Lila függönyök a hall, a nappali, a hálószoba, a konyha, a fénykép belsejében

Lila ritkán használják belsőépítészet. A mélylila árnyalatokhoz való hozzáállás kétértelmű. Valaki túl komornak, nyomasztónak tartja őket, bár a szokatlan színvilág rajongói is vannak. Számukra az ametiszt hangok kifinomultsággal és eleganciával társulnak.

Lila függönyök a fehér hálószoba belsejében

A lila belsőépítészet összetett elem, amely átgondolt megközelítést igényel.

A tervezők azt állítják, hogy a lila nagyszerű lehetőség a belsőépítészethez. De tudnia kell kezelni őt. A gazdag, sötét ametiszt színek sokasága figyelemeltereléshez és idegességhez vezethet. Ezért jobb foltokként hozzáadni őket, amelyek közül a legjobbak a lila függönyök.

Lila hangulat: az ibolya skála hatása az ember pszichés állapotára

A szoba kialakításakor a lilát nem használják túl gyakran, mivel a színvilág egyik legnehezebb képviselőjévé minősítik. Valójában ez két szín - a vörös és a kék - fúziója.

Lila szövet használata hálószoba dekorációban

A lila textíliák radikálisan átalakíthatják a helyiség kialakítását

A meleg és a hideg összetevők kombinációja oda vezetett, hogy az áfonya árnyalatai kettős jellegűek. Ha túlterheli velük a szobát, akkor számos problémát okozhat:

 1. Depressziót okozhat.
 2. Irizáltságot vált ki.
 3. Túlzott figyelemeltereléshez vezethet.

Mért mennyiségben a lila, az áfonya vagy a levendula igazi orvos lehet az ember számára. Pozitívan befolyásolják az egészséget és segítenek megbirkózni az olyan problémákkal, mint:

 • cardiopalmus;
 • tachycardia;
 • traumás agysérülés;
 • fáradt szemek.

Ezenkívül a charoite segít a fogyásban. A tudósok megállapították, hogy a színspektrum lila része elnyomja az étvágyat. De itt, mint minden másban, az intézkedés is fontos. Ami az ember pszichés állapotát illeti, az ametiszt hangok mérsékelt kitettsége esetén kreatív hajlam ébred fel benne, az idegrendszer megnyugszik, a stressz enyhül és javul a figyelem koncentrációja.

Étkező elrendezése egy szobában, lila függönyökkel

A szigorú lila függönyök megadják a hangot a szoba teljes belső terében

Tanács. Egyáltalán nem szükséges az egész belső teret globálisan megváltoztatni, hogy "lila hangulatot" adjunk hozzá. Elég lila függönyöket akasztani. A szoba hangulata azonnal szokatlanná, elegánssá és kifinomulttá válik.

Festés a falon a lila függönyök mellett

Elegáns és szigorú belső tér sötétlila függönyökkel

Belső dekoráció lila függönyökkel

Az ibolya mély és színes tartománya gyönyörű és szokatlan árnyalatokban gazdag. Bármelyikük képes felismerhetetlenné alakítani egy szobát, hangsúlyozva tulajdonosának rendkívüli stílusérzékét.

A lila különböző árnyalatai az egyik szoba kialakításában

A szín nagyon összetett és kiterjedt árnyalatokkal rendelkezik.

A paletta olyan árnyalatokat tartalmaz, mint:

 • ibolya;
 • ametiszt;
 • földi szeder;
 • szőlő;
 • lila;
 • levendula;
 • lila;
 • charoit;
 • szilva;
 • padlizsán;
 • ciklámen.
Etnikai stílusú hálószoba kialakítása

Különböző árnyalatokat és textúrákat kombinálva nagyon érdekes és elegáns belső teret hozhat létre

A lila függönyök belsejébe történő bevezetésekor fontos figyelembe venni a szoba általános stílusát. A lila különböző változatai alkalmazhatók különböző stílusokra.

 • Kortárs stílusok. Az intenzív lila-rózsaszín színek tökéletesek a városi belső terekhez, a fúzió, a pop art vagy a hi-tech szellemében.
 • Orosz modern. Ezt a tervezési irányt az írisz árnyalatai jellemzik.
 • Provence. Levendula - a legjobb lehetőség a gyengéd és romantikus provence-i stílushoz.
 • Barokk és rokokó. Kiváló megoldás luxus barokk stílusú lakáshoz - bársony textúrájú lila függönyök, lambrequinek és fényűző drapériák. Az aranyozott elemek megfelelőek lesznek - képkeretek és tükrök, csillárok, ívelt bútorlábak.
Lila függönyök a hálószobában egy lány számára

A halványlila árnyalatú mintás függönyök klasszikus stílusú elemekkel sikeresen illeszkednek a gyermekszoba légkörébe

A lila függönyök etnikai motívumok alapján jól megélnek egymással. Például remekül kiegészítik a marokkói vagy az arab stílust. Ezenkívül harmonikusan illeszkednek a szobák klasszikus és minimalista díszítéséhez.

Tágas szoba a ház tetőterében

Az izzófüggönyök alkalmasak a modern enteriőr díszítésére.

Függöny a nappaliban: kombináció tapétával és bútorokkal

A nappaliban sötét, mélyen gazdag padlizsánfüggönyöket világos tónusokkal kell hígítani. Az alábbiak tekinthetők a legjobb világos társszíneknek az orgona tartományban:

 1. Fehér. A hófehér tónusok felfrissítik az orgona paletta komor jellegét. Ezt a kombinációt tartják a legelőnyösebbnek, és ami a legfontosabb - univerzálisnak. Végül is a fehér jól passzol a lila festékekhez. Például a levendulafüggönyök fehérrel párosítva gyengéd és könnyű légkört teremtenek a lakásban. Ha a szilva mélyebb akcentusait vesszük, akkor a belső kép titokzatosnak bizonyul.

  Fehér bútorok lila függönyök mellett

  A lila függönyök fehér alapon vonzzák a figyelmet

 2. Szürke. A nemes szürke hangsúlyozza az áfonya árnyalatainak eleganciáját. Ilyen elegáns uniót használnak egy csúcstechnológiás, tetőtéri vagy modern nappali számára. Az áfonya függönyöknek szükségszerűen át kell fedniük más design elemeket - párnákat, állólámpákat, vázákat vagy a padlón lévő szőnyeget.

  Fali lámpák az előszobában lila függönyökkel

  A lila függönyök fényes akcentusként szolgálhatnak a szürke belső térben

 3. Bézs. A bézs és ibolya színű unió tökéletes a klasszikus stílusú szobák díszítésére. A bézs színű paletta kisimítja a padlizsán tónusaiból áradó sötét energiát. Az arany- vagy ezüstfoltok kagylók, figurák, ecsetek és textíliák formájában megfelelőek lesznek itt.

  Modern nappali belső lila függönyökkel

  A bézs és a lila nyugodt kombinációja tökéletesen kiegészíti a modern belső teret

 4. Rózsaszín. A szőlő és a rózsaszín egymás közelében helyezkedik el, így kombinációjuk diszkrét. Ebben az esetben alaposan meg kell gondolnia a csarnok díszítésének többi színét. Jobb, ha könnyű, semleges palettára megy. Ellenkező esetben a belső tér kockáztathatja, hogy ízléstelenné váljon.

  Sötét rózsaszín és lila függöny az egyik ablakon

  A rózsaszín-lila kombináció előszoba, hálószoba vagy konyha díszítésére alkalmas

Kívánatos, hogy a kárpitozott bútorok kárpitja megismételje a függöny, a tüll vagy a függöny színét. De más lehetőségek is teljesen lehetségesek. A fehér, bézs, barna és szürke kanapék és fotelek jól fognak kinézni.

Puha fotel foltos kárpitozással

Három belső alkatrész sikeres kombinációja egy színvilágban

Lila és lila árnyalatok a hálószobában

Van egy nézőpont, hogy a hálószobában a lila függöny nem a legjobb megoldás. Úgy gondolják, hogy a lila függönyök komor jellege nem alkalmas arra, hogy hangulatos légkört teremtsen ebben a szobában. A tervezők szerint ez az ítélet téves. Végül is minden attól függ, hogy választják-e ezt vagy azt az árnyalatot. Ha a hálószoba függönyei lila színűek, akkor jobb meleg, világos és finom színeket választani: levendula vagy világos hanga. Finom szürke-lila árnyalatú függönyök ebben az esetben jól megfelelnek.

Levendula függönyök a hálószoba belsejében

A levendula függönyök remekül mutatnak egy világos klasszikus stílusú hálószobában

A hálószoba belső textíliáinak sikeres kombinációja

A klasszikus függönyök és a sötétítő római árnyékolók érdekes kombinációja. A belső tér mellett párnák ugyanabból az anyagból

Bizonyos színek hozzáadásával az lila függönyökhöz más hangulatot teremthet a hálószobában. Ha frissesség érzésre vágyik a szobában, akkor ez a hatás a fiatal fű színeinek köszönhetően érhető el. A lila és az indigo adalékok alkalmasak egy ilyen tandemre. Ha takarékosan használják, gyönyörű, fényes ékezeteket adnak hozzá. Meleg és barátságos íz csokoládé és citrom jegyeket ad hozzá.

Világos lila római redőnyök

Stílusos szürke-lila paletta remekül mutat a hálószoba belsejében

A sötétlila, a szeder és a szilva remek lehetőség a hálószoba redőnyének vagy redőnyének. Jól árnyékolják be a szobát, ami fontos a minőségi pihenéshez. A sötét padlizsántekercsek könnyen illeszthetők az azonos színű függönyökhöz, de könnyebb oldatban.

Fehér hálószoba lila római árnyalatokkal

A sötétítő római redőnyök megbízhatóan megvédik a hálószobát a naptól

Jegyzet! A lila függönyöket, a redőnyöket vagy a tülleket színhez kell illeszteni a szoba berendezésének egyéb elemeivel, például ágytakaróval vagy padlószőnyeggel.

Színes jacquard függönyök a hálószobában

A tartós jacquard függönyök luxust és szilárdságot kölcsönöznek a hálószobának

Lila konyhabelső

A konyhai dekorációhoz nyugodtan választhat élénk szeder és ciklámen tónusokat. Ha helyesen kombinálja őket a fehérrel, akkor a konyha lendületet ad az egész napnak. Az ultramodern stílusokhoz, például a csúcstechnikához válasszon a szürke és az ibolya kombinációjáról, amely fehér vagy ezüst részletekkel hígítható.

Lila szín a konyha belsejében

Elegáns, modern konyha, világos, áttetsző fátyollal az ablakon

Áttetsző függöny egy kis konyha ablakán

A szintetikus szövetek jobban megfelelnek a konyhának, tartósabbak és könnyebben tisztíthatók.

A szórakoztató, fiatalos pin-up stílust az is megkönnyíti, hogy a konyhában lila függönyöket meleg sárga tónusokkal párosítanak. A belső tér akkor lesz teljes, ha a konyhabútorok polcaira a függönyökhöz illő üvegeket fűszerekhez és ételekhez teszünk, és hasonló textíliákat adunk hozzá: szalvéták, törölközők, abrosz.

Négy szalvéta az ebédlőasztalon

A rózsaszínű redőny finom lila mintázatának harmonikus kombinációja egy konyhai szett homlokzatával

A sötét írisz paletta ismerten elnyomja az étvágyat. Ez a lehetőség azoknak alkalmazható, akik fogynak. Ha a tervekben nincs ilyen cél, akkor az orgona skálán lesznek olyan képviselők, akiknek ellentétes tulajdonsága van. Éppen ellenkezőleg, rájuk nézve vágyakozik vacsorázni. Közöttük:

 • padlizsán;
 • bor;
 • szilva.

A vizuális hatás annak köszönhető, hogy a tónusok a természetes finomságok természetes színéhez hasonlítanak.

Étkező asztal puha székekkel

A konyha étkezőjének ablakának klasszikus stílusú gyönyörű díszítése

A szilvafüggönyök és függönyök előnyei és hátrányai

Az orgona szokatlansága minden tervezési döntést különlegessé tesz, ellentétben a többivel. Az exkluzivitás és a különleges varázs a lila paletta fő előnye.

Fehér kiságy egy szobában, rövid függönyökkel

A lágy lila árnyalatú rövid függönyök nagyon hasznosak lesznek a gyermekszobában

A szín további előnyei a következő tényezőket tartalmazzák:

 1. Sokoldalúság. Ebben az esetben arról beszélünk, hogy az ametiszt árnyalatok könnyen illeszkedhetnek szinte bármilyen stílusú belső térbe: csúcstechnika, Provence, klasszikus, pin-up, art deco, modern.
 2. Árnyékoló tulajdonságok. A paletta sötétebb részének használatával teljes árnyékolást érhet el a szobában. Ez a minőség különösen fontos a hálószobában.
 3. Kompatibilitás. Annak ellenére, hogy a szín komornak számít, jól kombinálható a paletta sok változatával.

A szín fő hátrányai között szerepel egy komor karakter, amely ügyetlen megközelítéssel nehézzé és nyomasztóvá teheti a szoba kialakítását. Ezen tulajdonság miatt a sötét padlizsán és a szilva tónusai különösen nem ajánlottak az északi fekvésű szobákba.

Lila csíkos függöny a nappali ablakán

Csíkos függönyök segítségével vizuálisan beállíthatja a szoba terét

Tippek a szobák lila díszítéséhez

A tervezők igazságtalannak tartják, ha óvakodunk a szilva, a charoité vagy a lila színtől. Ha helyesen használja őket, és megfelelő kombinációkat talál, akkor az ametiszt tónusok felfedik rejtett tulajdonságukat, eleganciát és kifinomultságot kölcsönöznek a szobának. A fukszia függönyöket is beleszámítva számos fontos ajánlást be kell tartani:

 • A paletta sötétebb részét leginkább nagy és világos helyiségekben lehet használni. Kis helyiségeknél könnyebb lehetőségeket kell választania a textil dekorációhoz.
 • A fehér és az orgona kombinációját ideálisnak tartják. De "hideg" érzetet kelthet a belső térben. Ezért egy ilyen kombinációhoz jobb a lilát meleg jegyekkel választani: bor, Marsala vagy vöröses.
 • A színre nincs korhatár. Tökéletes a gyermekek, fiatalok, felnőttek és idősek számára kialakított helyiségek díszítésére. De mégsem szabad visszaélni a lila festékekkel. Végül is, ha túlterheli és túltelíti velük a szobát, ez elkerülhetetlenül nyomasztó légkör megjelenéséhez vezet a szobában.
Belső tér egy nagy hálószoba, kiugró ablakkal

Mintás függönyök szolgálják a szoba általános témájának fenntartását.

A szeder és az áfonya árnyalatainak gazdag és sötét jellegének hangsúlyként kell működnie, és sikeresen kombinálnia kell a belső tér egyéb részleteivel. Csak ekkor érhető el igazán exkluzív dizájn. Az orgona legjobb párja az alapvető semleges árnyalatoknak tekinthető: fehér, olíva, homok, szürke, krémes, krém és porszerű. Velük a szín életre kel, feltárja gyönyörű belső szépségét.

Videó azoknak, akik szerették a lila függönyt

Lila függönyök a belső térben - 50 fotó

Előző

Következő