóterem a régi barátok számára, valamint a kommunikáció helye egy meleg családi körben. Az ilyen helyiség belsejének teljes mértékben meg kell felelnie a rendeltetésének.

Szürke fal egy modern nappaliban

A türkiz zöld függöny kombinációja hűvösséggel tölti el a nappali belső terét

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a legjobb kombináció az ablak textíliáiról. A tervezési szakértők azt tanácsolják, hogy figyeljen a tér belső díszítésének következő elemeire:

 1. Kárpitozott bútorok kárpitozása az előszobában.
 2. Fali dekoráció.
 3. Padlószőnyeg.
 4. Tapétabetétek a falakon.
 5. Növények és virágok.
 6. Dekoratív kompozíciók.

Amint a fenti jellemzőkből látható, a türkiz és fehér függöny sok elemhez illik. A minőségi dizájnt befolyásoló fő kritérium a szoba egy vagy két kis hangsúlyának kiemelése, amelyek megismétlik a türkiz árnyalatát.

Csíkos függönyök a nappali belsejében

A türkiz és a fehér függöny lehet nagy vagy kicsi csík

Díszítse a nappali falát bézs tapétával vagy texturált vakolattal. Texturált tapéta is megfelelő. Lehetőség van a falak mindenféle mintával történő beillesztésére. Tapétával vagy vakolattal kaphatók. Ez utóbbi nagyon eredeti. Ha dekoratív faldekorációt választott hangsúlyként, akkor vegye figyelembe a terület megvilágításának mértékét. Az árnyékos oldalon meglehetősen halvány türkiz árnyalat lesz, amikor a napsütéses oldalhoz hasonlóan gazdag színskálát kell megszereznie.

Aranyozott díszlécek a nappali mennyezetén

A drága szövetből készült monokróm függönyök tökéletesen kombinálva vannak aranyozott dekorációval

Tanács. Ha úgy dönt, hogy hangsúlyozza a falakat, használja a tapéta színes betétjeit. A lényeg itt az, hogy ne legyen túltelített a szoba. Elég egy széles vagy két keskeny csíkot behelyezni egy falra.

A padlóburkolatok a legjobbak természetes anyagokból. Kerámia csempe vagy természetes fa tökéletes. Mivel a kerámiák hideg bevonattal rendelkeznek, válassza a fa padlóburkolatot. A fa természetes színe tökéletesen megfelel a türkiznek. Előnyben részesítse a homokos padló árnyalatait.

Római vak dísz a nappali ablakán

A türkiz mintás függönyök sima falakra alkalmasak egy vidéki házban

A mennyezet hagyományosan fehér legyen. Az élénk türkiz színek organikusnak tűnnek egy kétszintes mennyezeten, amelynek szélén egy LED-szalag van felszerelve. Ez a kialakítás hangsúlyozni fogja a tervezés könnyedségét, az égi levegőt pedig a mennyezethez juttatja.

A tervezési szakértők ajánlásai szerint koncentráljon a nappali belső bútoraira. Egy gyönyörű kanapé puha kárpitozással, amelyet kecsesen kiegészítenek a kényelmes tengeri kék fotelek, sikeresen kombinálják világos türkiz függönyökkel. A kanapén lévő párnák akcentusként is szolgálhatnak. Válassza ki őket különböző színekben, és fektesse őket felváltva a bútor felületére.

Díszítése a kiugró ablakok egy magánház nappalijában

Virágos tapéta gyönyörű kombinációja virágmintákkal a türkiz függönyökön

A luxus olasz függönyök tökéletesek a nappaliba. Gazdagon díszített bugles, íves kampók. Kecses kétsoros függönyök, amelyek egyszerre ötvözik a tenger hullámának két színét. A kompozíciót áttetsző tüll egészíti ki. Lehetőség van arra is, hogy az ablaktér buja lambrequinnel legyen felszerelve.

Luxus nappali belső türkiz függönyökkel

A türkiz-arany egyenes szabású függönyök királyi fényűzésűek

Hálószoba dekoráció

A hálószoba pihenőhely, töltsön el erőt az elkövetkező napra az eredmények és a győzelmek érdekében. Egy ilyen szoba teljes légkörének hozzá kell járulnia a pihenéshez egy nehéz nap után. Ezért itt nem engedélyezettek a fényes ékezetek.

Sárga-türkiz függönyök a hálószobában

De ha hígítani szeretné a semleges belső teret, akkor türkiz és világos sárga függönyök kombinációját használhatja.

Fontolja meg, hogy hálószobáját modern Loft stílusban díszítse, a régi francia Provence-szal keverve. Ezt tükrözi az egyik fal díszítése tapétával, amely megismétli a téglafalat. A francia puhaság kifejezéséhez pedig egy ilyen falat fehérré kell tenni. A gipszréteget teljesen eltávolíthatja a tégláig, és ugyanolyan fehérre festheti. De ez a munka nagyon időigényes és poros, ezért fontolja meg jobban az első lehetőséget.

Fehér téglafal a hálószobában türkiz függönyökkel

A hálószobához jobb, ha vastag anyagból készült függönyt választunk.

Tanács. Az ilyen kialakítású függönyöket jobb kék-türkiz választani. A hálószoba fényes felületei haszontalanok, ezért keressen olyan matt szöveteket, amelyeknek megfelelő felülete van.

Tágas, tetőtéri stílusú hálószoba egyenes türkiz függönyökkel

Egy tetőtérben, ahol diszkrét árnyalatok várják, a türkiz fülbemászó akcentus lehet

Az ékezet kialakításához figyeljen a kárpitozott szobai székekre és az ágytakaróra. A türkiz tartománya megegyezhet a függönnyel, vagy kissé eltérhet.

Konyhai dekoráció

A konyhában gyakran kell babrálni az élelmiszerekkel, ami sok kellemetlenséget okoz a szoba takarításában. Az itt található összes felület szennyeződésnek van kitéve, és folyamatosan kell mosni. Ezért a konyhában a függönyök szövetét megfelelőnek kell kiválasztani, hogy gyakori mosás esetén ne veszítse el gyönyörű megjelenését.

Francia függöny egy klasszikus konyhában

Ugyanezen okból gyakran rövid függönyöket választanak a konyhához.

Ami a színtöltést illeti, majd figyeljen az alábbi fotón látható türkiz és bézs függönyre. A bézs szín sokoldalú, mint egyezés a többivel.

Klasszikus belső tér bézs és türkiz függönyökkel

A türkiz-bézs függöny semlegesnek tűnik, és hasonlít a tengervíz színű homokos tengerpart kombinációjára

Ha hangsúlyt szeretne létrehozni, akkor nem szükséges olyan elemeket vásárolnia, amelyek hasonlóak a világos türkiz függönyhöz. Vegye figyelembe a mustár színét. Például vásároljon étkezőszékeket világos mustárban. Ezután eredeti akcentust kap a konyhájában.

Türkizkék konyhai székek

A székek és függönyök sikeres kombinációja egy türkiz árnyalatban

Ha mégis úgy döntött, hogy kombinálja a függönyöket hasonló színű belső elemekkel, szerezzen be finom türkizkék üvegvázákat. Ha van bárpult, akkor ezt a helyet türkiz etetőszékkel rendezheti el.

Tanács. Nagyon kényelmes római függönyöket használni a konyhához. Összecsukható mechanizmusuknak köszönhetően, amely összehozza a darabot, gyorsan átengedheti a fényt az ablakon, anélkül, hogy elszennyezné az anyagot.

Könnyű vidéki stílus türkiz római árnyalatokkal

Vidéki stílusú konyha római árnyalatokkal és átlátszó fehér tüll

Fontolja meg a redőnyök lehetőségét is. Az ilyen termékeket általában sűrű, speciálisan feldolgozott szöveten állítják elő. Válassza a színeket a szoba megvilágításának mértéke alapján. Sötét konyhákhoz használjon világos sötétbarna színeket. Világos, jól megvilágított - használjon világos türkiz és még sötét árnyalatokat.

Étkező csíkos székekkel

Türkiz függönyök a konyha-étkező kiugró ablakában

A türkizkék, tengeri, óceáni tónusú szobákat joggal tekintik a legvendégszeretőbbnek, nyugodtabbnak és barátságosabbnak. Az ilyen színű textíliákkal borított ablakok barátságosságot és meleget teremtenek az egész család számára. A helyesen megválasztott helyiség kialakítása sokszorosára növeli ezt a meleget.

Előző

Következő