Barkácsbútor ötletek készítése alakú csövekből

A profilcsövek sokoldalú anyag a magánháztartásokban történő felhasználáshoz. A termékek sokfélesége és az ár a kiskereskedelmi láncokban meghatározza a profi csövek népszerűségét a nyaralók és az egyes épületek építõi körében.

alakú csövek

A profilcsövek elképesztően magas szilárdsági értékekkel rendelkeznek.

A csövek gyártásához felhasznált anyagok szilárdsága és minősége, a korrózióvédelem alkalmazásának lehetősége és egyéb vonzó tényezők meghatározzák felhasználásuk szélességét.

alakú csőágy

A kész szerkezetek képesek lesznek ellenállni a hatalmas terheléseknek, elkerülve a legkisebb deformációkat is.

A profilcsöveket széles körben használják háztartási cikkek gyártásához, kis formák építéséhez a házak szomszédos területein, korlátok, házak, lépcsők, erkély- és ablakrácsok, házhoz és utcához készíthető fém bútorok, asztalok, székek, ágyak alapjának felszereléséhez.

profilú csőkonzol

Ha a korrózió nem éri el az acélt, akkor több tíz, vagy akár több száz évig szolgál.

A termékek saját kezűleg történő létrehozásának előnyei

A kiskereskedelmi láncokban sokféle termék van egy profilcsőből, de a kültéri és otthoni bútorok, lépcsők, virágágyas kerítések és egyéb gyártók nem veszik figyelembe a vásárlók összes kívánságát.

profilú bárszék

A létrehozott szerkezet még lenyűgöző időszakban sem fog szétesni.

Ezért, ha lehetőség van tárgyak egyedi gyártására formált csövekből, mindig szívesebben készítenek olyan terméket a saját projektjük szerint, saját kezűleg, amely a következő években nemcsak használat örömet okoz, hanem büszkeséget és önelégültséget is.

profil széklet és asztal

Különböző termékek gyártása profilcsövekből saját kezűleg az utóbbi időben egyre népszerűbb.

A praktikum szempontjából a saját kezű csőből készült termékek előnye a termék összes előnyének, hátrányának és karbantarthatóságának abszolút megértésében rejlik, ellentétben a vásárolt termékkel, amely mindig titokzatos alkalmazási paramétereket tárol.

profil táblázat

A profilcsövek sokoldalú anyag, amelyből nemcsak kültéri szerkezeteket készíthet, hanem stílusos belső tárgyakat is.

A saját kezű csőből készült termék mindig megfelel a gyártó követelményeinek, aki tudja, hogyan lehet a terméket javítani.

Tervezés, kivitelezés és szükséges anyagok

A termék létrehozásához fantáziára és a hasonló termékek példáinak ismeretére van szüksége, rendelkeznie kell lakatos és asztalos ismeretekkel, a szükséges eszközökkel és az eredmény elérésének vágyával.

profil pad

A hamisított tárgyak mindenütt jelen vannak és egyediek. Padokhoz, kapukhoz, vitrinekhez, asztalokhoz használhatók.

Keretes ház építésénél különös figyelmet kell fordítania az anyag minőségére, felismerve, hogy a tartószerkezetnek erősnek és megbízhatónak kell lennie. Ezért kívánatos kiszámítani a szerkezetet vagy megvásárolni egy kész projektet, amely részletezi a profilok és csövek paramétereit, azok összekapcsolásának és feldolgozásának módszereit, beleértve a korróziógátlót.

bútor profilcsőből

A négyzet vagy téglalap keresztmetszetű acélcsövekből sok hasznos dolgot hozhat létre az otthon számára.

Ha kerítést építenek, akkor a profilos csöveket kényelmesen oszlopként használják, a kerítés alapjába rögzítve vagy egy kalapáccsal a földbe hajtva.

A keresztlécek oszlopokra történő rögzítése hegesztéssel és csavarokkal egyaránt lehetséges. 

profil kerítés

A szerkezet optimális rögzítéséhez átmérő szerint kell kiválasztani a csavarokat.

A kapupántokat lehetőleg az oszlopokhoz kell csavarozni, a csövekre hegesztés kevésbé megbízható.

A birtok területén kisegítő szerkezetek, mint pl. Az istállók, az üvegházak, a garázs, a baromfiház és mások, kis szerkezetek keretei optimálisan formázott csövekből készülnek. 

profilú üvegház

Ugyanakkor az üvegházakat alap nélkül lehet elkészíteni, és évről évre hordozhatóak.

Olyan sporteszközök, mint a kosárlabda karika és a tollaslabda állványok, a játékasztalok és a padok könnyen elkészíthetők egy profilcsőből.

profilrudak

Megbízható, könnyen telepíthető, megfizethető anyagköltséggel.

A lépcsőkhöz, erkélykorlátokhoz, az ablakok védőrácsához történő használatához professzionális hegesztés szükséges, de a saját kezével elérhető, ha rendelkezik hozzáértéssel.

profil létra

A profilcsőből készült, barkácsoló fémszerkezeteknek sok előnye van.

A profilcsövek használatának legnagyobb lehetőségei akkor merülnek fel, ha saját kezűleg kell fémből bútorokat készíteni, nem számít a kerti vagy otthoni bútor, az alagsori állványok és polcok, a padlások, a garázsok, az asztalok, a székek és a padok a pavilonokban a barbecue közelében és még sokan mások.

profil pad

Ha az épület kiszámítását helyesen hajtják végre, akkor annak tartóssága és megbízhatósága megkülönböztethető.

Ívelt keretek székekhez, kanapékhoz, asztalokhoz, ágyakhoz, gardróbokhoz és mezzaninek, lámpák és egyéb tárgyak, amelyekhez elegendő fantázia van. 

mit lehet megtenni egy profilból

A profilcső lehetővé teszi, hogy a házban és a birtokon bármilyen fantáziát teljesítsen.

A lehetséges termékek között a legnagyobb érdeklődés az alakos csövekből készült bútorok miatt van, mert a dachánál vagy a kastélynál állandóan valamilyen bútorra van szükség, legyen az pad vagy polc, szék vagy asztal stb. 

vidéki bútorok egy profilból

Ezért mindig rendelkeznie kell csövekkel és egyszerű eszközökkel a bútorok készítéséhez.

Szükséges eszközök

Különböző termékek gyártásához speciális berendezésekre és eszközökre van szükség. A ház vagy garázs keretének létrehozásához és egy szék elkészítéséhez különböző felszerelésekkel és eszközökkel kell rendelkeznie.

ágy profilokból

Kívánt esetben a bútorok esztétikailag kellemesek lehetnek, ha bonyolítják a vázszerkezetet és dekoratív felületeket alkalmaznak.

A bútorgyártásnál figyelembe kell venni a fő műveleteket, amelyeket a folyamat során el kell végezni.

alakú lábakkal ellátott székek

A négyzet alakú csövek könnyen összeilleszthetők a kívánt szerkezetbe.

A munkadarabok fűrészelését körfűrésszel kell végezni, amelyet közönségesen "darálónak" vagy fémfűrésznek neveznek. Ha pontos munkára van szükség, jobb, ha inkább egy kézifűrészt vagy egy elektromos kirakót lát.

Az alkatrészek csatlakoztatásához hegesztőgépre van szükség, de ha még nincs, vagy nincs hozzáértése a használatához, akkor elektromos fúróra van szükség, fém és fa fúrókészlettel.

profilú csővágás

A lényeg az, hogy beszerezzünk egy rajzot, egy "darálót" és egy fúrót csavarokkal vagy hegesztőgéppel, a többi, mint mondják, "technológia kérdése".

Az alkatrészek tisztításához lapos reszelőre van szükség, nagy részeknél egy fém korong a "bolgár" számára és egy csiszolókorong a fára. Mindkét lemez olcsó és könnyen beszerezhető a boltokban. Kis munkákhoz smirgli ruhára van szükség, kalapácsra, mérőszalagra, vésőre, csavarhúzóra, lehetőleg elektromos csavarhúzóra fúvókákkal.

Barkácsbútor szerszámok

Eszközök a profilcsövekkel való munkavégzéshez.

A profilcsőből készült bútorok gyártásához berendezésekre van szükség a csövek hajlításához. Egy ilyen fúrótorony elkészítése nem nehéz, de idő és gondos kivitelezés szükséges. 

profilú csőhajlítás

A szerszámokat a tervezett csőhajlatok előállításához készítik.

A munka folyamatában lévő berendezések cserélhetők és kiegészíthetők. Ezért a szerszámok fő követelményei az egyszerűség, a könnyű gyártás, a cserék és az kiegészítések.

Ajánlások szerszámok gyártásához hajlított alakú csövek gyártásához

A csövek hajlításának számos módja van. Az egyik legegyszerűbb két szerszámcsövet használni, amelyek nagyobb belső átmérővel és hosszabbak, mint a munkadarab hossza. A szerszám első csöve mereven rögzül a munkaasztalon vagy bármely síkon, az opciót függőlegesen a talajba hajtják. A munkadarabot úgy hajlítják meg, hogy egy faékkel rögzítik a profilcső hajlítási pontját az első szerszámcsőben. A második kötélcső segítségével tegye rá a profil többi részét, vállként használva a kívánt mértékben hajlítsuk meg a profilt. Ezt a kanyart egy ponton hajtják végre.

hintaszék egy profilcsőből

A kovácsolt elemekkel ellátott hintaszék meglehetősen esztétikus.

Abban az esetben, ha a kanyar összetett konfigurációval rendelkezik, a berendezés bonyolultabbá válik. A legegyszerűbb megoldás egy 200x50 mm-es deszkát venni, a hosszát a munkadarab határozza meg, és jelölje meg rajta a profil hajlításának támasztási pontjait. Erősítse meg a deszkát munkaasztalhoz, padlóhoz vagy más szilárd felülethez. Ezután a kijelölt helyeken csavarja be azokat a félkör alakú fa ütközőket, amelyek köré a cső hajlik. 

profilú hintaszék

Az ütközők alakja határozza meg a munkadarab kívánt hajlítását.

A csövet három ütemben rögzítik, majd egy nagyobb átmérőjű csővel hajlítjuk a munkadarabot a hajlításokat meghatározó ütközőkben.

Ilyen egyszerű módon a fémcső vagy a fejtámla részei egy profilcsőből hajlítottak.

Bútorok gyártása alakos csövekből

A bútorok tartalmazzák a székeket, padokat, asztalokat, ágyakat, polcokat, szekrényeket, ágyakat. 

profil ágy

Mindezek az elemek könnyedén elkészíthetők formázott csövekből.

A fémbútorok gyártására vonatkozó utasítások egységesek és a következő pontok végrehajtási sorrendje határozza meg.

  1. A termék tervrajzának megfelelően vágja le az alkatrészeit a csövekből.
  2. Sorjázza le a vágásokat és fúrja ki a szükséges furatokat.
  3. A szerszám segítségével hajlítsa meg a termékkeret szerkezeti részeit.
  4. Végezze el a szükséges szerkezeti elemek hegesztését.
  5. Csavarokkal készítsen esztrichet a termék szerkezetéről.
  6. Készítse elő és szerelje be a bútorok szerelvényeit.
  7. Szereljen fa és műanyag szerkezeti elemeket.
  8. Minden bútortermék elemének festésére.
nappali bútorok

Így készülnek a bútorok egy profilcsőből az egyes termékekhez.

A bemutatott utasítások részletesen meghatározhatók, egyes pontok kieshetnek. Egy szék és egy függő polc esetében az utasítások eltérőek lesznek, de tanácsos egy ilyen utasítást elkészíteni a munka megkezdése előtt.

profil asztal és székek

Ezeknek a szerkezeteknek lesz valami közös, nevezetesen hihetetlenül nagy szilárdsága és ellenállása az agresszív mechanikai hatásoknak.

Előző

Következő