DIY bútor ötletek 75 legjobb fotó

DIY raklapbútor

DIY kerti pad és raklapasztal kerekeken

Az eredetiségre való törekvés az elmúlt évek tervezési trendje. Stílusos, egyedi belső kialakítása otthonában álom lett. A tárgyak választékának sokfélesége miatt nehéz helyzetbe hozni a helyzet egyéniségét.

Kész szegélykő egy vidéki házhoz

Kerek fahordó - kész szekrény egy vidéki házhoz

A megoldás az egyedi tervezésű dizájner bútorok készítése, amely elkerülhetetlen költségekkel jár. Egy kis erőfeszítéssel maga is lefordíthatja az érdekes ötleteket. A barkácsbútor készítés szórakoztató, kreatív folyamat, amely lenyűgöző eredményeket hoz.

Nagy dob asztallá alakítva

Eredeti bútor - egy nagy dob stílusos dohányzóasztallá alakítva

Számos lehetőség az egyszerű megvalósításhoz

Kompakt oldalsó asztal

Kompakt oldalasztal növényi állványból és bakelitlemezből

Egy új, szokatlan tárgy létrehozásához nem feltétlenül szükséges drága anyagok vásárlása. Használhatja a kéznél lévő eszközöket, életet lehelhet a meglévő régi, kopott vagy unalmas tárgyakba. A saját kezű bútorok készítéséhez szükséges ötleteket valóban átveheti a hálózatból, vagy megmutathatja saját fantáziáját.

Éjjeliszekrény kötélpolcokkal

Kézműves éjjeliszekrény kötélpolcokkal

Az opció eldöntéséhez elég alaposan körülnézni. Sok minden önmagában mondja el a helyes döntést. A környező tér, a saját erősségeinek értékelése is segít felvázolni a lehetséges ötletek körét. Miután eldöntötték a modellt, előkészítő intézkedéseket kell végrehajtani (anyagok, eszközök kiválasztása, rajzok vázlata, vázlatok, gyártástechnológia részletezése).

Eredeti függő éjjeliszekrény

Eredeti függő éjjeliszekrény saját kezűleg

A legegyszerűbb a meglévő bútorok frissítésével. Mindenki képes helyreállítani és átalakítani egy régi, kopott dolgot valami tökéletesre. A dekupázs egyszerű technikájának elsajátításához végül nem nehéz remekművet szerezni. A régi átalakítása egy szokatlan enteriőr kialakításához nagyszerű lehetőség a pénzmegtakarításra, miközben gyönyörű eredményt ér el.

Fonott bútorok

A DIY fonott bútorok nagyon vonzónak tűnnek

Új bútorok létrehozásához olyan belső elemeket is használhat, amelyek már nem teljesítik fő funkciójukat:

 • ablakkeretek;
 • ajtók;
 • fémcsövek.
Fa alvó szett

Eredeti és egyedi hálószoba szett kézzel készített fából

Más nyersanyagok is rendelkezésre állnak. Lehet:

 • raklapok szállítása;

  Raklap kanapé

  A raklap kanapé a barkácsbútorok elkészítésének egyszerű módja

 • az építőanyagok különféle maradványai;

  DIY éjjeliszekrény

  DIY éjjeliszekrény a fiókokból

 • egy fa részei (ágak, gallyak, tuskók);

  Csonk széklet

  Puha csontszéklet

 • vastag karton.

  Karton ágy

  Hullámkartonból készült franciaágy

Öko stílusú nappali

Barkács öko stílusú nappali

Asztal és szék készítése raklapokból, egy régi bőröndből, egy hordóból, tuskókból, függőágy szövése a körül fekvő régi zsinórból vagy a szék a szőlőből, az ágy készítése az erdőben található szálkákból, polcok a deszkadarabokból - ez egy nyaralóház szokásos története. Ugyanezeket az ötleteket lehet használni egy szokatlan belső tér kialakításához egy tipikus városi lakáshoz.

DIY éjjeliszekrény vintage bőröndből

Vintage bõrönd barkácsoló éjjeliszekrénye díszíti majd a szoba belsejét

Üveg dohányzóasztal

Kedvenc magazinok gyűjteménye egy dohányzóasztal formájában

Nem szabványos anyagok használata: hogyan lehet gyorsan elkészíteni egy remekművet

Régi ajtóasztal

Exkluzív asztal egy régi ajtótól

A nem szabványos alapanyagokkal való munka néha sokkal egyszerűbb, mint a tipikus anyagokkal. Végül is a legtöbbjüket egyszerűen fel kell dolgozni, kiegészíteni hiányzó elemekkel, és kész a tervezés.

Összecsukható karton ágy

Szokatlan ötlet egy kis szobához - összecsukható karton ágy

Eredeti csonkotábla

Eredeti barkácsoló tuskóasztal

Anyag Leírás
Raklap kanapé raklapokból való létrehozása minimális időt, erőfeszítést és ügyességet igényel. A legfontosabb az, hogy figyelemre méltó alapokat találjon a jövőbeli bútorok számára. A faszerkezeteket gondosan megvizsgálják, hogy nincsenek-e rajta hibák, szükség esetén mossák, szárítják. A munkára kész alapanyagokat alaposan ledarálják, részekre vágják, amelyeket sarokkal, csavarokkal vagy elcsépelt szegekkel rögzítenek. A kész alapot kiegészítik szerelvényekkel, textíliákkal.
Építőanyagok vágása Nem nehéz régi tábladarabokból, plexiből, műanyagból és más hasonló anyagokból polcokat készíteni. Ehhez fantáziát kell alkalmazni: kidolgozni egy koncepciót az egyszerű elemek elhelyezésére. A fa díszítése olyan sorrendben rögzíthető, amely távolról hasonlít egy fa körvonalához. Műanyag vagy fém alkatrészek polcokhoz - szokatlan módon hajlanak meg. Kiegészítse a plexit többszínű megvilágítással. Az elemi polcok létrehozásának számos lehetősége van. A lényeg az, hogy döntsön a belső térnek megfelelő ötletről.
PVC csövek A standard PVC csövekből készült, saját készítésű bútorok készítése figyelemre méltó. Elég csak anyagot készíteni, rajzokat, számításokat készíteni. A csöveket méretre vágják, összekötik, kiegészítik a szükséges részletekkel. Nagyon sok hasznos dolog készíthető ebből az alapanyagból. A csövek kiváló vázak lesznek polcok, asztalok, székek, ágyak, polcok számára. Lehetőség lesz gyermekbútorok vagy bárpult készítésére.
Karton Kartonbútorok - kétes hangzásúak, ugyanakkor csábítóak. Könnyű létrehozni. Csak vastag kartondobozokra van szüksége. Öröm ilyen anyaggal dolgozni. Csak a műveletek pontosságára van szükség. Babaház, komód vagy ágyalap - minden lehetséges. Célszerű a lenyűgöző terhelést jelentő dolgokat sűrűbb "merevítőkkel" kiegészíteni táblák formájában.
Szekrény szokatlan lábbal

Egy gyönyörű vintage keret öntött fém talppal egy Singer autóból díszítheti a folyosót

Varázslatos átalakulás: a dekupázs bútorok titkai

Nyitott szekrények a nappalihoz

Nyitott, tapétával díszített szekrények

Egy kis erőfeszítés és a régi bútorok a belső tér igazi méltóságává válnak. Itt kell kiválasztania a megfelelő átdolgozási ötletet. Bármely elem teljesen helyreállítható, vagy csak kissé frissíthető.

A láda éjjeliszekrényré változtatása

A láda éjjeliszekrényré alakítása csak magában a láda díszítésében rejlik - és egy új bútorzatban otthonában

A kárpitozott bútorok frissítése gyakran a kárpit cseréjével jár. Önállóan húzhatja meg a textil párnákat, díszítheti hímzéssel, érdekes részletekkel. Ha alapjavításra van szükség, akkor tisztítást, festést, lakkozást végeznek. Bizonyos esetekben a kisebb beavatkozások elegendőek. Bár a divatos kopás vagy a mesterséges "öregedés" kiegyensúlyozott ízérzetet igényel.

Barkács-komód dekupázs

Kézzel készített dekupázs dekoráció egy komódról

A komód vagy a szekrény dekupázsolása érdekes ötlet. Kész képek, hétköznapi háttérképek, filmek, festékek segítségével egyedi objektumot készíthet.

Komód az óvodában

Az eredeti komód a gyerekszobában saját kezűleg

A felhasznált anyagtól függően elő kell készíteni az alapot (mosás, szárítás, tisztítás, szintezés, a kívánt árnyalat megadása).

Felújított régi szekrény

Második élet egy régi szekrény számára, új színben

Szokatlan bútorok létrehozása, a régiek átalakítása ideális lehetőség az eredeti belső kialakításra. Nem kell sok hozzáértés ahhoz, hogy saját maga végezze el a munkát. Elég vágy a környező tér megváltoztatására, és jó ötlet, amely nem igényel komplex megvalósítást.

Ország táblázat

Ország asztal teniszütőkből

Előző

Következő