Asztali bárpult ötletek a modern konyha tervezéséhez és díszítéséhez

A konyhák modern stílusban történő korszerűsítése az elmúlt évek trendje. Ha azt választják, melyik a megfelelőbb, asztalt vagy bárpultot választanak, sokan inkább a legújabb újítást választják. Ez a lehetőség sokoldalú kiegészítő lehet egy kis konyhában vagy egy vidéki ház nagy étkezőjében. Ennek a bútornak az előnyeit és hátrányait felmérve nemcsak a szoba paramétereit, hanem a belső tér általános stílusát is figyelembe kell venni. 

bárpult és székek

A térnek, amelyben található, több kritériumnak kell megfelelnie.

Állványok típusai a konyhában

Az ilyen tervek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a mega városok modern lakói és a vidéki házak tulajdonosai között. Mind a kész bútorokat megvásárolhatja, mind saját maga készítheti el. A különféle modellek lehetővé teszik a szoba tetszés szerinti felszerelését. Az ilyen struktúráknak három fő típusa van:

 • Sziget;

  szigeti bár

  A sziget vagy a szabadon álló szerkezetek jó helyettesítői az étkezőasztalnak, különösen, ha nem túl magasak.

 • Modul;

  moduláris rúd

  A konyhai együttes részeként szolgáló moduláris termékek kényelmesen meghatározzák az étkezési, esti kávé és egyéb italok területeit.

 • Háttér-fal (egy vagy sarok).

  fali bárpult

  A falra szerelt modellek (beleértve a sarkokat is) jelentősen megtakarítják a helyet, gyakran ugyanakkor edények és egyéb konyhai eszközök tárolására szolgálnak.

Egy kis konyhában, valamint egy nagy étkezőben bármilyen lehetőség megfelelő lehet, a környezet méretétől és kialakításától függően. Hogy melyik lehetőség felel meg jobban otthonának, azt a belső stílusa és az étkező mérete alapján kell megítélni. A kiválasztott sávasztalnak tökéletesen be kell illeszkednie a térbe. Ez ergonomikussá és kényelmessé teszi a szobát. 

bárpult és székek

Helyezheti mind középen, mind a falhoz.

A modellek lehetnek téglalap alakúak, oválisak vagy dombornyomottak. Az alap is eltérhet. Például egy ovális alja támogatja a téglalap alakú asztallapot, vagy fordítva. A terméknek két vagy akár három szintje lehet.

bárpult két szinten

Ezek a kiegészítések bármilyen típusú bútorhoz lehetségesek.

Néhány otthonban egy ablakpárkányt használnak asztallap felszerelésként, mint támaszt. 

bárpult ablakpárkány

Kényelmes egyedi tervezésű kialakításhoz.

Kombinációk lehetségesek egyetlen felület és több szint modelljében - alkalmasak különféle típusú ételek, fűszerek és konyhai eszközök válogatására. A munkalap a rendeltetését fogja szolgálni.

bárpult otthon

A munkaterület elrendezésekor ki kell számolni a bútorok közötti folyosók kényelmét.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

 1. Hogy megtudja, melyik anyagból jobb a bárasztal választása, fontolja meg az üzlet összes ajánlatát. Figyeljen az egyes lehetőségekre - tömör fa, kő, műanyaggal (vagy más polimerrel), kerámia vagy üveglap, fémbetét vagy anélkül.

  bárpult a konyhában

  Modern stúdió konyha bárral.

 2. A bútorok színvilága a konyha terét is befolyásolja. Ha hely engedi, élénk színekben vásárolhat állványt - például skarlátvörös felsővel. Egy kis konyhában kívánatos csökkenteni a színkontrasztokat, mivel még kisebbnek tűnik.

  bárpult egy kis konyhában

  Itt nyugodtabb skálát kell választania.

 3. A polimerekből, természetes vagy műkőből készült asztallappal rendelkező modellek, ahol kis zárványok vannak, tisztességesnek tűnnek.

  bárpult a konyha belsejében

  2-3 szín kombinációja heterogén képet hoz létre, "élénkítve" a szobát.

 4. A nagy étkező zónáit vizuálisan el lehet határolni egy asztallal és egy modulpulttal, vagy egy kontrasztos betétekkel ellátott szigettel.

  bárpultok a konyhában

  Néha két ilyen szerkezet létezik.

A rúdszámlálók méretei és konfigurációja

Ideális egy kis konyhába helyezni a pultot - egy kis hely minimális bútorokat igényel. Az ergonómia olyan méretekből áll, amelyek nem haladják meg a fülhallgató asztallapjának szélességét. Ezért megteheti anélkül, hogy egy szokásos étkezőgarnitúra lenne. 

bárpult a konyhához

A hétköznapi asztal helyét egy ilyen kényelmes modultervezés veszi át.

A szabadon álló modellek magassága valamivel magasabb, mint az étkezőgarnitúráké, mivel az előbbiekhez bárszék szükséges. Ez az opció jó akcentust jelent a többi bútor kiválasztásához, ha a fülhallgatót még nem vásárolták meg.

bárszékek a konyhához

A 40-50 cm munkalap szélességű termékek ideálisak a konyha számára.

A sarokrúd-asztal szélessége szintén nem haladja meg a fél métert. A tövében általában beépített szekrények vannak polcokkal - ez az a hely, ahol edényeket és különféle konyhai eszközöket tárolhatnak. A nyitott bárpultok is népszerűek. A kerület mentén négyzet vagy téglalap alakúak, 3 (néha 4) panelből állnak.

sarok bár a konyhában

Konyha bárpulttal egy kis stúdió apartmanban.

Sok apartmanban érdekes megoldás a nem szabványos geometriájú moduláris termékek. Ez nem csak lehetővé teszi a hely egy részének felszabadítását, hanem a konyhát is újnak, dinamikusabbá teszi. 

moduláris rúd

A sima formák harmonizálják a légkört.

A nyitott szerkezetek kényelmesebbek a lábak elhelyezéséhez - nincsenek akadályok számukra. Ezenkívül a modell gyakran közönséges asztalként működik, amelynél mindkét oldalon leülhet. A zártaknál van korlátozás, ezért általában félig megfordulva ülnek mögöttük.

nyitott bárpult

Nyitott modell egy bárpult a konyhában.

Ívelt típusú komplex modellek, egyedi fényforrással (medál lámpával) eredetinek tűnnek. Beépített polcokkal, szekrényekkel, minibárral és még egy kis hűtőszekrénnyel is felszerelhetők, ahol jeget, hűvös gyümölcsleveket és egyéb italokat fagyaszthat.

íves bárpult

A bárpult kiváló belső teret hozhat létre a modern konyha számára.

A jövőbeni bútordarab méretét nemcsak a konyha területe, hanem a családtagok száma alapján is ki kell számítani, különösen, ha a szerkezet helyettesíti az étkezőasztalt. 

bárpult a konyhában

Ha vannak gyerekek a házban, akkor figyelembe kell vennie a termék magasságát és a kiválasztandó székeket.

Pult stílusok

Függetlenül attól, hogy melyik számlálót választja - nyitott vagy zárt, ennek meg kell felelnie a konyhai környezet általános stílusának. 

bárpult high-tech konyha

Ha a hely tele van bútorokkal és modern vagy csúcstechnológiával, akkor a bárasztalt is választják egy ilyen belső térhez.

A klasszikus stílus egyszerű formákat és drága anyagokat igényel. Tökéletesen néz ki természetes fából vagy műutánzatokban, valamint fémbetétekben. 

bárpult klasszikus konyha

A székeket is össze kell hangolni a belső stílusával.

Az angol és a mediterrán stílus szintén drága fa vagy kő bevonattal rendelkezik. A szett a legegyszerűbb kialakítású, de kecses bélésű, egészen a kitűnő formájú és értékes anyagokig terjed. Ugyanakkor a klasszikus vonalak közül a székeket is meg kell választani.

bárpult konyha angol stílusú

Alacsony, masszív bárasztalok több személy számára megfelelőek.

A belső tér avantgárdja sok megtört vonallal és színkontrasztdal rendelkezik. 

avantgárd konyha

Világos kombinációk és többszintű kialakítások lesznek megfelelőek.

A csúcstechnológiás stílus a fehér, szürke színek és árnyalataik előnye. Ezért a fém és a polimerek fognak érvényesülni a modell kivitelezésében. Gyakran egy padlótól a mennyezetig tartó oszlopot adnak hozzá, beépítve a pultba. A székeket közönséges bárszékek választják, puha üléssel vagy teljesen fémből. 

high-tech konyha

Hasonlóképpen felszerelhet egy konyhastúdiót is.

A tetőtéri stílushoz masszív munkalapokkal és alapokkal ellátott állványok, szigorú formák. 

konyha tetőtér

A színvilágban jobb a vörös, a fekete vagy a sötétszürke, valamint a fehér árnyalatokra összpontosítani.

Minden konyhához jó lehetőség egy ovális alakú moduláris állvány. Az étkező különféle sarkaiban helyet találhatunk számára. 

ovális bárpult

Kis konyhában történő elhelyezésre is alkalmas.

Bútor vásárlásakor vagy saját készítésénél figyelembe kell vennie az ebédlőben meglévő stílust. Ha még nincs más berendezés, akkor előre megbecsülheti a jövőbeni belső teret, ha papírra vázlatot készít. A legjobb megoldás az lenne, ha egyedi projektet rendelne egy tervező stúdióba. 

bárpult puha székekkel

Figyelembe veszik a stilisztika árnyalatait, és kiválasztják az otthoni anyagok, formák és méretek sikeres kombinációját.

A zárt és nyitott modellek sikeresen használhatók egy fülhallgató részeként. Általában a rudak kialakításánál minimális szerelvényeket használnak, de egyes modellekben ez a stílust hangsúlyozza. Bronz, ezüst és arany bevonat vagy öntvény - beépített szekrények vagy fiókok, valamint a pultot díszítő díszítő elemek.

márványból készült bárpult

Bármi legyen is a szobája belső tere, mindig figyeljen az ergonómiára.

Az állványok tökéletesen illeszkednek a környezetbe, ha minden részletet helyesen gondolnak ki. A kiegészítések és a tervezési jellemzők miatt kibővítheti ennek a bútordarabnak a funkcionalitását, és kényelmesebbé teheti magát a konyhát.

Előző

Következő