Redőny fotó a konyha, a hálószoba, a nappali, a stíluslehetőségek belsejében

Ennek az eredeti kialakításnak az eredetét gyakran a római kornak tulajdonítják, bár kezelésének alapelve az ókori Egyiptomban keletkezett. Korszakonként "barangolás", a redőnyök, amelyek fotói mostantól bármelyik katalógusban láthatók, az egyik legpraktikusabb és legstílusosabb ablakdísz lett. A vászon felemelésének és süllyesztésének egyszerűsége, igénytelen karbantartása, valamint sokoldalúsága - ezek a jellemző tulajdonságaik.

Nappali belső tér redőnyökkel az ablakokon

A redőnyök divatosak, szépek és kényelmesek

Redőnyök: sokféle forma és anyag

A klasszikus modellek egy téglalap alakú függőleges vászon, amelyet egy görgős mechanizmus segítségével le lehet engedni vagy felemelni. A hagyományos alak mellett négyzet, háromszög vagy szabálytalan geometria is megtalálható. Vannak olyan modellek, amelyek keskenyek (az ablakszárny mérete alapján) és szélesek (az egész ablakhoz). Ezt a változatosságot a szoba stílusa és rendeltetése szabja meg. Az alábbi fotón klasszikus típusú redőnyök.

Zöld sötétítő redőnyök

A redőny egyfajta vízszintes függöny, amely felmegy

A négyzetes és vízszintes téglalap alakú vásznak kényelmesek a nagy ablakokhoz. Háromszög és mások leggyakrabban dekoratív kiegészítőként működnek. Nincs egyetlen szoba sem, ahol a redőny nem a dekoráció része. Ez lehet erkély vagy tágas fürdőszoba. Hogy hogyan fognak kinézni, nem csak a mérettől, a gyakorlati alkalmazástól és egyéb szempontoktól függ.

A modellek a következőkben különböznek:

 • típus;
 • irányítási módszer;
 • telepítési jellemzők;
 • alapján.
Bézs redőnyök távirányítóval

Távvezérelt redőnyöket gyakran választanak magas ablakokhoz vagy nehezen elérhető területekhez

Rendkívül fontos a vászon anyagának megválasztása. Számára:

 • sima vagy kombinált szövet (átlátszó, áttetsző, fényvisszaverő vagy
 • áthatolhatatlan);
 • zöldségalap - bambusz, juta, len.

Az anyag textúrája változhat - sima vagy egyenetlen. Az egyenes feszes és a redős ("harmonika") egyaránt divatos. A függöny alapja elég sűrű, ellenáll a könnyeknek, egy vakond nem eheti meg.

Redőnyök egy kis szalagban a konyha ablakán

A redőny lehet sima vagy mintás

A vásznat vagy teljesen azonos színnel választják, vagy mintával, nyomtatással, mintákkal, fotónyomtatással.

Jegyzet! Ha a telepítést "süllyeszteni" tervezik, akkor a tüll alatt leggyakrabban láncokkal történő vezérlést alkalmazzák.

Ha a redőny a fő, akkor még két módszer használható:

 • tavaszi;
 • elektromos meghajtású.

Az eszköz módszere szerint a redőnyök zárt és nyitott típusú modellekre vannak felosztva. A különbség abban rejlik, hogy az első esetben a henger, amelyre a vászon fel van tekerve, a kazettatest alatt helyezkedik el.

Nappali ablak dekoráció nyitott redőnyökkel

Nyitott redőnyök - a legolcsóbb

Fotó kazettás redőnyökről, fa laminálással

A kazettás függönyöknek van egy dobozuk, amely szövetekkel borítja a görgőt, oldalvezetőkkel és nélkülük érkeznek

A függönyválasztás a belső kialakítástól függ. A színvilág nagyon változatos - a tiszta fehértől a sötét árnyalatokig. Népszerű anyagok, amelyekből függönyök készülnek:

 • műanyag;
 • fém;
 • faipari.

Ez utóbbi lehetőség jól néz ki a természetes anyagokból készült bútorokkal (szekrény, asztal stb.).

Ablak dekoráció redőnyökkel

A könnyű redőnyök érdekes kombinációja sűrű szövetből készült egyenes függönyökkel

Az egyedi projektekben gyakran két alap kombinált szerkezetét használják - például alumíniumot fa betétekkel.

A redőnyöket nemcsak ablakokhoz használják. Boríthatnak egy ajtó vagy mennyezet nyílást, egy loggia bejárati csoportját stb.

Redőnyök használata az ajtón

A redőnyök használhatók az ajtó üvegbetéteinek bezárására

Alapvető telepítési módszerek:

 • a nyílás teljes hosszában;
 • minden burkolathoz vagy ablaktöredékhez.

A redőny előnyei

A hagyományos vagy tervezői függönyökkel ellentétben az ilyen típusú ablak dekorációnak számos előnye van:

 1. A redőnyök könnyen felszerelhetők a kívánt szinten.
 2. A termékeket könnyű kezelni és karbantartani.
 3. Választhat modellt szinte bármilyen stílusú dekorációhoz.
 4. A redőnyök ára elfogadható a legtöbb vásárló számára.
 5. Rendelhet eredeti mintát.
 6. Alkalmas különféle helyiségekhez, beleértve a loggiákat is.
 7. Az egyetlen negatívum, hogy ezek a modellek rolóra hasonlítanak, vagyis kissé hivatalosnak tűnnek, de ügyes tervezési megközelítéssel a belső tér "kiemelkedő részévé" válhatnak.
Redőnyök geometriai mintákkal

A textil redőnyök gyönyörűek, hatalmas a textúrák és a színek választéka.

A függönyválasztás számos fontos alapelve

Ha hengerelt lapot szeretne vásárolni az ablakokhoz, számos szempontot figyelembe kell vennie:

 1. Válasszon függönyt a világ szélére: északon jobb, ha meleg árnyalatú modelleket akasztunk, délen hidegeket. A keleti és nyugati szobák semleges árnyalatokat igényelnek.
 2. Magas és tágas helyiségekben a sima és világos árnyékolók jobban néznek ki. A kicsik vizuálisan megnövekszenek a vásznon található függőleges csíkok miatt.
 3. A klasszikus stílus világos árnyalatokat és hagyományos anyagokat feltételez, az öko-dizájn - növényi, csúcstechnológiai - többnyire fényvisszaverő mesterséges alapokat.
 4. Irodák és konferenciatermek számára szigorú árnyékolókat választanak semleges árnyalatokban, amelyek nem vonják el a figyelmet az üzletről.
Zöldséges rajz a redőnyön a konyhában

A redőnyök sokféle belső stílusra alkalmasak

Redőnyök a belső térben

Bármely otthoni környezetben megtalálhatók az egyéniség elemei. A redőnyök kiválasztásakor ajánlott nagyon gondosan elvégezni a belső megfelelőség értékelését. Az ablaktervezés klasszikus pompás stílusa és minimalizmusa nem a legjobb kombináció. A különféle helyiségek kész kíséretét szakember segíti.

Hálószoba dekoráció

A hálóterületen minden elősegítse a nyugodt kikapcsolódást. Az áthatolhatatlan redőnyök segítenek az éj illúziójának megteremtésében, még nappal is, amikor aludni kell. Egy könnyű függöny kiegészíti, ha több fényt kell beengednie a szobába. A nehéz függönyök és a redőnyök kombinációja nem kívánatos, mivel ez nagymértékben összezúzza a teret. Jobb olyan modelleket használni, amelyek feltételes neve "nappali-éjszaka".

Hálószoba kialakítása zebra redőnyökkel

A nappali-éjszakai redőnyök sűrű és áttetsző anyag váltakozó csíkjaiból állnak. A csíkok egymáshoz képest elmozdulhatnak és teljesen beárnyékolhatják a szobát, vagy lágy világítást hozhatnak létre

Hálószoba esetén jobb, ha környezetbarát modellt vásárol, mert legalább nyolc órán át tartózkodik a szobában, a többinek pedig teljesnek kell lennie.

Vastag anyagú türkiz függönyök a hálószoba ablakain

Sötétítő vagy sötétítő függönyök a legmelegebb napon is megbízhatóan védik a hálószobát

A szobában nyugodt árnyalatok kívánatosak, amelyek nyugtatóan hatnak az ágyba fekvő személyre.

Nappali dekoráció

Nagy szobák esetében a stílus meglehetősen változatos. Több mint száz tervezési lehetőség létezik a minimalizmus használatával. Érdekes lehetőség a loft stílusú befejezés.

Világos bézs színű redőny loft stílusú belső térben

Loft stílusú konyhaablak-dekoráció az ablaknyílásokba helyezett redőnyökkel

A modern csarnok díszítésében az egyszerű (egyenes) szabású redőnyök a nagy gazdasági világválság idején népszerűségre tettek szert. A brutális elemekkel díszített lakberendezés koncepcióját az amerikai design vette át. A nappali a redőnyök mellett nehéz összeszerelt függönyökkel is kiegészíthető, ha a mennyezet magas és az ablaknyílás teljes hosszúságú.

Nappali belső tér rózsaszín árnyalatokkal

Átlátszó redőny a klasszikus stílusú nappaliban

A függönyök gyönyörű megjelenése, mint az ablakok fő dekorációja, egységessé teszi az általános csúcstechnikai stílust, ahol a szürke metál dominál. Jobb, ha 2-3 vászonnal világosabb és sötétebb vásznat választunk, ha a belső térben kontrasztos elemek vannak. Felesleges kiegészítések nélkül a szigorú modellek megfelelőnek tűnnek skandináv és francia stílusban.

Ha nagyon szeretné használni a redőnyöket egy klasszikus belső térben, ügyesen kombinálhatja a színeket, hozzáadhat lambrequint vagy más stíluselemet, „játszhat” a textúrákkal.

Óvoda dekoráció

A gyermek szobájában a kialakítást könnyű, nyugodt hangulat megteremtésére tervezték. Ezért a legsikeresebb megoldás az lenne, ha függönyöket használna egy rajzfilmfigura vagy egy kedvenc mese, egy állat képével, valamint elég világos nyomatokkal, vagy egy lány számára finom színekkel. A fénykép nyomtatása jól néz ki.

Gyönyörű redőnyök a gyerekszoba ablakain

Hatalmas számú mintás redőny van a gyermekek számára.

Sárga függöny görgős kivitelben az óvoda tervezésében

Az óvoda függönyének kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyermek életkorát és személyes véleményét.

Az óvoda számára egy "kétrétegű" ablak kialakítása alkalmas: a műanyag - redőnyök és a belső - tüll szintjén.

Konyhai dekoráció

Az étkező egy különleges hely. A konyhát állandó főzéssel és esetleges szennyeződéssel kell díszíteni. Ezért az anyagot praktikusnak választják. A szoba kialakításában népszerű stílus a Provence. könnyedséget és tágasságot teremt, egyszerre tölt be haszonelvű szerepet.

Zebra redőnyök egy magánház konyhaablakain

A tekercses függönyök egyaránt alkalmasak ablakok díszítésére mind a nagy, mind a kis konyhában

A műanyag ablakokra szerelt redőnyök (fotójuk az alábbiakban látható) számos konyhában megtalálható. Közvetlenül a vázhoz vannak rögzítve, vagy csaknem egy vonalban vannak a fejtetővel. Annak érdekében, hogy ez szokatlan dekoráció legyen, átlátszó függönyöket adnak hozzá, lefelé az ablakpárkányig vagy kissé lejjebb. Ha nem tudja, hová tegye a függöny széles oldalát, akkor egy gyönyörű szalaggal kötheti össze, hogy megfeleljen.

Konyhai ablak dekoráció redőnyökkel

Jó választás lenne a függönyre rögzített mini függöny, amely szabadon hagyja az ablakpárkányt.

Független, lépésről lépésre történő tervezéskor ügyeljen arra, hogy a friss levegő hozzáférését a konyhában maximalizálni kell.

Fürdőszoba dekoráció

A redőny fürdésre is alkalmas. Közvetlenül eltakarhatja az ablakot, a zuhany- vagy kádterületet, vagy tágas szobát oszthat meg. Ez a lehetőség kombinált fürdőszoba esetén is kényelmes.

Redőnyök a fürdőszoba belsejében

A redőnyök felhasználhatók a fürdőszoba zónázására

Annak érdekében, hogy a vászon a fröccsenések akadályaként szolgáljon, a tekercset a mennyezet és a fürdő széle közötti hengerre kell felszerelni. Javasoljuk, hogy olyan vászonszélességet válasszon, amely a fürdő hosszának 2/3-át fedi le.

Fontos! Az anyagot víztaszítónak választották, a kialakítás rozsdaálló. Kis erőfeszítéssel a telepítés önállóan is elvégezhető.

Belső tér egy tágas fürdőszobában, redőnyökkel az ablakokon

A nedves környezethez leginkább a szintetikus anyagokból készült szövetek alkalmazkodnak

Loggia díszítés

Az erkélyen található redőnyök jellemzői a tér szükséges zónázása és a redőnyök nyitásának kényelmének kérdésének megoldása. Mivel az ablakok alapja itt gyakran műanyag, az ajtó kinyílásának módját figyelembe veszik. Annak érdekében, hogy a kéz függőleges vagy vízszintes helyzetben egyaránt könnyedén kinyithassa az ablakot, a vászon mintha a keretbe lenne rögzítve.

Átlátszó szövetből készült kazettás függönyök a loggia ablakain

Mivel a szomszédos helyiség megvilágítása a loggia megvilágításától függ, az északi oldalon jobb, ha a világos színű szöveteket részesítjük előnyben, amelyek átengedik a napsugarakat

Általában egyetlen színvilágot használnak, de kísérletezhet, és kiemelheti a teaterületet egy árnyalatú vásznával, a többi helyet pedig egy másik árnyalattal, vagy akár mintával vagy mintával. Fontos, hogy a színek összhangban legyenek a szoba kialakításával, mivel "kiemelt" színük a falak és a bútorok felületére esik.

Az erkélyszerkezetek felszerelési módjai - "standard" (nyitott típusú) vagy mini kazettás.

A redőny rögzítése rugós kapcsokkal

A könnyű függönyök kényelmesen rögzíthetők szalagra vagy speciális akasztókra a keret fúrása nélkül

Ha a loggia a déli oldalon helyezkedik el, és sok nap jut be a szobába, akkor az ablakokon és a bejárati csoporton a kiválasztott kialakítású redőnyöket sötétítő vagy sötétítő funkcióval telepítheti. Az öbölablakokban, a redőnyökkel együtt, a helyiség teljes magasságában néha tüllöt használnak.

Sötét henger típusú függönyök egy műanyag loggia ablakon

Sűrű anyagú vászon megvédi a loggiát a nyári hőségtől

Az első emeletek loggiáiban a nappali-éjszakai építkezések megfelelőek, mivel az utcáról könnyű betekinteni a lakásba.

Eredeti redőny modellek

A Windows egyedi projektjeit a tervezők egyedi ablakkonfigurációhoz készítik. A gömb alakú függöny egy ilyen példa.

Íves ablakok díszítése redőnyökkel

Az íves ablakok redőnyök és redőnyök kombinációjával díszíthetők

A különböző méretű ablakok (egy magánházban, egy nem szabványos elrendezésű lakásban) szintén személyes megközelítést igényelnek. Minden töredéknek saját konfigurációja lehet, ami azt jelenti, hogy a függönyöknek szimmetrikusnak kell lenniük velük.

A görgős vásznak alakja az egyes projektekben a nyílás jellemzőitől függ, figyelembe véve az ablakszárnyak nyitásának kényelmét.

Kazetta függöny vezetőkkel a tetőtér ablakán

Oldalsó sínnel ellátott redőnyök jól alkalmazhatók tetőablakokhoz.

A vásárlói vélemények szerint a legmegbízhatóbbak a magán megrendeléssel létrehozott termékek. Szakember nemcsak az anyag és forma kiválasztásában segít, de vázlatokkal is szolgál.

Videó a redőny méréséről és felszereléséről

Redőnyök a belső térben - 50 fotó

Előző

Következő