Bútor műanyag csövekből otthonához és kertjéhez fényképpel

DIY dohányzóasztal

Érdekes dohányzóasztal műanyag csövekből

A műanyag csövek, mint a bútorok készítésének anyaga, jó hozzáférhetőséggel és alacsony költséggel rendelkeznek. Azok számára, akik a városon kívül élnek vagy nyaralóval rendelkeznek, ismerős a helyzet, amikor az építkezés, a kommunikáció lefektetése vagy a csepegtető öntözés megszervezése után különböző hosszúságú csővezetékek maradnak. Első pillantásra csak eldobhatók. Ez nagyon téves vélemény, mert ilyen, különböző átmérőjű és hosszúságú darabokból lehet sok eredeti és hasznos belső tárgyat készíteni. Csak egy kis készséget és vágyat kell alkalmaznia, hogy a saját kezével, képzeletével dolgozzon.

Gyermek ágy PVC csövekből

DIY emeletes ágy műanyag csövekből

Mit lehet műanyag csövekből készíteni

Csőhíd

Kényelmes és tágas csőtartó kamrához vagy előszobához

Az ilyen mesterségek listáját csak az emberi képzelet korlátozza. Ebből az anyagból minden nap elkészítheti a szükséges tárgyakat: ruhaszárítók, polcok, állványok. Egy laptop állvány, különféle szemüveg tollakhoz és ceruzákhoz szépítheti és kényelmesebbé teheti az életet. Eredeti polipropilén csövekből készült ágyak, fotelek lesznek a hálószoba belső részének fő hangsúlyai, anélkül, hogy megterhelnék a családi költségvetést. Ha bevonja kreatív fantáziáját, létrehozhat szekrényeket, amelyek rengeteg lehetőséget kínálnak különféle tárgyak tárolására. Sőt, elhelyezhetők a házban, a garázsban, a loggián, a verandán, az udvaron. Mindenhol megfelelőnek és eredetinek fognak tűnni. Műanyag csövekből készült asztal és székek elhelyezhetők a verandán, a konyhában, az óvodában. Az udvaron vagy a természetben a nap és az eső által összecsukható előtetők, különféle hordozható szerkezetek hasznosak lesznek. A nyaralók és a háztartási telkek tulajdonosai kényelmes üvegházakat készítenek, pavilonokat, padokat telepítenek, amelyek bármilyen időjárás esetén kint maradhatnak. A PVC csövekből készült összecsukható székek szükségesek a horgászathoz, a barbecue-kirándulások során.

DIY összecsukható szék

DIY gyermek összecsukható piknik székek

A műanyag csövekből saját kezűleg történő termékek létrehozásának előnyei

Szokatlan csőpolc

Kényelmes és tágas műanyag csőpolc

A PVC csövekből saját kezűleg készített bútorok elégedettséget és örömet okoznak, segítenek a kreatív hajlamok kialakulásában, díszítik a mindennapokat, megkönnyítik és kényelmesebbé teszik.

Eredeti nyugágy és asztal saját kezűleg

Kényelmes kanapé, asztallal a csendes pihenéshez az országban

A műanyag csövekből készült barkácsbútoroknak számos előnye van.

 1. Az ilyen gyártás egy kis időt és erőfeszítést igényel. Ehhez nem kell éveken át gyakorlati készség. Egy tinédzser és egy nő is könnyedén megbirkózik a feladattal.
 2. A termékek merev, stabil felépítésűek, amelyek ellenállnak a nagy terhelésnek.
 3. A bútorok mobilak és könnyűek. Könnyű mozgatni, átrendezni, egyszerűen összeállítani vagy szétszedni és egy időre a szekrénybe tenni. Ebben a formában kevés helyet foglal el.
 4. A PVC csövek ellenállnak a nedvességnek és a maró környezetnek, nem rozsdásodnak. A tőlük származó bútorok tökéletesen tolerálják a kedvezőtlen időjárási viszonyokat. Nem veszíti el teljesítményét, hosszú utcai tartózkodás után megőrzi eredeti megjelenését. Könnyen ápolható, jól tűri a mosást és a tisztítást.
 5. Rengeteg hasznos dolog készíthető ilyen anyagból. Az egyetlen korlátozás a mester fantáziája és fantáziája.
 6. Alacsony anyagköltség.
 7. Olyan cikkek készítésének lehetősége, amelyek eredeti szerzői kivitelben vannak, és amelyeket nem lehet a boltban megvásárolni.
Gyermek ágy PVC csövekből

Barkács PVC csőágy kisgyermekek számára

Kivitelezés és tervezés

Notebook állvány

Elbűvölő rózsaszín műanyag cső laptop állvány

A bútorgyártás a tervezés megválasztásával és annak kivitelezésének lehetőségével kezdődik. Ki kell indulni abból a funkcióból, amelyet a bútorok végrehajtanak. Ezután kiválasztják a tervezési paramétereket:

 • összecsukható vagy egy darabból áll;
 • a teljes termék méretei;
 • az elemek száma és méretei;
 • a szerkezet részeinek összekapcsolásának módszere.
Bárpult adásért

Kényelmes bárpult műanyag csövekből

Ha elgondolkodik egy dizájnon, inspirálódhat, ha megnézi a bútorlapokat és katalógusokat, az interneten található bútorhelyeket. Ez nem feltétlenül polipropilén csövekből készült bútor lesz. Eredeti ötletek merülhetnek fel, ha rattan, fa, fém bútorok lehetőségeit nézzük meg.

Kényelmes barkácsoló fiók állvány

Műanyag csőtartó állvány kazánházhoz

A munka ezen szakasza vázlatok elkészítésével, a szükséges anyagok meghatározásával, költségbecslés elkészítésével zárul. Ebben az esetben figyelembe kell venni a már raktáron lévő anyagok felhasználását, valamint a rendelkezésre állást, ha anyagokat kell vásárolni.

PVC csőasztal

Nagyméretű és szép asztal PVC cső lábakkal

Milyen anyagokra van szükség

Polipropilén csövek és szerelvények

Szükséges anyagok bútorok PVC csövekből történő létrehozásához

A terv kiválasztása után össze kell állítani a kézműves készítéséhez szükséges anyagok és eszközök listáját. Ehhez szüksége lehet:

 • műanyag csövek;
 • kötőelemek: ragasztó, csavarok, csavarok;
 • szerelvény.
Polipropilén csövek hegesztési szakaszai

A műanyag cső hegesztési folyamatának szakaszai

A műanyag csövek könnyen vághatók. Ezt követően sorjaival marad egy éles perem, amelyet meg kell tisztítani. Csak vágja el a szálakat. Hevítéskor a polimer csövek jól hajlanak, hűtés után új formát megtartanak. Néha a keretet könnyebb hajlítani, mintsem csődarabokkal és szerelvényekkel összeszerelni.

Különböző formájú és szerelvényű csövek

Különböző formájú műanyag csövek és szerelvények számukra

Többféle műanyag cső létezik. Mindegyik árban különbözik attól, hogy képes-e ellenállni a különféle terheléseknek és a hőmérsékleti viszonyoknak. Az egyes csőtípusok tulajdonságainak ismeretében a legjobb választást és pénzt takaríthat meg.

Célok szerint vannak felosztva:

 • vízvezeték
 • szennyvízcsatorna.
Műanyag csövek típusai

Különböző típusú műanyag csövek

A bútorok és a hasznos háztartási készülékek gyártása szempontjából a csatornacsövek, ellentétben a vízvezetékekkel, alacsonyabb árat élveznek. Nagy átmérőjűek.

A polimer típusa szerint, amelyből a csövek készülnek, a következőkre vannak felosztva:

 • polivinil-klorid (PVC);
PVC csövek

Különböző átmérőjű és színű PVC csövek

 • polietilén (PE);
Polietilén csövek

Nagy átmérőjű polietilén csövek, egyenes és hullámosítottak

 • polipropilén (PP).
Polipropilén csövek

Polipropilén csövek és szerelvények számukra

Tulajdonságaiban kissé eltérnek egymástól. A polietilén magasabb hőmérsékleten és napfény hatására rosszabbul viselkedik, rugalmas. A polipropilén csövek erősebbek és merevebbek. A PVC csövek pozitív minősége a vegyi anyagokkal szembeni fokozott ellenálló képesség és a gyúlékonyság csökkenése. Tökéletesen tolerálják az ultraibolya sugárterhelést. A polimerek teljesítményjellemzőinek különbsége a legtöbb esetben nem lesz kritikus a bútorgyártás szempontjából. Az árkülönbségek azonban figyelembe veendő tényezők. A legdrágábbak a polipropilén. A bútorszerkezetek létrehozásának optimális ár-minőség arányát a PVC csövek rendelkeznek.

Ezenkívül a csövek megerősíthetők vagy megerősíthetők. A polimer csöveket leggyakrabban üvegszállal vagy alumíniummal erősítik meg. Az erősítő réteget a két polimer réteg közé forrasztják. Ez a szilárdság, a merevség növelése és a lineáris tágulás csökkentése céljából történik. A melegvíz-ellátáshoz megerősített polipropilén csöveket használnak. Az erősített csőmegjelöléshez RC betűket adunk. Megjelenésük alapján is megkülönböztethetők. Ezenkívül néhány gyártó színes csíkot alkalmaz a cső mentén, tájékoztatva a termék terjedelméről. Kék csíkkal ellátott csöveket használnak hideg vízellátásra, piros csíkkal meleg vizet vagy csővezetékeket fűtőközeggel. Mindkét csík jelenléte jelzi a cső sokoldalúságát. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megerősített csövek, bár erősebbek, sokkal drágábbak. Döntse el a többletköltségek célszerűségét a kapitány számára.

Kocsi csövekből

Kocsi műanyag csőrögzítéssel

Milyen eszközöket kell használni

Ahhoz, hogy saját kezűleg frissíthesse belső terét műanyag csövekből készült kézműves munkákkal, minimális mennyiségű eszközre van szüksége:

 • fémfűrész fémhez vagy speciális olló műanyag csövekhez;
 • ceruza vagy jelölő;
 • rulett;
 • reszelő;
 • speciális forrasztópáka műanyag csövekhez;
 • fúró.

A kesztyű és a szemüveg jó. Annak ellenére, hogy a PVC-csövekkel végzett munka nem veszélyes, a fűrészelés során a forgács továbbra is repül, és éles élek maradnak. Annak érdekében, hogy ne sérüljenek a kezek és a szemek, jobb védelmet használni.

A polipropilén csövekből készült tárgyak készítésének alapelvei

Gyönyörű termékek műanyag csövekből

Gyönyörű és hasznos dolgok, amelyeket kézzel készítettek polipropilén csövekből

Ahhoz, hogy hasznos szép dolgokat készítsen műanyag csövekből, vágyra és kreatív fantáziára van szüksége. Nem teheti meg anélkül, hogy ne ismerné a munka alapelveit. Műanyaggal történő munkavégzés során a következő műveletsort kell betartani.

Cipőpolc a folyosón

Kényelmes cipőtartó a folyosón saját kezűleg

 1. A tervezés tanulmányozása.
 2. Termék beszerelési diagramjának elkészítése, kötőelemek kiválasztása.
 3. Elemek előkészítése (a szükséges hosszúságú és mennyiségű csövek vágása).
 4. Keret felszerelése szerelvényekkel, ragasztóval vagy forrasztással.
 5. További szerkezeti elemek előkészítése.
 6. A teljes termék összeszerelése és szilárdságszabályozás.
 7. Színezés vagy más díszítés, ha szándékában áll.
Baldachin a kiságyhoz

Gyönyörű baldachin műanyag csövű kiságyhoz

Befejező szakasz - dekoráció

Kerti függő hinta

DIY függő kerti hinta egy nyaralóhoz

A műanyag csövekből készült kézműves termékek látványosnak és rendkívülinek tűnnek, de a további díszítés fokozza ezt a benyomást.

 1. A késztermék vagy egyes alkatrészeinek festése akrilfestékkel. Sokféle szín és árnyalat van a piacon. Világosnak tűnik, jól tolerálja a takarítást.
 2. A dekoratív öntapadó fólia szintén jó lehetőség polipropilén csövekből készült bútorok és belső tárgyak díszítésére. Ha a megfelelő képet választja, akkor nem mindig lehet megállapítani, hogy a bútorok szennyvízcsövekből készülnek-e. Az ilyen lakkal bevont tárgyak nedvességállóságot kapnak, és az élettartam megnő.
 3. Eredetiséget kölcsönöz kerek vagy ívelt vágások fúrásakor. Ez a díszítési módszer alkalmas szemüvegre, lámpára, tükörkeretre.
 4. A felületre festés vagy faragás sok műanyag csőelemet díszít majd.
 5. Az egyedi mesterségeket a műanyag ötvözi ón vagy plexi elemekkel.
Példák csővázas táblázatokra

Példák műanyag csőalapú exkluzív dohányzóasztalokra

Kis erőfeszítéssel és fantáziával olcsón és gyorsan létrehozhat egy új belső teret egy vidéki házban vagy udvarban, kényelmes, kényelmes helyet szervezhet maga körül. A polimer csövek könnyedségük, hajlékonyságuk, korrózióállóságuk és nedvességük miatt alkalmasak anyagként. Ez egy modern anyag, amely lehetővé teszi egyedi tervek készítését. A műanyag csövekből készült bútorok széles körben alkalmazhatók. A csövekből készített, saját készítésű szép tárgyak kielégítőek és büszkék. Erőfeszítéseinek jutalma szokatlan légkör, kényelmes élet.

Etetőszékek

Biztonságos műanyag csöves óvodai székek kisgyermekek számára

Előző

Következő