Függönyrudak típusai függönyfotókhoz leírással, falra szerelhetők

Egy gyönyörű és díszített ablak mindig tetszik a szemnek, pozitív hangulatot ad és sok gondot okoz a háziasszonynak. A fő szerepet itt a karnis megválasztásának - a kiálló elemnek, amelyre a függönyöket rögzítik - választják. Ez a fajta eset számos rejtett tulajdonsággal és titokkal rendelkezik. A falfüggöny kiválasztásának és felszerelésének hozzáértő professzionális megközelítése kedvezően hangsúlyozza a szoba méltóságát és díszíti a belső teret.

Dekoratív párkány függönyökhöz

A dekoratív párkányoknak és a kiegészítő elemeknek köszönhetően bármilyen irányt létrehozhat a belsőépítészetben

A függönyök rögzítéséhez szükséges összes kiálló elemet a gyártás anyaga, az építés típusa, a rögzítők típusa és a sorok száma szerint osztályozzák. Az anyagok és formák széles választéka létezik a piacon.

 • Függönyfal díszlécek fémből, fából, műanyagból vagy más modern anyagból.

  A fém párkány fémből készült, és mennyezeti rögzítésű rúd, amely mentén a függöny mozog

  Fa karnisok

  A fából készült függönyrudak szinte minden belső stílushoz alkalmasak, és ellenállnak a nehéz szöveteknek

 • sínpárkányok, ahol a függönyszövet vagy a tüll mozgása speciális utakon halad.

  Vasúti párkány

  A sín rögzítése a mennyezethez

 • húros karnisok. Amelyben a függönyök mozgásának alapja egy szorosan kifeszített kábel;

  Húr karnisok

  A húros párkányok egyszerű kialakításuknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek a klasszikus stílushoz, a csúcstechnikához és a minimalizmushoz

 • fal- vagy mennyezeti párkányok, rejtett vagy nyitott.
  Fali és mennyezeti párkányok

  Fali és mennyezeti párkányok - a párkányok típusai a párkány helyétől függően

  Rejtett és nyitott eresz

  Rejtett és nyitott függönyrudak - típusok a megjelenéstől és a díszítéstől függően

De a leg globálisabb különbségtényező, amely lehetővé teszi, hogy a függönyrúd harmonikusan illeszkedjen bármely stílus belsejébe, és tökéletesen illeszkedjen bármelyik bútorhoz, a karnis párkányainak száma közötti különbség. A fali függönyök egysoros, kétsoros és nem szabványos modellek.

Háromsoros párkányok

Három soros párkány

Három soros párkányok segítségével egyedi függönyök és tüll kombinációit gyűjtheti össze, gyönyörű lambrequinokkal kiegészítve

Korunkban a háromsoros függöny tartománya rendkívül változatos. A választás különböző vásárlók számára készült, a jövedelem szintjétől függően. De a háromsoros műanyag párkány lehetősége fokozott figyelmet érdemel. Ez tökéletesen lehetővé teszi, hogy a nappali gyönyörű függönyök a mennyezeti párkányhoz, mint a fotón, tüll függönyökkel és lambrequinnel kombinálódjanak.

Három soros mennyezeti párkány

A háromsoros mennyezeti függönyrudak hasznos funkcionalitásuknak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek

Rendes, szokásos párkány. Nincs megkülönböztető jegy. Csak három rés van a horgok számára. A kiálló rész geometriai mérete a szokásosnál kissé szélesebb. És a tervezés többi része változatlan. Dióhéjban a háromsoros függönyrudak téglalap alakú üreges darabok, három mélyedéssel, amelyek mentén műanyag kampók futnak a függönyök rögzítésére.

Többsoros gumiabroncs

A többsoros gumiabroncsok profilja lehetővé teszi a felfüggesztési kampók szabad mozgását az összes vezető mentén

A vevő belátása szerint, a helyiség jellemzői alapján, a tervezők kifejlesztettek egy lehetőséget a függönysín hosszának növelésére és csökkentésére. A méret lerövidítéséhez csak vegyen egy közönséges fémfűrészt a fémhez. Ha meg kell növelni a hosszát, további modulokat vagy ívelt elemrészeket adhat a csatlakozáshoz. Ez az opció lehetővé teszi lekerekített típusú függönyrudak létrehozását. Bemutatunk egy fényképet a falra szerelés leírásával.

Tervezési jellemzők

A többsoros gumiabroncs függönyrudak alkatrészei

Amellett, hogy három pályahely jelenléte lehetővé teszi két függönysor és egy lambrequin egyidejű rögzítését, emellett a karnis elülső része változtatható egy speciális dekoratív betéttel. Megjavításához egy speciális horony kerül a függöny elejére. További dekoráció saját belátása szerint. Lehetőség van a gazdagon díszített, drága fémekből készült betétekre, a közönséges fára hasonlító panelekre.

Kétsoros párkányok

Kétsoros párkány

Kétsoros párkány, díszítő szalaggal az elején

A függönyök akasztásának másik kényelmes módja a kétsoros műanyag mennyezeti párkány használata. Elég egyszerű rögzítő és rögzítő rendszer. A telepítés még egy tapasztalatlan mester hatalmába tartozik. Ezért a kétsoros párkányok hatalmas népszerűségre tettek szert.

Díszes bagettes párkány

Kétsoros párkány díszítő elemekkel a nappali belsejében

Számos előnyük van.

 • Ezek nagy függönyrudak nehéz függönyökhöz. A fali konzolok nagyon könnyűek, mégis elég robusztusak. Engedje meg magának, hogy lyukasztóval párhuzamos lyukakat készítsen a falon egy ablaktól vagy nyílástól 5 cm távolságra. És a függöny gyönyörű patakban fog leülni fentről lefelé, anélkül, hogy a fűtési rendszer konvektorához tapadna.
 • Alacsony költségű. Olcsó, költségvetési lehetőség.
 • A szerkezet stabilitása. A tartós műanyag, amelyből a vezetőrúd készül, képes ellenállni a súlyos stressznek.
 • A telepítési munkákhoz elegendő egy fúró, mérőszalag és csavarhúzó.
 • Az élettartamot évtizedek jellemzik.
 • A termék gondozása nem igényel több időt és erőfeszítést. Elég, ha a munkafelületet hetente egyszer egy speciális ruhával letörli a por eltávolítására.
A párkányok rögzítése

Kétsoros mennyezeti párkányok rögzítése

Tervező karnisok

A helyiség, szoba vagy ház belső terének megváltoztatásához és átalakításához ki kell élesíteni az emberi szemet egy adott részletre. A megvalósítás egyik ilyen módja a tervező párkány. Például egy háromsoros lapos rúd kialakítása könnyen cserélhető két vagy három, egymással párhuzamosan elhelyezkedő kerek függönnyel. Szeretném megjegyezni a függönyrudak népszerű típusait (fotó a falra szerelés leírásával).

Milyen formát válasszon?

 • Baguette párkány. Egy további dekoratív, széles szalag jellemzi, amely elrejti az egész függönyrögzítő rendszert a kíváncsiskodó szemek elől. Egy ilyen dekoratív betétet egyszeri gyártásban, különféle anyagokból készítenek egy adott otthoni belső tér számára.

  Baguette párkányok - műanyag párkányok, amelyeket egy speciális oldallal készítenek, amely elrejti a gyűrűket vagy hurkokat, amelyeken a függöny lóg

 • Húr karnis. Megfeszített vékony kábel használata alapján. Lopakodása miatt népszerű. Ezért széles körben használják egy elegáns belső kialakításához.

  Húr karnis

  Alumínium húros párkány ezüst színnel és szürke árnyalatú rögzítésekkel

 • Profil karnis. Négyzet alakú alumínium cső jellemzi, amelynek iránya különböző irányokban változtatható. Többszintű szerkezetek és függönyök boltívek formájában - ez a sajátos erősségük.

  Profil karnisok

  A profilos párkányok bármilyen nehéz függönyt képesek megtartani, könnyen meghajlanak, a kívánt alakot felveszik, megfizethető költségekkel rendelkeznek

 • Sínpárkányok. Leginkább a kis ablakpárkányokkal rendelkező ablakokon harmonizálnak. Alapanyaga egy alumínium, műanyag sín, valamint egy rejtett mélyedés, ahol speciális kampókat tárolnak. Amikor a mozgás, a nyitás vagy zárás mechanizmusa a horgok gyorsan egymás után rohannak.

  Vasúti kétsoros párkány

  Fém sín kétsoros párkány

 • Fűzőpárkányok. A jégsima tengely a lyukakat gyorsan és simán elcsúsztatja. Arisztokrata megjelenésük, tartósságuk és hosszú élettartamuk különbözteti meg őket. Kovácsolt elemekkel kiegészítve. Különböző színben készülnek. De leginkább az aranyból vagy ezüstből díszített fűzőlyukakra van igény. Tökéletes egy szoba belső dekorációjához a minimalizmus vagy a csúcstechnika stílusában.

  Eres-fűzőlyukak

  A fűzőlyukakon lévő függönyök sokakat vonzanak lakonizmusukkal és eleganciájukkal, és speciális függönyrudakat igényelnek

Jellemzők falra vagy mennyezetre szereléshez

fali tartó

Falra szerelhető opció konzollal

Az építőeszközök között szüksége lesz: lépcsőre, mérőszalaggal ellátott ceruzára, ütőfúróra, dübelkészletre, csavarra, csavarhúzóra. Az eresz falhoz történő rögzítésének telepítési munkái konzolok telepítésével kezdődnek. Személyesen megtartják a függönyt.

Különböző zárójelek

Különböző konfigurációjú konzolok függönyrudak mennyezethez vagy falakhoz történő rögzítésére

A műanyag vagy fa szerkezet rögzítéséhez dübel plusz csavar készleteket kell használni. Az egy szinten rögzített konzolok nem zavarhatják az ablak kinyitását. És a függönynek egyenletesen kell folynia felülről lefelé, anélkül, hogy az ablakpárkányra vagy a fűtő konvektorra tapadna.

Mennyezeti tartó

Mennyezetre szerelhető furat opció

A párkány mennyezetre történő felszerelése az építés típusától függ.

Eres rögzítési séma

A függönyök mennyezeti párkányának rögzítési rendszere

A húros párkányhoz vagy műanyag sínhez ugyanolyan erőfeszítésekre és eszközökre lesz szükség, mint a falfüggönyök felszerelésére. Kalapácsos fúróval fúrjon több lyukat a mennyezetbe. Rögzítse bennük a tipliket. Szerelje fel a speciális rögzítést csavarhúzóval vagy csavarhúzóval. Húzza meg szorosabban a csavarokat. Állítsa be a feszítőt. És a függöny készen áll.

Függönyrúd felszerelése rúdra

Függönyrúd felszerelése feszített mennyezetre, előre telepített rúddal vagy mennyezeti profillal

Rejtett telepítési módszer

A párkány rögzített rejtett módja feszített mennyezetben

Így az otthon belseje nemcsak a divatos és globális berendezésektől függ. Gyakran egy hétköznapi dolog gazdagíthatja és meglepheti a nappalit. A kész megjelenést, a belső tér kifinomult stílusát a falon lévő függönyrudak adják. A rendkívüli és merész döntések pozitív hangulatot hoznak. Első látásra felhívják magukra a figyelmet. Változtassa meg belső környezetét a legjobbtól a szépig.

Előző

Következő