Folyékony kőből készült munkalap konyhai lehetőségekhez, gyártáshoz

A modern pszichológusok szerint az emberek, akik sikeresen folytatnak aktív szakmai tevékenységet, valójában mentálisan nem a házukat vagy a lakásukat lakják, hanem furcsa módon a munkájukat. Miután elemezték az emberek által a munkahelyen eltöltött átlagos idõ átlagos idejét, a dolgozó emberek társadalmi körét, a napi mentális tevékenységük tartalmát, a szakemberek szinte paradox következtetést vontak le: az emberek a munkahelyen élnek, az otthon pedig a szükséges pihenés és gyógyulás helyszíne.

kvarc munkalap

A konyhai munkafelületeknek esztétikusnak és praktikusnak, tartósnak és kényelmesnek kell lenniük.

De ezen információk nélkül is teljesen nyilvánvaló, hogy a konyha egy teljesen különleges helyet foglal el egy lakás és egy ház általános elrendezésében. Ez minden korosztály háziasszonyainak szentje a szentek. Itt fiatal lányok teszik meg első gasztronómiai próbájukat, elfogadva az apjuk és az idősebb testvér gratulációit. A feleségek főznek, megértik, mennyire fontos a család számára az egészséges, házi készítésű étel. A nagymamák pékárukba és édességekbe fektetik az unokák iránti szeretetüket.

válasszon egy kőből készült munkalapot

Ezért kőből készült munkalapokat választanak, amelyekben a csodálatos megjelenés feltétel nélkül magas erősségi mutatókkal kombinálódik.

Éppen ezért természetes, hogy bárki a lehető legjobban szeretné felszerelni a konyhát, lehetőség szerint minden szükséges bútorral és egyéb belső kiegészítőkkel ellátva. A természet úgy rendezte az emberi testet, hogy számára rendkívül fontos az időben történő táplálékfelvétel.

konyhapult

Az ilyen munkafelületek fő jellemzői a stabilitás, a tartósság és a kopásállóság.

Munkalap a belső térben

Az emberek megpróbálnak kényelmes székeket vásárolni a konyhájukba, minőségi ülősarokkal és minden szükséges evőeszközzel felszerelni. Világítsa meg a szobát ragyogó, meleg fénnyel a reflektoroktól vagy a csillároktól. Mindig az asztallap is különleges helyet foglalt el. Mindig tökéletesen megbirkózott az összes szükséges konyhai felszereléshez szükséges felület funkciójával, evőeszközökkel és konyhai eszközökkel, vágódeszkával.

konyhai közbenső

A természetes kőből készült munkalapok mindig különböznek egymástól, mivel a természetben lehetetlen két azonos táblát találni.

Mi a folyékony műkő?

A műkő sikeres használatának fél évszázados története széles körben ismert. Előkészítésének technológiája azon alapul, hogy a kőforgács-molekulák minőségi elválaszthatatlan kötelékbe lépnek a szintetikus gyanták molekuláival. Ugyanakkor a későbbi felületkezelés következtében az ilyen keverés eredményeként kapott anyag, mind belső tulajdonságaiban, mind külső tulajdonságaiban, nagyon hasonlít a csiszolt gránithoz.

folyékony kő munkalapokhoz

A gyártók azt állítják, hogy a természetes kőből készült munkalap legalább 12-17 évig tart, de a gyakorlatban ez az anyag sokszor tartósabbnak bizonyul.

Az anyag készítésének évét 1967-nek tekintik, amikor a francia DuPont cég szakemberei először mutattak be műkőből készült termékeket az európai piacon. 

kőből készült munkalap

Eddig a technológiát a világ összes vezető bútorgyártója elsajátította.

A folyékony kőből készült munkalapok konyhai használatának előnyei

 1. Higiénia.

A speciális feldolgozásnak köszönhetően az anyag aktív antibakteriális tulajdonságokat nyer. Az ilyen feldolgozás abszolút sima felülettel ruházza fel, ami viszont nem engedi ott stagnálni a szerves anyagokat, mint például az ételrészecskék vagy a háziállatok nyoma. 

műkő munkalap

A mikrorelief hiánya mikrorepedések és pórusok formájában megkönnyíti a felesleges nedvesség eltávolítását, semlegesítve a különféle mikroorganizmusok élőhelyét.

 1. A bútorok könnyű karbantartása.

Bármilyen főzési folyamatot elkerülhetetlenül kis szennyeződés képződik. Kiöntött ketchup, csokoládé vagy napraforgóolaj... Egy ilyen asztallapról rendkívül könnyen eltávolíthatók. És mondanom sem kell, hogy ezek után nem marad nyom?

műkő kivitel

Egy ilyen felület nem fél a víztől, a koncentrált háztartási vegyszerektől vagy a forrótól, és itt deszka nélkül lehet termékeket vágni.

 1. Ellenáll a károsodásnak.

A folyékony kőből készült munkalapot nehéz valahogy károsítani vagy elrontani a megjelenését.

kőből készült munkalap

A foltok elkerülése érdekében a márványt speciális védőszerrel kell bevonni.

Emlékezzünk arra, hogy az anyag majdnem minden tulajdonsággal rendelkezik, mint a valódi polírozott gránit. Ezért nincsenek olyan hibái, mint a fa és a műanyag. Lehetetlen karcot hagyni rajta bármilyen éles tárggyal. 

fehér márvány munkalap

Napfény hatására nem nedves és nem fakul el.

Érdemes megemlíteni a hátrányokat.

 • A mesterséges kő anyagának használatával a konyhapult elkészítéséhez körültekintően kell eljárnia, ha a felületét olyan nehéz tárgyakra használja, mint: konyhai csatabárd vagy kalapács verésre.

  pult a konyhában

  A közvetlen súlyos ütés következménye egy kis chip kialakulása lehet.

 • A második dolog, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, a kő viszonylag magas ára.

  gyönyörű kő munkalap

  Ugyanakkor meglehetősen összhangban van jellemzőinek magas minőségével.

Folyékony kőfajták

Attól függően, hogy milyen anyagot használnak kötőanyagként, és attól a frakciótól, amely közvetlenül a kvarc forgács, a műkő két típusra oszlik: kvarcitra és akrilkőre.

kvarcit munkalap

A kvarcit konyhapultok ellenállnak a magas hőmérsékletnek.

akril asztallap

Az akrilkő használat közben tartós.

Kvarcit (agglomerátum)

A kompozíció a következőket tartalmazza:

 1. Kvarc chipek (a teljes tömeg legalább 9/10 része);
 2. Színező pigmentek (a kvarc forgács árnyalatával való kombinációjukból a munkalap végső színe változik);
 3. Poliészter gyanta kötőanyagként.
pultos kvarcit

Amikor a csiszolt gránit és a mesterséges kő tulajdonságainak pontos hasonlóságáról beszélnek, pontosan ezt a fajtát jelentik - kvarcitot.

Ilyen magas ásványi komponens-tartalom érhető el egy komplex gyártási folyamatnak - az alkatrészek magas hőmérsékletű vákuumpréselésének köszönhetően. Ez rendkívül erős anyagszerkezetet hoz létre. A munkalap nincs kitéve a mindennapi életben előforduló magas hőmérsékletnek. 

pultos kvarcit

Félretett forralt vízforraló vagy forró serpenyő, véletlenül leesett gyújtott gyufa vagy cigaretta nem hagy nyomot kvarcitról a felszínen.

És egyértelmű, hogy a pult ezen verzióját nem lehet otthon önállóan elkészíteni. A teljes szerkezet részei nincsenek ragasztva. A pontos méretbeli illeszkedés eredményeként kikötnek.

agglomerátum munkalap

A kvarcit (agglomerátum) mint a pult anyaga nagyon drága lesz a vevő számára. Azonban az ár ebben az esetben a minőség teljesen konzisztens.

Akril folyékony kő

Az ilyen típusú műkő összetételét megkülönbözteti magas kötőanyag-tartalmú akrilgyanta, és ennek megfelelően a töltőanyag kis hányada.

akril asztallap

Az akril munkalap könnyen beilleszthető a konyha bármilyen stílusába.

Az anyagnak vannak előnyei és hátrányai is.

 • A kompozíció akrillal való feltöltése miatt a pult kevésbé fogja "félni" a forgácsokat.
 • Az alacsony hővezető képesség meleg tapintást kölcsönöz.
 • Az éles tárgy által véletlenül hagyott karcolások csiszolópapírral és GOI őrlőpasztával könnyen eltávolíthatók.
akril munkalap

Azonban a viszonylag alacsony anyagköltség és az összetett technológiai alkatrész hiánya a gyártási folyamatban az akril műkő gyártását saját kezűleg szórakoztató és egyszerű munkává változtatja.

Folyékony kő vásárlása

Ha olyan szilárd dolgot kíván vásárolni, amely több mint egy évig szolgál, miközben jól ismeri a szükséges méreteket, stílust és az anyagot, amelyből készül, nagyon kevés marad - hogy valahol megtalálja mindezek valódi megtestesítőjét. És mekkora csalódás lesz, ha ebben az utolsó szakaszban hirtelen kudarcot vallunk. Mit tegyünk akkor? Elfogadja a javasolt választás elkerülhetetlenségét? Természetesen nem!

gyönyörű kő munkalap

A műkőből készült munkalap kedvezőbb árú, sokkal könnyebben és könnyebben telepíthető, és kifelé semmiben sem különbözik a természetes kőből készült munkalaptól, de a felületi szín választása sokkal szélesebb.

Legalább két kiút van ebből a helyzetből. Az első az, hogy rendeljen egy konyhai munkalapot, ahogy elképzelheti, közvetlenül egy bútorgyártótól. A második az, hogy saját kezűleg tedd meg.

konyhai munkalap

És annak ellenére, hogy első pillantásra az utolsó lehetőség nehéznek tűnhet, sok embert nem állítanak meg ilyen nehézségek, sőt egyfajta izgalmat okoznak.

Folyékony kőből készült munkalapok. Permetezési eljárás poliészter akrilból.

 1. Forgácslemez-formát készítenek azzal az elvárással, hogy a kő mindkét oldalán a felület 5 mm-ét borítsa.
 2. Részben az alakzat létrehozása ideális felületet jelent az egyenletessége szempontjából, például a nagy formátumú üveg. Egyfajta vágott forgácslapból készült zsaluzat van rá felszerelve.

  csináld magad munkalap

  A legolcsóbb megoldás az, ha a zsaluzatot saját maga készíti forgácslapból. Ipari poliuretán vagy szilikon formákat is találhat.

 3. A teljes belső felületet viaszmaszticcsal kenjük meg a szükséges szigetelő réteg létrehozása érdekében.
 4. A szórópisztolyból egymás után 3 réteg festék nélküli akrilt visznek fel. Ebben az esetben minden egyes következő réteget addig nem alkalmazunk, amíg az előző polimerizálódott.

  csináld magad munkalap

  A munkát a lehető leggondosabban kell elvégezni, mert a leendő termék szélének megjelenése attól függ.

 5. Ezután következik a fő keverék elkészítése. 3 rész akrilhoz 1 rész ásványi forgácsot és a festék szükséges részét összekeverjük. Az ásványi forgácsokat először vízzel kell lemosni és szárítani. A keményítő a közvetlen alkalmazás előtt utolsó.
 6. Ezután a keveréket ecsettel visszük fel a forma belső felületére. Feltétlenül egyenletesen és több rétegben.

  asztallap gyártása

  Minden alkatrészt szigorúan kevernek a gyártó ajánlásaival összhangban.

  csináld magad asztali fotó

  Egy napba telik, amíg a keverék megszárad.

 7. Megkezdjük a megerősítést. Az öntőformába üvegszőnyeget helyeznek, és lenyomják, amelyre ragasztót (1: 1 poliészter gyanta és kalcit) kevernek egy keményítővel. Egy előre elkészített forgácslap nyomtatvány kerül beillesztésre. Egy teher kerül a tetejére.
 8. Végül az utolsó ragasztóréteget (1: 1,5 poliészter gyanta és kalcit) keményítővel elegybe öntjük.
 9. A polimerizációs folyamat végleges befejezése után (kb. 4 óra) a faforgácslemez blankot eltávolítják, a terméket végül megtisztítják és polírozzák.

  Barkácspult készítés

  A kész terméket csiszolják, csiszolják, a fülhallgató keretére szerelik.

Ma már nem mindenki engedheti meg magának, hogy drága, divatos tárgyakat és bútorokat vásároljon. Nem mindenki engedheti meg magának a professzionális belsőépítészek szolgáltatásait, a fafajok vörös könyvével való dekorációra vonatkozó javaslataikkal. 

konyhai munkalap kő

De nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy ahhoz, hogy megbízható és szép dolgot készítsünk családunk és barátaink számára, elegendő csak a vágy, a türelem és egy kis fantázia.

Előző

Következő