Asztalok és székek a konyhához, mit válasszon a helytakarékosság érdekében

Fehér konyhai kárpitozott bútorok

Fehér konyha kárpitozott bútorok, fehér asztallal egy hangulatos és világos konyhában

A konyha minden lakás vagy ház kötelező attribútuma, ételt készítenek, étkeznek, gyakran ugyanabban a szobában találkoznak vendégekkel, és minden este a család esti teára gyülekezik. Sajnos a kis lakásokban a konyha nem teszi lehetővé az összes szükséges bútor elrendezését, és egyben szabad helyet is biztosít a mozgáshoz főzés közben.

Konyhai asztalok és székek egy kis konyhához

Kompakt konyhaasztal és megfelelő formájú székek egy kis konyhához

Az ilyen lehetőségekhez nagyszámú lehetőség kínálkozik kompakt székek és asztal elhelyezésére egy kis konyha számára. A kis helyet figyelembe véve vágy van arra, hogy legalább vizuálisan nagyobb legyen. Tehát a világos árnyalatú tárgyakat választva megnövekedett tér érzetét kelti, az üvegmodellek tovább fokozzák ezt a hatást. Ha a család nagy, ideális egy kerek asztal, több ember befogadására képes. Ha a helyiség közepén nincs elég hely az elhelyezésre, érdemes közelebbről megvizsgálni a négyzet vagy téglalap alakú opciót, amely a falhoz vagy egy sarokhoz állhat. Javasoljuk, hogy fontolja meg egy kis konyha konyhai asztalait és székeit, és tanulmányozza részletesebben az egyes lehetőségeket.

Kerek konyhaasztal az ablaknál

Kerek konyhaasztal sarokkanapéval az ablak mellett

Érdekes megoldás egy kis konyha asztalának kialakítására

Érdekes és szokatlan design megoldás bútorokhoz egy kis konyhához

Táblázatok átalakítása

Kerek átalakító asztal

Összecsukható kerek átalakító asztal egy kis konyha számára

Ma nagy számban vannak átalakító konyhai asztalok. Ezek lehetnek kerek vagy ovális modellek. Összeszereléskor egy ilyen minta úgy néz ki, mint egy kis keskeny szekrény az edények tárolásához; egy kis konyhában az ilyen kialakítás nem zavarja a háziasszonyt, és lehetővé teszi, hogy főzés közben gond nélkül mozoghasson. Kis számú emberrel meg lehet emelni a szekrény egyik oldalát, és félkör alakú felületet készíteni ahhoz, hogy két vagy három ember enni tudjon. Ha nagyszámú vendég fogadását tervezi, akkor egy kis konyha asztalát elmozdíthatják a faltól, és a félkör másik felét fel lehet emelni. Így akár 8 ember is elfér az asztalnál.

Fa fehér átalakító asztal

Nagyon szokatlan, fából készült fehér átalakító asztal egy provence-i stílusú konyhához

Az emelő mechanizmusok könnyűek és könnyen kezelhetők - mindkét oldalon egy további lábat kis fizikai erőfeszítéssel meghosszabbítanak, és rögzítik az asztallapot. Kisgyermekek számára az ovális vagy kerek tárgyak biztonságosabbak az éles sarkok hiánya miatt.

Összecsukható asztal-talapzat

Összecsukható asztali szekrény, összehúzható keskeny szekrénysé és mindkét oldalon további asztallapok vannak

Hasonló átalakítási példa lehetséges négyzet alakú vagy téglalap alakú táblák esetében is, másképpen ezeket a modelleket könyveknek nevezzük. Összeszereléskor az ilyen módosítások nem keltik az asztalok benyomását - a hiányzó felek nincsenek lekerekítve, és szorosan vannak nyomva a szegélykő szokásos oldalfalai formájában, amelyek szélessége szükség esetén nem haladja meg a 20 cm-t. Egy ilyen keskeny polc tetejére vázát vagy könyveket tehet.

Asztal összecsukható székekkel

Sarokasztal és összecsukható székek egy kis konyhához

Összecsukható székek és összecsukható asztal egy kis konyhához

Összecsukható székek és visszahúzható asztal egy kis konyha számára

Az ilyen asztalok székei összecsukhatók is, amelyek a lakás bármely részén található fülkében vannak elrejtve, és ha szükséges, kivihetők és kirakhatók. Lehetséges a széklet használata is, ezek kevesebb helyet foglalnak el. Azonban, ha a család szereti a hosszú lakomákat, a széklet lehetősége nem lesz túl kényelmes.

Kerekes asztali szekrény egy modern konyhához

Kerekes asztali szekrény egy modern konyhához

A könyvasztalok fő anyaga a forgácslap, de bármilyen más modern burkolatot is találhat. A belső szerkezet polcokkal rendelkezik, ahol tárolhatja a szükséges dolgokat. Ezeket a kikötőbakokat gyakran görgőkkel látják el, amelyek szükség esetén reteszelhetők. A kerekeknek köszönhetően az összecsukott fiókegység könnyen mozoghat a lakásban, és a megfelelő helyen kibontakozva megfelel egy nagy baráti társaságnak. Egy ilyen termék költsége a gyártás minőségétől és az asztallap vastagságától függ - minél vastagabb és erősebb az asztal és a lábak felülete, annál stabilabb lesz ez a bútor. A forgácslap modellek nagy színválasztékkal rendelkeznek, a ház tulajdonosának preferenciáitól függően.

Magas talapzatú asztal

Magas, fából készült asztali szekrény fiókokkal

Összecsukható asztal

Kis összecsukható asztal az ablak mellett

Kényelmes kis összecsukható asztal az ablak mellett

A kis konyha felszerelésének másik lehetősége a hajtogatható modellek. Az összehajtott asztallapot a falhoz nyomják, és legfeljebb 10-15 cm-re nyúlik ki. Ha enni kell, kinyitják az asztallapot, és egy kis ülősarok alakul ki két ember számára. Ez a bútor opció kényelmes a legkisebb lakások számára, ahol a konyhában még a kis asztalok számára sem elegendő hely. Székek ebben az esetben is jobb választani összecsukható, a helytakarékosság érdekében. Egyébként a táplálkozási szakemberek gyakran javasolnak ilyen modelleket, mivel az ember lusta elrendezni a terméket, ezért kihagyhat egy nagy ételt, és kijön egy kis egészséges snackgel alma vagy joghurt formájában.

Fa összecsukható asztal magas bárszékkel

Fa összecsukható asztal magas bárszékkel az egyedi konyhai elrendezésekhez

Teljes összecsukható asztal

Érdekes lila négyzet alakú legördülő asztal, amely könnyen átalakítható polcon a falon

Hosszabbítható asztalok egy kis konyhához

Kihúzható konyhai asztal egy kis konyha számára

Kihúzható konyhai asztal egy kis konyhához, amelyhez a könnyű használat érdekében etetőszék szükséges

Az utóbbi időben a visszahúzható szerkezetek egyre gyakoribbá válnak a kis helyiségekben. Ez különösen igaz a high-tech lakásokra, ahol szigorú minimalizmus érvényesül. Ha szükséges, egy fiókot húznak ki a konyhai egységből, amely valójában egy kihúzható asztalnak bizonyul. 1 felnőtt vagy 2 gyermek követheti. Ezzel a kialakítással az asztallapot gyakran nem rögzítik további lábbal, ezért emlékezni kell arra, hogy nehéz tárgyak nem helyezhetők el rajta.

Kihúzható asztal sarokkonyhához

Kihúzható asztalfiók a sarokkonyhában két fő részére

Bárpult

Bárpult egy kis konyhához, stílusos és funkcionális dekorelemként

Bárpult keskeny konyhához, stílusos és funkcionális dekorelemként

A helymegtakarítás másik lehetősége a bárpult. Téglalap alakú keskeny és hosszú konyhákban felszerelhető a fő konyhabútorral szemben lévő falhoz. A pult szélessége nem haladhatja meg az 50 cm-t. A bárpulthoz hasonló székeket vásárolnak, amelyeket egy magas pult alá lehet rejteni, ezáltal szabad átjárást biztosítva a konyhában.

Keskeny bárpult a konyhában az ablak mentén

Keskeny bárpult az ablak mentén egy miniatűr vidéki konyhában

Ablakpárkány asztal

Szokatlan asztali küszöb

Szokatlan asztali küszöb, amely több ember befogadására képes egy eredeti konyhához

A nagyobb javítások és az ablakok cseréje során szokásos alkatrész helyett étkezőasztallá alakuló ablakpárkányt rendelhet. Ezzel az egyszerű módszerrel további hasznos terület jelenik meg, amelyet korábban csak az ablak virágaihoz használtak. Ebben az esetben meg kell fontolnia a római redőnyök lehetőségét az ablakokon vagy a közvetlenül az ablakkerethez rögzített redőnyöket.

Miniatűr ablakpárkány asztal egy kis konyhához

Miniatűr ablakpárkány asztal két fő részére egy kis konyhához

Ha a családnak kisgyermeke van

Szék csecsemőknek

Kényelmes etetőszék a konyhában mindenkivel

Egy csecsemő születésével további bútorok jelennek meg a házban. Beleértve, hogy a konyhában gyermekasztalt kell elhelyezni. Ebben az esetben ajánlott a legkompaktabb kész terméket választani, ideális esetben azzal a képességgel, hogy erőfeszítések nélkül lehajtható. Ha az asztal képes szétszerelni, azzal a lehetőséggel, hogy maga az asztal is eltávolítható, a gyermekülést közvetlenül az étkezőasztalhoz lehet mozgatni. Abban az esetben, ha egy ilyen asztal elhelyezése a konyhában lehetetlen, akkor egy másik szobában kell etetnie a babát, fokozatosan hozzászokva ahhoz, hogy az egész családdal egy szokásos asztalnál eszik.

Kerek üvegasztal a konyha belsejében

Kerek asztal átlátszó üvegből a türkizkék konyhában

Így szétszedtük a különféle konyhai asztalokat és székeket egy kis konyha számára. A konyhabútor anyagainak kiválasztásakor figyelni kell olyan jellemzőkre, mint a nedvességállóság, a praktikum, a tartósság és a funkcionalitás. Az asztalnak és székeknek összhangban kell lenniük a többi belső tétellel, és nem szabad elrontaniuk a teret.

Ovális asztal egy kis konyha belsejében

Ovális asztal egy elegáns kis konyha belsejében, szokatlan kárpitozott bútorokkal

Mielőtt bútorok után kutatna, érdemes meghatározni, hogy a fenti lehetőségek közül melyik alkalmas a konyhájára, hova jobb elhelyezni. Ez alapján meg lehet határozni a headset szükséges méretét. Ne feledkezzen meg a tervezői tippekről.

Stylist tippek Leírás
1 Egy kis szobában a bútoroknak összhangban kell lenniük, minden ellentétes elem vizuálisan csökkenti a teret.
2 Vastag munkalap miatt a termék nehezebbé és durvábbá válik, ami egy kompakt konyhában is zavaró lesz.
3 . Jobb az asztalt és a fő konyhabútorokat a szemközti falakra helyezni, a köztük lévő távolságnak 60 cm-nél nagyobbnak kell lennie.
4 Egy kis konyhában az abroszokat nem szabad használni, ezek nagyméretűek is. Ha szükséges, jobb olyan egyedi szőnyegeket használni, amelyek megvédik az asztallapot a sérülésektől.
Üvegasztal kétféle székkel

Üvegasztal kétféle székkel egy kis konyhához

A szék kiválasztásakor érdemes néhány pontban is dönteni.

  • Puha vagy kemény felület, fontos megjegyezni, hogy jól meg kell tisztítani.
  • Nagyon kicsi konyháknál érdemes előnyben részesíteni az asztal alatt könnyen elrejtőzhető összecsukható székeket vagy zsámolyokat.
  • A székeknek összhangban kell lenniük az asztallal.
Szokatlan székek, amelyek követik az asztal alakját

Szokatlan székek, amelyek hátulja az asztal alakját követi, és egyáltalán nem foglal helyet

Előző

Következő